FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moderator: anex
- Nepenthe11
#7201 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
I ja se skinuo, boje su mi drugačije, lakše ustajem i imam optimističniji pogled na život. #JustSayNoToCD
- drag_gost
#7202 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Dijete iz Srebrenice, ode u zatvor, nema nikoga da ga brani. Takav je narativ bio. Shvatam sve, znamo ko nas je ubijao, silovao, proganjao, sve je jasno, medjutim to sto je neko iz Srebrenice ne znaci da je automatski zrtva za sve sto uradi za svog zivota od onog trenutka kada postane svjestan sebe i svijeta oko sebe. Shvatam i da je Senadova publika dijaspora mahom iz USA koja na taj nacin odrzava kakvu takvu vezu sa rodnom grudom, pa da je ovo "ebe mi se" namjenjeno Bosnjacima, "izdajnicima", medjutim, postavlja se pitanje do kada se misli jahati na tom konju? Ja sam iz Sarajeva, u familiji mi je pobijeno jako mnogo clanova, svi su oni zivot dali braneci ovu drzavu, pa nikada nista od ove drzave nisam dobio. Ni ja, niti iko koga znam, a znam mnogo djece sehida. I ne treba mi, nisam nikada ni trazio. I sada dijete (ima 39 godina skoro danas) iz Srebrenice koji je najblize izgubio pravomocno biva osudjen na (za mene premalo) 5 godina zatvora i Senad ga stavlja u poziciju zrtve. Shvatam da se poznaju 15tak godina dok je jos Senad u Hayatu bio, ali ovo je bilo bas sitno. Fikreta prevarili Amerikanci, stranci, Trojka, vanzemaljci, ali hajde da mu halalimo sto je na ko zna kakav nacin bio u drustvu u kojem je bio gdje se na ko zna kakav nacin planirao potrositi drzavni novac. Hajde da mu halalimo jer je iz Srebrenice. Ako nas vec jebu, neka nas nas jebe.
Ja ne znam stvarno, ali osjecam se kao da mi je neko pljunuo u lice i dobro natrljao to. Zao mi je svih bliskih ljudi koje sam izgubio zbog covida. Jebi se ti Senade. I ti i tvoje jeftine fraze posudjene iz americkih filmova o Vijetnamu.
Ja ne znam stvarno, ali osjecam se kao da mi je neko pljunuo u lice i dobro natrljao to. Zao mi je svih bliskih ljudi koje sam izgubio zbog covida. Jebi se ti Senade. I ti i tvoje jeftine fraze posudjene iz americkih filmova o Vijetnamu.
-
suspect_zero
#7203 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Da, mantra koja je totalno isfurala, Asim ranjen u ratu pa neka krade, onaj ost'o bez noge pa neka i on učabuli, unuka šehida na izbornu listu ....nastavi niz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7204 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Evo kako je pricao u aprilu 2020.
Naše zadovoljstvo je tim veće jer smo, iskoristivši svoje relacije i poslovne odnose s partnerima iz Kine ovom nabavkom uspjeli značajno osnažiti naš zdravstveni sistem. Istina, prije nekoliko mjeseci nismo pomišljali da ćemo se baviti i nabavkom medicinske opreme. Ali smo i dovoljno odgovorni da ukazanu priliku iskoristimo, naročito nakon uviđanja da bi bez uključivanja 'FH Srebrene maline', Federacija respiratore mogla čekati, kako je neko od kritičara i dobio informaciju, do septembra ili oktobra. Preuzeli smo odgovornost, svjesni da tako umirujemo vlastitu savjest i vraćamo dug zajednici, a da će biti onih koji će i u humanom poslu i gestu pronaći osnove za napade", naveo je Hodžić.
Kaže da je "Srebrena malina“ uvezla respiratore iz Kine, a u transportu su korištene usluge nekoliko međunarodnih aerodroma, carinske i sigurnosne agencije nekoliko država izdale su potrebnu dokumentaciju, kao i državne agencije specijalizirane za kontrolu i praćenje trgovine medicinskom opremom.
