Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#65076 Re: Zeničani

Post by anex »

ShnjaZZZ wrote: 28/01/2024 14:13 Imam dva pitanja za forumaše :D

1. Gdje idete u teretanu, kakva je i koliko plaćate?
2. Gdje u gradu imam kupit baterijsku lampu otprilike u rasponu od četrdeset do pedeset maraka?
1. Kod Aide u Crkvice...

2. Kakva lampa tačno?
saraxy

#65077 Re: Zeničani

Post by saraxy »

ShnjaZZZ wrote: 28/01/2024 14:13 Imam dva pitanja za forumaše :D

1. Gdje idete u teretanu, kakva je i koliko plaćate?
2. Gdje u gradu imam kupit baterijsku lampu otprilike u rasponu od četrdeset do pedeset maraka?
1. Crkvice Afit. Muški plaćaju 45KM mjesečno. Teretana je prostrana i velika, na 2 kata s tim da imaš sobu za vrećom pa se možeš baš, pravo relaksirati 🤣 , a imaš mogućnost i masaže i saune.
Ja prezadovoljna teretanom kod Aide sam od kako je otvorila.
Jedino ako ti smetaju životinje, tačnije mačke, zaobiđi teretanu jer ih ona u teretani drži 2.
Ima ljudi kojim to smeta...pa eto, da znaš.
2. Nemam pojma to ✌️🙄
tap3ah75

#65078 Re: Zeničani

Post by tap3ah75 »

Gdje se otvara Mega diskont u ZE?
xPaco1337

#65079 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

tap3ah75 wrote: 29/01/2024 21:11 Gdje se otvara Mega diskont u ZE?
Kod Tole/Motorexa ako se ne varam
anex
Nindža revizor

#65080 Re: Zeničani

Post by anex »

xPaco1337 wrote: 29/01/2024 21:37
tap3ah75 wrote: 29/01/2024 21:11 Gdje se otvara Mega diskont u ZE?
Kod Tole/Motorexa ako se ne varam
Da. Preko puta Tole...gdje bila Škafa.
Mirzareli

#65081 Re: Zeničani

Post by Mirzareli »

Jesu li ove cure u Zenici normalne ,posebice ovo malo zrelije.Kontaju li se uopšte udavati ? Sta je ovo ovako teško i nepristupacno ko da pišaju kolonsku vodu... :-x --- https://fb.watch/pTYkAv_n7A/?mibextid=Nif5oz
saraxy

#65082 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Mirzareli wrote: 30/01/2024 00:35 Jesu li ove cure u Zenici normalne ,posebice ovo malo zrelije.Kontaju li se uopšte udavati ? Sta je ovo ovako teško i nepristupacno ko da pišaju kolonsku vodu... :-x --- https://fb.watch/pTYkAv_n7A/?mibextid=Nif5oz
Da odeš dalje od Zenice vidjeo bi da Zenica nije izuzetak. Takav stav imaju žene i van BiH, pa i van balkana.
A ni muškarci u zrelijim godinama progovaraju o istom.
Svako ima pravo izbora i njegova stvar.
To što se nekom ne sviđa nečiji izbor i odluka njegov problem
✌️
Bdw, takvi stavovi nisu "niknuli" danas...Takav način razmišljanja i života je bilo i u dalekoj prošlosti.
Mirzareli

#65083 Re: Zeničani

Post by Mirzareli »

saraxy wrote: 30/01/2024 00:48
Mirzareli wrote: 30/01/2024 00:35 Jesu li ove cure u Zenici normalne ,posebice ovo malo zrelije.Kontaju li se uopšte udavati ? Sta je ovo ovako teško i nepristupacno ko da pišaju kolonsku vodu... :-x --- https://fb.watch/pTYkAv_n7A/?mibextid=Nif5oz
Da odeš dalje od Zenice vidjeo bi da Zenica nije izuzetak. Takav stav imaju žene i van BiH, pa i van balkana.
A ni muškarci u zrelijim godinama progovaraju o istom.
Svako ima pravo izbora i njegova stvar.
To što se nekom ne sviđa nečiji izbor i odluka njegov problem
✌️
Bdw, takvi stavovi nisu "niknuli" danas...Takav način razmišljanja i života je bilo i u dalekoj prošlosti.
Ma ovo je preseravanje od strane zena,svaka misli da je posebna i da zasluzuje sve i najbolje za sebe.Ja imam osjećaj da su u Ze najteže zene.Nisu ni muskarci savršeni,ali treba malo stati na loptu i osvrnuti se oko sebe..Veliki problem prave i društvene mreže danas i propagiranje i guranje feminizma u prvi plan.
saraxy

