Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

iClass

#31601 Re: Danasnji "feminizam"

Post by iClass »

Digla_da_kreci wrote: 18/01/2024 17:36 Kod mene radna kolegica je they, cak joj u potpisu na poslovnom emailu stoji pored imena u zagradi da je (they/them) i uredno ispravlja ljude kad je oslove sa she. :D

Ovaj video mi je hit na ovu temu. :lol:
https://youtube.com/shorts/ypoVptcePig? ... HL20BXCEx1
Možeš sad smisliti i custom pronouns, tako da ne moraš samo da budu ovi klasični. Ali fakat, šta znači to "they/them", razumijem kada neko žensko što se osjeća ko muško želi da bude "he/him" i obrnuto, ali šta joj/mu dođe ovo "they/them". Valjda se ne osjeća ni kao "he/him" ni kao "she/her". Ja ne znam ko u USA sjedi kod kuće i smišlja ove stvari, jer ja kako vidim svakih par godina bude nešto novo, što kada prvi put vidim mislim da se šale, onda vidim po društvenim medijima a onda uđe i u društvo.
moimoi

#31602 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moimoi »

iClass wrote: 21/01/2024 09:49
Digla_da_kreci wrote: 18/01/2024 17:36 Kod mene radna kolegica je they, cak joj u potpisu na poslovnom emailu stoji pored imena u zagradi da je (they/them) i uredno ispravlja ljude kad je oslove sa she. :D

Možeš sad smisliti i custom pronouns, tako da ne moraš samo da budu ovi klasični. Ali fakat, šta znači to "they/them", razumijem kada neko žensko što se osjeća ko muško želi da bude "he/him" i obrnuto, ali šta joj/mu dođe ovo "they/them". Valjda se ne osjeća ni kao "he/him" ni kao "she/her". Ja ne znam ko u USA sjedi kod kuće i smišlja ove stvari, jer ja kako vidim svakih par godina bude nešto novo, što kada prvi put vidim mislim da se šale, onda vidim po društvenim medijima a onda uđe i u društvo.
Pa valjda hermafroditi?
Hakiz

#31604 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

moimoi wrote: 21/01/2024 10:29
iClass wrote: 21/01/2024 09:49

Pa valjda hermafroditi?
Da barem.
moimoi

#31605 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moimoi »

Po komentarima vidis da se nista promijenilo nije.
AleksoMKD

#31606 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

https://lgbtqia.ucdavis.edu/educated/pr ... e-language

https://uwm.edu/lgbtrc/support/gender-pronouns/

Image

Ima koji nisu ni HE, ni SHE ni THEY vec XE.

How you could share:
“I’m Jade and my pronouns are ze and hir.”

Zlobnici bi pomislili da se neki zezaju sa ljudima.
Snake Eyes

#31607 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#31608 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Romeo 80 »

Kakve poremecene utvare. Zapadu treba debeo restart. Ovo je sve otislo u 3 pm...
Hakiz

#31609 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Romeo 80 wrote: 22/01/2024 19:25 Kakve poremecene utvare. Zapadu treba debeo restart. Ovo je sve otislo u 3 pm...
Zašto Zapadu? U Aziji su granice roda i spola već odavno mutne. Samo nas to nije interesovalo jer Azija nama ni kulturološki ni drugi uticaj na nas kao što to ima prvenstveno SAD. Kada je to postala priča u SAD, odjednom je i nama u Evropi to postalo važno.
Romeo 80

#31610 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Romeo 80 »

Donekle si upravu, ali prije bih rekao da je to slucaj za Tajland i mozda jos ponegdje. Ne bih rekao da je Azija u cjelini pogodjena tom degeneracijom.
iClass

#31611 Re: Danasnji "feminizam"

Post by iClass »