"Uz navedeno, niz međunarodnih organizacija prati svaki oblik i svaki segment trgovine respiratorima na globalnom nivou. Tako je bilo i sa našom isporukom. Uz navedeno, ispoštovani su svi domaći preduslovi, sve domaće obaveze i procedure. U posao su bile uključene nadležne institucije, vlade, strane ambasade s izdavanjem potrebnih dokumenata. Niko, ni na jednom meridijanu nas nije zaustavio i upitao: Kako to da preduzeće 'FH Srebrena malina' d.o.o. kupuje respiratore. Posao smo uspješno završili jer poštujemo zakone i procedure, ne petljamo i ne varamo. Volimo zemlju i poljoprivredu, ali nismo 'poljoprivredno gazdinstvo'. Da su nas oni koji se danas predstavljaju da znaju sve o nama nekada posjetili u Srebrenici, da su navratili do Sućeske, znali bi da iza nas stoji samo mnogo rada", istaknuo je on.
Podršku, kako navodi, nisu ni očekivali, ali, poručuje svima da ih poštede nepravednih i zlonamjernih napada.
"Posao s nabavkom respiratora za Federaciju, iako je imao i humanitarni karakter, prije svega, bio je trgovina. U toj trgovini naša kompanija 'FH Srebrena malina' d.o.o. zaradila je određeni novac. Oni koji se bave „prostim računicama“ već su nas proglasili milionerima. Neki drugi kažu da „živimo na kredit“. Istina je u sredini. Jako mnogo radimo, u kreditima smo, ali ostane dovoljno i za nas i naših deset radnika, za desetke kooperanata. U poslu s respiratorima nismo bili vođeni profitom. Naprotiv, s obzirom na vrstu posla koju smo uradili, našu zaradu bismo mogli smatrati skromnom. Ali, ponavljamo, zarada nam i nije bila na prvom mjestu. Na kraju, iskreno se nadamo da će nedaća koja nas je zadesila brzo proći. Da će potreba za respiratorima biti sve manja. A mi u 'FH Srebrena malina' nastavit ćemo vrijedno raditi, ulagati u sebe i u svoje proizvode, pa valjda dočekamo dan da naši ljudi budu i ponosni na nas", poručio je Hodžić.
Naše zadovoljstvo je tim veće jer smo, iskoristivši svoje relacije i poslovne odnose s partnerima iz Kine ovom nabavkom uspjeli značajno osnažiti naš zdravstveni sistem. Istina, prije nekoliko mjeseci nismo pomišljali da ćemo se baviti i nabavkom medicinske opreme. Ali smo i dovoljno odgovorni da ukazanu priliku iskoristimo, naročito nakon uviđanja da bi bez uključivanja 'FH Srebrene maline', Federacija respiratore mogla čekati, kako je neko od kritičara i dobio informaciju, do septembra ili oktobra. Preuzeli smo odgovornost, svjesni da tako umirujemo vlastitu savjest i vraćamo dug zajednici, a da će biti onih koji će i u humanom poslu i gestu pronaći osnove za napade", naveo je Hodžić.
Kaže da je "Srebrena malina“ uvezla respiratore iz Kine, a u transportu su korištene usluge nekoliko međunarodnih aerodroma, carinske i sigurnosne agencije nekoliko država izdale su potrebnu dokumentaciju, kao i državne agencije specijalizirane za kontrolu i praćenje trgovine medicinskom opremom.
"Uz navedeno, niz međunarodnih organizacija prati svaki oblik i svaki segment trgovine respiratorima na globalnom nivou. Tako je bilo i sa našom isporukom. Uz navedeno, ispoštovani su svi domaći preduslovi, sve domaće obaveze i procedure. U posao su bile uključene nadležne institucije, vlade, strane ambasade s izdavanjem potrebnih dokumenata. Niko, ni na jednom meridijanu nas nije zaustavio i upitao: Kako to da preduzeće 'FH Srebrena malina' d.o.o. kupuje respiratore. Posao smo uspješno završili jer poštujemo zakone i procedure, ne petljamo i ne varamo. Volimo zemlju i poljoprivredu, ali nismo 'poljoprivredno gazdinstvo'. Da su nas oni koji se danas predstavljaju da znaju sve o nama nekada posjetili u Srebrenici, da su navratili do Sućeske, znali bi da iza nas stoji samo mnogo rada", istaknuo je on.
Podršku, kako navodi, nisu ni očekivali, ali, poručuje svima da ih poštede nepravednih i zlonamjernih napada.
