Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sanjarko

#10676 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Glupo pitanje nakon oko 2 godine, mozda i vise koristenja SF plejera, kako zabiljeziti tj da on zabiljezi gdje smo/ste stali sa serijama i sl? Na kojoj epizodi i tako to.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#10677 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by anex »

AhmetShabo wrote: 28/01/2024 21:20 Sta se desava sa titloviima na elementumu
nece ni titovi.com
a opensubtitles trazi VIP
titlovi.com se gase
PlusSA

#10678 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by PlusSA »

anex wrote: 31/01/2024 00:34
AhmetShabo wrote: 28/01/2024 21:20 Sta se desava sa titloviima na elementumu
nece ni titovi.com
a opensubtitles trazi VIP
titlovi.com se gase
Ništa se još ne zna, evo copy paste

OSTAJEMO ONLINE!
titlovi.com
Drage kolege i prijatelji Titlova,

Sve vreme radimo na tome da sajt sačuvamo u dosadašnjem obliku i sa starom ekipom. Nadali smo se da ćemo već imati dobre vesti, ali još nismo završili borbu!

Prepreke su brojne, ali se nadamo da ćemo ih rešiti. Poduzimamo sve da sačuvamo ovu zajedničku oazu dobre volje.

Važno je da se sajt neće zatvoriti početkom sledećeg meseca, a o tome kako ćemo svi moći tome da doprinesemo, obavestićemo vas naknadno.

Hvala vam na velikoj podršci i poverenju,

Vaša Titlovi ekipa
Refik4

#10679 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Refik4 »

To je dobra vijest. Treba ovakve ljude/sajtove koji rade podržati na neki način...
druzeljubiva

#10680 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by druzeljubiva »

I kod mene je problem sa titlovima :sad:
opensubtitles trazi da postanem VIP i samo taj natpis drzi na ekranu
Kada postavim Subscene Kodi subtitle service opet nista
Pokusala sa deinstaliranjem Kodia i ponovnom instalacijom, pa nakon toga ponovo postavljanje, ali ništa :?
irac300

#10681 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

druzeljubiva wrote: 02/02/2024 08:18 I kod mene je problem sa titlovima :sad:
Pokusala sa deinstaliranjem Kodia i ponovnom instalacijom, pa nakon toga ponovo postavljanje, ali ništa :?
Rade titlovi. Kod tebe i kolege iznad je neki problem. Gore sam njemu postavio link da skine addon opensubtitles by opensubtitles. Za njega ne treba registracija, ni logovanje, niti postoji limit sa skidanje titlova ako nisi VIP.
Evo link ponovo. Ne ici na ovaj download na pocetku, nego skrolati dole do Alternative Sources, pa odabrati jedan od 4 download linka.
https://iwf1.com/kodi/service.subtitles ... nsubtitles
Image
Image
druzeljubiva

#10682 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by druzeljubiva »

irac300 wrote: 02/02/2024 10:27
druzeljubiva wrote: 02/02/2024 08:18 I kod mene je problem sa titlovima :sad:
Rade titlovi. Kod tebe i kolege iznad je neki problem. Gore sam njemu postavio link da skine addon opensubtitles by opensubtitles. Za njega ne treba registracija, ni logovanje, niti postoji limit sa skidanje titlova ako nisi VIP.
Evo link ponovo. Ne ici na ovaj download na pocetku, nego skrolati dole do Alternative Sources, pa odabrati jedan od 4 download linka.
https://iwf1.com/kodi/service.subtitles ... nsubtitles
Image
Image
Hvala :)
Probat cu
Mirzareli

#10683 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mirzareli »

ImageKodi mi svaki dan izbaci i onda moram nanovo ulaziti u Build i ponovo instalirati..Zna li neko u cemu je caka ,ovo mi se pocesto desaje ,skoro svakodnevno..Koristim Fire Stick 4K Max..
PlusSA

#10684 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by PlusSA »

Mirzareli wrote: 03/02/2024 00:16 ImageKodi mi svaki dan izbaci i onda moram nanovo ulaziti u Build i ponovo instalirati..Zna li neko u cemu je caka ,ovo mi se pocesto desaje ,skoro svakodnevno..Koristim Fire Stick 4K Max..

probaj format stika, možda je i do kodi bulida..
vidi možda da koristiš stariju kodi verziju a ne najnoviju i sl.
Mirzareli

#10685 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mirzareli »

PlusSA wrote: 03/02/2024 20:11
Mirzareli wrote: 03/02/2024 00:16 ImageKodi mi svaki dan izbaci i onda moram nanovo ulaziti u Build i ponovo instalirati..Zna li neko u cemu je caka ,ovo mi se pocesto desaje ,skoro svakodnevno..Koristim Fire Stick 4K Max..