#65084 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Ja ne smatram da je to preseravanje. Feminizam može imati neku ulogu u tome, ali kod zrelijih osoba to nije slučaj.
Iz prostog razloga...Što je osoba starija to je zahtjevnija prvo prema sebi, zna šta hoće, kuda da "ide" i kakvu osobu traži...
Životno iskusvo igra veliku ulogu u ovakvim odlukama.
Prosto ljudi neće da se zajebavaju da glupostima pa im je lakše olakšati sebi život i ne ulaziti brak koji će im biti veliki smor.
Takvo razmišljanje odrasle i zrele osobe nema veve sa feminizmom i prije interneta su postojale takve osobe koji su dosta zahtjevniji prvo prema sebi pa onda prema drugim kad biraju partnera.
Kod mlađih osoba to ide potrpuno drugačije i što si mlađe lakše i brže stipaš u vezu i brak....Ali isto tako, takve "brze" odluke neslano znaju završiti.
Mirzareli

#65085 Re: Zeničani

Post by Mirzareli »

saraxy wrote: 30/01/2024 01:28 Ja ne smatram da je to preseravanje. Feminizam može imati neku ulogu u tome, ali kod zrelijih osoba to nije slučaj.
Iz prostog razloga...Što je osoba starija to je zahtjevnija prvo prema sebi, zna šta hoće, kuda da "ide" i kakvu osobu traži...
Životno iskusvo igra veliku ulogu u ovakvim odlukama.
Prosto ljudi neće da se zajebavaju da glupostima pa im je lakše olakšati sebi život i ne ulaziti brak koji će im biti veliki smor.
Takvo razmišljanje odrasle i zrele osobe nema veve sa feminizmom i prije interneta su postojale takve osobe koji su dosta zahtjevniji prvo prema sebi pa onda prema drugim kad biraju partnera.
Kod mlađih osoba to ide potrpuno drugačije i što si mlađe lakše i brže stipaš u vezu i brak....Ali isto tako, takve "brze" odluke neslano znaju završiti.
Postojale jesu ,ali 3x manje nego danas,bile su pristupačne i neopterećene glupostima...Lakse je bilo prije dok je internet bio na kasikicu pricaj ti sta hoces .. Starije zenske meni dobar dio njih izgleda histericno po pitanju ozbiljni veza.Ako im se ne javljas negoduju,ako se javljas opet im nije pravo,pridjes djevojci koluta ocima,kad dobije preporuku za finog insana onda mu broji krvna zrnca...Sranje pa hajde..Dobro je ovaj psihotarapeut u video objasnio danasnje vrijeme.. :-D..Ljudi misle da su preplaceni na sreću,..Velika ocekivanja i visoki kriteriji se traze u osobi suprotnog spola..Treba se spustiti lopta i ne gledati svjet kroz ružičaste naočale,puno se fantazira danas..
saraxy

#65086 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Moraš uzeti u obzir da su zene prije 50 - 100 + više godina mnogo toga MORALE trpiti i prešućivati. Da su bile neobrazovane - mnoge su stupale u brak sa nepunih 15 godina, pa i mlađe. Da su bile primorane da se udaju zbog ekonomskih razloga...
Danas je stvar deugačija ali ne ni puno. Ono što žene doživljavaju u lošim brakovima, utječu na ženski rod općenito.
Sama posljedna ubistva uveliko utječu na žensku psihu ma koliko imale skladne veze...ono instragam ubistvo će tek ostaviti trag na buduće generacije.
A ubistva žena i zlostavljanja psihičko i fizičko u prošlosti doprinosi da danas žene odlučuju da budu nevisne, slobodne, same (po potrebi) i da, što su starije teško se odlučuju na brak.
I da, možeš to okarakterisati kako želiš, nazivati ih pogrdnim imenima, ali imaju pravo da svoj život urede kako žele.
A tako isto i muškarci.
Mirzareli

#65087 Re: Zeničani

Post by Mirzareli »

Jedan ili dvojica budala naprave pizdariju sa ženama ispade odmah da su svi muskarci nasilnici i zlobnici i to se uzima za povod kako zeni nije potreban muskarac danas jer je to potencijalni budući nasilnik nidje veze.Ma svako ima pravo na svoj izbor to niko ne spori,samo ne znam gdje ovo sve vodi.Skladna porodica je stub društva i budućnosti zajednice.
anex
Nindža revizor

#65088 Re: Zeničani

Post by anex »

Hajde, barem neko nešto da krene, s nećim...
ShnjaZZZ

#65089 Re: Zeničani

Post by ShnjaZZZ »

Biznis će se renovirati od prekosutra ja mislim pa do idućeg četvrtka. Seno odustao od kafane, preuzima ga sad ekipa iz Bonaparte. :)
scarr

#65090 Re: Zeničani

Post by scarr »

Hvala momcima, ne sumnjam da ce biti u biznisu ko nekad :D
n+1

#65091 Re: Zeničani

Post by n+1 »

Haman ću onda nakon 13 godina opet zakoračit u Biznis. :D
anex
Nindža revizor

#65092 Re: Zeničani

Post by anex »

ShnjaZZZ wrote: 30/01/2024 10:41 Biznis će se renovirati od prekosutra ja mislim pa do idućeg četvrtka. Seno odustao od kafane, preuzima ga sad ekipa iz Bonaparte. :)
Alen iz Bonaparte?
Fino...
A šta je Seni, pobudalio?
n+1

#65093 Re: Zeničani

Post by n+1 »

