Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#49351 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

Chmoljo wrote: 30/01/2024 20:41
sumirprimus wrote: 30/01/2024 18:17 Ko izigrava zrtvu? Koja je tacno moja agenda, da sam sokiran u kako ekstrennoj sredini zivim? Moze biti
Placen sam? Heh jos smjesnije od onog da sam cionist
Naravno da prijavljujem uvrede, evo i ti opet serijski te prenese. Ovako sa rukama na ledjima orenesem info saizraelske strane a vi me mrzite, to je prava rijec , mrznja, dakle emotivni ste redom svi. To je vas problem a ne moj, da ste iole realni i objektivni .
Licemjerno prenijeti info sa izraelske strane, licemjerno reci jesu oni nas zalili, ruski saveznici, hocete reci da nisu
Ili je licemjerno porediti nasu casnu borbu i nase zrtve sa likovima koji predju granicu da medjunardonu granicu i ubiju hiljadu ljudi i otmu par stotina ko u srednjem vijeku . Da razlikujeno se definitvno.
Ako se meni obracas, obracaj se meni, a ne forumu kroz moje postove. Kazem ti da pises sa agendom. To sto ti mislis da to podrazumijeva da si nekakav obavjestajac (:lol:) to je upravo tako - to samo ti mislis.

Nigdje ja nisam napisao da si ti placen. Ja mislim samo da si zaslijepljen i bolesno tvrdoglav. Mozda malo prezires konzervativnije ljude, ali ne ko general.

Mislim i da si licemjeran, jer i tebi kao i generalu mogu ponovo uvod cijeli dati kako su palestinci ovo isto prozivljavali i bez hamasa. Ali to ce opet biti antisemitski sa moje strane, tako da se sigurno i ne isplati.

Nije licemjerno prenijeti vijest. Licemjerno je pokusavati opravdati ono sto se ne moze opravdati.

Glumis zrtvu, jer se rugas ljudima koji zale za mrtvima.

Licemjer si jer si do neki dan trubio o izmisljanju etnickog ciscenja i genocida pravdajuci nepostojanjem pravne reakcije, a kad je ICJ ipak zauzeo neki stav postovi su isli u smjeru - nema labavo sa izraelom, nece to niko postovati itd itd. Ti ne pokazujes da ti je zao. Pokazujes kako se divis ovome sto se desava.

Jer pravdas. Jer ne osudjujes. Jer iz tebe ne izlazi nijedna ljudska reakcija na istinsko stradanje.

Jer hej, nemoj da je izrael u medijskom mraku. Pa kad si preuzeo na sebe taj teret, trpi ga. Palestinci trpe teret izvjestavanja gdje oni umiru a izraelci bivaju ubijeni.

I vrlo, vrlo bezobrazno NE ZELIS da pokazes empatiju. Ja sam vrlo otvoreno i dosljedno branio Emira Suljagica koji je imao odredjene izjave koje se nisu svidjele dobrom broju ljudi. No to nisi vidio, a i kako bi. Ono sto napisu ljudi koji su hamasovci u tvojoj glavi to ti je nevidljivo.

Ne zelim ba vise komunicirati sa tobom. Ne salji mi ppove. Dno si.
General je za njega ljudina. Na Rusiji navija za ubice, u Palestini navija za ubice. Znaš s kim imaš posla.
Ovaj se posrao po sebi. Ono što je branio na Ukrajini, ovdje totalno druga stvar. Šupak ukratko.
Bossona

#49352 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

dr_Evil

#49353 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

PALESTINA JE VAKUF MUSLIMANA Kako su se Arapi sveli na najponiženiju naciju na svijetu?
Cionisti su srušili hilafet zbog Palestine i svrgnuli posljednjeg šejhul-islama koji nije dao fetvu Palestincima da mogu prodavati zemlju Jevrejima. Protjeran i odbačen umro je u bijedi.

Ni nakon što je najviši sud UN-a presudio da Izrael mora spriječiti genocid, ništa se nije promjenilo u Gazi. Izraelci i dalje kidišu i nemilice ubijaju nezaštićene Palestince. I tako već četiri mjeseca svijet nemoćno posmatra jedan od najmonstruoznijih pokolja u morednoj povijesti čovječanstva.

