Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
palermo

#19151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

A_A_AKCIJA wrote: 30/01/2024 12:53
palermo wrote: 30/01/2024 10:03
A_A_AKCIJA wrote: 30/01/2024 09:52

Star čovjek, a voli slagati.

Zbog auditorija, šta se ispunilo?

Prošlo vrijeme, dakle da možeš dokazati?
Jok, zasto bih.
Valjda je bit u tome, da vi meni dokazete da pogresno vidim, razumijem. I vrlo ce te jednosyavno dokazati to.....recimo, ne.prihvatite zahtjeve Dragana.
A onda se palermo pospe pepelom i kaze, aferim Akcija, sve si u pravu
Super,

Onda da odmah pospi.

Ja te fino pitao, šta se prihvatilo Čovićevo, da bi ti uopće donio taj zaključak.

Ti bacaš šuplju, jer nemaš ništa konkretno da navedeš.

A onda neka svako procijeni odakle tebi uopće taj "zaključak", tačnije jeftina SDA propaganda.
To se ti zajebavas sa mnom. Nije ti to lijepo.

Ja zakljucak donio na osnovu izjava i ponasanja celnih ljudi Trojke. I zbog toga se derem, ne tako ljudi, kumim vas.
A vi ce te me lako razuvjveriti, nemojte pristati na Coviceve zahtjeve.

Nije valjda da mislis da bi se trebao derati nakon sto se usvoji i potpise izborni zakon. Ma ne.mislis to valjda.
sumirprimus

#19152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Da se hoce dogovorit makar pristali na sve covketove zahtjeve, sam oda se potpisu zakoni i da se otvore pregovori sa EU... :bih:
DonieBrasco

#19153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /240130071
Kako su rekli, duboko su zabrinuti zbog izmjena u članu 4 kojim se uređuje način uključivanja etničke i rodne ravnoteže u proces odabira na pozicije u VSTV i koje, kako kažu, predstavljaju veliki korak unazad.
Ugrozeni legitimni Covicevi hrvati i Dodikovi srbi sebi uredili stvari da vjecno budu na pozicijama, uz ne sumnjam balijandere klimace glavom.

:-)
DonieBrasco

#19154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

sumirprimus wrote: 30/01/2024 13:22 Da se hoce dogovorit makar pristali na sve covketove zahtjeve, sam oda se potpisu zakoni i da se otvore pregovori sa EU... :bih:
I sta onda, imas FBiH pod punom kontrolom Covica i Zagreba, u RS je vec sve pod Dodikom i Beogradom, i sta onda imas od otvaranja pregovora kad tek tada posao pocinje ?

Samo pogledajte osnove na google sta znaci otvaranje pregovora koliko tu posla tek ima, reformi, zakona, sve ono sto decinijama Covic i Dodik rade protiv drzave.

Sad sve drze i blokiraju a sta bi tek tada radili.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

i ja sam duboko zabrinut zašto američki beli vojnik u americi ne može napredovat s više spreme od ženskog crnog vojnika :D

postoji nešto što se zove pozitivna diskriminacija... prema ženama može... prema djeci može... prema manjinama može...ali prema konsitutivnom narodu koji je rasformirao svoju vojsku policiju pa na kraju i paradržavu... eeee tu ne može...
u vagon mogu stati a oće svoja prava
Jordan1961

#19156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

DonieBrasco wrote: 30/01/2024 14:10
sumirprimus wrote: 30/01/2024 13:22 Da se hoce dogovorit makar pristali na sve covketove zahtjeve, sam oda se potpisu zakoni i da se otvore pregovori sa EU... :bih:
I sta onda, imas FBiH pod punom kontrolom Covica i Zagreba, u RS je vec sve pod Dodikom i Beogradom, i sta onda imas od otvaranja pregovora kad tek tada posao pocinje ?

Samo pogledajte osnove na google sta znaci otvaranje pregovora koliko tu posla tek ima, reformi, zakona, sve ono sto decinijama Covic i Dodik rade protiv drzave.

