Ukrajina
- Čitalac
#193001 Re: Ukrajina
U svakom slučaju, nezapamćene reakcije po ukrajinskim portalima. Od kletvi na račun Zelenskog do poziva na pobunu i proteste.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#193002 Re: Ukrajina
Koji ti je kurac da objavljuješ ovakve gluposti? Da si ekskluziva?
Sada si na CRNOJ FOE listi!
--

Fotografija s ispraćaja "Da Vincija" u Kijevu. Vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine Valery Zaluzhnyi kleči na savijenim koljenima pred nogama supruge poginulog vojnika Dmytra Aline i Oksanine majke. Nikada ne zaboravite cijenu koju plaćaju pali heroji.
-
sumirprimus
-
lajkujMe
#193004 Re: Ukrajina
Zaluzni je zasluzan za odbranu Ukrajine i stavljanje na noge nakon invazije.
Ali se mora i reci da mu nije uspjesna 2023 godina.
Ali opet po interviewu zaboravio sam ime Generalu, uglavnom vodio je NATO Europe. Rekao je da je Zaluzni trazio napad na Zaporozije jos 2022 pa su ga preglasali svi.
Ne znam, znam samo da Sirski ne smije da bude glavnokomandujuci, lik je ubleha
-
sumirprimus
#193005 Re: Ukrajina
Sirski je na svim snimcima uz zelenog, sto je dovoljan znak da je zaluzni maknut u stranu.
Samo mi jedno nije jasno, ako mu je sirski covjek od povjerenja zasto on nije bio ljetos na glavnom prqvcu na jugu a ne na bahmutu?
Samo mi jedno nije jasno, ako mu je sirski covjek od povjerenja zasto on nije bio ljetos na glavnom prqvcu na jugu a ne na bahmutu?
- Čitalac
#193006 Re: Ukrajina
Zelenski, redovno večernje obraćanje građanima...
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da se na telefonskoj konferenciji razgovaralo o situaciji s dronovima.
"Poseban razgovor je o bespilotnim letjelicama: problemi proizvodnje i opskrbe jedinica. Jasno je da je to jedan od glavnih zadataka ove godine - preduhitriti protivnika u kvaliteti rada s dronovima. Što ukrajinski dronovi budu uspješniji, od FPV do strateških, to ćemo više života naših vojnika spasiti", rekao je Zelenski.
Prema riječima predsjednika, na telefonskoj konferenciji razgovaralo se i o stanju na fronti te je saslušano obavještajno izvješće. Na sastanku s premijerom Denisom Shmyhalom razgovaralo se o strategiji za prvu polovicu godine u radu sa susjedima u Europskoj uniji i planiranim detaljima međuvladine suradnje s Poljskom, Slovačkom, Češkom, Rumunjskom i Bugarskom.
- Čitalac
#193007 Re: Ukrajina
Porošenko o glasinama...
Ja sam u Bruxellesu. Naši su partneri šokirani i samim glasinama. U Moskvi se guše od radosti...
Najbolje je odmah demantirati glasine. Ne potpisujte dekret ako postoji. Ne objavljivati ga i potrgati ako je potpisan.
On neće ojačati Ukrajinu, a njegove će posljedice biti izrazito negativne.
Zajedništvo jest i bit će moguće samo oko Oružanih snaga. A Valerij Zalužni postao je njihova personifikacija. Odluka (o smjeni) nije motivirana vojno-strateškim razlozima, rizici i prijetnje nisu analizirani. Temelji se na emocijama i ljubomori...
-
sumirprimus
#193008 Re: Ukrajina
Vise ne postqvljam nijedan bub, nijedan klip, nijedab link na ovoj temi. 
-
Excel2
#193009 Re: Ukrajina
sta bi?sumirprimus wrote: ↑29/01/2024 20:13 Vise ne postqvljam nijedan bub, nijedan klip, nijedab link na ovoj temi.![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#193010 Re: Ukrajina
nije toliko revan kao na temi o izraelu, pa mu je ego povrijeđen. što se mene lično tiče, ne mora nikad više ništa ni postaviti.Excel2 wrote: ↑29/01/2024 20:14sta bi?sumirprimus wrote: ↑29/01/2024 20:13 Vise ne postqvljam nijedan bub, nijedan klip, nijedab link na ovoj temi.![]()
ikada.
-
Excel2
#193011 Re: Ukrajina
Sta se zavadjate, iskreno gotivim obojicu. Blize ste si po vrijednostima, nego sto mislite...
- Chmoljo
#193012 Re: Ukrajina
ne, nismo.
-
Excel2
- 512MB
-
sumirprimus
#193015 Re: Ukrajina
Naravno da nismo, meni su hamasovci terorsiti i ruski saveznici, iranske pudlice, sto je dovedeno direktno u vezu sastankom u moskvi i prema njima nemam"empatije" jer me nista za njih ne veze osim pripadnosti ljudskoj vrsti.
I nema ego veze s tim, nego nece da moze.
I nema ego veze s tim, nego nece da moze.
-
sumirprimus
#193016 Re: Ukrajina
Dakle iz krugova zaluznog, doslo je do sastanka zel zal..
Ponudjeno mu mjesto ambasadora da se povuce, on odbio, sastanak prekinut, ljudi oko zaluznog ocekivali dekret jos veceras, kjudi oko zelenog povukli vijest .
Heh prpa
Ponudjeno mu mjesto ambasadora da se povuce, on odbio, sastanak prekinut, ljudi oko zaluznog ocekivali dekret jos veceras, kjudi oko zelenog povukli vijest .