POKOLJ BI BIO I BEZ HAMASOVOG NAPADA

Tako da se čini da će i onaj dio svijeta koji je iz najhumanijih pobuda stao na stranu nezaštićenih Palestinaca posustati u svojoj podršci shvatajući da je sve uzalud i da Palestincima nema spasa. U ovoj palestinskoj golgoti svijet nije užasnut svirepošću zločina od strane Izrale, niti je iznenađen podrškom zapadnih supersila, posebno Amerike i Engleske, koliko je zgrožen nijemim posmatranjem vladara takozvanih islamskih zemalja, posebno Arapa. Arapi su navikli na svirepa granatiranja od strane vojne alijanse Amerike i Engelske u Iraku, Siriji i Libiji, gdje ih je u protekle dvije decenije pobijeno nekoliko miliona. Kao da je to bio preludij za granatiranje Gaze. Doduše, tad su Amerikaci i Englezi izgovor za ubjanje imali u borbi protiv islamskog terorizma, iako danas sve uvjerljivije zvuče teorije zavjere o izrežiranim globalnim igrama. A za ubijanje Palestinaca im i nije potreban čak ni izgovor, mada ga formalno imaju u napadu Hamasa od 7. oktobra. Sad je više nego jasno da bi cionisti sve ovo učinili i bez tog napada Hamasa i da su imali svoj tajni plan napada na Gazu sa svojim izrežiranim izgovorom.Tako da ih je Hamas samo preduhitrio i uhvatio na spavanju.

Zapadni moćnici su toliko osioni u ubijanju muslimana jer su svjesni da im se niko od islamskih vladara neće oduprijeti niti stati u zažtitu svoje braće, ako i na njih na gledaju kao uboga ljudska bića.

Tako je jedna od najstarijih i najbrojnih nacija na svijetu dopustila da bude tako ponižena da bespomoćno gleda dok joj pred očima ubijaju male sinove i kćeri, očeve i majke, djedove i nane. A Gaza nestaje u pepelu ruševina kao što su nestali Bagdad i Damask, kao kolijevke arapske civilizacije.

Zamislite jordansku kraljicu Nur, koja je Palestinka, i njenog muža, kralja Abdullaha III., koji se prsa da vodi porijeklo od Božijeg poslanika Muahmmeda, a.s.v.s., kakvo imaju srce ako su do sada izgovorili samo par javnih poziva da prestane ubijanje. Iako Jordan graniči sa Palestinom, ni prstom nije mrdnuo da pokušaju spriječiti pokolj i spasiti nejač. Pa i to faraonski krvnik Fatah Al Sisi se prsa da vodi porijeklo od Poslanika, a dugi niz godina drži zatvorene prelaze između Gaze i Egipta po sporazumu sa cionističkim režimom.

Pošto je zapadno-cionistička alijansa vojno superiornija u odnosu na sve arapske države, te je stoga svijet mogao razumjeti da im se arapske države nisu mogle vojno suprostaviti, malo ko može razumjeti njihov stav bojkota tužbe Južnoafričke Republike pred sudom UN-a koji je, eto, presudio da Izrael mora spriječiti genocid. A da paradoks bude veći umjesto da bojkotiraju Izrael, na način kako su to radile mnoge zemlje svijeta bojkotirajući baš tu Južnoafričku Republiku zbog aparthejda, one ignoriraju i bojkotiraju jedinu konktrektnu akciju međunarodne zajednice da zaustavi izraelske pokolje u Gazi.

Čak šta više, malo je arapskih zemalja prekinulo diplomatske odnose sa Izraelom, ili taj famozni Abrahamov sporazum, po kojem se Izrael niti sa jednom arapskom državom nije obavezao da bar popravi svoj odnos prema Palestincima na okupiranim teritorijama.

Čak neki zapadni veleumni analitičari tvrde da je Hamasov motiv napada na Izrael bio u najavljenom potpisivanju Abrahamovog sporazuma između Saudijske Arabije i Izraela. Tu laž im je, kao i još mnogo krupnijih laži, podvalio Joe Biden. Ali i sve da jeste tako, u tom nesuđenom sporazumu nije bilo slova o Palestini.

VAKUF HALIFE OMERA

Baš bi arapski monarsi imali uporište da se vežu za Palestinu iz više razloga. Jedan je da je prvi utemeljitelj njihovih dinastija Muawija krunisan za halifu baš u Jerusalemu (661. godine). On je uveo dinastički princip vlasti u islamsku povijest, ostavivši prijestolje svome sinu Jezidu. Iako je u islamu samo Bog monarh, i kao takav je nezamjenjiv na svom tronu, ovaj princip vlasti preživio je do danas kod većine arapskih država.

Potom, Palestinu je osvojio Omer El Hatab, drugi halifa. On je sa svojom vojskom osvojio Jerusalem bez kapi krvi. Njemu je ključeve grada predao bizantisjki prvak. Razne se anegdote i predaje provlače kroz povijest o ovom veličanstvenom događaju. Međutim, tipično za muslimansko poimanje i ezepovsko bajkovito interpretiranje islamske povijesti, zaobilaze se činjenice da je halifa Omer uvakufio Palestinu, kao posjed cijelog ummeta- sljedbe Poslanika.

Na stranu što ovaj akt halife Omera govori o genijalnosti njegovih političkih vizija, jer to potvrđuje da je bio svjestan važnosti geopolitičke tačke na kojoj se nalazi Palestina,ovdje je danas riječ o moralnoj odgovornosti prema Palestini svih muslimana svijeta.

