Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
tramvajtrojka

#11151 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tramvajtrojka »

DonieBrasco wrote: 28/01/2024 10:35 https://www.facebook.com/alma.omerovic. ... embed_post

Za ne upucene koji ne znaju ko je doticna, samoo cu napisati "i ona je iz Srebrenice" znate odmah kojoj sketi pripada - isto maslo i pprivilegije kao Hodzic.

P.S. Pogledajte komentare i mentalitet ovaca.
Image

Otvoris joj profil i naletis na ovo :lol: :lol: :mrgreen:

sdaovci sve veliki mumini kad kunu i proklinju sviju u odbrani svojih kriminalnih ahbaba
Billy The Pljuc

#11152 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc »

Ricken wrote: 28/01/2024 10:26 Ne znam. Hajrovanje dotičnog me ne zanima, ali me kao građanina jako zanima, indicija da bi u BiH mogli postojati prijeki sudovi.
Sve si ovime rekao, ne zanima te kako povlašteni žive na račun naroda a zabrinut si na tobože postojanje prijekog suda, btw da ga bogdom imamo. Iskreno ne mogu da vjerujem da si spreman braniti ovo pravnim zavrzlamama, eto ugrožena nam demokratija. Ova afera nije afera u smislu da su seoske varalice ojadile narod i državu, bestidno se prelazi preko činjenice o vremenu u kojem se odigrala, ovo je zločin. Pusti se šuplje, na šta te konkretno treba refreširati kada je u pitanju lik i djelo smrada koji se zove Fikret Hodžić?

Nije da imam vremena i volje da ti odgovaram, sve je već napisano na ovoj temi, ako si zaboravio zadaj se malo i prelistaj ukoliko si zabrinut za istog.
Ludzak

#11153 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ludzak »

Državu najviše i razaraju ti razni vjerski fundametalisti. Misli se na islamističko-hriščanske strukture. I to svi podjednako.
Ricken

#11154 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ricken »

geoxx wrote: 28/01/2024 10:31
Ricken wrote: 28/01/2024 10:24
geoxx wrote: 28/01/2024 10:13

Nije istina. Sta ocekujes od osudjenog nego da napada presudu? Sokantna pojava.

Uostalom, imas dostupnu kompletnu presudu na stranici Suda BiH i u uvodnim stranicama mozes vidjeti za sto je optuzen, a za sto osudjen. Ali jebo to, bolje slusati reality show kod Senada.
Pa do sada niko nije na takav način napadao presudu.
Usput, ovo nije nikakva ekskluzivna informacija iz Senadove kolaž emisije, nego izjava advokata iz predmeta nakon prvostepene presude, kao i zaključak obrazloženja izdvojenog mišljenja.
To se zove prekoracenje optuznice. Clan 297. stav 1. tacka j) ZKP-a, bukvalno poseban zalbeni osnov imas u vezi toga.

I niko nikad nije napadao presudu na taj nacin? Sta si ti, advokat, pravnik krivicar, sudija, pa pricas iz iskustva?

Lupas gluposti. Cuj uzet cemo da je to tako, pa dok ga sud ne demantuje. Treba svaki sud na svijetu demantovati svakog osudjenog koji logicno kaze nije kriv. Nije niko nikad.

Imas presudu javno objavljenu pa citaj. Ali zapravo sta ces citati kad nemas pojma o pravu i krivicnom pravu, pa ce ti to doci kao citanje prosjecnih kineskih novina.

Bolje upali ponovo Senada da se popravis.
Pazi potpuno si upravu da nisam pravnik. I to ne smatram ničim lošim, jer pravni sistem nije skrojen za pravnike nego za građane jedne zemlje. Isto tako koliko mi se čini ovaj proces je donio niz novih pojava sa kojima se ti kao iskusni krivičar nisi mogao sretati (tako kažu mediji) kao što je izdvojeno mišljenje jednog sudije ili nagrade za tužiteljski tim od strane inostrane ambasade u toku trajanja procesa. Zato ne bih niti komentarisao presudu jer me ona ne zanima, komentarišem ono što mene osobno kao građanina interesuje, mogućnost pojave eklatantne zloupotrebe pravnog sistema.
Na tom fonu, nije mi jasno šta želiš reći sa članom 297.j., koji glasi:

