AMERIKA

Post Reply
jeza u ledja

#9576 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 30/01/2024 05:09
jeza u ledja wrote: 30/01/2024 05:04 Ja cu samo reci, put do nominacije je poplocan nekrunisanim nasljednicima i superstarovima u nastanku. Padaju mi napamet Hillary Clinton, Jebb Bush, pa evo i Ron DeSantis, ili recimo Howard Dean. Pete Buttigieg je do kraja predizbora ismijan uzduz i poprijeko, a da ne spominjemo Kamalu Harris.

Tako da....ne bi se ja previse uzdao u Newsoma. Imam osjecaj isto tako da sto je neko duze u zizi javnosti to se vise govana o njima izvuce, jer opoziciona partija radi prekovremeno. Na primjer, razocarao sam se u Njusoma kad sam saznao ko mu je bivsa zena. :zoka:
Zar je ismijan Pete? Cini mi se da je dobro stajao kad se povukao, uzeo Iowu ili tako nesto.
"Mayo Pete". :oops:

Podrska od crnaca skoro pa nikakva.
JohnnyS

#9577 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote: 29/01/2024 17:38
Velkoski wrote: 29/01/2024 17:32 Image

guverneri koji su dali podršku Abbotu :mrgreen: :mrgreen:
Ali to sa Texasom apsolutno nije vijest nigdje u americkim medijima. Vise se na Balkanu prica o tome.

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m

Evo ga, naslovna stranica Indexa, breaking news maltene :D

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... m-15421143

Jutarnji ista stvar
Bodkin

#9578 Re: AMERIKA

Post by Bodkin »

Avetinho wrote: 29/01/2024 22:15
Bodkin wrote: 29/01/2024 20:03
Avetinho wrote: 29/01/2024 15:58
To je mozda kod nas razmisljanje :D , jer mi ne razumijemo engleski ni kada nam piše tajtl u dnu ekrana. O editovanim jutubovima da ne govorim. U Americi, ko želi, taj ga razumije.
Zivio u americi, nemam problema sa tim. Generalno je porez da nacija kao amerika bira izmedju dva 80 ili 90godisnjaka. Ali demokrate su generalno u kur** sa politikom
Gdje baš nađe Demokrate da im je politika u kurcu. Pa Republikanci su 100 puta više u govnima. Partiju im je kidnapovao luđak koji huška milione naoružanih da jurišaju na srce države, a ovi se rado odazivaju -- rado Rednek ide u vojnike. Za to vrijeme Republikanska partija zvižduće i fućka i vrti palcima. Kad ovo s ovim luđakom završi, da li će se partija raspasti na dvije ili će se svi pretvarati da se ništa nije desilo. S druge strane Demokrate bar imaju moralno pravo da tvrde da su spasili uniju od krvavog raspada.

Sugiran sam da čitamo vijesti iz različitih izvora, tvoji tamo garant tvrde da je bilo obrnuto.
Odsustvo inteligencije je ici pravo u mi vs vi.
Republikanci su tradicionalno debilna grupa ljudi. Trump je pomjerio tu granicu jos malo.

Ali demokrate sa ekstremno liberalnom politikom su slicno losi. Prijenje bilo poprilicno jasno prosjecnoj obrazovanoj osobi da ce glasati za demokrate. Danas vise nije. Mada se da diskutovati da negdje oko 40e ako si napravio nesto u zivotu, prirodno krenes prema republikancina
Peacean

#9579 Re: AMERIKA

Post by Peacean »

Ovima iz Teksasa samo treba pokazati ko u svijetu navija za njih i njihovu nezavisnost i odmah bi se smirili :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9580 Re: AMERIKA

Post by Truba »

ja kad sam izašao iz opkoljenog sarajeva skontao sam da to nije vijest ni u Kiseljaku, koji nam je bio prva postaja, a pogotovo u ostatku svijeta koji je normalno vodio život kao što uopće ukrajina i gaza nisu vijesti
ljudi su se oko sebe zabavili individualizam i hedonizam

možda bude kakav film o stvarima iza kulisa da bude snimljen :D kako je teksas mogao započeti nuklearni rat :lol:
sinuhe

#9581 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Pitanje granice i ilegalne migracije bi trebala biti neutralna stvar bez ideologija.
Milioni Meksikanaca putuju u SAD sasvim legalno kao i npr. sezonski radnici sa porodicama. Ne moze se ni reci da je zastita drzavne granice usmjerena protiv nekoga.
Truba

#9582 Re: AMERIKA

Post by Truba »

pa kad su to mahom buduci glasaci demokrata ne moze biti neutralna :D
ultima_palabra

#9583 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote: 30/01/2024 10:34
Velkoski wrote: 29/01/2024 17:32 Image

guverneri koji su dali podršku Abbotu :mrgreen: :mrgreen:
Ali to sa Texasom apsolutno nije vijest nigdje u americkim medijima. Vise se na Balkanu prica o tome.