Dramatičnost ovog čina i leži u tragičnom rušenju hilafeta, odnosno institucije šejhul-islama, koja je okončana rušenjem Osmanskog carstva prije jednog stoljeća.

Naime, posljednji šejhul-islam Mustafa ef. Sabri,umro je u bijedi i siromaštvu u Egiptu nakon što je svrgnut i protjeran iz Turske. Iako je najveći živući jevrejski povjesničar Yuval Harari prošle godine ustvrdio da je Osmanska imeprija bila raj za (ljudska) prava manjina, u odnosu na njihovo trenutno stanje u Evropskoj uniji, glavni grijeh rušenja ovog carstva od strane zapadnih kolonijalista je bio nedozvoljvanja prava Jevrejima na kupovinu zemlje u Palestini od strane sultana, odnosno šejhul-islama. To je bio cionistički koncept naseljavanja Palestine Jevrejima, pa potom uspostave jevrejske države Izraela.

PS. Najvise odlican sto pokazuje kakva su gamad vodje Arapa, u nekim momentima se i ne slazem s tekstom!
Last edited by dr_Evil on 31/01/2024 09:05, edited 2 times in total.
dr_Evil

#49354 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Spoiler
Show
sumirprimus wrote: 30/01/2024 18:17 Ko izigrava zrtvu? Koja je tacno moja agenda, da sam sokiran u kako ekstrennoj sredini zivim? Moze biti
Naravno da prijavljujem uvrede, evo i ti opet serijski te prenese. Ovako sa rukama na ledjima orenesem info saizraelske strane a vi me mrzite, to je prava rijec , mrznja, dakle emotivni ste redom svi. To je vas problem a ne moj, da ste iole realni i objektivni .
Licemjerno prenijeti info sa izraelske strane, licemjerno reci jesu oni nas zalili, ruski saveznici, hocete reci da nisu
Ili je licemjerno porediti nasu casnu borbu i nase zrtve sa likovima koji predju granicu da medjunardonu granicu i ubiju hiljadu ljudi i otmu par stotina ko u srednjem vijeku . Da razlikujeno se definitvno.
Ako se meni obracas, obracaj se meni, a ne forumu kroz moje postove. Kazem ti da pises sa agendom. To sto ti mislis da to podrazumijeva da si nekakav obavjestajac (:lol:) to je upravo tako - to samo ti mislis.

Nigdje ja nisam napisao da si ti placen. Ja mislim samo da si zaslijepljen i bolesno tvrdoglav. Mozda malo prezires konzervativnije ljude, ali ne ko general.

Mislim i da si licemjeran, jer i tebi kao i generalu mogu ponovo uvod cijeli dati kako su palestinci ovo isto prozivljavali i bez hamasa. Ali to ce opet biti antisemitski sa moje strane, tako da se sigurno i ne isplati.

Nije licemjerno prenijeti vijest. Licemjerno je pokusavati opravdati ono sto se ne moze opravdati.

Licemjer si jer si do neki dan trubio o izmisljanju etnickog ciscenja i genocida pravdajuci nepostojanjem pravne reakcije, a kad je ICJ ipak zauzeo neki stav postovi su isli u smjeru - nema labavo sa izraelom, nece to niko postovati itd itd. Ti ne pokazujes da ti je zao. Pokazujes kako se divis ovome sto se desava.

Jer pravdas. Jer ne osudjujes. Jer iz tebe ne izlazi nijedna ljudska reakcija na istinsko stradanje.

Jer hej, nemoj da je izrael u medijskom mraku. Pa kad si preuzeo na sebe taj teret, trpi ga. Palestinci trpe teret izvjestavanja gdje oni umiru a izraelci bivaju ubijeni.

I vrlo, vrlo bezobrazno NE ZELIS da pokazes empatiju. Ja sam vrlo otvoreno i dosljedno branio Emira Suljagica koji je imao odredjene izjave koje se nisu svidjele dobrom broju ljudi. No to nisi vidio, a i kako bi. Ono sto napisu ljudi koji su hamasovci u tvojoj glavi to ti je nevidljivo.
I ti stvarno mislis da on nije placen, to jest neka vrsta alter ega Mulahusica sa hrvatske strane?

Image
sumirprimus

#49355 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

:lol: bla bla truć :-)

mene samo interesuje sta ako se situacija ovako odigra, a sto citavo vrijeme govorim,sta cemo onda? ha, mozete vi ovde svi zajedno pjevat borbene, niste u pravu, a vrijeme ce pokazti ko je bio u pravu.
i naravon sve vase uvrede govore o vama i vasim frustracijama, to naravno vec znate.

