BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1251 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

baš sinoć gledam neku englesku seriju

društvo nema simpatija prema mladićima i muškarcima kad su ubijeni (dok uplakana mama i supruga ne izađe u javnost)

donekle ništa novo kad su ubojstva muškaraca i pogibije u pitanju to je jednostavno tako muški su gruba kruta i neemotivna bića

slično je bilo i s onim momkom na otoci neku noc dok se nisu saznali detalji i dok mama nije zaplakala
Ozimician

#1252 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ozimician »

Negdje sam procitao bas tako nesto, kao jedino se zene i djeca vole bezuvjetno.

Muskarci "ljubav" moraju dobro "zaraditi".
vjeshalica

#1253 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Truba wrote: 01/02/2024 08:44 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/88 ... -ljubavnik

ukop i smrtovnica

tuga

kad mlada poludi
a i kad je velika razlika u godinama uvijek bude sumnjivo

dosta zlocina koje sam pratio uvijek bude zenska 50 ubila muza 75
i tako
ili obratno

ljubomora ili emocie jake
Ubijeni je vec bio razveden covjek kad se sa njom ozenio. Pa nije mu opstinska komisija dodijelila zenu, sam je birao.
Ozimician

#1254 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ozimician »

vjeshalica wrote: 01/02/2024 10:04 Ubijeni je vec bio razveden covjek kad se sa njom ozenio. Pa nije mu opstinska komisija dodijelila zenu, sam je birao.
Za ovakve izjave u vezi onog ubistva u Gradaccu se odmah palio forumski linc. :D

Pokazatelj da je @Truba upravu.
zigson

#1255 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

Hah a da je obrnuta situacija ne bi tako pisala..
vjeshalica

#1256 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

zigson wrote: 01/02/2024 10:15 Hah a da je obrnuta situacija ne bi tako pisala..
Dze si padobranac? Cesto je moja ta izjava koristena po forumu u raznim diskusijama tako da smiris mehanizme za "sukanje".
komsinica_s_drugog

#1257 Re: BiH - Crna hronika

Post by komsinica_s_drugog »

Strasno, ovo kao s dokumentarca na ID.
Posto mi je skoro u komsiluku bas smo svi zateceni i zaprepasteni. Ne znamo kakvi sve nonstrumi medju nama hodajj 🤦‍♀️
laik1981

#1258 Re: BiH - Crna hronika

Post by laik1981 »

komsinica_s_drugog wrote: 01/02/2024 10:52 Strasno, ovo kao s dokumentarca na ID.
Posto mi je skoro u komsiluku bas smo svi zateceni i zaprepasteni. Ne znamo kakvi sve nonstrumi medju nama hodajj 🤦‍♀️
Ljudi su generalno monstrumi, samo neki od nas tu monstruoznost uspijevaju iskontrolisati.
Seyfo

#1259 Re: BiH - Crna hronika

Post by Seyfo »

Došli smo u stadij Srbija 90-ih.
zigson

#1260 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

vjeshalica wrote: 01/02/2024 10:16
zigson wrote: 01/02/2024 10:15 Hah a da je obrnuta situacija ne bi tako pisala..
Dze si padobranac? Cesto je moja ta izjava koristena po forumu u raznim diskusijama tako da smiris mehanizme za "sukanje".
Ja
Truba

#1261 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

Image

sukus patnje za muškim dijelovima obitelji
naravno osim ako nije sin :(
ZoomZoomKiwi

#1262 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

Seyfo wrote: 01/02/2024 11:19 Došli smo u stadij Srbija 90-ih.
Baš sam to neki dan pomislio.

Sablja nama treba, Sablja...
Marihuana007

#1263 Re: BiH - Crna hronika

Post by Marihuana007 »

Koja je razlika između MUP KS i MUP RS-a po provođenju istrage? Prenosim tekst sa Avaza:

"Dokaz kako se radi policijski posao, Katica i Hajdarević bi mogli naučiti od kolega u RS. Dokaz im je slučaj Doboj. Za osam sati svi pohapšeni i javno saopćeni svi detalji ubistva. I Katici je glavna: rasvijetlit ćemo sve do kraja. U gradu u kojem su se predali svi koje je sarajevska policija tražila. Zvuči smiješno, ali je tako. Sve se svelo na policijska štura saopćenja, dok djeca ginu,a Katica se ne može dogovoriti ni sam s sobom da li je istraga, pročitajte o ubistvu mladića tajna, ili je Tužilaštvo branilo da se iznose informacije!? Kako, zašto. Koga to uopće briga. Kako će biti tajna istraga o ubistvu mladića u nedjelju uvečer, brutalno, bahato, kada je skoro cijeli grad znao ko je ubica, ko su nastradali i pretučeni. O kakvoj tajnosti priča ministar?
Šta je Katici tajna istraga, vijest da se ubica predao, a prije toga krio dva dana u Zenici i najavio predaju putem advokata"
orbita12

#1264 Re: BiH - Crna hronika

Post by orbita12 »

Mene često čudi u ovakvim slučajevima ubistva kao u Doboju , inteligencija ubica , kako su se mislili izvući , šta je to u njihovim glavama bilo tad , jer u 95 % sličnih slučajeva ubica se odmah otkrije
Zašto riskirati čitav život kad je šansa manja od 5% da ćeš se izvući , pokušavam skontati šta se dešava u glavama ubica ali ne ide
vjeshalica

#1265 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Marihuana007 wrote: 01/02/2024 11:49 Koja je razlika između MUP KS i MUP RS-a po provođenju istrage? Prenosim tekst sa Avaza:

"Dokaz kako se radi policijski posao, Katica i Hajdarević bi mogli naučiti od kolega u RS. Dokaz im je slučaj Doboj. Za osam sati svi pohapšeni i javno saopćeni svi detalji ubistva. I Katici je glavna: rasvijetlit ćemo sve do kraja. U gradu u kojem su se predali svi koje je sarajevska policija tražila. Zvuči smiješno, ali je tako. Sve se svelo na policijska štura saopćenja, dok djeca ginu,a Katica se ne može dogovoriti ni sam s sobom da li je istraga, pročitajte o ubistvu mladića tajna, ili je Tužilaštvo branilo da se iznose informacije!? Kako, zašto. Koga to uopće briga. Kako će biti tajna istraga o ubistvu mladića u nedjelju uvečer, brutalno, bahato, kada je skoro cijeli grad znao ko je ubica, ko su nastradali i pretučeni. O kakvoj tajnosti priča ministar?
Šta je Katici tajna istraga, vijest da se ubica predao, a prije toga krio dva dana u Zenici i najavio predaju putem advokata"
Joj laži :lol:
Cuj 2 dana
Ateista

#1266 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

orbita12 wrote: 01/02/2024 12:03 Mene često čudi u ovakvim slučajevima ubistva kao u Doboju , inteligencija ubica , kako su se mislili izvući , šta je to u njihovim glavama bilo tad , jer u 95 % sličnih slučajeva ubica se odmah otkrije
Zašto riskirati čitav život kad je šansa manja od 5% da ćeš se izvući , pokušavam skontati šta se dešava u glavama ubica ali ne ide
I meni je to isto palo na pamet, ne djeluje kao ubistvo u afektu, kao ovaj mladic sto je ubijen, vec planirano ubistvo, a planiranje urade toliko lose da ih lokalna policija skonta u roku od 24 sata.
Truba

#1267 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

orbita12 wrote: 01/02/2024 12:03 Mene često čudi u ovakvim slučajevima ubistva kao u Doboju , inteligencija ubica , kako su se mislili izvući , šta je to u njihovim glavama bilo tad , jer u 95 % sličnih slučajeva ubica se odmah otkrije
znanstveno dokazano

95% motiva su novci i emocije

Robbery, jealousy, and vengeance are the three motives responsible for nearly all murders, according to Dr. George Burgeas Magrath '94, professor of Legal Medicine, and medical examiner of Suffolk County.
orbita12

#1268 Re: BiH - Crna hronika

Post by orbita12 »