Sva sreca pa se Smora nista ne pita.
Jordan1961

#19157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Truba wrote: 30/01/2024 14:14 i ja sam duboko zabrinut zašto američki beli vojnik u americi ne može napredovat s više spreme od ženskog crnog vojnika :D

postoji nešto što se zove pozitivna diskriminacija... prema ženama može... prema djeci može... prema manjinama može...ali prema konsitutivnom narodu koji je rasformirao svoju vojsku policiju pa na kraju i paradržavu... eeee tu ne može...
Paravojsku, paradrzavu, presudjene za etnicko ciscenje i zlocine protiv covjecnosti.
Za svako krsenje prava postoje apelacije nadleznim sudovima. Ima li koja podnijeta a nerjesena?
sumirprimus

#19158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

da napravae od federacije zapadnu hercegovinu i svima podijele putovnice. i svi zadovoljni :bih: :D
sumirprimus

#19159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Jordan1961 wrote: 30/01/2024 14:29

Sta ti znaci to jordan u niku? Ozbiljno?
relativno84

#19160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

Gojko Knežević, koji je obilježavao neustavni "Dan RS-a", sutra preuzima komandu nad OSBiH
Image
Spoiler
Show
:thumbup: :bih:
PM72

#19161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

relativno84 wrote: 30/01/2024 14:32
Gojko Knežević, koji je obilježavao neustavni "Dan RS-a", sutra preuzima komandu nad OSBiH
Image
Spoiler
Show
:thumbup: :bih:
Helezu je bolje kad šuti...
dr_Evil

#19162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 30/01/2024 14:14 i ja sam duboko zabrinut zašto američki beli vojnik u americi ne može napredovat s više spreme od ženskog crnog vojnika :D

Pa mi vec imamo pozitivnu diskriminaciju prema etnickim Hrvatima u BIH. Pogledati pod broj zaposlenih na drzavnom i federalnom nivou, kao i pod broj zaposlenih po kantonima, te broj mjesta u izvrsnoj i zakonodavnoj vlasti. I to je OK.

Ali se istovremeno pozivati na paradrzavu koja je pokusala da se odcijepi i usput odvela komsije u logor ili smrt - to je neki nivo. Ispeci pa reci trubach.
Prpa.ba

#19163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Jedini razlog za hitni postupak je to što su sitne izmjene. Nije mi bitno da ide po hitnom, može po skraćenom, redovnom. Jednostavne su izmjene koje su dobile političku konotaciju, bez ulaska u suštinu izmjena Zakona. Kada dođe vrijeme za to ja ću odbraniti svaku izmjenu u ovom zakonu jer me ne zanima dnevna politika, već hoće li zakon biti bolji ili ne i hoće li jedna od najvažnijih ustanova za koju nikad niko nije čuo prije u javnosti dok se nije počelo pominjati ime rodne srodnosti i tako dalje, agencije koja ima promet 80 miliona KM, koja upravlja našim nebom, koja je sastavni dio evropskog upravljanja evropskim nebom, svodi se u kontekst dnevne politike i rodbinskih veza s kojim nemamo veze ni vi ni ja ni bilo šta. Pustite u redovnu proceduru nek svi kažu u komisijama koje imaju - rekao je Forto.
Jadni Fortica, nadajmo se da mu sef Covic nece zamjeriti, posebno kad vidi iskrenu tugu i zal zbog tog sto nije uspio produziti mandat HDZ-ovcu na celu BHANSA-e. :kiss:

Gorljiv skoro ko akcijica sa HDZ-ovim "ve deovima" u Cestama i Autocestama FBiH. Sta fali sto je HDZ sve poklopio, pa nije ni SDA izgradila magistrale do Bihaca i Tuzle, pajel.
Seyfo

#19164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Seyfo »

Sve bi to SDA bolje radila...
:izet:
pajel
n+1

#19165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by n+1 »

Zagovarati pozitivnu diskriminaciju u ovom slučaju značilo bi zagovarati manjinski status Hrvata u BiH, što je paralela koju i sam praviš, a ne vjerujem da Hrvate doživljavaš kao manjinu.

Dakle, ako su konstitutivni, nema i ne treba da bude pozitivne diskriminacije. Ako su manjina, onda OK.

Hoćemo oboje? E qrz.
Jordan1961

#19166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sumirprimus wrote: 30/01/2024 14:32

Ne mozes ti to shvatiti. Demonstriras to svakodnevno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

n+1 wrote: 30/01/2024 14:52

Zagovarati pozitivnu diskriminaciju u ovom slučaju značilo bi zagovarati manjinski status Hrvata u BiH, što je paralela koju i sam praviš, a ne vjerujem da Hrvate doživljavaš kao manjinu.

Dakle, ako su konstitutivni, nema i ne treba da bude pozitivne diskriminacije. Ako su manjina, onda OK.

