True detective
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2026 Re: True detective
to s mjuzom baš nisam primijetio

-
RJ57
#2027 Re: True detective
kažem da pune prostor, jednostavno presporo. poprilično je čudno sve to, nije nikakav problem ubaciti sporedne pričice u glavnu radnju i popuniti prostor
- Snake Eyes
#2028 Re: True detective
Treća epizoda: Frozen dicks and female pricks.
- tramvajtrojka
- n+1
#2030 Re: True detective
Nisam, koje?tramvajtrojka wrote: ↑31/01/2024 22:24Kad imas dobro detektivsko oko jesi li primijetio u polarnoj stanicu koje je pivo pored zdjele sa kokicama![]()
I strasno lajkam ovu sezonu ovaj sami dark environment je topzadnja scena kad se bogalj dize
![]()
![]()
- tramvajtrojka
#2031 Re: True detective
n+1 wrote: ↑31/01/2024 22:25Nisam, koje?tramvajtrojka wrote: ↑31/01/2024 22:24Kad imas dobro detektivsko oko jesi li primijetio u polarnoj stanicu koje je pivo pored zdjele sa kokicama![]()
I strasno lajkam ovu sezonu ovaj sami dark environment je topzadnja scena kad se bogalj dize
![]()
![]()
![]()

- azurna_obala
#2032 Re: True detective
Ogledala sam prvu sezonu, znam kasnim debelo, ali kakvo je ovo sranje od druge sezone, znači ni blizu prvoj, koja je haos dobra, jesu li i ostale sezone ovako bezveze, blago rečeno?!?!
- tramvajtrojka
#2033 Re: True detective
treca je isto veoma dobra meni je bas radnja u njoj i sva prica topazurna_obala wrote: ↑31/01/2024 22:56 Ogledala sam prvu sezonu, znam kasnim debelo, ali kakvo je ovo sranje od druge sezone, znači ni blizu prvoj, koja je haos dobra, jesu li i ostale sezone ovako bezveze, blago rečeno?!?!
- azurna_obala
#2034 Re: True detective
To mi kažitramvajtrojka wrote: ↑31/01/2024 22:57treca je isto veoma dobra meni je bas radnja u njoj i sva prica topazurna_obala wrote: ↑31/01/2024 22:56 Ogledala sam prvu sezonu, znam kasnim debelo, ali kakvo je ovo sranje od druge sezone, znači ni blizu prvoj, koja je haos dobra, jesu li i ostale sezone ovako bezveze, blago rečeno?!?!![]()
- tramvajtrojka
#2035 Re: True detective
Jel iko primjetio za koga je onaj bivsi kolega upitao jel mrtav i kad je saznao da nije izbacio ih sa noge na nogu iz kolibe
Sta li je onaj glavni naucnik ceprkao po snijegu i ledu sa bajama
, i kako mu rane na nogama izgledaju previse savršeno nakon operacije
a naranča ala kum i nalazi se u introu od serije
Sta li je onaj glavni naucnik ceprkao po snijegu i ledu sa bajama
a naranča ala kum i nalazi se u introu od serije
- Isner
#2036 Re: True detective
Meni baš tanka sezona..
Ova sezona ima dobar rejting samo zbog mjesta radnje, polarne noci i pirsinga Kali Reis. Prva epizoda i hajde nekako al na trecoj sam se napatio da ne zaspim..
Ova sezona ima dobar rejting samo zbog mjesta radnje, polarne noci i pirsinga Kali Reis. Prva epizoda i hajde nekako al na trecoj sam se napatio da ne zaspim..
- dječak sa šibicama
#2037 Re: True detective
Sama ocjena trece epizode sve govori.
Prva i treca sezona odlicne, druga li la, ova ocajna.
Prva i treca sezona odlicne, druga li la, ova ocajna.
- Digla_da_kreci
#2038 Re: True detective
Treba prestati vrednovati ovu sezonu na konto prve i onda ce se moci mirne duse gledati.