"Posao s nabavkom respiratora za Federaciju, iako je imao i humanitarni karakter, prije svega, bio je trgovina. U toj trgovini naša kompanija 'FH Srebrena malina' d.o.o. zaradila je određeni novac. Oni koji se bave „prostim računicama“ već su nas proglasili milionerima. Neki drugi kažu da „živimo na kredit“. Istina je u sredini. Jako mnogo radimo, u kreditima smo, ali ostane dovoljno i za nas i naših deset radnika, za desetke kooperanata. U poslu s respiratorima nismo bili vođeni profitom. Naprotiv, s obzirom na vrstu posla koju smo uradili, našu zaradu bismo mogli smatrati skromnom. Ali, ponavljamo, zarada nam i nije bila na prvom mjestu. Na kraju, iskreno se nadamo da će nedaća koja nas je zadesila brzo proći. Da će potreba za respiratorima biti sve manja. A mi u 'FH Srebrena malina' nastavit ćemo vrijedno raditi, ulagati u sebe i u svoje proizvode, pa valjda dočekamo dan da naši ljudi budu i ponosni na nas", poručio je Hodžić.
- n+1
#7205 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ako sam dobro shvatio, platit će kaznu 200K, a dobio je za posao respiratora ukupno 315K. Znači, ostaje mu 115K.
Provest će 42 mjeseca zatvoru, to je kao da je svaki mjesec plaćen 2738 KM da leži. Većina građana će naredna 42 mjeseca giljati za mnogo manje para.
Provest će 42 mjeseca zatvoru, to je kao da je svaki mjesec plaćen 2738 KM da leži. Većina građana će naredna 42 mjeseca giljati za mnogo manje para.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7206 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
mora i njegova firma vratiti 700.000.
- studiorum_tuzlaensis
- n+1
#7208 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
- studiorum_tuzlaensis
#7209 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Zna li neko sta je bilo sa onih 25 respiratora sto nije moglo stat u avion? Jesu li stigli kasnije iz Kine?
I da
Gdje je stara doktorica Ana Bavrka u svemu ovome?
I da
Gdje je stara doktorica Ana Bavrka u svemu ovome?
- n+1
#7210 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Odlično pitanje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7211 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
ne znam fkt. to sam pročitao na vijestima, i da budem iskren, nisam pratio suđenje detaljno.
e sad, zar nisu respiratori full plaćeni? ako jesu, onda otkud taj novac, ako nisu, kako nisu a da kinezi ne traže pare, a ne sjećam se da je iko pričao o tome...
- n+1
#7212 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Nije ni meni jasno do kraja. Ali sigurno je večeras rekao da je 700K oduzeto na samom početku ove priče. Nije isključeno da je sa Kinezima dogovorio dio novca po isporuci, što bi značilo i da su Kinezi dijelom najebali.
-
propojeilijas
#7213 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
sramota je davat osudjenom kriminalcu medijski prostor
-
svi u napad
#7214 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Srami se Senade. Kako te nije stid braniti malog prevaranta i velikog lopova. Danasnjim intervjuem si pokazao da nema razlike izmedju tebe i Bakira. Ridji brani lopova ucescem u ratu a ti supcica djete Srebrenice i stradaloj familiji. Osjecao sam se grozno veceras i prosto mi se povracalo. Jos kad ufurani seljacic rece kako se ovim procesom rusi drzava BiH a Senad ne rece nista samo da povratis. Hej sitni lopov umislio da je on drzava. Sto ga ne upita Sebade kako je on mogao kupovati respiratore kad nije registrovan za to. To je vec dovoljno da prepotenti supcic ide u zatvor prema zakonu svake drzave pa i BiH. Jos se supce hvali kako je imao namjeru da kupuje respiratore i prodaje ih okolnim zemljama.
Imao je Senad u posljednje vrijeme nekoliko gafova ali imajuci u vidu njegov dosadasnji rad i ljubav prema BiH prelazio sam preko nekih gluposti jer svako moze pogrijesiti pa i on. No veceras je bila katastrofa i nisam mogao vjerovati da je toliko nisko pao. Najvjerovatnije je uzeo lovu od prepotentnog seljacica jer ne mogu prihvatiti da jedan inteligentan covjek kao Senad se ponasa tako glupo i bijedno kao on veceras.
Ovim veceras se samo pokazuje lalo sve vise i vise tonemo. Senad da je pravi laf vec sutra bi se izvinuo gledaocima za ovaj intervju i bol i nelagodu koje je izazvao istim kod svojih gledalaca.