Hoćemo oboje? E qrz.
sve stoji sto si rekao

ali imamo radikalne borce za seksualna prava
s druge strane borci za prava hrvata su ustaše

zašto prve ne nazovemo onako kako druge nazivamo

ako treba pozitivna diskriminacija da se riječimo komšićoglua i svih damira reufa pa i haris.ba te ostalih koji pretediraju na glasove bosnjaka iz cazina i dijaspore kako bi zajebali hrvatske glasače
zašto ne
Jordan1961

#19168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Truba wrote: 30/01/2024 15:22
n+1 wrote: 30/01/2024 14:52

Hoćemo oboje? E qrz.
sve stoji sto si rekao

ali imamo radikalne borce za seksualna prava
s druge strane borci za prava hrvata su ustaše

zašto prve ne nazovemo onako kako druge nazivamo

ako treba pozitivna diskriminacija da se riječimo komšićoglua i svih damira reufa pa i haris.ba te ostalih koji pretediraju na glasove bosnjaka iz cazina i dijaspore kako bi zajebali hrvatske glasače
zašto ne
A sta cemo sa Cirilovim glasovima iz Drvara, Grahova, Glamoca itd. Svidja im se Cirilica i Jugoslovenstvo pa je to ok da se glasa za Cirila?
Sta cemo i sa Vijecem naroda PC, klub Hrvata? Sve legitimni do legitimnog.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#19169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Ne znam jel' za ove teme, al' hajde, helem, nije bolnica stedionica, ali zato kad se upadne u dugove "aj kuku". Nadam se da ce transparentno trositi novac i u prave svrhe, ali kako je krenulo... neko drugi ustedi a ti dodjes, trosis i rasipas se - ne ide.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kcus-ra ... /240130127
Ozimician

#19170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

W0rM wrote: 30/01/2024 16:39 Ne znam jel' za ove teme, al' hajde, helem, nije bolnica stedionica, ali zato kad se upadne u dugove "aj kuku". Nadam se da ce transparentno trositi novac i u prave svrhe, ali kako je krenulo... neko drugi ustedi a ti dodjes, trosis i rasipas se - ne ide.

Ovo je vjerovatno za onu staru gardu koja je napustila klinicki kad im je naredjeno da za platu moraju barem radno vrijeme ispostovati. :D
W0rM

#19171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Ozimician wrote: 30/01/2024 16:41
W0rM wrote: 30/01/2024 16:39 Ne znam jel' za ove teme, al' hajde, helem, nije bolnica stedionica, ali zato kad se upadne u dugove "aj kuku". Nadam se da ce transparentno trositi novac i u prave svrhe, ali kako je krenulo... neko drugi ustedi a ti dodjes, trosis i rasipas se - ne ide.

Ovo je vjerovatno za onu staru gardu koja je napustila klinicki kad im je naredjeno da za platu moraju barem radno vrijeme ispostovati. :D
Njih i njihove jarane :D
tramvajtrojka

#19172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Joj divi sebijine price :lol: :lol: ona ustedila jes al tako što je lovu kojom je trebala kupovati potrebne stvari za kcus za poboljšanje kvalitete uslova za pacijente deponovala na racune banaka

i kazu nismo mi SDF :mrgreen: :mrgreen:
W0rM

#19173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

tramvajtrojka wrote: 30/01/2024 16:50

Joj divi sebijine price :lol: :lol: ona ustedila jes al tako što je lovu kojom je trebala kupovati potrebne stvari za kcus za poboljšanje kvalitete uslova za pacijente deponovala na racune banaka

i kazu nismo mi SDF :mrgreen: :mrgreen:
To ne rece ovaj Pilav. Da Sebija je imala dosta gresaka, tacno, no jedna od dobrih stvari je sto je pustila doktore s privatnom praksom da odu u svoje privatne ordinacije, a ne da uzimaju platu a nema ih na poslu u KCUS-u. Nadalje, jel sve sto je od proslih garnitura ne valja i treba li se svega odreci (opcenito govoreci i ne samo politickih, nego i ekonomskih, socijalnih itd.)?

Nema bas neku reputaciju Faris Gavrankapetanovic koliko vidim, a vidjet cemo kako ce to Ismet uraditi. Rahmet dusi njihovom ocu Muniru za kojeg mnogi kazu da je bio ljudska gromada i moralna vertikala.
sumirprimus

#19174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Jordan1961 wrote: 30/01/2024 14:54
sumirprimus wrote: 30/01/2024 14:32
Ne mozes ti to shvatiti. Demonstriras to svakodnevno.
Fino te pitam, jel ima veze sa Jordanom?
SmokingMan

#19175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

Nešto što smo platili 6 miliona KM još nije pušteno u pogon, je li naopako nasađena mašina, ili jednostavno ne odgovara dimenzijama prostorije. :D
Locked