Koliko je to pouzdana informacija? Možda im samo iznajmljuje? Ne bih sebi oprostio da onoj vlasničkoj gnjidi ostavim marku.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#65094 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ShnjaZZZ wrote: 30/01/2024 10:41 Biznis će se renovirati od prekosutra ja mislim pa do idućeg četvrtka. Seno odustao od kafane, preuzima ga sad ekipa iz Bonaparte. :)
Koji je koncept?
n+1 wrote: 30/01/2024 11:16 Ne bih sebi oprostio da onoj vlasničkoj gnjidi ostavim marku.
:?
anex
Nindža revizor

#65095 Re: Zeničani

Post by anex »

n+1 wrote: 30/01/2024 11:16 Koliko je to pouzdana informacija? Možda im samo iznajmljuje? Ne bih sebi oprostio da onoj vlasničkoj gnjidi ostavim marku.
Uj...šta je tebi skrivio Seno?
ShnjaZZZ

#65096 Re: Zeničani

Post by ShnjaZZZ »

n+1 wrote: 30/01/2024 11:16 Koliko je to pouzdana informacija? Možda im samo iznajmljuje? Ne bih sebi oprostio da onoj vlasničkoj gnjidi ostavim marku.
Pouzdana 100%
Potvrđena na prošloj Edoteci u četvrtak.

Sutra 31. će bit Edoteka i iduća je idući četvrtak, dotad će oni u tih 7 dana renovirat malo...sad koliko mogu posla uradit za 7 dana ne znam, vjerovatno kozmetičke promjene.

Btw koliko sam ja čuo to nije prostor koji je u Seninom vlasništvu nego od sina Rasima Salčinovića, Seni valjda istekao ugovor i ne želi dalje, pojavili se ovi momci i to je to a on im pomaže u ovom periodu tranzicije.

Alen redovno bude tamo, čak je radio par smjena za šankom.
Zaitsev

#65097 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Senad se zasitio posla, i to je jedini razlog zašto se povlači. Posao preuzimaju braća Dado i Alen, vlasnici Bonapartea. Prostor jeste vlasništvo Nasira Salčinovića. Od petka ide renoviranje, trajaće 6-7 dana. Obavijest će biti na društvenim mrežama Cluba o detaljima. Meni hrane ostaje većinom isti, uz par dopuna kao i promjenu koncepta. Club mijenja ime koje za sad neću otkrivati i biće urađen tematski. Eto ako vas još šta zanima, pitajte :D
saraxy

#65098 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Mirzareli wrote: 30/01/2024 01:55 Jedan ili dvojica budala naprave pizdariju sa ženama ispade odmah da su svi muskarci nasilnici i zlobnici i to se uzima za povod kako zeni nije potreban muskarac danas jer je to potencijalni budući nasilnik nidje veze.Ma svako ima pravo na svoj izbor to niko ne spori,samo ne znam gdje ovo sve vodi.Skladna porodica je stub društva i budućnosti zajednice.
Mnogo mi je žao što tako površno razumješ moje pisanje.
Ali ja tu ne mogu ništa....🤷‍♀️
Zlostavljanja žena u porodici i van nje, psihička maltretinja se dešavaju od pamtivjeka. I mnogo utječu na djecu koja odrstaju i takvom devijalnom okruženju. Debil sa instragama mi je posližio kao primjer.
To što je tebi 5 žena zakolutalo očima isto ne znači da su sve nekultirne i debilne, a ti ih predstavljaš potpuno drugačije.
U ostalom mislim da svaka osoba treba da živi po vlastitom odabiru i izboru kako žene tako i muškarci.
Brak nije ničija obaveza i moranje.
Što prije prohvatiš to tebi će biti lakše!
Sretno 👋
n+1

#65099 Re: Zeničani

Post by n+1 »

Zaitsev wrote: 30/01/2024 11:38 Senad se zasitio posla, i to je jedini razlog zašto se povlači. Posao preuzimaju braća Dado i Alen, vlasnici Bonapartea. Prostor jeste vlasništvo Nasira Salčinovića. Od petka ide renoviranje, trajaće 6-7 dana. Obavijest će biti na društvenim mrežama Cluba o detaljima. Meni hrane ostaje većinom isti, uz par dopuna kao i promjenu koncepta. Club mijenja ime koje za sad neću otkrivati i biće urađen tematski. Eto ako vas još šta zanima, pitajte :D
Koja si smjena? :D
Zaitsev

#65100 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

n+1 wrote: 30/01/2024 11:39
Zaitsev wrote: 30/01/2024 11:38 Senad se zasitio posla, i to je jedini razlog zašto se povlači. Posao preuzimaju braća Dado i Alen, vlasnici Bonapartea. Prostor jeste vlasništvo Nasira Salčinovića. Od petka ide renoviranje, trajaće 6-7 dana. Obavijest će biti na društvenim mrežama Cluba o detaljima. Meni hrane ostaje većinom isti, uz par dopuna kao i promjenu koncepta. Club mijenja ime koje za sad neću otkrivati i biće urađen tematski. Eto ako vas još šta zanima, pitajte :D
Koja si smjena? :D
Povukao sam se ja iz ugostiteljstva... :D
Post Reply