Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sumirprimus
#49426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hi jbte i onda je problem kad ja to kazem, a ja se u potpunosti slazem i isto trubim ovde mjesecima. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
trubiš i braniš porpagandu sa druge strane. ti si ista medalja, ali drugo naličje.sumirprimus wrote: ↑01/02/2024 09:53 Hi jbte i onda je problem kad ja to kazem, a ja se u potpunosti slazem i isto trubim ovde mjesecima.![]()
odbij.
-
sumirprimus
#49428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ma jbte propaganda, kakva propaganda, jbi ih sve zajedno, samo kontriram istom ludilu uma koje ti gore spominjes, doduse imam vise komocije nego emir jer je forum. cuj odbij, odrasto covjek,forum je razmjena misljenja, ne mozes covjeku reci odbi, imas opciju foe.Chmoljo wrote: ↑01/02/2024 09:54trubiš i braniš porpagandu sa druge strane. ti si ista medalja, ali drugo naličje.sumirprimus wrote: ↑01/02/2024 09:53 Hi jbte i onda je problem kad ja to kazem, a ja se u potpunosti slazem i isto trubim ovde mjesecima.![]()
odbij.
isto ovo ja trubim mjesecima a isto tako se mene ovde proziva, pljuje, vrijedjai napda, cuj odbi
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#49429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Na forumu moze sve, na Twitteru moze dosta toga pod pseudonimima. Ali javne licnosti, politicari, funkcioneri bi trebali drzati neki nivo.sumirprimus wrote: ↑01/02/2024 09:50evo i mog odgovora za dr,evila sto bi ih i ja zvao genocidasima evile? na sud pa nek dokazuju a dotad nema potrebe. cak i vi pretjerujete s tim kvalifikacijama, kao i za izraelce..sime_cipol wrote: ↑01/02/2024 09:45Emir je svima sa ovom recenicom zacepio usta. Nema pravo niko da ga proziva. I vjerujem da ce on prvi stvari nazvati pravim imenom kad za to sud da misljenje.Genocid se dokazuje na sudu – onako kako su to uradile Munira, Kada Hotić, Hatidža Mehmedović, Nedžad Avdić, Fahrudin Muminović i brojni drugi među nama koji su svjedočili na brojnim suđenjima – a ne na X-u i Facebooku.
Evo npr Genocid nad Armenima nigdje nije dokazan, a desio se, a mnoge drzave su ga same proglasile takvim.
Genocid nad Indijancima u Americi se desio, ali niko ne smije glasno da kaze ili da izglasa rezoluciju o tome.
Ima malo i licemjerstva.
- dr_Evil
#49430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sad trolujes, uzimas iz mog posta ono sta ti odgovara, a zanemarujes sve ono drugo sta sam rekao.Chmoljo wrote: ↑01/02/2024 09:51ali ko su palestinci da mi umanjujemo svoju žrtvu zarad njihove? ko su palestinci da su bitniji od ostalih potlačenih muslimana? kako tačno mi odmažemo palestincima govoreći istinu?dr_Evil wrote: ↑01/02/2024 09:46
Chmoljo, ne pravi se ti francuska sobarica, iskusan si, posten i inteligentan forumas. Moj post kao odgovor tebi je bio sasvim jasan, bez uvrtanja i bespotrebnog teksta - sa jasnim obrazlozenjem. Niti jednu rijec sta je Emir rekao ja nisam opovrgnuo niti da je rekao nesto pogresno.
Timing i ono sta nije receno; jasan odabir strana. Za sve ostalo postoje diplomatski odgovori i sutnja zlatna vrijedna. A Rosensaft nije Emir.
to jedno, a drugo, mnogo bitnije za ovu raspravu:
kad je emir u pravu
KOJI KURAC GA ONDA NIČIM IZAZVAN PROZIVAŠ TI NA OVAKAV NAČIN TRI POSTA IZNAD?
je li onda ti imaš problem sa samim sobom?Emir Suljagic ce vjerovatno reci da su ovo palestinski cetnici pali u odbrani otadzbine.
kažeš da je u pravu, a onda sereš po njemu. iz lijepe, ugodne anonimnosti.
