Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
sajber87

#18926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

izvrsni direktor wrote: 29/01/2024 11:51
sajber87 wrote: 29/01/2024 11:49
izvrsni direktor wrote: 29/01/2024 09:35

Jasno je to meni. Ali nepismenoj sdfa marvi to nije zaparalo usi. "Evo drzava citava za moju korist" je politika kojom se isti vode 30 godina. Svakome iole inteligentnom je to jasno
Borba medju bosnjacima nije drugacija od one koju gledas u drugim zemljama, borba lazljivih manipulativnih nemoralnih priglupih podlih zlih samo zeljnih vlasti gdje gaze preko mrtvih zbog licnih ciljeva i onih koji zele iskreno da naprave nesto i povuku zemlju naprijed. Ono sto ti zli koriste u borbi i gdje imaju prednost je laz koju koriste masovno uz medije more botova koji imaju za cilj da izmanipulisu onaj neobavijesteni fini ali naivni sloj ljudi koji nema pojma. Mediji botovi laz i izborna kradja, zlo samo tezi to da stavi u pogon. Opet ponoviti, sda df i ostali sateliti su najvece zlo sto je moglo pogoditi bosnjake otprilike kao i hdz hrvate snsd vucic srbe orban madjare lukasenko bjeloruse mule u iranu irance itd
Ja ovdje samo vidim da jedni grebu zivotom da BOSNA napravi napredak prema eu, ne oni licno vec bosna. A da drugi to ne vide kao svoju borbu i mole da bosna ne dobije pregovore.
Ja izmedju te dvije strane ne stavljam znak jednakosti
Kao sto sam ti i rekao borba dobra i zla, na jednoj strani trojka i saveznici na drugoj sda df i sateliti. Prvima(trojka) je opste dobro prioritet, sda df ekipi samo licna korist.
NediM17

#18927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by NediM17 »

Trojkasi altruisti. :lol:
dr_Evil

#18928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 29/01/2024 11:58
Kao sto sam ti i rekao borba dobra i zla, na jednoj strani trojka i saveznici na drugoj sda df i sateliti. Prvima(trojka) je opste dobro prioritet, sda df ekipi samo licna korist.
Pregonite ljudi. Dobro, zlo, ohanite malo, nismo na Izraelski rezim vs palestinski narod.

Kako Alijin privatni ubica Ademovic moze biti dobro. Pricajmo o politikama koje su vec izdale i dokazano kriminalne i onima koje jos to nisu uradile, a hoce li ne znamo.

To me podsjeti na kad je archie napisao u postu da svaki roditelj mora odvesti dijete u policijsku stanicu da vidi sta je dobro, jer je na ulici zlo. A zapravo svako zlo pocinje u policijskoj stanici kod nas.

Dobre namjere, lose formulisano.
sajber87

#18929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

NediM17 wrote: 29/01/2024 12:00 Trojkasi altruisti. :lol:
U odnosu na sda df su majka tereza, to ne vide samo oni koji zele sve da izjednace poznatom pricom svi su isti, a nisu ni izbliza
sajber87

#18930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 29/01/2024 12:03
sajber87 wrote: 29/01/2024 11:58
Pregonite ljudi. Dobro, zlo, ohanite malo, nismo na Izraelski rezim vs palestinski narod.

Kako Alijin privatni ubica Ademovic moze biti dobro. Pricajmo o politikama koje su vec izdale i dokazano kriminalne i onima koje jos to nisu uradile, a hoce li ne znamo.

To me podsjeti na kad je archie napisao u postu da svaki roditelj mora odvesti dijete u policijsku stanicu da vidi sta je dobro, jer je na ulici zlo. A zapravo svako zlo pocinje u policijskoj stanici kod nas.

Dobre namjere, lose formulisano.
Na zalost zivimo u vremenu gdje moras da se opredjelis narocito zbog sranja i raspleta koji je ispred nas, kako na domacem planu tako i u svijetu
dr_Evil

#18931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 29/01/2024 12:05
Na zalost zivimo u vremenu gdje moras da se opredjelis narocito zbog sranja i raspleta koji je ispred nas.
Ja sam u potpunosti oprijedeljen, ali to ne znaci da ne mogu mislit svojom glavom i reci nema dobro i zlo, sve su nijanse, i da potpuno svjesno podrzavam odredjeni pravac iako znam da u tom pravcu postoje ljudi sa zlim namjerama. A i da nema u koaliciji je sa tipovima koji su takvi.