probaj format stika, možda je i do kodi bulida..
vidi možda da koristiš stariju kodi verziju a ne najnoviju i sl.
Uradio sam reset firestick-a ,ugasio i azuriranja kodija..Sta znam koristim najnoviji 20.3 nexus.Nisam pametan.
zippoo87

#10686 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

Nesto se shebao robin hood addon...ponudilo mi instalaciju nove verzije,odem na fresh install ali izbaci gresku.
Pokusao par puta,ne moze...cak nece ni da ga otvori.
Evo idem pokusati ponovo instalirati,valjda ce raditi.
Peacean

#10687 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Peacean »

zippoo87 wrote: 04/02/2024 21:20 Nesto se shebao robin hood addon...ponudilo mi instalaciju nove verzije,odem na fresh install ali izbaci gresku.
Ja sam više puta imao problema i to sa više buildova da kad idem na instalaciju nove verzije preko onog prozora što iskoči potpuno mi se izbriše build i moram ispočetka da ga instaliram. Zato sada kada vidim da ima nova verzija isključim taj prozor i odem u wizard i preko njega instaliram.
zippoo87

#10688 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

Peacean wrote: 04/02/2024 21:33
zippoo87 wrote: 04/02/2024 21:20 Nesto se shebao robin hood addon...ponudilo mi instalaciju nove verzije,odem na fresh install ali izbaci gresku.
Ja sam više puta imao problema i to sa više buildova da kad idem na instalaciju nove verzije preko onog prozora što iskoči potpuno mi se izbriše build i moram ispočetka da ga instaliram. Zato sada kada vidim da ima nova verzija isključim taj prozor i odem u wizard i preko njega instaliram.
Evo ista situacija...ne samo da morado obrisati build,nego i komplet kodi pa ponovo instalirati kodi pa onda build i evo instaliraolo ga je :D
Iskljucio sam sada automatski update,valjda nece vise iskakati nista.
Sanjarko

#10689 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Meni build nije izbacivao da se azurira, taj isti sta vi imate, jedva nekako ga azurirao, a ovo slicno je se nekad i meni znalo prije desiti ali ne na ovom buildu.
Mirzareli

#10690 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mirzareli »

Ma Kodi TV i Robin Hood u zadnje vrijem :-) e loše rade..
Mirzareli

#10691 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mirzareli »

zippoo87 wrote: 04/02/2024 21:55
Evo ista situacija...ne samo da morado obrisati build,nego i komplet kodi pa ponovo instalirati kodi pa onda build i evo instaliraolo ga je :D
I meni se isto desaje ugasio automatski update i opet izbaciva skoro svakodnevno.Nanovo moram ulaziti u Build i ponovo instalirati..Imas li ti i dalje problem ?
zippoo87

#10692 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

Mirzareli wrote: 08/02/2024 14:33

I meni se isto desaje ugasio automatski update i opet izbaciva skoro svakodnevno.Nanovo moram ulaziti u Build i ponovo instalirati..Imas li ti i dalje problem ?
Nemam,radi sada sve odlicno.
Obrisao kodi,instalirao najnoviju verziju kodija,instalirao build i sve fercera.
Mirzareli

#10693 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mirzareli »

zippoo87 wrote: 08/02/2024 14:57
Mirzareli wrote: 08/02/2024 14:33
Obrisao kodi,instalirao najnoviju verziju kodija,instalirao build i sve fercera.
I ja isto ali djaba..Koristim Fire Stick tv 4K ...Do prije mjesec mi se ovo pocelo desavati ,kako prolazi vrijeme skoro svaki dan se resetuje. :roll:
irac300

#10694 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Mirzareli wrote: 08/02/2024 15:38
Mirzareli wrote: 08/02/2024 14:33 I meni se isto desaje ugasio automatski update i opet izbaciva skoro svakodnevno.Nanovo moram ulaziti u Build i ponovo instalirati..Imas li ti i dalje problem ?
I ja isto ali djaba..Koristim Fire Stick tv 4K ...Do prije mjesec mi se ovo pocelo desavati ,kako prolazi vrijeme skoro svaki dan se resetuje. :roll:
Za šta koristiš build? Zbog iptv-a ili filmova/serija? Ako je iptv, poslat cu ti listu, pa gledaj ko čovjek. Na Kodi instaliraj samo Elementum i ništa ti više ne treba.
Buildovi su sranje. U prošlosti su imali svrhu dok ljudi nisu imali pojma u vezi Kodija. Danas koristiti nešto na šta je nabacano sve i svašta (ovisno od autora builda) je prevaziđeno odavno. I na tvom primjeru može te zezati 1001 problem, jer teško je znati šta izaziva sukob sa Kodijem na tako nabacanom i zatrpanom addonima buildu.
photo&video