Član 297.
Bitne povrede odredaba krivičnog postupka
(1) Bitna povreda odredaba krivičnog postupka postoji:
a) ako je Sud bio nepropisno sastavljen ili ako je u izricanju presude učestvovao sudija koji nije
učestvovao na glavnom pretresu ili koji je pravomoćnom odlukom izuzet od suđenja,
b) ako je na glavnom pretresu učestvovao sudija koji se morao izuzeti,
c) ako je glavni pretres održan bez osobe čija je prisutnost na glavnom pretresu po zakonu obavezna ili
ako je optuženom, branitelju, ili oštećenom protivno njegovom zahtjevu, uskraćeno da na glavnom
pretresu upotrebljava svoj jezik i da na svom jeziku prati tok glavnog pretresa,
d) ako je povrijeđeno pravo na odbranu,
e) ako je protivno zakonu bila isključena javnost na glavnom pretresu,
f) ako je Sud povrijedio propise krivičnog postupka o postojanju odobrenja nadležnog organa,
g) ako je Sud donio presudu a nije bio stvarno nadležan ili ako je nepravilno odbio optužbu zbog
stvarne nenadležnosti,
h) ako Sud svojom presudom nije potpuno riješio predmet optužbe;
i) ako se presuda zasniva na dokazu na kome se po odredbama ovog zakona ne može zasnivati
presuda,
j) ako je optužba prekoračena,
k) ako je izreka presude nerazumljiva, protivrječna sama sebi ili razlozima presude ili ako presuda
uopće ne sadrži razloge ili u njoj nisu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama.
(2) Bitna povreda odredaba krivičnog postupka postoji i ako Sud za vrijeme pripremanja glavnog
pretresa ili u toku glavnog pretresa ili prilikom donošenja presude nije primijenio ili je nepravilno
primijenio koju odredbu ovog zakona, a to je bilo ili je moglo biti od utjecaja na zakonito i pravilno
donošenje presude.

Ako te dobro shvatam, bitna povreda krivičnog postupka je prekoračenje optužbe. Naime, iz tvog posta bi se dalo zaključiti suprotno.
muha_sa

#11155 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by muha_sa »

Dobar Nazif Gljiva :D
Ricken

#11156 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ricken »

Billy The Pljuc wrote: 28/01/2024 10:50
Ricken wrote: 28/01/2024 10:26 Ne znam. Hajrovanje dotičnog me ne zanima, ali me kao građanina jako zanima, indicija da bi u BiH mogli postojati prijeki sudovi.
Sve si ovime rekao, ne zanima te kako povlašteni žive na račun naroda a zabrinut si na tobože postojanje prijekog suda, btw da ga bogdom imamo. Iskreno ne mogu da vjerujem da si spreman braniti ovo pravnim zavrzlamama, eto ugrožena nam demokratija. Ova afera nije afera u smislu da su seoske varalice ojadile narod i državu, bestidno se prelazi preko činjenice o vremenu u kojem se odigrala, ovo je zločin. Pusti se šuplje, na šta te konkretno treba refreširati kada je u pitanju lik i djelo smrada koji se zove Fikret Hodžić?

Nije da imam vremena i volje da ti odgovaram, sve je već napisano na ovoj temi, ako si zaboravio zadaj se malo i prelistaj ukoliko si zabrinut za istog.
Tako je. Jer ako se to dešava povlaštenima, šta će se tek desiti nama koji to nismo.
geoxx

#11157 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by geoxx »

Ricken wrote: 28/01/2024 10:51
Ricken wrote: 28/01/2024 10:24

Pa do sada niko nije na takav način napadao presudu.
Usput, ovo nije nikakva ekskluzivna informacija iz Senadove kolaž emisije, nego izjava advokata iz predmeta nakon prvostepene presude, kao i zaključak obrazloženja izdvojenog mišljenja.
To se zove prekoracenje optuznice. Clan 297. stav 1. tacka j) ZKP-a, bukvalno poseban zalbeni osnov imas u vezi toga.