Netanyahu's strategic gambit for Gaza's future unveiled
A covert Israeli plan aims to establish a military government in Gaza and foster regional ties, eyeing a future Palestinian state and peace with Saudi Arabia.
By BEN CASPIT
JANUARY 31, 2024 07:31
Updated: JANUARY 31, 2024 09:46
Stage one involves the creation of a comprehensive Israeli military government in Gaza to oversee humanitarian aid and assume responsibility for the civilian population during a "transition period."

Concurrently, stage two will see the formation of an international Arab coalition, including Saudi Arabia, Egypt, Morocco, the United Arab Emirates, Bahrain, and others. This coalition is to be part of a broader regional normalization agreement, backing the establishment of "the new Palestinian Authority."

Officials, neither affiliated with Hamas nor directly associated with Palestinian Authority President Mahmoud Abbas's (Abu Mazen) guard, will inherit Gaza's governance from Israel, concluding the military administration. Israel will maintain the right to conduct security operations in Gaza, mirroring its operations in the West Bank, whenever operational needs to counter terror or terror infrastructures emerge.
sumirprimus

#49356 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 31/01/2024 08:39
Spoiler
Show

I ti stvarno mislis da on nije placen, to jest neka vrsta alter ega Mulahusica sa hrvatske strane?

Image
moj evile , razumijes li ti da vi ste ovde mulahusici, to pokazujete svojim frustracijama i upisima, i indoktrinacijom, jer su uvijek palestinci u pravu, jer su muslimani.
ne gledate objektivno na stvari. sto puta ponovljeno ,a sad vi nastavite dodavati po slobodnom frustriranom paternu sta hocete. vase ogledalo.

Sta vele dno sam jer ne pokazujem empatiju, i zato sam i licemjer, jer se i rugam zrtvama. Ides. Imate li jos sta nadodat, onako usput, furam da sam obavjestajac , soin pretpstavljam, cionista :lol: :-)
Last edited by sumirprimus on 31/01/2024 09:39, edited 1 time in total.
sumirprimus

#49357 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

...
ozdrlje_donje

#49358 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ozdrlje_donje »

sumirprimus wrote: 31/01/2024 09:33
dr_Evil wrote: 31/01/2024 08:39
Spoiler
Show

Image
moj evile , razumijes li ti da vi ste ovde mulahusici, to pokazujete svojim frustracijama i upisima, i indoktrinacijom, jer su uvijek palestinci u pravu, jer su muslimani.
ne gledate objektivno na stvari. sto puta ponovljeno ,a sad vi nastavite dodavati po slobodnom frustriranom paternu sta hocete. vase ogledalo.

Sta vele dno sam jer ne pokazujem empatiju, i zato sam i licemjer, jer se i rugam zrtvama. Ides. Imate li jos sta nadodat, onako usput, furam da sam obavjestajac , soin pretpstavljam, cionista :lol: :-)
Boldano tacno, iskrivljeno je ping-pong izmedju tebe i pojedinih forumasa jer i ti odma obiljezavas kao hamasovce, islamiste ili teroriste sve one koji se protive tvojoj odvratnoj agendi. A dobro si gore rekao, vrijeme ce pokazati ko je u pravu tako da ces vidjeti koliko si slijep pored ociju ili jednostavno zlonamjeran. Sve ce ti se samo kazati, kad-tad.
sumirprimus

#49359 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Kakva ba agenda sta je vama, ne mogu se cudom nacuditi, :-) i ovo za empatiju, ko je reko? Vi rekli? Davno sam rekao ali to nekako izostavljate sta trebam svaki put ponoviti, zao mi je civila, pogotvou djece ko moze ostati ravnodusan niko, ali naravno ne uklapa se u narativ, lakse reci nema empatije, licmejre, supak, cionista svkai put kad se ukaze da nasjedate na propagadnu direktno hamasa i onih koji propagandisu za njih arpaske mreze tipa al dzazira al arabija, alaksa tv, tasnim i slicne. Lazu i jedni i drugi, gori ja sto se pravdam na ovoj temi
dr_Evil

#49360 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 31/01/2024 09:33

Ovo je bilo ono u fazonu nisam ja glup ti si :)

Ma nisi ti SOA-in Mulahusic.. svasta pises lose o sebi, sta ti je, ne znam odakle ti to.
Maxxtro

