Kako sam još davno govorio, ovakvi ubice bi, da se mene pita, iz zatvora izašli isti dan kad bi njihove žrtve izašle iz groba.laik1981 wrote: ↑01/02/2024 10:32To bi bilo nesto najblize pravdi. Ovo sve ostalo nije ni 1% pravde. Ubica ce iz zatvora izaci u najboljim godinama i imati vremena da radi sta hoce, a ovaj malac iz groba nece nikad, a ubijen na pravdi boga. Nema tu ni naznake pravde.sime_cipol wrote: ↑01/02/2024 10:28Ni osveta ne bi bila pravda. S jedne strane nema dobrog, vaspitanog, kulturnog momka, vjerovatno buduceg normalnog clana zajednice, fakultetski obrazovanog, mozda doktor ili inzinjera.
S druge strane imas drogalja i mulj društva.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Laplace
#75351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- vjeshalica
#75352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prvo treba antiteroristicka jedinica otici u jazbine narkomana da im se sve izvrne napolje i da svijet vidi sta u kucama imaju. Kad god neki klosar dobije batine ide tura advokata da mu brane cast i senzibiliraju se sa njegovim djelima.Laplace wrote: ↑01/02/2024 13:05Da krenemo od toga da se sudovima omogući (ako nije) i da oni primjenjuju u praksi određivanje doživotne kazne za slučajeve kad se procijeni (to mogu uraditi vještaci - psiholozi i psihijatri) da se osoba koja je počinila ubistvo ne može popraviti. A sasvim sam siguran da se ovaj (i slični) neće popraviti, šta god društvo i stručnjaci poduzimali. Možeš ga samo doživotno skloniti iz zajednice jer će prvom prilikom ponovo da ubije.Mea_parvitas wrote: ↑31/01/2024 21:54 Mora se zahtijevati izmjena krivicnog zakona hitno, kazne za teska djela su smijesne, a za metar drva lezis pola te kazne, jadno...
- Rootboi
#75353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znao sam da još ovaj pas fali da se upotpuni šablon.
- auspuhc
#75354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I onda dodje Chmoljo i brani ovakve likuse kad nastradaju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Haris.ba
- Ozimician
- skajvoker22
#75358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svima im pominjem familiju u sebi, i meni se par puta tako desilo da naletim na nekog nabildano-tetoviranog lika koji misli da je u redu sto svojim range roverom zadnje generacije moze da izlazi na prvi izlaz u kruznom toku iz unutrasnje trake jer je desna traka puna i on obilazi sve i skrece odmah desno. Cuvaj sebe, pusti sve koji hoce da idu, manje ce glava da boli.Mea_parvitas wrote: ↑01/02/2024 13:56Tacno... Ja se bas nerviram zbog debila u saobracaju, npr. sviram za ubacivanje i obilazak cijele kolone na semaforu, ili drkanje 30-40 km/h uz mobitel, znam blicnuti, svirnuti, itd.skajvoker22 wrote: ↑01/02/2024 13:45 U saobracaju se voze svakaki ludjaci. Najbolje je nemati nikakvu interakciju sa drugim vozacima.
- oldtajmer
#75359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
gdje ce im dusa jebli mater svojuRočište u predmetu "Džena Gadžun" ponovo odgođeno: Zatraženo izuzeće predsjednice Vijeća
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
swanfilter
#75361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O dvije price se govorilo i u slucaju Memic.