I niko nikad nije napadao presudu na taj nacin? Sta si ti, advokat, pravnik krivicar, sudija, pa pricas iz iskustva?

Lupas gluposti. Cuj uzet cemo da je to tako, pa dok ga sud ne demantuje. Treba svaki sud na svijetu demantovati svakog osudjenog koji logicno kaze nije kriv. Nije niko nikad.

Imas presudu javno objavljenu pa citaj. Ali zapravo sta ces citati kad nemas pojma o pravu i krivicnom pravu, pa ce ti to doci kao citanje prosjecnih kineskih novina.

Pazi potpuno si upravu da nisam pravnik. I to ne smatram ničim lošim, jer pravni sistem nije skrojen za pravnike nego za građane jedne zemlje. Isto tako koliko mi se čini ovaj proces je donio niz novih pojava sa kojima se ti kao iskusni krivičar nisi mogao sretati (tako kažu mediji) kao što je izdvojeno mišljenje jednog sudije ili nagrade za tužiteljski tim od strane inostrane ambasade u toku trajanja procesa. Zato ne bih niti komentarisao presudu jer me ona ne zanima, komentarišem ono što mene osobno kao građanina interesuje, mogućnost pojave eklatantne zloupotrebe pravnog sistema.

Član 297.
a) ako je Sud bio nepropisno sastavljen ili ako je u izricanju presude učestvovao sudija koji nije
učestvovao na glavnom pretresu ili koji je pravomoćnom odlukom izuzet od suđenja,
c) ako je glavni pretres održan bez osobe čija je prisutnost na glavnom pretresu po zakonu obavezna ili
ako je optuženom, branitelju, ili oštećenom protivno njegovom zahtjevu, uskraćeno da na glavnom
pretresu upotrebljava svoj jezik i da na svom jeziku prati tok glavnog pretresa,
f) ako je Sud povrijedio propise krivičnog postupka o postojanju odobrenja nadležnog organa,
g) ako je Sud donio presudu a nije bio stvarno nadležan ili ako je nepravilno odbio optužbu zbog
stvarne nenadležnosti,
i) ako se presuda zasniva na dokazu na kome se po odredbama ovog zakona ne može zasnivati
presuda,
k) ako je izreka presude nerazumljiva, protivrječna sama sebi ili razlozima presude ili ako presuda
uopće ne sadrži razloge ili u njoj nisu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama.
(2) Bitna povreda odredaba krivičnog postupka postoji i ako Sud za vrijeme pripremanja glavnog
pretresa ili u toku glavnog pretresa ili prilikom donošenja presude nije primijenio ili je nepravilno
primijenio koju odredbu ovog zakona, a to je bilo ili je moglo biti od utjecaja na zakonito i pravilno
donošenje presude.

Ako te dobro shvatam, bitna povreda krivičnog postupka je prekoračenje optužbe. Naime, iz tvog posta bi se dalo zaključiti suprotno.
Posteno je i to.

U skladu sa tvojim interesovanjima, preporucujem reprizu Senada i Zadrugu veceras u 8.
tramvajtrojka

#11158 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tramvajtrojka »

muha_sa wrote: 28/01/2024 10:52 Dobar Nazif Gljiva :D
Image

zado se nazif kao da piše novi hit :lol: :lol: :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#11159 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Bloo »

Za ljude koji se u ovim trenucima pozivaju na Srebrenicu da bi opravdali krivična djela trebaju postojati posebne mjere.
muha_sa

#11160 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by muha_sa »

Znam Gljivu pola stoljeca--ako je ovo on ja sam Halid Bešlic :lol:
Ricken

#11161 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ricken »

geoxx wrote: 28/01/2024 10:58
Ricken wrote: 28/01/2024 10:51

Član 297.
stvarne nenadležnosti,
presuda,
donošenje presude.

Posteno je i to.

U skladu sa tvojim interesovanjima, preporucujem reprizu Senada i Zadrugu veceras u 8.
Evo bio sam na stranici suda nisam uspio naći presudu, pa te ljubazno molim da postaviš link, da pročitam.
Hendrix

#11162 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Hendrix »

Gledam komentare na onom fejs linku gore, ovaj nas narod je potpuno izludjen. Firket da im iz usta uzme ono bi opet istu mantru trubilo. Zulum...sta je zulum u pm, standardna SDA rijec kad im ne ide nesto na ruku.