#49361 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Maxxtro »

sumirprimus wrote: 31/01/2024 10:03 Kakva ba agenda sta je vama, ne mogu se cudom nacuditi, :-) i ovo za empatiju, ko je reko? Vi rekli? Davno sam rekao ali to nekako izostavljate sta trebam svaki put ponoviti, zao mi je civila, pogotvou djece ko moze ostati ravnodusan niko, ali naravno ne uklapa se u narativ, lakse reci nema empatije, licmejre, supak, cionista svkai put kad se ukaze da nasjedate na propagadnu direktno hamasa i onih koji propagandisu za njih arpaske mreze tipa al dzazira al arabija, alaksa tv, tasnim i slicne. Lazu i jedni i drugi, gori ja sto se pravdam na ovoj temi
Znam da sam te rekao ignorisat, ali ovo se necu tebi obracat, samo jedan citat da po stoti put bude svima jasno kakva si ti jedna lazovcina i besramnik.
Benjo34 wrote: 19/01/2024 13:34
sumirprimus wrote: 19/01/2024 12:06 Ne, ja zelim da ukazem na to da vi zaista pdrzavate al ono iskreno hamas, ne samo palestince i palestinsku borbu, i to se vidi po vaseim ostrasaceim komentarima i napadima, ja ih vidim ko saveznike hezoble i irana, tj saveznike rusije. dakle... ergo...
I mi vidimo da ti podržavaš ubijanje civila I djec u Gazi I to bas iskreno to podržavaš I opravdavaš.
sumirprimus wrote: 19/01/2024 12:06 Ne podrzavam ali me iskreno nije briga.
Kad se mozes okrenut iranu i rusiji, trazi od njih pmoc i utjehu.
dr_Evil

#49362 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Maxxtro wrote: 31/01/2024 11:12
Spoiler
Show
sumirprimus wrote: 31/01/2024 10:03 Kakva ba agenda sta je vama, ne mogu se cudom nacuditi, :-) i ovo za empatiju, ko je reko? Vi rekli? Davno sam rekao ali to nekako izostavljate sta trebam svaki put ponoviti, zao mi je civila, pogotvou djece ko moze ostati ravnodusan niko, ali naravno ne uklapa se u narativ, lakse reci nema empatije, licmejre, supak, cionista svkai put kad se ukaze da nasjedate na propagadnu direktno hamasa i onih koji propagandisu za njih arpaske mreze tipa al dzazira al arabija, alaksa tv, tasnim i slicne. Lazu i jedni i drugi, gori ja sto se pravdam na ovoj temi
Znam da sam te rekao ignorisat, ali ovo se necu tebi obracat, samo jedan citat da po stoti put bude svima jasno kakva si ti jedna lazovcina i besramnik.
Benjo34 wrote: 19/01/2024 13:34
sumirprimus wrote: 19/01/2024 12:06 Ne, ja zelim da ukazem na to da vi zaista pdrzavate al ono iskreno hamas, ne samo palestince i palestinsku borbu, i to se vidi po vaseim ostrasaceim komentarima i napadima, ja ih vidim ko saveznike hezoble i irana, tj saveznike rusije. dakle... ergo...
I mi vidimo da ti podržavaš ubijanje civila I djec u Gazi I to bas iskreno to podržavaš I opravdavaš.
sumirprimus wrote: 19/01/2024 12:06 Ne podrzavam ali me iskreno nije briga.
Kad se mozes okrenut iranu i rusiji, trazi od njih pmoc i utjehu.
To je to, agenda. Nekad brzi jezik od pameti kao u Komsica neki dan kad je rekao da "im slabo ide oko EU".

Ali svi su do sada procitali izmedju redova postove, nekome je trebalo malo vise vremena samo.
Ironmen

#49363 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

Raspravaljate sa likom koji je 24H na forumu i vjerovatno je placen od samih istih da siri lazi i propagandu, a vjerovatno ste svi upuceni kao i ja ko je ustvari lik, gdje je sluzio vojsku itd itd..

Mene samo fata jeza razmisljajuci da mozda licno nema krvi palestinske djece dok je sluzio vojsku u IDF na svojim rukama uz sav ovaj fanatizam koji siri ovde godinama fakat me jeza fata.
JMGuti

#49364 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JMGuti »

Ironmen wrote: 31/01/2024 11:29 Raspravaljate sa likom koji je 24H na forumu i vjerovatno je placen od samih istih da siri lazi i propagandu, a vjerovatno ste svi upuceni kao i ja ko je ustvari lik, gdje je sluzio vojsku itd itd..

Mene samo fata jeza razmisljajuci da mozda licno nema krvi palestinske djece dok je sluzio vojsku u IDF na svojim rukama uz sav ovaj fanatizam koji siri ovde godinama fakat me jeza fata.
I meni je to fascinantno. Dečko vrlo vjerovatno na forumu provede više vremena od bilo koga drugog. Razumijem besposličarenje, ne razumijem da se neko može toliko uživiti u ulogu da je samog sebe uvjerio da je meta kolektivnih napada, i to do te mjere da mu ta uloga sasvim prija, pa zbog toga vrlo često i poseže za dodatnim provokacijama da privuče pažnju.
dr_Evil

#49365 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Pa dobro, poznajem 2-3 mostarske familije jevreja, sinovi su sluzili IDF(obavezni rok), zaduzili su citav Mostar u ratu, i svi su raja. Nema to veze sa ovim.
SmokingMan

#49366 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

....
Svjedočanstvo 9

Možemo biti dobri klinci, ponašati se najbolje što možemo, ali čak i tada će se pojaviti buldožder (D9) i srušiti kuću.