Imao je Senad u posljednje vrijeme nekoliko gafova ali imajuci u vidu njegov dosadasnji rad i ljubav prema BiH prelazio sam preko nekih gluposti jer svako moze pogrijesiti pa i on. No veceras je bila katastrofa i nisam mogao vjerovati da je toliko nisko pao. Najvjerovatnije je uzeo lovu od prepotentnog seljacica jer ne mogu prihvatiti da jedan inteligentan covjek kao Senad se ponasa tako glupo i bijedno kao on veceras.
Ovim veceras se samo pokazuje lalo sve vise i vise tonemo. Senad da je pravi laf vec sutra bi se izvinuo gledaocima za ovaj intervju i bol i nelagodu koje je izazvao istim kod svojih gledalaca.
-
nekome
#7215 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
ja nista ne kontam...
bilo puno vise pitanja nego odgovora pa kao bit ce sudski proces pa ce se pronaci odgovori na pitanja
proslo 4 godine, sudjenje zavrseno, opet ista pitanja i opet nema odgovora... ne kontam
bilo puno vise pitanja nego odgovora pa kao bit ce sudski proces pa ce se pronaci odgovori na pitanja
proslo 4 godine, sudjenje zavrseno, opet ista pitanja i opet nema odgovora... ne kontam
- drag_gost
#7216 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Jednostavno, ne gledati vise ovu televiziju, a pogotovo ovu travestiju od dnevnika. Imace ona uvijek svoje vjerne fanove, sund uvijek nadje put do brdskog medvjeda, medjutim covjek mora sacuvati koliko moze dusevni mir, a ovo od sinoc me je dobro iznerviralo. Izgledalo je bas kao da je placen intervju. Eto vas tamo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7217 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
A sto ta tek voli moralisat i prodavat postenje na instagramu, ona se jadna kao brine za Palestinu, fuj
Nego @n+1 @Chmoljo kaze na Hayatu je radio po ugovoru o djelu otkako ima firmu, znaci mogla bi tu radna i porezna inspekcija imat posla
- Snake Eyes
#7218 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Googlam ovu Bavrku i nalazim samo neku dronfulju na netu, kontam ne googlam dobro, ima neka druga Bavrka, kakve veze ima ova sa respiratorima.
Pa jebote!
Pa jebote!
- azurna_obala
-
DonieBrasco
#7220 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Mogla bi se i ona naci u ovom predmetu "Respiratori 2" sto slijedi.
- Sanjarko
#7221 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
O Ana, o Ana, o Ana, tugo mojih dana.....Snake Eyes wrote: ↑28/01/2024 10:11 Googlam ovu Bavrku i nalazim samo neku dronfulju na netu, kontam ne googlam dobro, ima neka druga Bavrka, kakve veze ima ova sa respiratorima.
Pa jebote!
- shape of despair
#7222 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Jooj Senada,tanak novinar,mahalski popricao sa malinarom,odnosno pustio ga da se jada,ispade nevin ide u zatvor.
-
laik1981
#7223 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Pohlepni i neinteligentni seljacic. Lopovcic i profiter u pokusaju koji je u najvecoj zdravstvenoj krizi pokusao profitirati na muci ljudi koji su bili u potrebi. Na hiljade ih ima i gorih koji su u tom korona periodu zgrnuli milione kriminalom i profiterstvom. Na zalost nisu bili interesantni strancima, a nasem korumpiranom pravosudju nije palo na pamet da se pozabavi njihovim kriminalom. Ni ova trojka nikad ne bi bila osudjena da nije bilo amerikanaca.
- problemnatravunu
#7224 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Prvih 15 minuta u redu,
onda pustio da se "nevini osuđeni bošnjak" vadi, relativizira , patetiše, ...Srebrenica , odbrana države .....
otišo Senad u teško žutilo
onda pustio da se "nevini osuđeni bošnjak" vadi, relativizira , patetiše, ...Srebrenica , odbrana države .....
otišo Senad u teško žutilo
- hepekcina
#7225 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
laik1981 wrote: ↑28/01/2024 10:33 Pohlepni i neinteligentni seljacic. Lopovcic i profiter u pokusaju koji je u najvecoj zdravstvenoj krizi pokusao profitirati na muci ljudi koji su bili u potrebi. Na hiljade ih ima i gorih koji su u tom korona periodu zgrnuli milione kriminalom i profiterstvom. Na zalost nisu bili interesantni strancima, a nasem korumpiranom pravosudju nije palo na pamet da se pozabavi njihovim kriminalom. Ni ova trojka nikad ne bi bila osudjena da nije bilo amerikanaca.
šta se još iz korona perioda im iskopat da bi trebali još jedan zatvor napravit