#10695 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by photo&video »

irac300 wrote: 08/02/2024 16:07

Za šta koristiš build? Zbog iptv-a ili filmova/serija? Ako je iptv, poslat cu ti listu, pa gledaj ko čovjek. Na Kodi instaliraj samo Elementum i ništa ti više ne treba.
Buildovi su sranje. U prošlosti su imali svrhu dok ljudi nisu imali pojma u vezi Kodija. Danas koristiti nešto na šta je nabacano sve i svašta (ovisno od autora builda) je prevaziđeno odavno. I na tvom primjeru može te zezati 1001 problem, jer teško je znati šta izaziva sukob sa Kodijem na tako nabacanom i zatrpanom addonima buildu.
Pozdrav, ima li kakva iptv lista da se mogu gledati arene i eventualno serije tipa chicago fire, chicago pd… dzaba hanuma voli chicago hahhaahha hvala ti unaprijed
moke_31

#10696 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

Da nije problem sa onim errorom "Remote connection failed" koji se pojavjuje na Fire Sticku. Čak i nakon instaliranja serviceapk fajla koji da puni pristup kodiju i elementumu svim fajlovima na Fire Sticku on se opet pojavljivao svako 7 dana i izgleda da je do Fire Sticka. Nakon ovog erora nije radio elementum, odnosno nije mogao pretraživati filmove sa burstom.

Na redditu sam našao rješenje da se restartuje Fire Stick tako što se istovremeno pritisnu ok i play tipke na daljinskom. Naon takvog drugog restarta ne pojavljuje se više error ali vidjećemo. Možda ovim restartom riješi i problem ponovne instalacije builda. Vidim na forumima da ova greška handri dosta raje sa Fire Stickom. Možda je nešto zeznuto nekim updateom i sl.
Mirzareli

#10697 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mirzareli »

irac300 wrote: 08/02/2024 16:07

Ma za IPTV uglavnom ,slabo gledam filmove...Ma hajde radi ono solidno stekne ponekad ,ali rijetko.Ali skoro svaki dan kad upalim Kodi ,izbaci mi samo i moram nanovo instalirati Buildove to je frka ...Moze brat Irac sta mi je činiti za te liste... :bih:
Mirzareli

#10698 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Mirzareli »

moke_31 wrote: 08/02/2024 16:21 Da nije problem sa onim errorom "Remote connection failed" koji se pojavjuje na Fire Sticku. Čak i nakon instaliranja serviceapk fajla koji da puni pristup kodiju i elementumu svim fajlovima na Fire Sticku on se opet pojavljivao svako 7 dana i izgleda da je do Fire Sticka. Nakon ovog erora nije radio elementum, odnosno nije mogao pretraživati filmove sa burstom.

Na redditu sam našao rješenje da se restartuje Fire Stick tako što se istovremeno pritisnu ok i play tipke na daljinskom. Naon takvog drugog restarta ne pojavljuje se više error ali vidjećemo. Možda ovim restartom riješi i problem ponovne instalacije builda. Vidim na forumima da ova greška handri dosta raje sa Fire Stickom. Možda je nešto zeznuto nekim updateom i sl.
Ma i ja sumnjam da je do sticka...Ma ne prijavljiva meni nikakve greške.. Jednostavno instaliram Kodi sve ustimam ,sve oky Kad uplalim ponovo TV bude kodi ko nanovo instaliran i sad moram iznova proci proceduru instaliranja i učitavanja buildova.Nije mi se na početku desavalo to kada sam kupio Stick prije 4-5 mjeseci ,zadnjih mjesec i jace konstantno je to problem..Koristim ovaj Robin Hood on ima i vise buildova,ali koji god instaliran isto..Image
semirsar

#10699 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

mene ovaj xiaomi fakat zaglupljuje, nikad nikakvih problema stagod da mu radim, moram razmislit o kupovini i tog firesticka cisto da treniram mozdane vijuge sa kojekakvim problemcicima :mrgreen:
Inace kodi i raznorazni buildovi su uvijek problemi u najavi, bolje poslusati @irac300 i maniti se toga, elementum i burst za filmove i ako bas mora stalker pvr client i neka dobra lista, sta 's vise u zivotu :thumbup:
Refik4

#10700 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Refik4 »

@irac300 pošalji nam te liste ...
Post Reply