Fikret je mogao i izabrati drugi, suptilniji put bogacenja na racun genocida ali covjek je htio biti medijska zvijezda i celebrity. Postoje stotine Fikreta koji vrte milione ali on je htio vise, i usput je ugrozio ljudske zivote. Jbg, kad moze unovcit genocid sto ne bi i pandemiju jel, al eto ne dade se.
Ludzak

#11163 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ludzak »

tramvajtrojka wrote: 28/01/2024 10:58
Image

Je li moguće da je čovjek ovako nepismen, a tekstopisac? Još gaji ekavicu.
tramvajtrojka

#11164 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by tramvajtrojka »

Ludzak wrote: 28/01/2024 11:03
tramvajtrojka wrote: 28/01/2024 10:58
Image

Je li moguće da je čovjek ovako nepismen, a tekstopisac? Još gaji ekavicu.
Ovo mu je pravi profil pa ti vidi :lol: :lol: :mrgreen:
Billy The Pljuc

#11165 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc »

Ricken wrote: 28/01/2024 10:54

Tako je. Jer ako se to dešava povlaštenima, šta će se tek desiti nama koji to nismo.
Možeš li ti sebe dovesti u situaciju da napraviš nešto slično kao što je ovaj smrad?

Evo ja nisam povlašten, živim sasvim običnim životom malog čovjeka, ne lažem, ne kradem, ne oštećujem druge i njihovu imovinu, ne ugrožavam nikoga, ne kontam zašto bih trebao biti zabrinut da će me neki sud poslati na robiju bez razloga?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11166 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

tramvajtrojka wrote: 28/01/2024 10:45
DonieBrasco wrote: 28/01/2024 10:35 https://www.facebook.com/alma.omerovic. ... embed_post

Za ne upucene koji ne znaju ko je doticna, samoo cu napisati "i ona je iz Srebrenice" znate odmah kojoj sketi pripada - isto maslo i pprivilegije kao Hodzic.

Image

sdaovci sve veliki mumini kad kunu i proklinju sviju u odbrani svojih kriminalnih ahbaba
Gledaj presudjenog kriminalca Avdije Kovacevica sto se slaze :lol:
Ricken

#11167 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ricken »

Billy The Pljuc wrote: 28/01/2024 11:08
Ricken wrote: 28/01/2024 10:54

Možeš li ti sebe dovesti u situaciju da napraviš nešto slično kao što je ovaj smrad?

Evo ja nisam povlašten, živim sasvim običnim životom malog čovjeka, ne lažem, ne kradem, ne oštećujem druge i njihovu imovinu, ne ugrožavam nikoga, ne kontam zašto bih trebao biti zabrinut da će me neki sud poslati na robiju bez razloga?
Misliš da li mogu zloupotrijebiti položaj? Pošto nisam na položaju, ne mogu ga ni zloupotrijebiti.

Tako da mi to ne izgleda kao pravo pitanje. Međutim, i ti i ja možemo po hiljadu drugih osnova završiti na sudu.

Pretpostavljam da si učesnik u saobraćaju.

Ako dobro shvatam, i ti i ja bi mogli biti osuđeni za nešto, zašto nas tužilac ne bi teretio.
drndalo

#11168 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by drndalo »

Ne zanima te, ali nalazis za shodno da seres? Intersantna pojava...
Inace je poznato da nam se Sudstvo ne zeli mijesati u svoj posao ni kada je sve po PS-u, a zamisli sto bi sudili "istaknutim" Bosnjacima da je bila makar i proceduralna greska...? Upravo sam na tome i ocekivao da padne sve, na nekoj trivijalnosti tipa "nije Senka dobila otpravak sa zarezom, nego sa zapetom"...

Prijeki sudovi? Trudis se ispasti glup, ili iz aviona...? Ili samo ponavljas nesto sa sastanka opstinske organizacije, a da nisi ni procitao sta podrazumijeva "Prijeki sud"...???
Ricken

#11169 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ricken »

drndalo wrote: 28/01/2024 11:17
Ne zanima te, ali nalazis za shodno da seres? Intersantna pojava...
Kako bolan interesantna pojava, kad mi se čini da je to normalna pojava na ovom forumu?