Jedinica: Oklopna pješadija • Čin: Starješina prve klase • Lokacija: Deir al-Balah

Što se tiče pljačkanja, postojao je prilično strog dijalog (upustvo), općenito. Bilo je jasno da takvo ponašanje neće imati mjesta u našoj jedinici, da se neće tolerirati. Jednom smo se posvađali oko jedenja voća [koje pripada Palestincima], je li to etički ispravno. To je bio interni dijalog unutar jedinice.

Gdje ste obavljali nuždu u kućama u kojima ste boravili?

Obično vani, jer obično nije bilo vode . Onaj Ko bi prvi ušao ponekad bi imao privilegiju jednog pranja, ali ništa više od toga. Cijela stvar oko korištenja [palestinskih] kuća bila je obilježena ozbiljnom napetošću. S jedne strane, za neke ljude bilo je teško i neugodno iskustvo ući u nečiju kuću i shvatiti da je to njihov dom. Vidite dječju sobu, roditeljsku sobu, dnevni boravak, i ne želite zloupotrijebiti stvari tamo. S druge strane, također znate da korištenje nekih tih stvari može drastično promijeniti vaš boravak tamo. Na primjer, madraci, koji se nalaze u svakoj kući.

I shvatili smo da kada bi napuštali taj kvart, bilo nam je jasno da će taj kvart biti srušen, zbog svoje geografske lokacije. Znali smo da ulazimo u kuću i da možemo biti dobri klinci, ponašati se najbolje što možemo, ali čak i tada bi se pojavio D9 (oklopni bager) i srušio kuću. Brzo smo shvatili da svaki put kad napustimo kuću, pojavi se D9 i sravni je sa zemljom. Kvart u kojem smo bili, operativno ga je karakteriziralo to što je imao pogled na čitavo područje [izraelsko-gazanske barijere] i neke [izraelske] granične gradove. Na jugu i dijelu istoka Juhar al-Dik smo brzo shvatili da kuće neće ostati čitave. Ni u jednom trenutku do kraja operacije, do debriefinga zapovjednika jedinice, nitko nam nije objasnio vrijednost rušenja kuća. Tokom razgovora, zapovjednik jedinice nam je objasnio da to ne predstavlja čin osvete. Kuće smještene duž visokih osi na ovoj strani grebena dominiraju čitavim područjem između [ograda razdvajanja s] Izraelom i kvarta, i zbog toga ih nije bilo moguće ostaviti na mjestu. Također gledaju na izraelske gradove i omogućavaju da se iz njih gađa minobacačima. U određenom trenutku shvatili smo da je to obrazac po principu: napustite kuću i kuća nestane - nakon dvije ili tri kuće shvatite da postoji proces. D9 dođe i sravni je sa zemljom.

Vi ste to vidjeli?

Vidite to. To je blizu. Počeli smo na sjevernom dijelu kvarta i kretali smo se prema jugu. Svaki put kad bismo napustili kuću - ona više nije bila tu. Kad smo odatle izašli, ostalo je samo nekoliko čitavih kuća.

Kakav je izgledao kvart kad ste ga napuštali

Prilično je izgledao kao brdo ruševina - puno smrvljenog betona, i nažalost, također veliki dijelovi poljoprivrednog zemljišta iskopani od strane tenkova. Neke od najtežih prizora bili su kokošinjci. Često su stizale izvještaji da se tuneli (iskopani od strane palestinskih boraca) kopaju unutar staklenika kako bi ih kamuflirali. Kokošinjci su bili unutar tih vrsta stakleničkih struktura, koje su također bile sravnjene s tlom od strane D9-ki. Vidjeli ste svakakve kokoši - ponekad unutar kokošinjca, a ponekad vani, a ponekad i napola unutra i napola vani, potpuno rastrgane. Puno poljoprivrednih životinja lutalo je oko kvarta. Više nije bio pravi kvart. A kad su nakon našeg odlaska [iz Gaze] objavljene ažurirane karte, vidjeli smo označene samo dvije kuće koja su ostale stojeće kad smo mi otišli.
sumirprimus

#49367 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ne pada mi napamet vama se pravdati, no sta bi od jcuerasnje price i terorizma u bolnici?
Ovo su zrtve, u pozadini dvojac iz islamskog dzihada i naprijed glasogovornik hamasa na ZO za dzenin. (nema hamasa na ZO, evo dokaza da ima! sta cemo sad)

Image
dr_Evil

#49368 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Nemam pojma ko su likovi, niti jesu li ubil njih ili neke druge, ali ovo je i dalje terorizam IDF Orki.