Pa nisam ja 23.11 napisao pola stranice o tome da su Hamas cetnici i detaljno opis gnusni cin, a niti jednu jedinu rijec o agresiji na Gazu, ubijanju zena i djece nego on Chmoljo. Mogao je komotno da napise sve ono sta si ti iskopirao i ja bih apsolutno rekao da si ti upravu(kao sto jesi za taj dio). Ali da nije dodao opis 07.10, bez opisa tog 23.11.
Ovo sta je napisao je istina, ja sam isti taj dan sjecam se pisao za onu curu na motoru i hehavao mater Hamas cetnicima zbog toga.Jedna od prvih stvari koju sam vidio ujutro 7. oktobra bio je video klip trojice pripadnika Hamasa koji u automobilskoj prikolici sjede na izlomljenom i polugolom ženskom tijelu i uz povike i slavlje se vozaju kroz Gazu. Prvo na što mi je palo na um bio je april 1992., kada su pripadnici jedinica Službe državne bezbjednosti Srbije okupirali Bratunac, i nakon što su ga ubili, vezali tijelo pekara Fejze Raškaja za auto i vozali se kroz grad naočigled svih”, napisao je Suljagić
To je razlika izmedju "nije moj posao" i "podrzavam svog prijatelja jer podrzava i on mene". Ja postujem njegov izbor, ali kao javna licnost ga je donio.
Ako je vama nepristrasnot da je neko 93-e napisao: "Mi u austriji imamo svoju agendu i prijateljstvo sa Milosevicem. Kada sam tog marta 92-e vidio mrtvog svata na Bascarsiji sjetio sam se svog rata u Austriji 40ih kada su nacisti ubijali po ulici. Tacka nema dalje" Onda je do mene, halalite. Sve ok, nije prvi put da sam ja govno od covjeka!
Last edited by dr_Evil on 01/02/2024 10:35, edited 1 time in total.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#49431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mozda ovo u Gazi nije genocid, mozda. O tome ce sud suditi.
Ali zlocin protiv covjecnosti jeste. Protjerivanje stanovnistva jeste. Neselektivno bombardovanje jeste. Ratni zlocini jesu.
I za to bi Izraelski vojni i politički vrh trebao zavrsiti u Haagu i po svjetskim zatvorima.
Ali zlocin protiv covjecnosti jeste. Protjerivanje stanovnistva jeste. Neselektivno bombardovanje jeste. Ratni zlocini jesu.
I za to bi Izraelski vojni i politički vrh trebao zavrsiti u Haagu i po svjetskim zatvorima.
- dr_Evil
#49432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sud ce reci svoje, a nase je da presude postujemo.sime_cipol wrote: ↑01/02/2024 10:03 Mozda ovo u Gazi nije genocid, mozda. O tome ce sud suditi.
Bolilo me je kada sud je rekao da nije bilo genocida u Foci - a licno smatram da je gore stradala nego Srebrenica. Bolilo me je kada iz administrativnih razloga je rekao da nije bila agresija Srbije na BiH. Bolilo me i danas kad sam procitao sta su odlucili izmedju Rusije i Ukrajine. Boli me sto USA ne priznaje sud u Haagu, zajedno sa Kinom i Sudanom!
Do tada, mi imamo obavezu i pravo da ukazujemo na genocid. Pritisak javnosti je bitan faktor. Ovdje ne moze bude "nevin dok se ne dokaze suprotno" jer ljudi svaki dan ginu, i zaustavit se mora.
- Chmoljo
#49433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ja stvarno pokušavam da proniknem u nit ovog tvog stava ali ne uspijevam.dr_Evil wrote: ↑01/02/2024 09:59Sad trolujes, uzimas iz mog posta ono sta ti odgovara, a zanemarujes sve ono drugo sta si rekao.Chmoljo wrote: ↑01/02/2024 09:51ali ko su palestinci da mi umanjujemo svoju žrtvu zarad njihove? ko su palestinci da su bitniji od ostalih potlačenih muslimana? kako tačno mi odmažemo palestincima govoreći istinu?dr_Evil wrote: ↑01/02/2024 09:46
Chmoljo, ne pravi se ti francuska sobarica, iskusan si, posten i inteligentan forumas. Moj post kao odgovor tebi je bio sasvim jasan, bez uvrtanja i bespotrebnog teksta - sa jasnim obrazlozenjem. Niti jednu rijec sta je Emir rekao ja nisam opovrgnuo niti da je rekao nesto pogresno.
