Ukrajina

Peacean

#193076 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Jel se ovo i Kado priprema za igru prijestolja

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/spre ... /240131006
Čitalac

#193077 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Budanov: Ruska ofanziva će uskoro stati...
Kirilo Budanov, načelnik Glavne obavještajne uprave Ministarstva obrane, predviđa da će se ruska ofenziva, koja je započela u studenom 2023, uskoro iscrpiti i tada će krenuti „ukrajinski marš“.
"Trenutačno je u tijeku ofenzivna operacija Ruske Federacije. Započela je u studenom 2023. Do sada su prošla dva i pol mjeseca, rezultate možete vidjeti sami. Reći da su veliki, to sigurno nije istina. Nažalost po nas, negdje su napredovali, kao kod Avdivke. Ali, to nije ono na što su računali. Agresori su željeli što prije doći do crte duž rijeke Žerebec u Harkovskoj oblasti i na administrativnu granicu Donjecke i Luganske oblasti, ali sada nema ništa ni blizu toga. No, njihova ofenziva još traje. Negdje u rano proljeće bit će potpuno iscrpljena...Njihova ofenziva će se okončati a mislim da će naša početi“, zaključio je Budanov.
Čitalac

#193078 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Od početka agresije, dokumentovana je smrt 9.700 civila, ranjenih je 11 hiljada, a nestalih 6.800. Podaci se odnose samo na teritoriju koja nije okupirana.
Zamjenik načelnika Nacionalne policije Ukrajine Maksym Tsutskiridze ističe da je ubijeno 522 djece dok je 14 hiljada ukrajinske djece okupator deportirao u Rusku Federaciju i Bjelorusiju.
„Strah me je i zamisliti što se događa na okupiranom teritoriju. Ne znamo cijelu istinu, bit će potrebno u budućnosti prikupljati svjedočanstva i dokaze, dio po dio“, rekao je Tsutskiridze.
sumirprimus

#193079 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Čitalac wrote: 31/01/2024 13:04 Od početka agresije, dokumentovana je smrt 9.700 civila, ranjenih je 11 hiljada, a nestalih 6.800. Podaci se odnose samo na teritoriju koja nije okupirana.
Zamjenik načelnika Nacionalne policije Ukrajine Maksym Tsutskiridze ističe da je ubijeno 522 djece dok je 14 hiljada ukrajinske djece okupator deportirao u Rusku Federaciju i Bjelorusiju.
„Strah me je i zamisliti što se događa na okupiranom teritoriju. Ne znamo cijelu istinu, bit će potrebno u budućnosti prikupljati svjedočanstva i dokaze, dio po dio“, rekao je Tsutskiridze.
Tu oduzmes komplet donbas i Maruiupol, Dakle 2,5 godine od pocetka rata i nemoguce sastavit tacne cifre pogotovu na teritoriji na kojoj se ne nalzae, i onda vi meni recite... da ne pocinjem... :skoljka:
Čitalac

#193080 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Australija je prošle godine planirala da donira 41 avion F/A-18 Ukrajini, ali je „visoki ukrajinski oficir“ rekao da je to „leteće smeće“, piše Australian Financial Review.
Prošle godine, dok su ukrajinski borbeni piloti očajnički pokušavali izbjeći da ih obore ruski zrakoplovi opremljeni radarima većeg dometa, visoki dužnosnik ukrajinskih zračnih snaga rekao je dvojici Australaca u Kijevu da nije zainteresiran za donaciju od 41 F/A -18. "Ne želimo vaše leteće smeće", rekao je...
Zrakoplovi Hornet bili su jedan od prvih primjera dobronamjernog, ali neuspješnog pokušaja pomoći Ukrajini. Ideju da bi Australija Kijevu donirala te zrakoplove prvi je iznio Australian Financial Review u ožujku prošle godine. Dva mjeseca kasnije, u medije je procurila informacija da je američka vlada "naklonjena" ideji prebacivanja zrakoplova koji su ušli u službu australskog ratnog zrakoplovstva 1984. godine, a prestali letjeti 2021. godine. Čvrsti stajni trap ovih lovaca, prilagođen za nosače zrakoplova, dobro je odgovarao ratom razorenim pistama u Ukrajini. Mogli su slijetati i uzlijetati s kratkih pista, što im je ponekad omogućavalo uzlijetanje s autocesta. No, Ukrajinci su već započeli pregovore s vladama Sjedinjenih Država i Zapadne Europe kako bi dobili F-16…
Ukrajinsko ratno zrakoplovstvo bojalo se da će dobiti puno stranih zrakoplova dva tipa, za koje će morati organizirati specifično održavanje, streljivo i obuku. Odlučeno je napustiti ideju angažiranja stranih pilota, zbog čega su morali proći kroz naporan proces obuke Ukrajinaca, koji su prije letjeli samo na sovjetskim zrakoplovima. Kada je prošle godine trebalo poslati službeni zahtjev za borbene zrakoplove Hornet, jedan visoki časnik ukrajinskog zrakoplovstva opisao je 50 godina staru letjelicu kao smeće kojeg se Australija jednostavno treba riješiti. "Nazvao ih je 'letećim smećem'", rekao je izvor. "Ovo je zapravo stavilo točku na posao oko nabave F/A-18..."
https://www.afr.com/policy/foreign-affa ... 130-p5f0zo
Peacean