-
Sid the sloth
#2039 Re: True detective
Meni ova sezona odlicna, treca epizoda jedino spora ali je kraj popravio. Naravno da nije kao prva ali cekajmo da zavrsi 
Koliko sam skontao pitao je za ovog sto lezi u bolnici, jedinog koji je prezivio.tramvajtrojka wrote: ↑31/01/2024 22:59 Jel iko primjetio za koga je onaj bivsi kolega upitao jel mrtav i kad je saznao da nije izbacio ih sa noge na nogu iz kolibe
-
Tyke
#2040 Re: True detective
Koliko mi zanimljiv sami misterij u ovoj sezoni, toliko mi sve ostalo nezanimljivo i pretanko.
Sto neko napisa, jednostavno iz glave izbaciti prvu sezonu i ne gledati cijelu seriju kroz prizmu iste pa ce se lakse svariti sve ostalo. Ocekivanja prije svega.
Sto neko napisa, jednostavno iz glave izbaciti prvu sezonu i ne gledati cijelu seriju kroz prizmu iste pa ce se lakse svariti sve ostalo. Ocekivanja prije svega.
- banjaluka078
- Moderator
#2041 Re: True detective
Upravo to. Ljudi očekuju prvu sezonu u svakoj narednoj. Meni kraj prve sezone nije bio "na nivou", pa mi samim time ta sezona uopšte nije nedodirljiva i ne poredim ostale s njom.
Druga je bila "žali Bože vremena", treća mi je bila sasvim solidna.
Ova mi je neloša, s tim da ne vidim potrebu da uključuju bilo šta iz prve, od Rustovog oca, do spirale, osim ako neće biti nekog objašnjenja i veze do kraja, a ne vjerujem da hoće. Ali ok, pravi se za fanove na američkom tržištu, mora im se učiniti poneka usluga da im se zavrte mozgovu i da imaju o čemu pisati i biti jako pametni na mrežama dvadesetak minuta poslije epizode.
Druga je bila "žali Bože vremena", treća mi je bila sasvim solidna.
Ova mi je neloša, s tim da ne vidim potrebu da uključuju bilo šta iz prve, od Rustovog oca, do spirale, osim ako neće biti nekog objašnjenja i veze do kraja, a ne vjerujem da hoće. Ali ok, pravi se za fanove na američkom tržištu, mora im se učiniti poneka usluga da im se zavrte mozgovu i da imaju o čemu pisati i biti jako pametni na mrežama dvadesetak minuta poslije epizode.
- Snake Eyes
#2042 Re: True detective
Da, i ja tako uzivam u Barpeh kremu kada zaboravim kakvog je ukusa Nutella. Amnezija je divna stvar.
- banjaluka078
- Moderator
#2043 Re: True detective
Ne volim Nutellu, možda je do toga.
Trebalo bi odgledati ponovo prvu sezonu, objektivno, pa vidjeti da kraj baš i nije na istom nivou kao epizode koje su prethodile.
Trebalo bi odgledati ponovo prvu sezonu, objektivno, pa vidjeti da kraj baš i nije na istom nivou kao epizode koje su prethodile.
- Snake Eyes
#2044 Re: True detective
Ne volis ni poredjenja.
Gledao sam prvu sezonu, vrhunska je.
Mozda bih je sada drugacije dozivio ali ne bih trosio vrijeme da to provjerim.
Zavrsiti seriju/film je zapravo najveci izazov, tako da ni prva sezona nije ostala imuna na to.
Gledao sam prvu sezonu, vrhunska je.
Mozda bih je sada drugacije dozivio ali ne bih trosio vrijeme da to provjerim.
Zavrsiti seriju/film je zapravo najveci izazov, tako da ni prva sezona nije ostala imuna na to.
- dječak sa šibicama
#2045 Re: True detective
Pa bas i ne poredim, samo kazem da su prva i treca sezona jako dobre, mozda u prvoj epilog nije bas u rangu cijele price a treca je onako bas kvalitetna krimi prica.