Timing i ono sta nije receno; jasan odabir strana. Za sve ostalo postoje diplomatski odgovori i sutnja zlatna vrijedna. A Rosensaft nije Emir.
to jedno, a drugo, mnogo bitnije za ovu raspravu:
kad je emir u pravu
KOJI KURAC GA ONDA NIČIM IZAZVAN PROZIVAŠ TI NA OVAKAV NAČIN TRI POSTA IZNAD?
je li onda ti imaš problem sa samim sobom?Emir Suljagic ce vjerovatno reci da su ovo palestinski cetnici pali u odbrani otadzbine.
kažeš da je u pravu, a onda sereš po njemu. iz lijepe, ugodne anonimnosti.
Pa nisam ja 23.11 napisao pola stranice o tome da su Hamas cetnici i detaljno opis gnusni cin, a niti jednu jedinu rijec o agresiji na Gazu, ubijanju zena i djece nego on Chmoljo. Mogao je komotno da napise sve ono sta si ti iskopirao i ja bih apsolutno rekao da si ti upravu(kao sto jesi za taj dio). Ali da nije dodao opis 07.10, bez opisa tog 23.11.
Ovo sta je napisao je istina, ja sam isti taj dan sjecam se pisao za onu curu na motoru i hehavao mater Hamas cetnicima zbog toga.Jedna od prvih stvari koju sam vidio ujutro 7. oktobra bio je video klip trojice pripadnika Hamasa koji u automobilskoj prikolici sjede na izlomljenom i polugolom ženskom tijelu i uz povike i slavlje se vozaju kroz Gazu. Prvo na što mi je palo na um bio je april 1992., kada su pripadnici jedinica Službe državne bezbjednosti Srbije okupirali Bratunac, i nakon što su ga ubili, vezali tijelo pekara Fejze Raškaja za auto i vozali se kroz grad naočigled svih”, napisao je Suljagić
To je razlika izmedju "nije moj posao" i "podrzavam svog prijatelja jer podrzava i on mene". Ja postujem njegov izbor, ali kao javna licnost ga je donio.
Ako je vama nepristrasnot da je neko 93-e napisao: "Mi u austriji imamo svoju agendu i prijateljstvo sa Milosevicem. Kada sam tog marta 92-e vidio mrtvog svata na Bascarsiji sjetio sam se svog rata u Austriji 40ih kada su nacisti ubijali po ulici. Tacka nema dalje" Onda je do mene, halalite. Sve ok, nije prvi put da sam ja govno od covjeka!
emir je istovremeno u pravu, ali je šupak.
također, sve je istinu napisao, ali se svrstao, jer je istinu napisao.
onda, neka analogija sa austrijom i miloševićem meni nedokučiva.
i opet, ostaje činjenica da ga ti prozivaš za nešto što je izjavio prije nekoliko mjeseci, sa kojim razlogom? koji je tvoj lični problem sa emirom da ga prozivaš za ove scene na tako šupački način?
- Chmoljo
#49434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
evo i da kažem svoj stav. pa kome se se sviđa, sviđa.sime_cipol wrote: ↑01/02/2024 10:03 Mozda ovo u Gazi nije genocid, mozda. O tome ce sud suditi.
ovo u Gazi ćemo znati šta je kada se smiri. do sada je jasno da postoji želja od strane ove vlade da protjeraju Palestince, ali realno šanse za takvo nešto su male, jer je cijeli svijet sablažnjen tom idejom, tako da ni njihove mecene ne gledaju blagonaklono na to. otud i on priča o uspostavljanju dvoje države, ideja potekla iz Izraela, ali nije direktno od Netanjahua, jer je uradio sve da se to nikad ne desi.
vjerovatno će uraditi sve da se opet ne desi, ali će održavati nadu i to mu je zalog za njegov politički opstanak.
dakle, kada bi ih protjerali, to bi bilo etničko čišćenje. ukoliko bi u tom procesu ubili ogroman broj ljudi, bio bi riječ o genocidu. a do sada je jasno kao dan da je vjerovatno skoro svako ili bar većina pravila ratovanja prekršeno i da nesumnjivo ima mnogo ratnih zločina.
ovo u Gazi bi mogao riješiti samo ad hoc tribunal po uzoru na onaj za bivšu jugoslaviju. mislim, ne riješiti, ali dati pravni pečat. tek će se vidjeti značaj ovog suda kojeg smo realno svi potcjenjivali, ali je jedna od najboljih stvari koje je međunarodna zajednica uradila, odnosno UN.