To je kao da kazem da je NATO dobar jer je pomogao nama i ukrajincima, pa jeste, nedvojbeno, dobar je jer je i zbog Kosovara malo zagrebao po Srbiji. Ali istovremeno je zao u Gazi, Libiji, Siriji, Iraku, Vijetnamu, Koreji, Kubi, Venecueli. Ali sam se odlucio za isti jer osjecam da tamo pripadam i da je najbolji za nas.

Ali dobro i zlo, pa nismo u bajci.
sajber87

#18932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 29/01/2024 12:11
Na zalost zivimo u vremenu gdje moras da se opredjelis narocito zbog sranja i raspleta koji je ispred nas.
Ja sam u potpunosti oprijedeljen, ali to ne znaci da ne mogu mislit svojom glavom i reci nema dobro i zlo, sve su nijanse, i da potpuno svjesno podrzavam odredjeni pravac iako znam da u tom pravcu postoje ljudi sa zlim namjerama. A i da nema u koaliciji je sa tipovima koji su takvi.

To je kao da kazem da je NATO dobar jer je pomogao nama i ukrajincima, pa jeste, nedvojbeno, dobar je jer je i zbog Kosovara malo zagrebao po Srbiji. Ali istovremeno je zao u Gazi, Libiji, Siriji, Iraku, Vijetnamu, Koreji, Kubi, Venecueli. Ali sam se odlucio za isti jer osjecam da tamo pripadam i da je najbolji za nas.

Nije vrijeme vjeruj mi za gazu libiju, vrijeme je da gledas samo to sto je pomogao nama ukrajini kosovu.... onog drugog boli neka stvar sto je nato pomogao nama kosovu on ce zbog svog interesa zanemariti sve
Last edited by sajber87 on 29/01/2024 12:17, edited 1 time in total.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#18933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Evile ne shvatas sta pisac hoce da kaze, vjeruj tudjim, a ne svojim ocima i baci mozak u kantu, koji ce ti klinac :lol: :D
sajber87

#18934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

W0rM wrote: 29/01/2024 12:16

Evile ne shvatas sta pisac hoce da kaze, vjeruj tudjim, a ne svojim ocima i baci mozak u kantu, koji ce ti klinac :lol: :D
Evil shvata jer to zeli, lik je dobronamjeran, nije bot, ako ti sad shvatas sta je pisac htio da kaze :mrgreen:
dr_Evil

#18935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 29/01/2024 12:14
Nije vrijeme vjeruj mi za gazu libiju, vrijeme je da gledas samo to sto je pomogao nama ukrajini kosovu....
Pomogao, nakon sto je gledao 3 godine kako nas kolju, a pri tome uz selam rekli Aliji da ne potpisuje mir sa Milosevicem jer sesta flota samo sto nije, da se drzi uzp-ovca. Ali bolje ikad nego nikad

Oni su nas izbor, nase oprijedeljenje i moramo radit sve da budemo dio NATO alijanse. Tu price nema, ali je u svojoj osnovi kao i svaka imperija agresivan i ekspanzionisticki. Ali nisu tema.

Tako je i na politickoj sceni, nemojte se tita vam razbacivati sa dobro i zlo, kad u trojci sjede ljudi koji su bili dio tog "zla" od osnutka. Jednostavno izdajnici su, to im je dovoljna karakterizacija da ih razlikujemo od snaga koje sada treba da se dokazu.
dr_Evil

#18936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 29/01/2024 12:16

Ma ista je prica i na drugoj strani, sta se pisalo ovuda, ocekivao sam do danas da Covic bude apsolutni vladar BiH, a Bosnjaci evoluiraju u Hrvasko cvijece.
sajber87

#18937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 29/01/2024 12:21
sajber87 wrote: 29/01/2024 12:14
Nije vrijeme vjeruj mi za gazu libiju, vrijeme je da gledas samo to sto je pomogao nama ukrajini kosovu....
Pomogao, nakon sto je gledao 3 godine kako nas kolju, a pri tome uz selam rekli Aliji da ne potpisuje mir sa Milosevicem jer sesta flota samo sto nije, da se drzi uzp-ovca. Ali bolje ikad nego nikad

Oni su nas izbor, nase oprijedeljenje i moramo radit sve da budemo dio NATO alijanse. Tu price nema, ali je u svojoj osnovi kao i svaka imperija agresivan i ekspanzionisticki. Ali nisu tema.

