Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
n+1 wrote: ↑25/01/2024 11:28
Katastrofa je ovo što nam se desilo s Alijem.
Sta mislis zbog cega?
Bilo je koliko hoćeš hipoteza na temi.
Lično mislim da je odnos "package not received" naspram "package received" bio previsok.
Sumnjam, jer bi obustavila jedna pošta i platforma ne sve.
Ovo traje od korone, od kada su domaće pošte odlučile da obustave dostavu iz Kine.
Debili vjerojatno nakon toga nisu niti kontaktirali kinesku poštu da se to riješi.
Ili je neki problem s linijama do Sarajeva.
Ma gotovo sigurno je do naših nesposobnih pošta.
Hajde što većina stvari ima nenormalno visoku cijenu shippinga. Ali još gore je što su neke stvari duplo jeftinije kad staviš npr. Srbiju kao adresu dostave. Znači i ovo što je dostupno je skuplje za BiH nego za okolne zemlje.
Ne naručujem ništa iz Kine, da se odmah ogradim.
Znam par ljudi koji naručuju, uglavnom elektorniku pa prodaju ovdje, pa sam iz razgovora primjetio da znaju uredno preuzeti robu a tražiti reklamaciju kao roba nije isporučena. Ako je to tačno ona su ljudi u pravu što se ograđuju od nas.
Armin2013 wrote: ↑26/01/2024 10:40
Znam par ljudi koji naručuju, uglavnom elektorniku pa prodaju ovdje, pa sam iz razgovora primjetio da znaju uredno preuzeti robu a tražiti reklamaciju kao roba nije isporučena. Ako je to tačno ona su ljudi u pravu što se ograđuju od nas.
50 posto to ljudi radi. Zato i jesmo najveca stoka. Meni od 300 posljednjih paketa samo 2 nisu dosla
fusion_ba wrote: ↑26/01/2024 10:33
Hajde što većina stvari ima nenormalno visoku cijenu shippinga. Ali još gore je što su neke stvari duplo jeftinije kad staviš npr. Srbiju kao adresu dostave. Znači i ovo što je dostupno je skuplje za BiH nego za okolne zemlje.
Zato što prodavač uračuna skuplje troškove dostave u konačnu cijenu.
Najbolje da se organiziramo pa da šaljemo upite domaćim poštama da provjere s kineskom poštom zašto ne šalju u BiH.
Možda bi i ovi naši uhljebi iz domaćih pošta nešto poduzeli ako bi imali više pritužbi.
Ne samo da smo mi u gubitku jer ništa ne možemo naručiti nego i pošte jer nas ne mogu opeljušiti za onih 1,8KM.
I još u Srbiji nemaju onu pljačku od 1,80 KM.
Baš smo crna rupa u svemu, pa i u ovome.
50 posto to ljudi radi. Zato i jesmo najveca stoka. Meni od 300 posljednjih paketa samo 2 nisu dosla
Svu skuplju elektroniku Kinezi šalju praćenom pošiljkom, tako da ćeš teško dobiti refund ako prodavač ima dokaz da je pošiljka stigla u BiH i da je preuzeta.
Problem je u pošti, kad je krenula korona meni je agent rekao da je China Post SAL onemogućena za BiH i od tada nije vraćena iako jeste za sve države u regiji.
Vjerojatno su sve okolne pošte uspostavile kontakt s Kinezima osim naših nesposobnjakovića.
Pa ja znam ovi sto rade u Posti vazda se zale da imaju previse posla i da im je tesko. Rekoh prijedjite u ove privatne brze poste i tu se zavrsi jadanje
Siguran sam da se ovo desava i u ostalim zemljama. Ne samo kod nas.
Eto od sviju u svijetu mi najgori.
Ali kako god okrenes, sranje. Ne mozes nista kupiti, ili nadjes neku sitnicu, hoces u vecoj kolicini da uzmes, odmah shipping ode preko stoje.
Sreca pa sam preko Ebaya neke artikle nasao koji shippaju za BiH ili po niskoj cijeni shippinga, ili free.
Nadam se da ce se nesto poduzeti po pitanju ovoga.
Otiđi na aliexpress pa mijenjaj zemlje redom i vidjet ćeš da jedino BiH od europskih zemalja nema free dostavu.
Bolje su čak i pacifičke otočne državice.