što se tiče zapadne obale, tu se dešava i provodi etničko čišćenje uz podršku države. interesantno je to da je stanje u gazi kud i kamo brutalnije, ali da je po meni gora pravna kvalifikacija onog što se dešava na ZO, jer udara na suštinu svjetskog poreetka: brisanja cijele zajednice sa određenog geografskog područja.
nekima ovo može zvučati čudno, ali životi se nadoknade, ljudi se rode i umiru, ali teže je djelo zbrisati određenu populaciju sa određenog područja.
- dr_Evil
#49435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moj licni problem sa Emirom? Da nisi iskusni trol forumski majstor kojem malo ko moze pera da odbije pomislio bih da si samo neozbiljan.Chmoljo wrote: ↑01/02/2024 10:35
ja stvarno pokušavam da proniknem u nit ovog tvog stava ali ne uspijevam.
emir je istovremeno u pravu, ali je šupak.
također, sve je istinu napisao, ali se svrstao, jer je istinu napisao.
onda, neka analogija sa austrijom i miloševićem meni nedokučiva.
i opet, ostaje činjenica da ga ti prozivaš za nešto što je izjavio prije nekoliko mjeseci, sa kojim razlogom? koji je tvoj lični problem sa emirom da ga prozivaš za ove scene na tako šupački način?
Kakav ja mogu problem da imam sa Emirom, covjek radi izvrstan posao kao direktor, iako je bio ocajan i bezidejan kao politicar.
Dakle ponavljam ti evo zadnji put, usao si u ovu raspravu sa mnom nedobronamjerno zato se i vrtimo u krug.
Sve sta je rekao je apsolutno istina, prozivam ga jer se je otvoreno svrstao samo na jednu stranu u sukobu koji ga se ne tice(njegove rijeci da ga se ne tice).
Svrstao se je na nacin da je 23.11 sutio o zlocinima izraelskog rezima, a detaljno opisivao zlocine teroristicke grupe hamas - iako ga niko nije pitao o istima. Da je austrijanac 11.07.95-e pricao o Kazanima (bez da ga je iko pitao), sutio o Srebrenici, i rekao da ga se rat u BiH ne tice zanimala bi me reakcija Emira. Sve je pocelo i zavrsilo tog 07.10.
Iskrena osoba koja ima svoj posao i ne tice je se Gaza ne bi opisivala 07.10 tog 23.11.
To je moje misljenje; sve se agende citaju izmedju redove pa tako i ova. Ti imas svoje, nisi upravu, ali ga postujem. Podsjecas me na PM72-cu kad brani Komsica i Obraz.
- Chmoljo
#49436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
dr_Evil wrote: ↑01/02/2024 10:46
Moj licni problem sa Emirom? Da nisi iskusni trol forumski majstor kojem malo ko moze pera da odbije pomislio bih da si samo neozbiljan.
Kakav ja mogu problem da imam sa Emirom, covjek radi izvrstan posao kao direktor, iako je bio ocajan i bezidejan kao politicar.
Dakle ponavljam ti evo zadnji put, usao si u ovu raspravu sa mnom nedobronamjerno zato se i vrtimo u krug.
Sve sta je rekao je apsolutno istina, prozivam ga jer se je otvoreno svrstao samo na jednu stranu u sukobu koji ga se ne tice(njegove rijeci da ga se ne tice).
Svrstao se je na nacin da je 23.11 sutio o zlocinima izraelskog rezima, a detaljno opisivao zlocine teroristicke grupe hamas - iako ga niko nije pitao o istima. Da je austrijanac 11.07.95-e pricao o Kazanima (bez da ga je iko pitao), sutio o Srebrenici, i rekao da ga se rat u BiH ne tice zanimala bi me reakcija Emira. Sve je pocelo i zavrsilo tog 07.11.
Kazani nisu inicirali srebrenicu.
ta osoba je reagovala na optužbe palestinskog udruženja da je prodao kosti svojih srebreničana.Iskrena osoba koja ima svoj posao i ne tice je se Gaza ne bi opisivala 07.10 tog 23.11.
ne vrtimo se u krug. nedosljedan si.
- dr_Evil
#49437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ni 07.10 nije inicirao ovo sta danas gledamo u Gazi, niti je svat na Bascarsiji(oko kojeg si pravo blesav maloprije) inicirao Srebrenicu - nedosljedan si.