- oldtajmer
#75362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sjetih se sad,ima tome mozda petnestak i vise godina,stari nesto zajebo stavio svoj potpis gdje nije trebalo,ljudi nas tuzili za nekih desetak hiljada preko dogovorene cijene,advokat nas uvjeravao da se moze to oboriti i sl. al haj nije to sad bitno sam pao sam se ubio
uglavnom, bilo je nekoliko rocista,nekoliko svjedoka itd. ma to je islo sve brzinom munje jbt, presuda dok si rekao keks i da se ne zajebajemo sa zalbama i sl. platimo to i vozdra
a gledam ova sad sranja pa to nikad poceti rociste,pa se odugovlaci do besmisla itd, zar zaista nema neko na sudu ko moze reci dosta,naredni put pocinjemo sa rocistem i nema vise zajebancije ili je zaista zakon to omogucio da se moze odugovlaciti do beskonacnosti,jebes ti onda takav zakon, kakva je uopste njegova svrha
uglavnom, bilo je nekoliko rocista,nekoliko svjedoka itd. ma to je islo sve brzinom munje jbt, presuda dok si rekao keks i da se ne zajebajemo sa zalbama i sl. platimo to i vozdra
a gledam ova sad sranja pa to nikad poceti rociste,pa se odugovlaci do besmisla itd, zar zaista nema neko na sudu ko moze reci dosta,naredni put pocinjemo sa rocistem i nema vise zajebancije ili je zaista zakon to omogucio da se moze odugovlaciti do beskonacnosti,jebes ti onda takav zakon, kakva je uopste njegova svrha
-
John Cleese
#75363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U zadnje vrijeme uglavnom potomstvo papanske stoke (koju jos od cetrdesetih godina proslog stoljeca vrag vrlo ozbiljno i kontinuirano donosi ovamo iz raznih regionalnih, ne iskljucivo bosanskih pripizdina), "genetski predisponirano" za ubistvo na mah zbog pomjerene ograde.
Osim toga i zagadjuju zrak, doslovno.
- Ozimician
#75364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jah.John Cleese wrote: ↑01/02/2024 15:13U zadnje vrijeme uglavnom potomstvo papanske stoke (koju jos od cetrdesetih godina proslog stoljeca vrag vrlo ozbiljno i kontinuirano donosi ovamo iz raznih regionalnih, ne iskljucivo bosanskih pripizdina), "genetski predisponirano" za ubistvo na mah zbog pomjerene ograde.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#75365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da su i od domaćih papaka dobro naučili šta i kako.John Cleese wrote: ↑01/02/2024 15:13U zadnje vrijeme uglavnom potomstvo papanske stoke (koju jos od cetrdesetih godina proslog stoljeca vrag vrlo ozbiljno i kontinuirano donosi ovamo iz raznih regionalnih, ne iskljucivo bosanskih pripizdina), "genetski predisponirano" za ubistvo na mah zbog pomjerene ograde.
-
John Cleese
#75366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo oni i jesu ti domaci papci.sehohari wrote: ↑01/02/2024 15:14Mislim da su i od domaćih papaka dobro naučili šta i kako.John Cleese wrote: ↑01/02/2024 15:13U zadnje vrijeme uglavnom potomstvo papanske stoke (koju jos od cetrdesetih godina proslog stoljeca vrag vrlo ozbiljno i kontinuirano donosi ovamo iz raznih regionalnih, ne iskljucivo bosanskih pripizdina), "genetski predisponirano" za ubistvo na mah zbog pomjerene ograde.
- Chloe
- Photo mod
#75367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
John Cleese wrote: ↑01/02/2024 15:13U zadnje vrijeme uglavnom potomstvo papanske stoke (koju jos od cetrdesetih godina proslog stoljeca vrag vrlo ozbiljno i kontinuirano donosi ovamo iz raznih regionalnih, ne iskljucivo bosanskih pripizdina), "genetski predisponirano" za ubistvo na mah zbog pomjerene ograde.
- PreWiBa
#75368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da, da.John Cleese wrote: ↑01/02/2024 15:18Upravo oni i jesu ti domaci papci.sehohari wrote: ↑01/02/2024 15:14Mislim da su i od domaćih papaka dobro naučili šta i kako.John Cleese wrote: ↑01/02/2024 15:13
U zadnje vrijeme uglavnom potomstvo papanske stoke (koju jos od cetrdesetih godina proslog stoljeca vrag vrlo ozbiljno i kontinuirano donosi ovamo iz raznih regionalnih, ne iskljucivo bosanskih pripizdina), "genetski predisponirano" za ubistvo na mah zbog pomjerene ograde.
Evo, moj komšija, šest generacija već u Sarajevu.