#193081 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Čitalac

#193082 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Washington Post: Zelenski i Zalužni ne slažu se po pitanju mobilizacije, Zelenski rekao generalu da su Ukrajinci umorni od rata.
Popularnost Zalužnog - kako u vojsci tako i među običnim građanima - čini njegovu smjenu političkom kockom za Zelenskog. Nejasno je hoće li bilo kakve zamjene moći poboljšati situaciju Ukrajine na bojnom polju bez značajnog povećanja snaga i oružja - upravo ono što je Zalužni zahtijevao od Zelenskog...
Zelenski je u ponedjeljak rekao Zalužnom da su se Ukrajinci umorili od rata i da su međunarodni partneri zemlje također usporili vojnu pomoć, pa bi možda novi zapovjednik osvježio situaciju, rekla je osoba upoznata s njihovim razgovorom. Dvije osobe govorile su o sastanku pod uvjetom anonimnosti, s obzirom na vrlo osjetljivu situaciju s nepredvidivim implikacijama na rat i sigurnost Ukrajine. Očekuje se da će istaknuti članovi stožera Zalužnog također biti uklonjeni, rekla je jedna osoba.
Na sastanku u ponedjeljak, razlike između njih dvojice kulminirale su zbog neslaganja oko toga koliko vojnika Ukrajina treba mobilizirati ove godine, prema dvojici ljudi upoznatih s razgovorom. Zalužni je predložio mobilizaciju blizu 500.000 vojnika, a tu brojku Zelenski smatra nepraktičnom. Zelenski je također javno rekao da Ukrajini nedostaju sredstva za plaćanje tolikog broja novih vojnika. Zalužni je uzvratio da Ukrajini već nedostaju snage zbog rastućih gubitaka i da mobilizaciju treba uskladiti s 400.000 novih vojnika koje Rusija planira mobilizirati.
drndalo

#193083 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Opet je krkanje po Krimu trenutno... Cucemo sta je bilo kasnije...

Jutros (opet) dronirana rafinerijska postrojenja u Lenjingradu...

Neka malo... Gerasimova i dalje nema, na seminaru nekom garant...
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#193084 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Ukrajinska Glavna obavještajna uprava (GUR) objavila je uspješan cyber napad na server za specijalne komunikacije ruskog Ministarstva odbrane.

Prema GUR-u, razmjena informacija između ruskih vojnih jedinica koje koriste moskovski server postala je nemoguća nakon cyber napada. Također su izjavili da su GUR-ovi hakeri opovrgli softver poslužitelja, koji je odobrila ruska Federalna sigurnosna služba (FSB) i za koji se tvrdi da zadovoljava standarde informacijske sigurnosti.

Važno je napomenuti da je ovaj softver bio postavljen na različitim strateškim objektima u Rusiji.

Izvor
Peacean

#193085 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

drndalo wrote: 31/01/2024 16:09 Opet je krkanje po Krimu trenutno... Cucemo sta je bilo kasnije...