Ta osoba je javna licnost cija rijec ima tezinu - odgovorio je na nacin koji sam vec napisao i izabrao stranu. Mogao je to udruzenje poslat u 3 lijepe, zajedno sa njihovom SDA, a onda napisati sve ono sta si ti stavio pod quote - i ispasti gospodin.
Ovako je dao svima razlog da ga se proziva - sutnja je zlatna vrijedna rekoh ti.
- dr_Evil
#49438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tek sam sada miknuo sta pise na Indexu

From the River to the Sea - na cionisticki nacin.

From the River to the Sea - na cionisticki nacin.
- Chmoljo
#49439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
naravno da je 07.10. inicirao stradanje koje gledamo ovih dana. to što ti pokušavaš je rasplinjavanje odgovornosti koju hamas ima prvo prema palestincima, a onda i prema životima izraelaca od kojih su većina nevini, i svakako niko od njih nije zaslužio smrt. ja sam sasvim dovoljno postova ovdje napisao koji se tiču generalnog stanja tamo.dr_Evil wrote: ↑01/02/2024 10:56Ni 07.10 nije inicirao ovo sta danas gledamo u Gazi, niti je svat na Bascarsiji(oko kojeg si pravo blesav maloprije) inicirao Srebrenicu - nedosljedan si.
Ta osoba je javna licnost cija rijec ima tezinu - odgovorio je na nacin koji sam vec napisao i izabrao stranu. Mogao je to udruzenje poslat u 3 lijepe, zajedno sa njihovom SDA, a onda napisati sve ono sta si ti stavio pod quote - i ispasti gospodin.
Ovako je dao svima razlog da ga se proziva - sutnja je zlatna vrijedna rekoh ti.
ali opravdavati 07.10. može samo neko zlonamjeran. čak i poslije onih scena koje Emir i navodi.
ne, Emir nije izabrao stranu u sukobu, već drži svoju stranu i to je više puta naglasio i njegovi postupci na to ukazuju. ono na šta se jeste referisao je reakcija našeg naroda na sve tamo, i upravo prozvao ljude da žrtve ne razdvajaju. koliko god divljački bilo to što izrael radi, toliko je divljački i ono naslikavanje sa lešom mrtve djevojke i praviti tu ikakvu razliku je jebeno licemjerje.
oni koji ga prozivaju neka sebe pogledaju u ogledalo i iskreno sebi kažu koliko im je lakše živjeti u svijetu sa opravdanjem da neki tamo čifuti vuku sve konce na dunjaluku, a mi smo svi njihovi pijuni.
Bliski Istok je savršena prilika za artikulisanje takvih stavova.
kome smeta što je Emir rekao istinu, kako tu, tako i onu u pogledu sramotne uloge određenog broja bošnjaka u handžar diviziji i pljački jevrejske imovine u drugom svjetskom ratu, neka se, što se mene tiče, jebe u dupe.
- dr_Evil
#49440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izvini, mene si quoato, ali se nisam prepoznao niti u jednom dijelu tvog posta. Tako da ti nemam sta odgovarati. Moji stavovi na sve sta si naveo su vise puta izreceni i sasvim u suprotnosti sa svim nadevenim primjerima.Chmoljo wrote: ↑01/02/2024 13:35
naravno da je 07.10. inicirao stradanje koje gledamo ovih dana. to što ti pokušavaš je rasplinjavanje odgovornosti koju hamas ima prvo prema palestincima, a onda i prema životima izraelaca od kojih su većina nevini, i svakako niko od njih nije zaslužio smrt. ja sam sasvim dovoljno postova ovdje napisao koji se tiču generalnog stanja tamo.
ali opravdavati 07.10. može samo neko zlonamjeran. čak i poslije onih scena koje Emir i navodi.
ne, Emir nije izabrao stranu u sukobu, već drži svoju stranu i to je više puta naglasio i njegovi postupci na to ukazuju. ono na šta se jeste referisao je reakcija našeg naroda na sve tamo, i upravo prozvao ljude da žrtve ne razdvajaju. koliko god divljački bilo to što izrael radi, toliko je divljački i ono naslikavanje sa lešom mrtve djevojke i praviti tu ikakvu razliku je jebeno licemjerje.
oni koji ga prozivaju neka sebe pogledaju u ogledalo i iskreno sebi kažu koliko im je lakše živjeti u svijetu sa opravdanjem da neki tamo čifuti vuku sve konce na dunjaluku, a mi smo svi njihovi pijuni.