Ova je prosto losa, previse je wokizma udrobljeno kao da moraju, hajde da to i zanemarimo iako "krade vrijeme" nego radnja spora. Sta spirala, ko koga cega zasto, ok kuzimo svi da su to neke nadnaravne sile "starije i od samog leda" ali nije dovoljno ubaciti misterioznu atmosferu leda. Ja volim price na snijegu, obozavam ambijent, ali ovo je jednostavno tanko. Posebno jer ce ici malo epizoda pola su ispucali a nista vidio nisi.
Ova je prosto losa, previse je wokizma udrobljeno kao da moraju, hajde da to i zanemarimo iako "krade vrijeme" nego radnja spora. Sta spirala, ko koga cega zasto, ok kuzimo svi da su to neke nadnaravne sile "starije i od samog leda" ali nije dovoljno ubaciti misterioznu atmosferu leda. Ja volim price na snijegu, obozavam ambijent, ali ovo je jednostavno tanko. Posebno jer ce ici malo epizoda pola su ispucali a nista vidio nisi.
- Digla_da_kreci
#2046 Re: True detective
Ne bih rekla da je previse wokizma, (ja ga nesto i ne primjetim, ali eto popularno je danas vikati za sve da je woke), nego je vise sto su nadrobili svakakvih dosadnih prica iz njihovih zivota a malo o stradalim istrazivacima i kako ce se to uopce razviti u sest epizoda, sto slucaj ne povezuje likove, sto pretjeruju sa supernatural elementima.. Sve to odstupa od Pravog detektiva i dobijamo seriju koja klizi u nekom drugom smjeru.
-
Tyke
#2047 Re: True detective
Vala bas i to sa woke fazonom, ljudima sad sve postalo woke i rasipaju se terminom kad god zele napisati da je serija bezveze ili ne godi im.
LGBT promocija je nasa realnost danas koliko god i ja bio protiv toga, ne mora se odmah woke furati u tu svrhu, jer evo ovdje i ne vidim toliko tog woke shit-a i nekih borbi za ovo ili ono, sto valjda karakterise taj termin, feminizam, nekakva prava manjina, klimateke promjene i slicno.
LGBT promocija je nasa realnost danas koliko god i ja bio protiv toga, ne mora se odmah woke furati u tu svrhu, jer evo ovdje i ne vidim toliko tog woke shit-a i nekih borbi za ovo ili ono, sto valjda karakterise taj termin, feminizam, nekakva prava manjina, klimateke promjene i slicno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2048 Re: True detective
nije bas ugodno gledati seriju s bivsom boksericom em gadna em misicava
treba nam neka femina femine femininim neka ljepotica vamp zena
pa kad je serija karina barem da uzivamo
treba nam neka femina femine femininim neka ljepotica vamp zena
pa kad je serija karina barem da uzivamo
- dječak sa šibicama
#2049 Re: True detective
Nije samo LGBT+ u pitanju, wokizam je konstantno farbanje glumacke postave tamnijim bojama onda kad za to i nema potrebe, onda guranje ovih prica o americkim domorocima i njihovom heritage sto obavezno zacine LGBT propagandom. Eto bas u nekakvom malom zabacenom aljaskom gradicu ima lezbejki i ljubicastih feministica medju domorodackom populacijom.
Mislim, preseravanje. Naravno tu je i klasicni feminizam, raspojasani preglasni muzjaci koji mrze zene, i bokserka koja im sipa secer u rezervoar i gleda ih mrsko dok se ruljovito okupljaju da idu u potragu za izgubljenim naucnikom. Zera fali da im obuku bijele carsafe i kapuljace preko glave, tako ih predstavljaju.
Mozda neko takve detalje ne primjecuje, ali napadno su prenaglaseni.
Mislim, preseravanje. Naravno tu je i klasicni feminizam, raspojasani preglasni muzjaci koji mrze zene, i bokserka koja im sipa secer u rezervoar i gleda ih mrsko dok se ruljovito okupljaju da idu u potragu za izgubljenim naucnikom. Zera fali da im obuku bijele carsafe i kapuljace preko glave, tako ih predstavljaju.
Mozda neko takve detalje ne primjecuje, ali napadno su prenaglaseni.
-
STR69
#2050 Re: True detective
Meni nije jasno zašto se uopšte zove True Detective? Serija bi jednako dobro prošla i bez toga.