Hakiz wrote: 22/01/2024 22:55
Romeo 80 wrote: 22/01/2024 19:25 Kakve poremecene utvare. Zapadu treba debeo restart. Ovo je sve otislo u 3 pm...
Zašto Zapadu? U Aziji su granice roda i spola već odavno mutne. Samo nas to nije interesovalo jer Azija nama ni kulturološki ni drugi uticaj na nas kao što to ima prvenstveno SAD. Kada je to postala priča u SAD, odjednom je i nama u Evropi to postalo važno.
Skroz drugačija situacija. Uvijek su bili ljudi koji su se oblačili kao suprotan pol, ljudi koji su klinički mjenjali spol i slično, ali su uvijek znali ko su i šta su. Na Tajlandu godinama već postoji promjena spola, ali ti muškarci koji radi operacije da izgledaju kao žensko sebe zovu "lady boy", učestvuju sa muškarcima u sportovima, idu u muški wc i sl. Nikada nisu sebe nazivali ženama, kao što je u USA postalo uvredljivo da kažeš trans woman, nego moraš reći samo woman. Isto tako ti lady boys ba Tajlandu se ne takmiče u izboru za Miss i ne budu proglašeni ženom godine.

Isto tako nije ni Tajlandska ambasada ovo širila u druge države, organizovala parade i zahtjevala od svojih kompanija da ovo šire maksimalno.
John Cleese

#31612 Re: Danasnji "feminizam"

Post by John Cleese »

moimoi wrote: 21/01/2024 10:29
iClass wrote: 21/01/2024 09:49 Možeš sad smisliti i custom pronouns, tako da ne moraš samo da budu ovi klasični. Ali fakat, šta znači to "they/them", razumijem kada neko žensko što se osjeća ko muško želi da bude "he/him" i obrnuto, ali šta joj/mu dođe ovo "they/them". Valjda se ne osjeća ni kao "he/him" ni kao "she/her". Ja ne znam ko u USA sjedi kod kuće i smišlja ove stvari, jer ja kako vidim svakih par godina bude nešto novo, što kada prvi put vidim mislim da se šale, onda vidim po društvenim medijima a onda uđe i u društvo.
Pa valjda hermafroditi?
U nekim krajevima o izvjesnim osobama od davnina govore u trecem licu mnozine (u Podravini na primjer, o ocu i majci, svojedobno i o plemstvu) - jasno je, doduse, da je to naprosto izraz postovanja :D

(Ilustracije radi: Mamica su štrukle pekli, meni nisu nikaj rekli - štrukli su se pregoreli, mamica su plakat šteli. Beš'te dečki van z prlića, idu japa po kolića - dok su japa dobežali, dečki su se razbežali.)
MarlboroGold

#31613 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

AleksoMKD wrote: 22/01/2024 14:29 https://lgbtqia.ucdavis.edu/educated/pr ... e-language

https://uwm.edu/lgbtrc/support/gender-pronouns/

Image

Ima koji nisu ni HE, ni SHE ni THEY vec XE.

How you could share:
“I’m Jade and my pronouns are ze and hir.”

Zlobnici bi pomislili da se neki zezaju sa ljudima.
To je najprije si and hir :mrgreen:
Hakiz

#31614 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Ne znam ja, ja sam jednostavan, starinski, čovjek.

Ako nije he ili she, onda je it.

Nema ništa više.
AleksoMKD

#31615 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

https://www.cbsnews.com/news/bryn-spejc ... caifornia/

A California woman who fatally stabbed her boyfriend more than 100 times during what prosecutors called a "cannabis-induced" psychosis has been spared prison time, a judge ruled on Tuesday. The decision drew sobs of relief from the woman and a rebuke from the victim's father.

Bryn Spejcher, 32, was sentenced Tuesday to two years of probation, according to Ventura County Superior Court records. Last month, Spejcher was convicted in the 2018 fatal stabbing of Chad O'Melia, a man whom she had been klix for several weeks.

