Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑27/01/2024 22:40
Pretpostavljam da je sa piletinom "win win", i ono sto se ne proda ide nazad pa u preradu.
Tusnuce u nekoj pasteti, ili kobasici, a cijena istih nije mala takodje.
Neke stvari su bas nejasne, gledam suho meso ne znam proizvodjac, u Konzumu 45 km. U Bingu sasvim solidno suho meso, nije masno onako pola pola, 22 km. U Hosi ima i za 19 ali vec je dosta masno.
Koja budala kupuje to suho meso od 45 km, po kilogramu, ako ima alternativu za 22 km. Nejasno mi je.
Ko kupuje ono pilece bijelo u Konzumu sto je 15 km, ako u Robotu nadjes za 10 a vecinom je 12 km po brojleru i slicno. Stzo je najsmjesnije, neko to i kupi.
To je dobro zapažanje, u Konzumu sve je skuplje nekad i do 100 posto.
Upratio sam i kozmetiku također, u mega diskontu ili peny-u dave dezedorans 5,50 a u Konzumu isti dave dezedorans 10 maraka.Koja će budala kupiti proizvod kad može 200 metara dalje kupiti isti za u pola cijene..
Nokian808 wrote: ↑27/01/2024 22:06
Nije pastrmka bez kosti i glave (to je file) vec ociscena u smislu iznutrice inace ti cesto vagaju citavu ribu sa iznutricama. Bila u Konzumu akcija.
Fino na Grill optimalno pecena i onda je kost lako izdvojiti. Svakako vise ne vjerujem nikom ko ti daje kao meso cisto od kostiju....lomio zube radi toga u nasem KFC na burgeru
Hvala na info baš volim ribu ali te riječne me nerviraju radi puno kostiju....ili je do mene ili im je anatomija drugačija od morskih....kosti u svim smjerovima
Skoro kupila onu skušu zaleđenu, dok sam je očistila ostalo mesa ko iz dvije konzerve delamaris....ne isplati mi se nikako
Nokian808 wrote: ↑27/01/2024 22:46
Moze se na pijaci sa malo cjenkanja i bez racuna vazda kupiti vrhunsko suho za 30 KM za kg.
Ali pileci file po 13 KM radis za 1000 i hranis porodicu nema logike. To je katastrofa ja imam u kucu 3 milje mjesecno pa to nikad ne bi uzeo za 13 KM.
Skupo mi pogotovo sto znam kako se to stanca po garazama bukvalno. Valjda ima ljudi navikli da je to najjeftinije ali nije vise...
Fazon sa pilećim filetima je što ih možeš spremiti na desetine načina a termička obrada nije duga kao sa junetinom, imaš i najmanje otpada.....meni je za crveno meso odlična zamjena puretina i ne kontam što je Vindija zabatak tacna skuplji od puretina PP slavonski puran
Odavno ne mogu da nađem onaj pureći batak 400 gr tacna od PP
Nokian808 wrote: ↑28/01/2024 10:32
Imas pureci batak u Mercator po 5.25 KM po kg.
Ja ga citavog u pekacu pravim dobro ispadne jos napravis gravy sos onaj americki fazon super ispadne...
Znam, to je Vindija refuza nekada je ok a nekada žilav i ima neki šmek još mi smeta što su puno veliki, noga ko u ovce.
Ovi PP su mali, vjerovatno mlađi purani i baš budu preukusni.
Ja ga citavog u pekacu pravim dobro ispadne jos napravis gravy sos onaj americki fazon super ispadne...
Znam, to je Vindija refuza nekada je ok a nekada žilav i ima neki šmek još mi smeta što su puno veliki, noga ko u ovce.
ma ne mozes ti onaj odrasli pureci batak ocistiti da si Tito iznervira se covjek samo beze
Najbolje je puretinu uzimati u vindijinim radnjama uvijek bude najsvježija a i stalno imaju akcije na nuggetse i ostale zamrznute artikle
Nokian808 wrote: ↑27/01/2024 22:46
Moze se na pijaci sa malo cjenkanja i bez racuna vazda kupiti vrhunsko suho za 30 KM za kg.
Ali pileci file po 13 KM radis za 1000 i hranis porodicu nema logike. To je katastrofa ja imam u kucu 3 milje mjesecno pa to nikad ne bi uzeo za 13 KM.
Skupo mi pogotovo sto znam kako se to stanca po garazama bukvalno. Valjda ima ljudi navikli da je to najjeftinije ali nije vise...
Fazon sa pilećim filetima je što ih možeš spremiti na desetine načina a termička obrada nije duga kao sa junetinom, imaš i najmanje otpada.....meni je za crveno meso odlična zamjena puretina i ne kontam što je Vindija zabatak tacna skuplji od puretina PP slavonski puran
Odavno ne mogu da nađem onaj pureći batak 400 gr tacna od PP
Pureci batak cesto kupujem u Konzumovoj mesnici vikendom ga ima u jutarnjim satima.
ma ne mozes ti onaj odrasli pureci batak ocistiti da si Tito iznervira se covjek samo beze
Najbolje je puretinu uzimati u vindijinim radnjama uvijek bude najsvježija a i stalno imaju akcije na nuggetse i ostale zamrznute artikle
Mozes, samo treba znati. Ja ne znam
Ali jeo sam potpuno ociscen pa pripremljen
U kuci se grijem na plin, ali radi ovakvih stvari i dalje imam pec na drva i 3 metra u supi, ne dao Bog cega, da mogu lagaaaaahno preci sa gasa na cvrsto gorivo. Nestabilna vremena, pa to ti je.
Nije pastrmka bez kosti i glave (to je file) vec ociscena u smislu iznutrice inace ti cesto vagaju citavu ribu sa iznutricama. Bila u Konzumu akcija.
Fino na Grill optimalno pecena i onda je kost lako izdvojiti. Svakako vise ne vjerujem nikom ko ti daje kao meso cisto od kostiju....lomio zube radi toga u nasem KFC na burgeru
Hvala na info baš volim ribu ali te riječne me nerviraju radi puno kostiju....ili je do mene ili im je anatomija drugačija od morskih....kosti u svim smjerovima
Skoro kupila onu skušu zaleđenu, dok sam je očistila ostalo mesa ko iz dvije konzerve delamaris....ne isplati mi se nikako
Vala u skusi nema skoro nikakvih kostiju, boga pitaj sta si uzela. Da si uzela onaj spanski oslic,razumijem jer je on krs sto se tice kostiju, ovako skusa, nigdje veze.
Koliko je sad centralno po kvadratu? sjecam se prije nekih 15 godina, prijateljica na cvili placala marku po kvadratu. Jedina mana, veli, sto placa i u ljetnim mjesecima ali zato zimi grijanje 70 maraka. Tada bilo.
Vala u skusi nema skoro nikakvih kostiju, boga pitaj sta si uzela. Da si uzela onaj spanski oslic,razumijem jer je on krs sto se tice kostiju, ovako skusa, nigdje veze.
Uzela onu zamrznutu Ledo pakovanje 500-600.....dok joj glavu, pa iznutrice pa peraja.....fakat za baciti više bilo nego za zapeći.
Nisam ni vješta kada se riba čisti zato gledam da uzimam file ali nije bilo.
Uzela onu zamrznutu Ledo pakovanje 500-600.....dok joj glavu, pa iznutrice pa peraja.....fakat za baciti više bilo nego za zapeći.
Nisam ni vješta kada se riba čisti zato gledam da uzimam file ali nije bilo.
Ja sam uzimala onu sto kila dodje mozda i jace 3 komada. Nema ta skusa skoro nikakvih kostiju niti otpada osim glave...