Jutarnji ista stvar
Na Apple News naslovnoj imas kako je oduzeta medalja ruskim gimnasticarkama i o Imranu Khanu u zatvoru, ali o ovome nista.
dječak sa šibicama

#9584 Re: AMERIKA

Post by dječak sa šibicama »

Kako uhapsiti 40000 kamiona, pitanje je sad.
Peacean

#9585 Re: AMERIKA

Post by Peacean »

dječak sa šibicama wrote: 30/01/2024 13:12 Kako uhapsiti 40000 kamiona, pitanje je sad.
Jedan po jedan :D
Truba

#9586 Re: AMERIKA

Post by Truba »

u digitalnom dobu sve se moze samo ti zamrzne bankovni račun
sa slobodom bez para možeš se objesiti
JohnnyS

#9587 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote: 30/01/2024 13:11
JohnnyS wrote: 30/01/2024 10:34

Jutarnji ista stvar
Na Apple News naslovnoj imas kako je oduzeta medalja ruskim gimnasticarkama i o Imranu Khanu u zatvoru, ali o ovome nista.
Teoretičari zavjere će reći da je to msm blokada :D

Ali to je sve u nas senzacionalizam, vjerojatno su se naklikali jutros svi u regiji da vide kako Amerika samo što nije pukla po pola :D
dr_Evil

#9588 Re: AMERIKA

Post by dr_Evil »

Zato je red za jaja u Rusiji top udarna prijelomna vijest.

Budimo realni iskazivanje nezadovoljstva je normalno u demokratijama i iz ovog Amerika ce izaci samo jaca.

Ali zanimljivi su dvostruki arsini za vijesti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9589 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote: 30/01/2024 13:11
okreni foksaru :mrgreen:
sumirprimus

#9590 Re: AMERIKA

Post by sumirprimus »

to ko da u bosni gleda hajat i cita saff...
jeza u ledja

#9591 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Pa msm jedva cekaju da senzacionalisu o “gradjanskom ratu”.
Truba

#9592 Re: AMERIKA

Post by Truba »

demokracija nije da se stalno priča o 13% o 5 % o 2%
demokracija je 50% + 1
ali amerika i američki mediji imaju sreću da su nasuprot njih ruski i kineski svet arapski svet... frankofono područje te banana države

stoga je amerika uvijek zanimljiva promatračima sa strane

sjećam se kad je livanjski kanton zabranio ulaz državljanima bih u koroni
kakva je to makljaža bila na internetu :D i ostalim medijima haha

ocito je da ameri nisu osjetljivi na ideju raspada ili otcepljenja nego su im rasna pitanja mnogo važnija
kao i migracije
ultima_palabra

#9593 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Guglam “40000 trucks border”, izlazi samo clanak Daily Mail da se okupilo desetak kamiona i da je jedan kamiondzija cuo da dolazi 40000…
Peacean

#9594 Re: AMERIKA

Post by Peacean »

ultima_palabra wrote: 30/01/2024 14:18 Guglam “40000 trucks border”, izlazi samo clanak Daily Mail da se okupilo desetak kamiona i da je jedan kamiondzija cuo da dolazi 40000…
Šta ćeš više, to je potvrda da je došao kraj zlom američkom imperijalzmu i da će pravedne države kao što su Rusija i Kina preuzeti odgovornost za dobrobit svijeta :D
ultima_palabra

#9595 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Peacean wrote: 30/01/2024 14:23
ultima_palabra wrote: 30/01/2024 14:18 Guglam “40000 trucks border”, izlazi samo clanak Daily Mail da se okupilo desetak kamiona i da je jedan kamiondzija cuo da dolazi 40000…
Šta ćeš više, to je potvrda da je došao kraj zlom američkom imperijalzmu i da će pravedne države kao što su Rusija i Kina preuzeti odgovornost za dobrobit svijeta :D
Putin priskace u pomoc slobodarskom Teksasu, kamionima se prikljucuje voz koji nikad ne staje…
apsidejzi

#9596 Re: AMERIKA

Post by apsidejzi »

