Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Otkad je spominjani Matos u klubu, je li bas sve njegova zasluga ili? Ima li tu ikakvih naznaka ko bi mogao uletiti? Vrlo osjetljiva pozicija... Valja ovo sad sve zakrpiti.
Prvo sportskog naci da valja, a onda trenera sa strucnim stabom, pa covjeka za omladince. Puno posla realno.
BHF_Manijak wrote: ↑29/01/2024 10:23
Otkad je spominjani Matos u klubu, je li bas sve njegova zasluga ili?
On je spona između akademije i prvog tima, selektirao je talentovane akademce, držao često treninge samo sa njima i u dosluhu sa Pepom i Kloppom ih uvrštavali postepeno u prvi tim. Pep je recimo u svojoj knjizi napisao kako je na njegovo insistiranje obraćena pažnja na Stefana, tj. da nije njega bilo Stefan vrlo vjerovatno ne bi nikada dobio priliku kakvu jeste jer se, objektivno, nije toliko isticao u mlađim kategorijama, ali je snimio talenat na treninzima.
BHF_Manijak wrote: ↑29/01/2024 10:23
Prvo sportskog naci da valja, a onda trenera sa strucnim stabom, pa covjeka za omladince. Puno posla realno.
Rekao je Bascombe da je SD prvi na agendi, to bi trebalo tokom sezone biti sređeno.
vaučer wrote: ↑29/01/2024 10:21
Ovdje izgleda Alonso već potpisan?
Ne bi ja tako brzo skakao pred rudu.
Ima pozitivnih strana, ali bome ima i negativnih - i to više nego pozitivnih.
Može biti super - ali je veći rizik nego je bio Rodgers.
Ne bih bas rekao da ima vise mana nego dobrih stran. Rizik jeste, ali najmanji rizik od svih drugih sa kojima se povezujemo.
ismar2215 wrote: ↑29/01/2024 10:31
Ne bih bas rekao da ima vise mana nego dobrih stran. Rizik jeste, ali najmanji rizik od svih drugih sa kojima se povezujemo.
Brojčano? Ne. Kvalitativno? Svi njegovi bonusi na jednu stranu vage jedva, možda balansiraju nedostatak iskustva. Jedva. Možda. Debelo možda. Jednostavno nemaš dovoljan uzorak da procjeniš preko 50% bitnih stavki za trenera Liverpoola. Kako se nosi s medijskim i rezultatskim pritiskom. Kako se nosi s pritiskom jakih osobnosti u svlačionici, kako tokom sezone tako i tokom pregovora oko ugovora. I tako dalje, i tako dalje. Ekstrapolirati iz njegove igračke karijere - mislim da nema smisla, jer nije isto. Kako se nosi s gubitkom backroom staffa? Sto i jedna stvar za koju nemamo nikakvu količinu podataka iz kojih možemo izvlačiti zaključke. Od svih spominjanih imena - Alonso je po meni najrizičnija opcija.
ismar2215 wrote: ↑29/01/2024 10:31
Brojčano? Ne. Kvalitativno? Svi njegovi bonusi na jednu stranu vage jedva, možda balansiraju nedostatak iskustva. Jedva. Možda. Debelo možda. Jednostavno nemaš dovoljan uzorak da procjeniš preko 50% bitnih stavki za trenera Liverpoola. Kako se nosi s medijskim i rezultatskim pritiskom. Kako se nosi s pritiskom jakih osobnosti u svlačionici, kako tokom sezone tako i tokom pregovora oko ugovora. I tako dalje, i tako dalje. Ekstrapolirati iz njegove igračke karijere - mislim da nema smisla, jer nije isto. Kako se nosi s gubitkom backroom staffa? Sto i jedna stvar za koju nemamo nikakvu količinu podataka iz kojih možemo izvlačiti zaključke. Od svih spominjanih imena - Alonso je po meni najrizičnija opcija.
Ma da, slazem se sa dosta stvari. Ali jedno je rizik, a drugo mana. Da znamo da je los sa stvarima koje si nabrojao, mogli bi reci da su to mane. Al posto ne znamo, ostaje na riziku. To mi je bila poenta samo. Mislim i za ostala imena koja se vrti, ne znamo barem isto toliko stvari.
Pa dobro, mana u smislu da bi mu stavili crticu uz ime kad prebiru listu kandidata. Uz njegovo ime bi bilo brdo upitnika, jer jednostavno nemaju podatke. Najgori moguć scenario, dovedeš Alonsa ili sličnog, potrošimo tri godine dok skontamo da nije kapacitet koji je potreban, opet si na istoj točki ali si izgubio godine odlične ekipe, vjerojatno par bitnih igrača i sve ispočetka.
vaučer wrote: ↑29/01/2024 12:37
Pa dobro, mana u smislu da bi mu stavili crticu uz ime kad prebiru listu kandidata. Uz njegovo ime bi bilo brdo upitnika, jer jednostavno nemaju podatke. Najgori moguć scenario, dovedeš Alonsa ili sličnog, potrošimo tri godine dok skontamo da nije kapacitet koji je potreban, opet si na istoj točki ali si izgubio godine odlične ekipe, vjerojatno par bitnih igrača i sve ispočetka.
To je rizik sa bilo kime.
Svjesni smo da su svi igraci koji odu od Klopa uglavnom flopirali.
Tako da postoji šansa da većina igrača pod novim trenerom flopiraju.
vaučer wrote: ↑29/01/2024 12:37
To je rizik sa bilo kime.
Svjesni smo da su svi igraci koji odu od Klopa uglavnom flopirali.
Tako da postoji šansa da većina igrača pod novim trenerom flopiraju.
Meni odmah naumpadaju Gundogan, Hummels i Aubameyang koji su bili daleko od flopiranja
A sto se tice ovih drugih stvari, ok, nemas puno podataka za Xabija, al mozes dosta procijeniti po karakteru jbg, posebno jer je bio kod nas dugo. Dobar tim na par razgovora i iz trenutno raspolozivih podataka moze kreirati neku sliku.
Xabi Alonso, the former Liverpool midfielder who has impressed as Bayer Leverkusen head coach, and the Brighton & Hove Albion head coach, Roberto De Zerbi, are among the candidates FSG is set to scrutinise.
Nisam ni je nesto za spominjanog De Zerbija. Ne toliko zbog karaktera kojeg spominjete, odnosno da vam nije nesto "legao", vec sticem utisak da mu ekipe imaju prevelike oscilacije i ti po meni nikad nije dobro.
Ono, Brighton je u stanju otresti Arsenala 0:3, ali onda i izgubiti od Nottinghama 4:1 i tako svako malo...
Pa ovo je ludilo za ovog Spearmana. Znao sam da se timovi jako puno bave analitikom, koriste razne modele i umjetnu inteligenciju, ali da je to na ovom nivou i da se time bave likovi sa backgroundom poput Spearmanovog, to mi je stvarno novo.
Ja kontam da su ovi igraci dovedeni da igraju Kloppov stil, puno gegena, dinamike, dugih lopti, sa visokom linijom u obrani.
Ako dodje trener koji igra milion kratkih pasova, kao sto je prikazano u onoj grafici, ja cisto sumnjam da ce igraci to moci ispostivati, barem u prvoj sezoni, ili ce morati mijenjati pola ekipe.
Mada, ja jos ne bih otpisao ni Kloppa, mozda se desi neko cudo sa tribina koje ce ga ostaviti