Ateista wrote: 01/02/2024 12:11
I meni je to isto palo na pamet, ne djeluje kao ubistvo u afektu, kao ovaj mladic sto je ubijen, vec planirano ubistvo, a planiranje urade toliko lose da ih lokalna policija skonta u roku od 24 sata.
Iskreno mene baš zanima psihologija ubica
Jer evo ja da hoću da nekog ubijem a da se ne sazna , to bi bilo vrlo teško izvesti pogotovo ako znaš tu osobu i znaš da će policija i tebe ispitati , kako zadržati hladnokrvnost tad
Evo ova njegova žena ona je trebala izgledati šokirano, sva u suzama , pred nervnim slomom , kad policija dođe da je ispita , ej haj ti to sve odglumi , nemoguće je to uvjerljivo odglumiti
I još njen ljubavnik ,vjerovatno je pola grada znalo za njih , to se ne može sakriti , pa prvo bi to ispitali
Njegovoj inteligenciji se ne čudim , balavac od 19 , ali žena od 33 da misli da se može izvući iz ovoga nekažnjeno , meni nestvarno
moimoi

#1269 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Marihuana007 wrote: 01/02/2024 11:49 Koja je razlika između MUP KS i MUP RS-a po provođenju istrage? Prenosim tekst sa Avaza:

Sjecate li se onog “Ramba” od prije par godina?? Sto ga nikako nisu mogli locirati?? Sto se krio po sumi danima??
ShnjaZZZ

#1270 Re: BiH - Crna hronika

Post by ShnjaZZZ »

Nemoguće je danas isplanirat ubistvo iz kojeg ćeš se izvući osim ako nemaš viška 100 hiljada eura za profesionalce ili ako te politika ne pokriva.
komsinica_s_drugog

#1271 Re: BiH - Crna hronika

Post by komsinica_s_drugog »

orbita12 wrote: 01/02/2024 12:22
Ateista wrote: 01/02/2024 12:11
Iskreno mene baš zanima psihologija ubica
Jer evo ja da hoću da nekog ubijem a da se ne sazna , to bi bilo vrlo teško izvesti pogotovo ako znaš tu osobu i znaš da će policija i tebe ispitati , kako zadržati hladnokrvnost tad
Evo ova njegova žena ona je trebala izgledati šokirano, sva u suzama , pred nervnim slomom , kad policija dođe da je ispita , ej haj ti to sve odglumi , nemoguće je to uvjerljivo odglumiti
I još njen ljubavnik ,vjerovatno je pola grada znalo za njih , to se ne može sakriti , pa prvo bi to ispitali
Njegovoj inteligenciji se ne čudim , balavac od 19 , ali žena od 33 da misli da se može izvući iz ovoga nekažnjeno , meni nestvarno
To i meni ne ide u glavu. Ono planiras ubistvo mjesecima, a budes uhvacena 3 sata nakon otkrivanja tijela. Pobjegla cak u BL. Mislim, wtf? I kako ti ljudi ne misle o svojoj djeci. Ne, ova je zenetina cak i svoju kcerku uvukla, mala (14 godina) je sinoc privedena.
orbita12

#1272 Re: BiH - Crna hronika

Post by orbita12 »

Uglavnom čudno , ili su ubice u većini slučajeva osobe niske inteligencije , ili im je došlo do košmara u glavi gdje su emocije preovladale razum višestruko
Meni zanimljivo vise sa naučne strane
moimoi

#1273 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Pokusavate uci u mozak idiota :D
Nafurali se brate da su “Bonnie and Clyde” :D
auspuhc

#1274 Re: BiH - Crna hronika

Post by auspuhc »

Ozimician wrote: 01/02/2024 10:14
vjeshalica wrote: 01/02/2024 10:04 Ubijeni je vec bio razveden covjek kad se sa njom ozenio. Pa nije mu opstinska komisija dodijelila zenu, sam je birao.
Za ovakve izjave u vezi onog ubistva u Gradaccu se odmah palio forumski linc. :D

Pokazatelj da je @Truba upravu.
Pa upravu je vjestica. Mnogi muskarci misle donjom umjesto gornjom glavom. Isto kao sto je istina da se zene loze na problematicne tipove, pa zazale.

Ja mnogo manje empatije imam kod ovakvih slucajeva nego kad neko nastrada slucajno kao onaj momak sto se vracao kuci sa drugovima.
swanfilter

#1275 Re: BiH - Crna hronika

Post by swanfilter »

Al ovo u Doboju izvedeno bas neandertalski.

Prvo sam pomislio da su ga mucili zbog sifre sefa. Sad vidim da im u glavi ne postoji materija za bilo sta na visem nivou ...
Post Reply