Mora da mu se ta došljanska krv aktivira kada radi šta radi
- dječak sa šibicama
#75369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znam ovog malog sto je prebijen drzao govor, to su fina djeca bolan, stvarno nikakvi rauberi nikakvi kriminalci. Decko sportista, sestra imala operaciju nedavno a jako mlada, mama im je super zena. Pridrzavala je majku ubijenog.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#75370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa uglavnom i stradaju fina djeca...
-
John Cleese
#75371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A sta to, konkretno, radi?sehohari wrote: ↑01/02/2024 15:24Da, da.
Evo, moj komšija, šest generacija već u Sarajevu.
Mora da mu se ta došljanska krv aktivira kada radi šta radi![]()
Ubija ljude nasumicno kad god mu se ne dopadne kako su ga pogledali ili sta su mu rekli?
I nie poenta u tome da je geografsko porijeklo preduvjet za bilo sta, dobro ili lose, jer nije ili barem nije nuzno. (Kao sto nije ni garancija, naravno.)
Rijec je o mentalitetu cije izvoriste jeste u ruralnim sredinama, odakle i jeste dospio i u ovaj jad od ljudske naseobine zvani Sarajevo - mentalitetu koji ne poznaje dijalog, koji nema inkorporiran osjecaj za mjeru, respekt za objektivnost, sposobnost za samokontrolu, pa svaki sukob s lakocom prerasta u fizicki sukob, a svaki fizicki sukob je za stoku borba na zivot i smrt, bez ikakvih pravila.
- Ozimician
#75372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja mislim da ti iz svog sela nisi izasao. Otidji malo vidi svijeta izvan tog jada.John Cleese wrote: ↑01/02/2024 15:57A sta to, konkretno, radi?
Ubija ljude nasumicno kad god mu se ne dopadne kako su ga pogledali ili sta su mu rekli?
I nie poenta u tome da je geografsko porijeklo preduvjet za bilo sta, dobro ili lose, jer nije ili barem nije nuzno. (Kao sto nije ni garancija, naravno.)
Rijec je o mentalitetu cije izvoriste jeste u ruralnim sredinama, odakle i jeste dospio i u ovaj jad od ljudske naseobine zvani Sarajevo - mentalitetu koji ne poznaje dijalog, koji nema inkorporiran osjecaj za mjeru, respekt za objektivnost, sposobnost za samokontrolu, pa svaki sukob s lakocom prerasta u fizicki sukob, a svaki fizicki sukob je za stoku borba na zivot i smrt, bez ikakvih pravila.
Uz ovakvu tragediju i ovakvo nesto kriviti nekoga sa strane umjesto lokalnu vlast je maloumno.
- dr_Evil
#75373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prosto nevjerovatno da neko krivi dosljake i to iz vise generacija za ovo.
Sarajlijice; U zatvoru su vam Abdulah Skaka i Hadzibajric - moze li vise biti sarajlija se od toga. Bit ce da su i njih pokvarili dosljaci, prislonili im beretu uz glavu da im stave koju kintu u dzep.
Koji ste vi hahari svi od reda.
Sarajlijice; U zatvoru su vam Abdulah Skaka i Hadzibajric - moze li vise biti sarajlija se od toga. Bit ce da su i njih pokvarili dosljaci, prislonili im beretu uz glavu da im stave koju kintu u dzep.
Koji ste vi hahari svi od reda.
- PreWiBa
#75374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onda su i stare Sarajlije seljaci, i gotovo.John Cleese wrote: ↑01/02/2024 15:57A sta to, konkretno, radi?
To što je okolo beton ne znači da je i među "starosjediocima" bolji mentalitet.
Ne bih išao u to šta je radio, samo ću ovako reći.
Oba roditelja nisu iz Sarajeva. Stari je Hercegovac, nazad kuću dobili 2002. godine u RS-u, i ni u leglu u kakvo je se pretvorilo to mjesto nismo doživjeli neugodnosti koliko od "pravog Sarajlije".
- ShnjaZZZ
#75375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato mene nije nešto posebno ni potreslo ono oko Nizame, stigle je posljedice njenih izbora i to je to. Niko nema pravo drugom uzeti život ali što kažu mrski Ameri "play stupid games, win stupid prizes".