Da podsjetimo naoruzani i preruseni usli u bolnicu, isprepadali sve oko sebe, poceli pucati i unistavati, i onda ubili ranjenike. Da vidim u hefter sta kazu europske vrijednosti i civilizacijske vrijednosti:
) Prema licima koja ne učestvuju neposredno u neprijateljstvima, podrazumevajući tu i pripadnike oružanih snaga koji su položili oružje i lica onesposobljena za borbu usled bolesti, rane[2], lišenja slobode ili iz kojeg bilo drugog uzroka, postupaće se, u svakoj prilici, čovečno, bez ikakve nepovoljne diskriminacije zasnovane na rasi, boji kože, veri ili ubeđenju, polu, rođenju ili imovnom stanju, ili kome
bilo drugom sličnom merilu.
U tom cilju zabranjeni su i zabranjuju se, u svako doba i na svakom mestu, prema gore navedenim
licima sledeći postupci:
a) povrede koje se nanose životu i telesnom integritetu, naročito sve vrste ubistva, sakaćenja,
svireposti i mučenja;
b) uzimanje talaca;
c) povrede ličnog dostojanstva, naročito uvredljivi i ponižavajući postupci;
d) izricanje i izvršavanje kazni bez prethodnog suđenja od strane redovnog ustanovljenog suda i
propraćenog svim sudskim garantijama koje civilizovani narodi priznaju za neophodne.
2) Ranjenici [3] i bolesnici biće prihvaćeni i negovani.
2
Svaka nepristrasna humanitarna organizacija, kao što je Međunarodni komitet crvenog krsta, može da
ponudi svoje usluge stranama u sukobu.
Strane u sukobu će se truditi s druge strane, da stave na snagu putem posebnih sporazuma jedan deo
ili i sve ostale odredbe ove Konvencije
Dalje kazu europske vrijednosti:
Ranjenici i bolesnici, kao i članovi sanitetskog i verskog osoblja, uživaće koristi iz ovih sporazuma
dokle god se Konvencija na njih primenjuje osim ako postoje suprotne odredbe izričito unete u gore
navedene ili u docnije sporazume ili ako postoje povoljnije mere koje prema njima bude preduzela
koja od strana u sukobu.
IDF teroristicke orke, po nalogu najbrutalnijeg rezima bliskog istoka.

Hvala, odoh racunat nesto!
Zlocin&Kazna

#49369 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Zlocin&Kazna »

Raspravljate se s likom čija moralna načela imaju prekidač +/-, zavisno da li je na temi Ukrajina ili Palestina. Doduše zajedničko na obje teme je neskriveno zadovoljstvo zbog ubijanja ljudi.

Uništavate temu.
sumirprimus

#49370 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 31/01/2024 13:20 Nemam pojma ko su likovi, niti jesu li ubil njih ili neke druge, ali ovo je i dalje terorizam IDF Orki.

Da podsjetimo naoruzani i preruseni usli u bolnicu, isprepadali sve oko sebe, poceli pucati i unistavati, i onda ubili ranjenike. Da vidim u hefter sta kazu europske vrijednosti i civilizacijske vrijednosti:
) Prema licima koja ne učestvuju neposredno u neprijateljstvima, podrazumevajući tu i pripadnike oružanih snaga koji su položili oružje i lica onesposobljena za borbu usled bolesti, rane[2], lišenja slobode ili iz kojeg bilo drugog uzroka, postupaće se, u svakoj prilici, čovečno, bez ikakve nepovoljne diskriminacije zasnovane na rasi, boji kože, veri ili ubeđenju, polu, rođenju ili imovnom stanju, ili kome
bilo drugom sličnom merilu.
U tom cilju zabranjeni su i zabranjuju se, u svako doba i na svakom mestu, prema gore navedenim
licima sledeći postupci:
a) povrede koje se nanose životu i telesnom integritetu, naročito sve vrste ubistva, sakaćenja,
svireposti i mučenja;
b) uzimanje talaca;
c) povrede ličnog dostojanstva, naročito uvredljivi i ponižavajući postupci;
d) izricanje i izvršavanje kazni bez prethodnog suđenja od strane redovnog ustanovljenog suda i
propraćenog svim sudskim garantijama koje civilizovani narodi priznaju za neophodne.
2) Ranjenici [3] i bolesnici biće prihvaćeni i negovani.
2
Svaka nepristrasna humanitarna organizacija, kao što je Međunarodni komitet crvenog krsta, može da
ponudi svoje usluge stranama u sukobu.
Strane u sukobu će se truditi s druge strane, da stave na snagu putem posebnih sporazuma jedan deo
ili i sve ostale odredbe ove Konvencije
Dalje kazu europske vrijednosti:
Ranjenici i bolesnici, kao i članovi sanitetskog i verskog osoblja, uživaće koristi iz ovih sporazuma
dokle god se Konvencija na njih primenjuje osim ako postoje suprotne odredbe izričito unete u gore
navedene ili u docnije sporazume ili ako postoje povoljnije mere koje prema njima bude preduzela
koja od strana u sukobu.
IDF teroristicke orke, po nalogu najbrutalnijeg rezima bliskog istoka.