Ili sam propustio, pošto dugo nisam svraćao, da je postalo zabranjeno postavljati pitanja?

Naravno da me ne zanima hajrovanje dotičnog, jer da me zanima morao bih se prisjetiti da su računi Srebrene Maline blokirani od maja ili juna 2020. godine. Što bi opet upučivalo na zaključke koji bi ti se još manje svidjeli. Pa ne bih da te sekiram.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#11170 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by teskeredzic_22 »

muha_sa wrote: 28/01/2024 11:00 Znam Gljivu pola stoljeca--ako je ovo on ja sam Halid Bešlic :lol:
Vjerovatno je on. Krupna štampana slova u internet prostoru , nema pojma o životu ;-)

Nijemci su kulturan , vrijedan , obrazovan narod pa im se desio holokaust , tragedija nad tragedijama , užas.

Jevreji su preživjeli holokaust a gotovo iste stvari savremenijim alatima rade Gazi danas.

I kod jednih u to doba i kod drugih danas , postoje "obični" ljudi koji se bave svojim poslom ili žive od nečeg sasvim desetog pa ili radi nekog gorljivog interesa su to branili/brane ili su samo nijemo posmatrali/posmatraju iako znaju (ako su ljudi) da to nije i ne može biti ispravno.

Od kud mi znamo zbog čega Nazif brani Fikreta , nejasno je jedino s obzirom na godine i ljude koje je upoznao zbog čega mu je toliko važan ? Nebitno , očigledno jeste.

Pozdrav Muha :thumbup:
Last edited by teskeredzic_22 on 28/01/2024 11:26, edited 1 time in total.
sakib_jebivjetric

#11171 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by sakib_jebivjetric »

Ako su ljudi iz Han Pijeska i Sokoca medvjedi, a oni iz Kalinovika vukovi, ovi iz Srebrenice su hijene. Takav je to mentalni sklop
sinuhe

#11172 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by sinuhe »

To je vec nepotrebna prica.
SpecialOffer

#11173 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by SpecialOffer »

_BataZiv_0809 wrote: 28/01/2024 11:08
tramvajtrojka wrote: 28/01/2024 10:45

Image

Gledaj presudjenog kriminalca Avdije Kovacevica sto se slaze :lol:
Image
Karikaturist

#11174 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Karikaturist »

sakib_jebivjetric wrote: 28/01/2024 11:26 Ako su ljudi iz Han Pijeska i Sokoca medvjedi, a oni iz Kalinovika vukovi, ovi iz Srebrenice su hijene. Takav je to mentalni sklop

Hijene su gore od medjeda i vukova. :mrgreen:
muha_sa

#11175 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by muha_sa »

teskeredzic_22 wrote: 28/01/2024 11:25
muha_sa wrote: 28/01/2024 11:00 Znam Gljivu pola stoljeca--ako je ovo on ja sam Halid Bešlic :lol:
Vjerovatno je on. Krupna štampana slova u internet prostoru , nema pojma o životu ;-)

Nijemci su kulturan , vrijedan , obrazovan narod pa im se desio holokaust , tragedija nad tragedijama , užas.

Jevreji su preživjeli holokaust a gotovo iste stvari savremenijim alatima rade Gazi danas.

I kod jednih u to doba i kod drugih danas , postoje "obični" ljudi koji se bave svojim poslom ili žive od nečeg sasvim desetog pa ili radi nekog gorljivog interesa su to branili/brane ili su samo nijemo posmatrali/posmatraju iako znaju (ako su ljudi) da to nije i ne može biti ispravno.

Od kud mi znamo zbog čega Nazif brani Fikreta , nejasno je jedino s obzirom na godine i ljude koje je upoznao zbog čega mu je toliko važan ? Nebitno , očigledno jeste.

Pozdrav Muha :thumbup:
Otpozdrav :thumbup:
Prosto ne mogu da vjerujem da ovo Gljiva piše :-) al hajd, ko ce mu ga znat :-)
Locked