Tako je i na politickoj sceni, nemojte se tita vam razbacivati sa dobro i zlo, kad u trojci sjede ljudi koji su bili dio tog "zla" od osnutka. Jednostavno izdajnici su, to im je dovoljna karakterizacija da ih razlikujemo od snaga koje sada treba da se dokazu.
Nasi neki razliciti pogledi opet vode ka istom cilju jedino drugacije gledamo na neke procese ali cilj je tu vazan, a vjeruj da u vremenu ispred nas nece biti prostora za sredinu bice ili ili to je tako u kriznim vremenima jbg
studiorum_tuzlaensis

#18938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by studiorum_tuzlaensis »

https://stav.ba/vijest/bosnjake-se-otvo ... sute/23236

Iako je u pitanju stav.ba, opet ima solidnih natuknica o tome zašto su Bošnjaci tu gdje jesu danas i to zahvaljući SDA.

Ovaj tekst vidim dvojako (i pro i kontra), ali mi se stil pisanja svakako sviđa.
DonieBrasco

#18939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Sa je ovo neki zaokret u prici i kod Šmita, da i njega nisu naruzili amerikanci ?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#18940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sime_cipol »

Potpis'o Alija, da 1 Hrvat vrijedi kao 10 Bosnjaka
breuer

#18941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by breuer »

sime_cipol wrote: 29/01/2024 13:16 Potpis'o Alija, da 1 Hrvat vrijedi kao 10 Bosnjaka
potpisao i Njofra člana predsjedništva baš kako je izabran Komšić, pa?
tramvajtrojka

#18942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

sime_cipol wrote: 29/01/2024 13:16 Potpis'o Alija, da 1 Hrvat vrijedi kao 10 Bosnjaka
Aljo kad je potpisivao samo je u mislima imao trokutistan zato i nije citao kao Fadil sta potpisuje :mrgreen: :mrgreen:
dr_Evil

#18943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

studiorum_tuzlaensis wrote: 29/01/2024 13:13 https://stav.ba/vijest/bosnjake-se-otvo ... sute/23236

Iako je u pitanju stav.ba, opet ima solidnih natuknica o tome zašto su Bošnjaci tu gdje jesu danas i to zahvaljući SDA.

Ovaj tekst vidim dvojako (i pro i kontra), ali mi se stil pisanja svakako sviđa.
Tekst je u potpunosti napisan da odbrani Alijine katastrofalne i izdajnicke poteze jer eto jadan morao je umjesto da se objesi, ostale proglasi idiotima i slugama SANU, a Bakira predstavi kao spasioca SDA koji je rastjerao u druge stranke ove navedene, citiram:

Tada je dolaskom Bakira Izetbegovića na čelo stranke počela reforma ili, bolje rečeno, vraćanje SDA svojim istinskim ideološkim korijenima, ti isti interesni klanovi vrlo su brzo postali nove „bošnjačke“ stranke koje u manjku svake pozitivne ideje, osim obnašanja vlasti isključivo vlasti radi, postali odličan gradivni i vezivni materijal za antibošnjačke koalicije poput jedanaestorke, osmorke, četvorke i na kraju trojke. Različit je stepen štetočinstva tih stranaka, neke su do kraja i prizemno izdajničke, a neke opet simuliraju probošnjački patriotizam i oprezno žongliraju, ali svima im je imanentna potpuna bezidejnost i posvemašnje ideološko siromaštvo u kontekstu borbe za partikularna bošnjačka prava. Takve stranke mogu da vode otvorenu antibošnjačku politiku i da je čak glasno brane jer njihovi lideri i kadrovi nikada i nisu baštinili nikakvu bošnjačku ideju, osim povremenih ispaljivanja floskula i parola.
Dodao bih da su Bosnjaci, za razliku od napisanog teksta, jedini koji su uveli pluralizam, izlaze na proteste, smjenjuju i kaznjavaju vlasti. Autor teksta pozdravlja jednoumlje te poziva na proteste samo za smjenu Trojke.