Hvala, odoh racunat nesto!
Da postoji ta dvojba, osim ako isti ne koriste bolnicu kao komandno kontrolni centar, zivi i zdravi, tj kriju se iza civila i medicinskog osoblja(tj imaju svoje tajne prostorije unutar bolnice) a to je prica jos iz gaze i šifa bolnice. Dakle ovi nisu bili identifiirani kao ranjenici niti kao bolesnici. Sta onda?
dr_Evil

#49371 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Lik doslovno lezi paralizovan u krevetu i spava, i ovaj dodje upuca ga u glavu :D I on prica o komandnim centrima, kao onomad o tunelima ispod vrtica.

Dobro je tigre.

Ali Izrael i divni inteligentni jevrejski narod ce iz ovog brutalnog rezima izaci jos jaci, kao demokratska drzava za sve svoje gradjane. Omaklo im se, desilo se i svabama prije 70 godina, desi se.
IZRAELSKI specijalci prerušeni u medicinsko osoblje i muslimanke upali su danas u bolnicu na okupiranoj Zapadnoj obali i ubili trojicu palestinskih militanata, od kojih je jedan ležao paraliziran u krevetu, rekli su očevici i potvrdile vlasti.
Izvor, Index - cionisticki placeni medij :D amEn.
sumirprimus

#49372 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 31/01/2024 13:32 Lik doslovno lezi paralizovan u krevetu i spava, i ovaj dodje upuca ga u glavu :D I on prica o komandnim centrima, kao onomad o tunelima ispod vrtica.

Dobro je tigre.

Ali Izrael i divni inteligentni jevrejski narod ce iz ovog brutalnog rezima izaci jos jaci, kao demokratska drzava za sve svoje gradjane. Omaklo im se, desilo se i svabama prije 70 godina, desi se.
IZRAELSKI specijalci prerušeni u medicinsko osoblje i muslimanke upali su danas u bolnicu na okupiranoj Zapadnoj obali i ubili trojicu palestinskih militanata, od kojih je jedan ležao paraliziran u krevetu, rekli su očevici i potvrdile vlasti.
ok moguce, lazu i jedni i drugi, ovo je info koji pazi ovo ameri sire
Video clips from the Israeli special operation yesterday that killed Muhammad Jalamana and two associates. The three were killed in a joint Yamam-GSS operation in the Ibn Sina Hospital in Jenin as they planned a major terror attack similar to October 7 against a Jewish town in the West Bank. That attack was foiled thanks to this operation in which Israelis disguised themselves as Palestinians. The two associates of Jalamana who were killed in the operation were meeting with him, while he was recovering in the hospital from a previous attempt on his life, to plan the attack.
dr_Evil

#49373 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Ubili su ih na spavanju sumire, a jedan je bio paralizovan.

Sto je najbolje od svega ubili su svoje, jer je Hamas njihov. I ne znam zasto uopste pricamo o ovome, ovo je jasan terorizam kao dan. Normalna drzava bi ih uhapsila kad su vec na spavanju, metak u glavu za svaki slucaj, podsjeca na neku jedinicu sa dva slova azbuke, kako se ono zvase majka mu stara, imal je crne sljemove hmm...

Dobro, dosta od mene na ovu temu.
caros

#49374 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

dr_Evil wrote: 31/01/2024 13:32 Lik doslovno lezi paralizovan u krevetu i spava, i ovaj dodje upuca ga u glavu :D I on prica o komandnim centrima, kao onomad o tunelima ispod vrtica.

Dobro je tigre.

Ti paralizovani su najzajebaniji, nešto poput oružja za masovno uništenje u Iraku, taj nivo.

Ovi kada upadnu u bolnicu kao civili nisu teroristi, nego ljudi koji šire dobro. Humanitarci iz Mossada.
sumirprimus

#49375 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 31/01/2024 13:38 Ubili su ih na spavanju sumire, a jedan je bio paralizovan.

Sto je najbolje od svega ubili su svoje, jer je Hamas njihov. I ne znam zasto uopste pricamo o ovome, ovo je jasan terorizam kao dan. Normalna drzava bi ih uhapsila kad su vec na spavanju, metak u glavu za svaki slucaj, podsjeca na neku jedinicu sa dva slova azbuke, kako se ono zvase majka mu stara, imal je crne sljemove hmm...

Dobro, dosta od mene na ovu temu.
Ejebga, ako je neko ranjen ili na postelji to je ratni zlocin nema sta da je ne znam ko..
Locked