Tesko to mogu da rade sa registrovanim posiljkama koje imaju pracenje a ako je elektronika u pitanju gotovo svaki artikal za elektroniku ima pracenje jer ta roba i u kini nije 2 3 dolara pa da salju preko nekih žnj logistika bez pracenja. Bez pracenja salju maskice, zastitna stakla neke sitne stvari i tu narod moze da vara a sa elektronikom tesko.
nagibSA wrote: ↑30/01/2024 14:27
Katastrofa sa postarinama. Ako se sta ne promjeni, stvarno ce se obesmisliti ova online kupovina. Ne bi me cudilo da nasi namjerno nesto petljaju
Sumnjam jer i pošte gube novac, koliko oni samo zarade na onih 1,8KM i pregledima paketa.
Prije da je čista nesposobnost i nerad nadležnih da riješe ovaj problem u poštanskom prometu s Kinom.
Iz ovoga potpuno jasno zašto nema dostave za BiH.
Naši nesposobnjakovići u poštama vjerojatno niti ne znaju da China Post ne šalje u BiH i da su ih stavili na crnu listu.
Ovo bi se vjerojatno veoma lako riješilo da domaći poštanski operateri kontaktiraju kinesku poštu.
Naši nesposobnjakovići u poštama vjerojatno niti ne znaju da China Post ne šalje u BiH i da su ih stavili na crnu listu.
Ovo bi se vjerojatno veoma lako riješilo da domaći poštanski operateri kontaktiraju kinesku poštu.
Ali de mi reci zašto bih? Par postova gore spomenuste cifru od 50% pošiljki na koji se stavlja dispute. Ne hodaju veći lopovi balkanom od Bosanaca, to je 1000 puta dokazano. Ja naručujem od kako sam dobio prvu karticu, i mislim da mi jedna stvar nije došla u 15 godina. Makar smo uvijek u vrhu crnih lista
Slao sam dopis u kabinet ministra Forte (Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine kontroliše pošte i carinu). Odgovor nisam dobio, niti sam očekivao.
Ranije sam slao u medije, ali ću ovih dana opet, ali pretpostavljam da će efekat bit isti. Da se više ljudi žali, možda bi neko i obratio pažnju.
Last edited by HD_2015 on 31/01/2024 09:27, edited 1 time in total.
Ali de mi reci zašto bih? Par postova gore spomenuste cifru od 50% pošiljki na koji se stavlja dispute. Ne hodaju veći lopovi balkanom od Bosanaca, to je 1000 puta dokazano. Ja naručujem od kako sam dobio prvu karticu, i mislim da mi jedna stvar nije došla u 15 godina. Makar smo uvijek u vrhu crnih lista
Ovo su gluposti. Imamo nefunkcionalnu državu, pa i dostava u državu ne funkcioniše.
Umjesto da nadležni rade svoj posao, lakše je svaliti na narod.
Uostalom, pošte za svaku pošiljku uzmu 1.80KM - valjda je ovo garancija da ne mogu primiti poštu i prijaviti da nisam primio. Zašto nam džaba uzimaju 1.80KM?
Ovo su gluposti. Imamo nefunkcionalnu državu, pa i dostava u državu ne funkcioniše.
Pitanje:Kakve veze ima vlast što Mujo, Ivica i Dalibor kupe 50 sitnica sa alija, pa otvore dispute? Da ih neće policija ganjati?
Kiki_Musampa wrote: ↑31/01/2024 09:24
Pitanje:Kakve veze ima vlast što Mujo, Ivica i Dalibor kupe 50 sitnica sa alija, pa otvore dispute? Da ih neće policija ganjati?
Zato ima pošta, koja naplati 1.80KM da dostavi dokaz da je pošiljka primljena. Na osnovu čega ti tvrdiš da su Bosanci toliki lopovi? Uostalom, da je bilo koji narod na svijetu veći lopov od nekog prosjeka.
Prije će biti kako je Forto zasjeo da su stvari krenule nizbrdo.
Ipak mislim da je na razini pošta, nešto su domaće pošte skrivile da ih China Post stavi na crnu listu.
Kakve veze ima dispute i kupci? Najlakše svaliti na narod.
U takvom slučaju bi aliexpress, ebay i ostale platforme maknule BiH a ne sama državna kineska pošta.
I ja sam predlagao da skupa barem mi s ove teme šaljemo na isti mail, možda onda i reagiraju, od pojedinačnih nema ništa, uhljebi u našim poštama neće se niti počešati.
Kiki_Musampa wrote: ↑31/01/2024 09:24
Slažem se, u tom slučaju bi samo maknuli free dostavu i slali isključivo praćenom pošiljkom koja je dolar dva nadoplate.
Ovdje je totalno China Post blokirala slanje u BiH, samo nas pored Bahama.
U državu usred Europe koja graniči s EU ne šalju dok šalju u afričke države.
Nefunkcionalne pošte koje ne rade svoj posao.
Još čudnije da domaće pošte šalju u Kinu ali ne ide obratno.