samoTEgledam wrote: ↑28/01/2024 15:24
Mislim da je minimalna dužina od 3m neophodna zbog amortizacije vibracija kako se iste ne bi prenijele sa kompresora na unutrašnju. Moguće da griješim, očekujem potvrdu od upućenijih (educiram se usput

)
U pravu si. I mene je moj zeznuo jer mi je naplati 320 km samo zato sto probija 2 zida tj ispod prozora u jednoj sobi i pregradni zid između dvije sobe. Reko ok i bio zadovoljan i dao cvaju za kafu da bi tek poslije citajuci forum vidio da pravi majstori smotaju krug cak i više kao zvrk iza vanjske jedinice.
Kod mene direktno iz vanjske jedinice ide u rupu ispod prozora i odatle ima oko 2 m do pregradnog zida u drugu sobu (dnevni boravak) gdje je odmah unutarnja jedinica i tu je sve ok ali u sobi u kojoj je 2 metra instalacije ispod vodilice to sve izgleda ok, ali kad radi kompresor osjeti se da vibrira a otvorim prozor vanjska jedinica tiha skoro i da se ne cuje
Bas mi bilo krivo. Da mi je naplatio 400 km halalio bih ti jos 80 km da napravi krug iza vanjske jedinice
Sreca u toj sobi niko ne boravi barem za sad pa ne smeta toliko ali mi je krivo a ovlasteni je serviser
Klima odlicna, prezadovoljan i vanjskom i unutarnjom jedinicom, grije i hladi odlicno ali eto dođe ti majstor koji stedi materijal a naplati kao da je zlato a ne bakar

i opet kazem, naplati ok ali uradi kao sto bi sebi ja to kazem svakom majstoru i dam doznanja da ce biti i bakšiš ako budem zadivoljan ali... proklet smo mi narod