Peacean wrote: 30/01/2024 14:23
Izvrstan video koji upravo na ovom primjeru objasnjava o kako funkcionise rusko spinovanje kroz tri faze. Imas prvo "SJEME" tj neki anonimizirani izvor podataka, zatim imas "PRENOSNIKE" tj ljude koji prije nego razmisle, polete da prenesu vijest. KOnacno treca faza je AMPLIFIKACIJA. Mediji su generalno idealni AMPLIFIKAORI jer su zeljni klikova posto je to izvor novca. Ako uspijes napraviti dovoljno prenosnika, onda je aplifikacija mnogo laksa jer prvo sjeme je sakriveno, drugo zahtjeva mnogo vremena i istrazivanja da se skonta jel nesto laz. Medijima je generalno mrsko to da rade i onda amplificiraju.

Avetinho

#9597 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Bodkin wrote: 30/01/2024 10:41
Bodkin wrote: 29/01/2024 20:03

Zivio u americi, nemam problema sa tim. Generalno je porez da nacija kao amerika bira izmedju dva 80 ili 90godisnjaka. Ali demokrate su generalno u kur** sa politikom
Gdje baš nađe Demokrate da im je politika u kurcu. Pa Republikanci su 100 puta više u govnima. Partiju im je kidnapovao luđak koji huška milione naoružanih da jurišaju na srce države, a ovi se rado odazivaju -- rado Rednek ide u vojnike. Za to vrijeme Republikanska partija zvižduće i fućka i vrti palcima. Kad ovo s ovim luđakom završi, da li će se partija raspasti na dvije ili će se svi pretvarati da se ništa nije desilo. S druge strane Demokrate bar imaju moralno pravo da tvrde da su spasili uniju od krvavog raspada.

Sugiran sam da čitamo vijesti iz različitih izvora, tvoji tamo garant tvrde da je bilo obrnuto.
Republikanci su tradicionalno debilna grupa ljudi. Trump je pomjerio tu granicu jos malo.

Ali demokrate sa ekstremno liberalnom politikom su slicno losi. Prijenje bilo poprilicno jasno prosjecnoj obrazovanoj osobi da ce glasati za demokrate. Danas vise nije. Mada se da diskutovati da negdje oko 40e ako si napravio nesto u zivotu, prirodno krenes prema republikancina
Oni koji okrenu svoje poglede na svijet nakon četrdesete, iz liberalnih u konzervativne, nisu nikad ni bili istinski liberalni, nego samo pragmatični oportunisti. Takvima u mladosti odgovara socijalni sistem koji pruža kakvu-takvu materijalnu podršku, a kad su kasnije materijalno obezbijeđeni, odbijaju da istu tu podršku pruže novim generacijama i socijalno ugroženim grupama. Onda se odluče sakriti iza novootkrivene mudre ideologije.
Truba

#9598 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Donekle tocno
Ako iz jednadzbe izbacimo svemirske mogucnosti danas zbog interneta mobitela maila i svih modernih sokocala za koje smo prije 1990 bili uskraceni
ultima_palabra

#9599 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Avetinho wrote: 30/01/2024 16:20

Oni koji okrenu svoje poglede na svijet nakon četrdesete, iz liberalnih u konzervativne, nisu nikad ni bili istinski liberalni, nego samo pragmatični oportunisti. Takvima u mladosti odgovara socijalni sistem koji pruža kakvu-takvu materijalnu podršku, a kad su kasnije materijalno obezbijeđeni, odbijaju da istu tu podršku pruže novim generacijama i socijalno ugroženim grupama. Onda se odluče sakriti iza novootkrivene mudre ideologije.
Ali tu govorimo o okretanju klasicnim republikancima. Sada rekordno mali broj fakultetski obrazovanih glasa za njih.
Avetinho

#9600 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

ultima_palabra wrote: 30/01/2024 17:59
Avetinho wrote: 30/01/2024 16:20

Ali tu govorimo o okretanju klasicnim republikancima. Sada rekordno mali broj fakultetski obrazovanih glasa za njih.
Ovo što se sad dešava s Republikanskom Partijom je totalni raspad njihovog sistema. U ne tako davno vrijeme ovakve nove "Republikance" Džordž Buš ne bi dirnuo ni govnjivom motikom. Danas, dugogodišnji vođa Parije Mič ne smije zucnuti, inače će mu Donald poslati rulju da ga linčuju.

Otrježnjenje će biti dugačko i bolno, ali će nažalost u međuvremenu dotaći manje-više sviju u Americi. Koliko dugačko i bolno, to poprilično zavisi od ishoda sljedećih izbora.
Post Reply