Bliski Istok je savršena prilika za artikulisanje takvih stavova.
kome smeta što je Emir rekao istinu, kako tu, tako i onu u pogledu sramotne uloge određenog broja bošnjaka u handžar diviziji i pljački jevrejske imovine u drugom svjetskom ratu, neka se, što se mene tiče, jebe u dupe.
Ali 07.10 nije nista inicirao, to je samo epizoda. Da to ispravim jedino
- Chmoljo
#49441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
onda budi dosljedan.dr_Evil wrote: ↑01/02/2024 13:39
Izvini, mene si quoato, ali se nisam prepoznao niti u jednom dijelu tvog posta. Tako da ti nemam sta odgovarati. Moji stavovi na sve sta si naveo su vise puta izreceni i sasvim u suprotnosti sa svim nadevenim primjerima.
Ali 07.10 nije nista inicirao, to je samo epizoda. Da to ispravim jedino
- dr_Evil
- Chmoljo
#49443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
onda nemoj izvoditi zaključke iz onoga što nije napisano, iz onoga što si ti rastumačio da je to tako i nikako dugačije.
ti po nekom osjećaju govoriš da je neko zauzeo stranu. a istina je da:
1. Emir nijednom riječju nije ništa slagao
2. Ničim nije umanjio patnje palestinaca.
ono što ti uporno ignorišeš, jeste činjenica da se Srebrenica na vrlo ružan način koristi za političke igrarije na Bliskom Istoku, istovremeno umanjujući srebreničku tragediju.
ako je u jednom trenutku bio oštar prema palestincima, jer su ga povukli za jezik i jer je to reakcija na njihovu, ne provokaciju, nego vrlo prizemnu uvredu, to ne znači da je zauzeo stranu.
ti po nekom osjećaju govoriš da je neko zauzeo stranu. a istina je da:
1. Emir nijednom riječju nije ništa slagao
2. Ničim nije umanjio patnje palestinaca.
ono što ti uporno ignorišeš, jeste činjenica da se Srebrenica na vrlo ružan način koristi za političke igrarije na Bliskom Istoku, istovremeno umanjujući srebreničku tragediju.
ako je u jednom trenutku bio oštar prema palestincima, jer su ga povukli za jezik i jer je to reakcija na njihovu, ne provokaciju, nego vrlo prizemnu uvredu, to ne znači da je zauzeo stranu.
- dr_Evil
#49444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ti sta njega vrijedjaju su dno dna ljudi kojima treba odgovoriti, ali ipak ostaje da ono sta je on napisao svjesno ili nesvjesno, a iz svega mogu zakljuciti da je svjesno je odabir strana.
Timing, ono sta je izreceno, i ono sta je mogao da kaze kao damage control, a nije.
Prvo timing:
23.11 u vrijeme najgorih zlocina i agresije na Palestinu. Ne 08.10.
Izreceno:
Hamas su cetnici (opravdano)
Nije izreceno:
Niti rijec o stradanju Palestine i Palestinaca, miru i suzivotu.
Duh dejtona kaze da je to odabir strane.
Gledaj, ne znam cemu potreba da se slazemo oko ovog. Ti imas svoje misljenje, ja svoje, ostatak forumskog pucanstva ima svoje. Nek svako misli za sebe. Da se slozim oko toga da bih Emira za dozivotnog predsjednika MC, radi odlican posao, moramo birati sposobne, a ne podobne. Ne treba on da ugadja meni i da se slaze sa mnom; ali je javna licnost i koristit cu njegove citate po potrebi.
Timing, ono sta je izreceno, i ono sta je mogao da kaze kao damage control, a nije.
Prvo timing:
Izreceno:
Nije izreceno:
Gledaj, ne znam cemu potreba da se slazemo oko ovog. Ti imas svoje misljenje, ja svoje, ostatak forumskog pucanstva ima svoje. Nek svako misli za sebe. Da se slozim oko toga da bih Emira za dozivotnog predsjednika MC, radi odlican posao, moramo birati sposobne, a ne podobne. Ne treba on da ugadja meni i da se slaze sa mnom; ali je javna licnost i koristit cu njegove citate po potrebi.
-
sumirprimus
#49445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja se u potpunosti slazem sa CHmoljom...