Heh prpa
- Chmoljo
#193017 Re: Ukrajina
Nisi mogao nista bolje od toga smisliti?sumirprimus wrote: ↑29/01/2024 20:41 Naravno da nismo, meni su hamasovci terorsiti i ruski saveznici, iranske pudlice, sto je dovedeno direktno u vezu sastankom u moskvi i prema njima nemam"empatije" jer me nista za njih ne veze osim pripadnosti ljudskoj vrsti.
I nema ego veze s tim, nego nece da moze.![]()
Ruska propaganda o nacistima, banderasima i potrebom za denacifikacijom umotana u celofan davidove zvijezde.
Sramoto...
-
Zorge
#193018 Re: Ukrajina
Nije ga lako smjeniti
Voli ga narod
Ima čovjek ljude u vojsci
Znaju kat tad da će zeleninskog Ameri pustiti niz vodu
E sada ko je kriv za ofanzivu ljetos kada je propala
Ja mislim zelenski, nisu niša uradili
Voli ga narod
Ima čovjek ljude u vojsci
Znaju kat tad da će zeleninskog Ameri pustiti niz vodu
E sada ko je kriv za ofanzivu ljetos kada je propala
Ja mislim zelenski, nisu niša uradili
-
sumirprimus
#193019 Re: Ukrajina
Aha sad smeta i davidova zvijezda?Chmoljo wrote: ↑29/01/2024 20:59Nisi mogao nista bolje od toga smisliti?sumirprimus wrote: ↑29/01/2024 20:41 Naravno da nismo, meni su hamasovci terorsiti i ruski saveznici, iranske pudlice, sto je dovedeno direktno u vezu sastankom u moskvi i prema njima nemam"empatije" jer me nista za njih ne veze osim pripadnosti ljudskoj vrsti.
Ruska propaganda o nacistima, banderasima i potrebom za denacifikacijom umotana u celofan davidove zvijezde.
Sramoto...
Sta ba da smislim, kad vi ne vidite dalje od al dzazira propagande. Na kraju krajeva jbe se meni i za palestinom i za izraelom i rusijom i ukrjainom, al ovaj rat ima potencijal da i nas dira. No notorni je fakat/ cinjenica da su hamasovci isli u moskvu , gdje su ih mule teheranske odvele, jer putleru treba jedno takvo zariste i odlicno je upalilo, nazalost po civile u gazi.
- Chmoljo
#193020 Re: Ukrajina
očito si se očešao od bengvirosvsku paranoju gdje je antisemitsko sve što spomene išta izraelsko u negtivnom kontekstu.sumirprimus wrote: ↑29/01/2024 21:04Aha sad smeta i davidova zvijezda?Chmoljo wrote: ↑29/01/2024 20:59Nisi mogao nista bolje od toga smisliti?sumirprimus wrote: ↑29/01/2024 20:41 Naravno da nismo, meni su hamasovci terorsiti i ruski saveznici, iranske pudlice, sto je dovedeno direktno u vezu sastankom u moskvi i prema njima nemam"empatije" jer me nista za njih ne veze osim pripadnosti ljudskoj vrsti.
Sramoto...![]()
Sta ba da smislim, kad vi ne vidite dalje od al dzazira propagande. Na kraju krajeva jbe se meni i za palestinom i za izraelom i rusijom i ukrjainom, al ovaj rat ima potencijal da i nas dira. No notorni je fakat/ cinjenica da su hamasovci isli u moskvu , gdje su ih mule teheranske odvele, jer putleru treba jedno takvo zariste i odlicno je upalilo, nazalost po civile u gazi.![]()
ne sumire, nisi ti glup, nego običan drznik, ali čisto da ostane napisano - meni smeta propaganda. to što guraš riječi u usta kako bi kao ispalo da neko nešto mrzi, a ti kao to nešto braniš, samo pokazuje kako si očajan lažov.
notorna je činjenica da sam ja prvi osudio sve ono što je hamas radio, i šta radi, i ti jako dobro znaš. štaviše odlično znaš. ali ti ne smeta da me nazoveš prohamas kada ti ne svidi ono što napišem ili uradim. to se kod nas zove licemjer.
ali drugačije ne bi mogao ništa ni napisati.
da ne govorim da je meni lično uvreda da me svrstaš u tu skupinu, ali nemaš problema cviliti na temi da se tebe vrijeđa.
pljuc!
-
sumirprimus
#193021 Re: Ukrajina
Heh, zanimljivo, paranoican i glup i drznik, jos samo da me pitas kako mi je jetra jer sam cionisticko djubre koje cvili
ludilo care
Jadta nego jesi care, prsti mozda i ne bi ali srce ne moze da izdrzi i tebi emocija proradi ko i dobrom dijelu njih da se ne lazemo.
S tim da ja moram pisati izmedju redova i kao cude se sto ne komentiram nego samo lijepim linkove heh
Jadta nego jesi care, prsti mozda i ne bi ali srce ne moze da izdrzi i tebi emocija proradi ko i dobrom dijelu njih da se ne lazemo.
S tim da ja moram pisati izmedju redova i kao cude se sto ne komentiram nego samo lijepim linkove heh
- Chmoljo
#193022 Re: Ukrajina
Sta jesam?
-
Zorge
#193023 Re: Ukrajina
Bilo je pitanje dana kada će Palestinci uraditi one zločine po civilima
Gledao sam par dokumentaraca , nije humano sta im Izraelci rade.
Da su palestinci jači , mislim da bi im oni to isto uradili
Gledao sam par dokumentaraca , nije humano sta im Izraelci rade.
Da su palestinci jači , mislim da bi im oni to isto uradili
- drug_profi
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!