Da je bilo obratno nema sanse da bi ovako lako prosao muskarac.
Hakiz

#31616 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

AleksoMKD wrote: 26/01/2024 10:45 https://www.cbsnews.com/news/bryn-spejc ... caifornia/

A California woman who fatally stabbed her boyfriend more than 100 times during what prosecutors called a "cannabis-induced" psychosis has been spared prison time, a judge ruled on Tuesday. The decision drew sobs of relief from the woman and a rebuke from the victim's father.

Bryn Spejcher, 32, was sentenced Tuesday to two years of probation, according to Ventura County Superior Court records. Last month, Spejcher was convicted in the 2018 fatal stabbing of Chad O'Melia, a man whom she had been klix for several weeks.

Da je bilo obratno nema sanse da bi ovako lako prosao muskarac.
Naravno da ne bi.

To je posljedica sve kmeke oko femicida umjesto da je svako ubistvo ubistvo. To je i razlog sve kmeke oko femicida, zapravo.
¤ jelena ¤

#31617 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

Hajmo, ruke gore....

,, Tiiiii si, ćerko, tatin siiiin
na sudbinu se ne žaliiiim... :? :cry:

Mah, nakaradni Zapad i njihove poremećene...

zamjenice!
sinus

#31618 Re: Danasnji "feminizam"

Post by sinus »

Kada počne rat i razne katastrofe, tada feminizam prestaje i onda samo ostaje HE and SHE, da bi se znalo ko će da najebe.

Najsvježiji primjer Ukrajina...
Mnogi Ukrajinci ne smiju napustiti zemlju, nekima je polako dosta: ‘Trebamo vojnike, a ne dječake! A što je sa ženama?‘
...Posebno je zabranjeno napuštanje Ukrajine muškim državljanima Ukrajine od 18 do 60 godina.
auspuhc

#31619 Re: Danasnji "feminizam"

Post by auspuhc »

sinus wrote: 29/01/2024 09:34 Kada počne rat i razne katastrofe, tada feminizam prestaje i onda samo ostaje HE and SHE, da bi se znalo ko će da najebe.

Najsvježiji primjer Ukrajina...
Mnogi Ukrajinci ne smiju napustiti zemlju, nekima je polako dosta: ‘Trebamo vojnike, a ne dječake! A što je sa ženama?‘
...Posebno je zabranjeno napuštanje Ukrajine muškim državljanima Ukrajine od 18 do 60 godina.
Upravo tako.

Gledaj samo svakodnevni zivot. Kad god treba platit, ponijet ili popravit nesto to se ocekuje od muskarca. Zene bi jednakost samo onda kada njima odgovara.
vjeshalica

#31620 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

auspuhc wrote: 29/01/2024 16:56

Upravo tako.

Gledaj samo svakodnevni zivot. Kad god treba platit, ponijet ili popravit nesto to se ocekuje od muskarca. Zene bi jednakost samo onda kada njima odgovara.
Kad treba kuhati da ne crknete od gladi onda ocekujes od zene da to uradi. Vi bi bili ravnopravni samo kad vama odgovara.
Hakiz

#31621 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Samo da najbolji kuhari nisu muškarci...
Romeo 80

#31622 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Romeo 80 »

Danas prosjecni muskarac bolje kuha od prosjecne moderne zene.
Ne dao mi bog da mi prehrana zavisi od modernog zenska. Umro bih od gladi :lol:
Hakiz

#31623 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Romeo 80 wrote: 29/01/2024 19:43 Danas prosjecni muskarac bolje kuha od prosjecne moderne zene.
Ne dao mi bog da mi prehrana zavisi od modernog zenska. Umro bih od gladi :lol:
Ode u kozmetički salon, sredi nokte, neće ih kuhanjem uništavati. A ni kucanje po ekranu/tastaturi da naruči joj ne ide, predugački.
Snake Eyes

#31625 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

vjeshalica wrote: 29/01/2024 18:15
auspuhc wrote: 29/01/2024 16:56

Upravo tako.

Kad treba kuhati da ne crknete od gladi onda ocekujes od zene da to uradi. Vi bi bili ravnopravni samo kad vama odgovara.
HA HA HA
Post Reply