Napisano kao sto uvijek vam podvlacim "pametnom je i isaret dosta", sto je okosnica begovske politike.
studiorum_tuzlaensis

#18944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

dr_Evil wrote: 29/01/2024 13:21
studiorum_tuzlaensis wrote: 29/01/2024 13:13 https://stav.ba/vijest/bosnjake-se-otvo ... sute/23236

Tekst je u potpunosti napisan da odbrani Alijine katastrofalne i izdajnicke poteze jer eto jadan morao je umjesto da se objesi, ostale proglasi idiotima i slugama SANU, a Bakira predstavi kao spasioca SDA koji je rastjerao u druge stranke ove navedene, citiram:

Tada je dolaskom Bakira Izetbegovića na čelo stranke počela reforma ili, bolje rečeno, vraćanje SDA svojim istinskim ideološkim korijenima, ti isti interesni klanovi vrlo su brzo postali nove „bošnjačke“ stranke koje u manjku svake pozitivne ideje, osim obnašanja vlasti isključivo vlasti radi, postali odličan gradivni i vezivni materijal za antibošnjačke koalicije poput jedanaestorke, osmorke, četvorke i na kraju trojke. Različit je stepen štetočinstva tih stranaka, neke su do kraja i prizemno izdajničke, a neke opet simuliraju probošnjački patriotizam i oprezno žongliraju, ali svima im je imanentna potpuna bezidejnost i posvemašnje ideološko siromaštvo u kontekstu borbe za partikularna bošnjačka prava. Takve stranke mogu da vode otvorenu antibošnjačku politiku i da je čak glasno brane jer njihovi lideri i kadrovi nikada i nisu baštinili nikakvu bošnjačku ideju, osim povremenih ispaljivanja floskula i parola.
Dodao bih da su Bosnjaci, za razliku od napisanog teksta, jedini koji su uveli pluralizam, izlaze na proteste, smjenjuju i kaznjavaju vlasti. Autor teksta pozdravlja jednoumlje te poziva na proteste samo za smjenu Trojke.

Napisano kao sto uvijek vam podvlacim "pametnom je i isaret dosta", sto je okosnica begovske politike.
Tekst ne brani nikog već upravo suprotno. Krivi SDA za sve. Jebiga tebi je izgleda i mrtav Alija kriv za sve.

Ovo je stav.ba, a ne nap.ba.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#18945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sime_cipol »

tramvajtrojka wrote: 29/01/2024 13:20
Aljo kad je potpisivao samo je u mislima imao trokutistan zato i nije citao kao Fadil sta potpisuje :mrgreen: :mrgreen:
Da ne bude zabune, Franjo je potpisao izbor clanova Predsjednistva koji dolaze iz Federacije.
palermo

#18946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 29/01/2024 13:21

Pa i Srbi imaju pluralizam.
Kad kazem Srbi, mislim na Srbe u BiH.
dr_Evil

#18947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

studiorum_tuzlaensis wrote: 29/01/2024 13:27
Tekst ne brani nikog već upravo suprotno. Krivi SDA za sve. Jebiga tebi je izgleda i mrtav Alija kriv za sve.

Ovo je stav.ba, a ne nap.ba.
Da krivi SDA, ali onda navodi da se procistila, ocistila i poslala taj svoj otpad u druge manje stranke. Aliju navodi kao velikog mudraca, koji je grijesio ali je grijesio jer je morao, a to je ljudski.

Stil pisanja je dobar da, nedorecen, i ako pratis nit tekst uvijek je sa ono forumsko "ali".

Jedno je pogodio, zaista ne znamo kud gonimo i kako gonimo.
dr_Evil

#18948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 29/01/2024 13:29 Pa i Srbi imaju pluralizam.
Kad kazem Srbi, mislim na Srbe u BiH.
Imaju, Stanivukovica zvanog simbioza.
studiorum_tuzlaensis

#18949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

:thumbup: jasno. Nema kompasa, i platićemo to u ovakvom komšiluku/susjedstvu. @dr_Evil
SmokingMan

#18950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

Hvala što si pročitao za nas, ja i ne sumnjam da se uopšte poruka mogla prenijeti drugačije.
Politika uči pojedinca da se posveti svojim ograničenim ciljevima,
naše su naučili da ju je najbolje bilo "kaliti" u krugu porodice.
Kada je porodica izgubila kontrolu nad svojom odraslom dječicom...
Ispalo da su oni jedini bili odmetnici.
Jer su neke stvari uspjeli bolje uradili od njih, čak i ako je suština ostala ista
I da sva vlast pripada samo ancestorima.
Možda samo u tekstovima, ali djela i posljedice ipak govore drugačije.
Last edited by SmokingMan on 29/01/2024 13:38, edited 1 time in total.
Locked