Jutros (opet) dronirana rafinerijska postrojenja u Lenjingradu...

Neka malo... Gerasimova i dalje nema, na seminaru nekom garant...
Ma eno ga sa Prigožinom planira novu SVO.
drndalo

#193086 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Opet dron zarobio Rusa...

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#193087 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

GLSDB je konačno najavljen za isporuku i potencijalno će se koristiti na bojnom polju od sutra. Rusija se bori da smisli uvjerljiv propagandni narativ zašto ovaj rat traje tako dugo dok su njihova skladišta nafte dignuta u zrak, a njihova internetska infrastruktura uništena. Na državnoj TV Kremlja priznaju da Trump radi na tome da im pomogne, a Trump se udružio s Rusijom oko zapadnih demokratija.

Hame_

#193088 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Energetski stručnjak o sankcijama Rusiji: “Hrvatska je upala u tu zamku”.

Čitalac

#193089 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Članice EU dostaviće u 2024. vojnu pomoć Ukrajini u iznosu od najmanje 21 milijarde eura, objavio je Josep Borell. Od početka agresije, EU je Kijevu isporučila naoružanje i opremu u iznosu od 28 milijardi eura.
sumirprimus

#193090 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Znam da sam reko da necu, al ovo
video

#193091 Re: Ukrajina

Post by video »

Dugo si i izdrzao
sumirprimus

#193092 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

video wrote: 31/01/2024 18:32 Dugo si i izdrzao
:lol: karakter nula priznajem :P
video

#193093 Re: Ukrajina

Post by video »

sumirprimus wrote: 31/01/2024 18:34
U to ne ulazim, prije da je odluka bila nepotrebna.
Ne treba se time kockati.
Cuj nece postavljati :run:
sumirprimus

#193094 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Fola na forumu obeco :lol:
Avetinho

#193095 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Ja bih, da sam ti, sviju na foe, pa onda lijepo sam sa sobom pričao po vazdan.
Himera

#193096 Re: Ukrajina

Post by Himera »

Narode danas sam postupio čisto navijački;naime danas sam imao posjetu kamiondžije iz Ukrajine,koji je došao na utovar robe;da sam ga na finalnom vaganju prilikom čekanja na elektronsku obradu njegovih podatka ispratio sa standardnom Herojam Slava.Čovjek mi na dobrom engleskom objasnio kroz suze,da mu je zet izvukao sa linije kod Bahmuta smrtno stradalog mladjeg brata i da je sad posle mjesec dana opet za volanom.Trzno sam da sam otišao predaleko al čovjek veli ,da mu izrečeno puno znači .

Tako da

JEBO PUTINA I MORDOR

Slava Ukrajini ; Herojam Slava :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

P.S. za administraciju ; ako je navijački incident,ako more hladjenje :sax:
Bernardinac

#193097 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

sumirprimus wrote: 31/01/2024 18:34
Hebo čovjeka stabilnog karektera.
Bravo 💪
Crvene_brigade

#193098 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Gazi agresorske fašiste i okupatore...

drug_profi

#193099 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Pominju baba yagu. To je bio Bayro prije. Ne znam jel se i dalje na njega misli ili su ovdje u pitanju oktakopteri sa termokamerama.
Čitalac

#193100 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Umerov uputio pismo saveznicima u kojem ih upozorava na manjak municije, piše Bloomberg. Po njegovoj računici, Ukrajini godišnje treba više od dva miliona granata.
Trupe zemlje agresora nadmoćnije su od Ukrajine po količini streljiva — tri prema jedan. Nedostatak streljiva u Ukrajini je svakim danom sve veći, stoji u pismu ministra obrane Rustema Umerova kolegama iz EU, u koje je uvid imala agencija Bloomberg.
U dokumentu stoji da Ukrajina ne može ispaliti više od 2000 granata dnevno na frontu dugom 1500 kilometara. To je manje od trećine streljiva koju dnevno koristi država agresor. Umerov je pozvao EU da opskrbi Ukrajinu s obećanih milijun topničkih granata kako bi barem parirala vatrenoj moći Ruske Federacije. U pismu se također navodi da Ukrajina mjesečno treba 200 tisuća granata.
Post Reply