- dr_Evil
#49446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Iskreno ja sam se zabrinuo za sebe bio jer se slazem s tobom na temi Politicko desavanja u BiH
- Chmoljo
#49447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
tajming je iniciran od strane drugog. njegova izjava je reakcija.dr_Evil wrote: ↑01/02/2024 14:02 Ti sta njega vrijedjaju su dno dna ljudi kojima treba odgovoriti, ali ipak ostaje da ono sta je on napisao svjesno ili nesvjesno, a iz svega mogu zakljuciti da je svjesno je odabir strana.
Prvo timing:
Izreceno:
Nije izreceno:
evo i nekoliko riječi, a ne samo jedna.Vidio sam opravdanu tugu zbog smrti palestinske djece
indirektno ima još
ti si očito jedan od onih kojima se mora napisati od riječi do riječi, inače tumačite onako kako vam je volja.Nikad nisam izgovorio ni riječ podrške za vlast Benjamina Netanyahua. Ne pada mi na pamet da se zbog postupaka države Izrael odreknem svog i našeg prijatelja Menachema Rosensafta.
- dr_Evil
#49448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zavrsi recenicu tigre, ne kopiraj pomalo:Chmoljo wrote: ↑01/02/2024 15:38tajming je iniciran od strane drugog. njegova izjava je reakcija.dr_Evil wrote: ↑01/02/2024 14:02 Ti sta njega vrijedjaju su dno dna ljudi kojima treba odgovoriti, ali ipak ostaje da ono sta je on napisao svjesno ili nesvjesno, a iz svega mogu zakljuciti da je svjesno je odabir strana.
Prvo timing:
Izreceno:
Nije izreceno:
evo i nekoliko riječi, a ne samo jedna.Vidio sam opravdanu tugu zbog smrti palestinske djece
indirektno ima još
ti si očito jedan od onih kojima se mora napisati od riječi do riječi, inače tumačite onako kako vam je volja.Nikad nisam izgovorio ni riječ podrške za vlast Benjamina Netanyahua. Ne pada mi na pamet da se zbog postupaka države Izrael odreknem svog i našeg prijatelja Menachema Rosensafta.
Kako ono na forumu kazemo, sve nakon ali...Vidio sam opravdanu tugu zbog smrti palestinske djece i ni riječi o jevrejskoj djeci koju je Hamas kidnapovao i držao ili još uvijek drži kao taoce.
A mogao je samo da kaze ovo sta je na kraju napisao i ispadne lavcina:
Nisam zadužen i dužan da ispravljam i arbitriram u svjetskim nepravdama. Zadužen sam za jednu konkretnu instituciju i konkretnu grupu ljudi, koji su ili preživjeli genocid ili su u njemu izgubili nekoga. To iskustvo nije na prodaju. Nikome.
- JMGuti
#49449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nema tu možda. Ovo što Izrael radi JESTE genocid, i radi to ne samo u zadnjih nekoliko mjeseci od oktobra pa naovamo, već to radi sistematski desetljećima, oduzimanjem zemlje i domova, protjerivanjem, neselektivnim ubijanjem civila kao da su životinje. Genocid i ne postoji niti jedan drugi termin koji se može upotrijebiti za ovo što Izrael radi Palestincima.sime_cipol wrote: ↑01/02/2024 10:03 Mozda ovo u Gazi nije genocid, mozda. O tome ce sud suditi.
Ako pogledamo, ne samo ovo monstruozno ubijanje nedužnih i hiljada djece, i izjave pojedinih ministara iz genocidnog Izraela o tome kako bi Palestince trebalo preseliti na druge teritorije u neke druge države, jasno je ko dan da ti ministri, baš poput Vulin za Vučića u Srbiji, govore upravo ono što cijela vlada Benjamina Netanyahua misli o Palestincima.
Izrael je genocidna tvorevina nastala isključivo i nikako drukčije, na kolektivnom stradanju i višedecenijskom istrebljivanju palestinskog naroda.
- dr_Evil
#49450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael nije genocidna tvorevina. Nastao je tako sto mu je medjunarodna zajednica dala green light, ukljucujuci BiH tj. Jugoslaviju. Mi smo sudjelovali u njegovom nastajanju i dali smo mu legitimitet, to moramo postovati.
Ono sta rezim radi, i njegovo sirenje, to je druga stvar.