Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ismar2215
#75326 Re: Liverpool FC
The Athletic piše da su naši već kontaktirali agenta Thomasa Franka da provjere njegovu situaciju. Zanimljiva opcija bi bio i on. Bolje rjesenje od arogantnog talijana De Zerbija.
- AmiĐa_Idriz
#75328 Re: Liverpool FC
Kao najbolje rješenje. I ima smisla. Znanje je pokazao u Bayeru, veza sa klubom je tu, legenda je fudbala generalno i uklapa se kao autoritet tu. Mlad, perspektivan, zna klub, ja sam za.
Ono čega moramo biti svjesni jeste to da mi ni sličnog, a kamoli boljeg, nećemo dovesti. U biti je sve kocka.
- AmiĐa_Idriz
#75329 Re: Liverpool FC
I ja personalno zaključavam svoje diskusije o nasljedniku, do maja se svakako ništa spektakularno neće desiti, a imamo 4 ribe da pržimo

- AmiĐa_Idriz
#75331 Re: Liverpool FC
Virgil:
“It's a hard one to take, because the manager means so much for us, to me, to the club, to the whole Premier League I think. But he made the decision for him and his family. It was always going to be a tough one and it was definitely the case.”
“We have a lot of targets still to achieve this year and why not finish the season on a high and together with celebrations for the boss as well?”
“Let’s give the manager the best times he’s ever had at the club”.
- JohnnyS
#75332 Re: Liverpool FC
Već sam to govorio, lakše je voditi klub poput Bayera nego klub iz prvog ešalona kao što je Liverpool. Tako da to što je netko vrhunski trener u Bayeru ne znači da bi se snašao u Liverpoolu ili Realu. Naravno, neki uspiju napraviti taj iskorak, a neki ne, a usput nastrada i klub usput
- BHF_Manijak
#75333 Re: Liverpool FC
Ma eto ja osim Xabija ne vidim nikog drugog. Ne bih rekao da je nestasica dobrih trenera, nego jednostavno dosta ih je na isti fazon, plus se recikliraju neku dugogodisnji ala Ancelotti.
Ovi novi narastaji nekako su totalno operisani od bilo kakve karizme, zato mi je zao Kloppa. Nije bio samo trener trener, vec neko koga si mogao pratiti i na pressicama, neko ko je znao desavanja i mimo aut-linije napraviti, jednostavno prevelika je licnost bio.
Isto vazi i za Guardiolu.
Ostali? Ne znam, totalni su mi bezlicni, bezbojni. Ne kazem da nema dobrih mladjih trenera, vrte se tu Pocchetino, Tuchel, Nagelsmann, De Zerbi, ali nekako imam osjecaj da imaju totalno odsustvo karaktera, svi su na isti kalup. Ono, treneri su, odrade utakmicu i to je to, end of business. E to je zbog cega ce mi faliti Klopp, jer jednostavno bio je puno vise od menadzera, trenera. Ocinska figura, lider, alfa.
Ovi novi narastaji nekako su totalno operisani od bilo kakve karizme, zato mi je zao Kloppa. Nije bio samo trener trener, vec neko koga si mogao pratiti i na pressicama, neko ko je znao desavanja i mimo aut-linije napraviti, jednostavno prevelika je licnost bio.
Ostali? Ne znam, totalni su mi bezlicni, bezbojni. Ne kazem da nema dobrih mladjih trenera, vrte se tu Pocchetino, Tuchel, Nagelsmann, De Zerbi, ali nekako imam osjecaj da imaju totalno odsustvo karaktera, svi su na isti kalup. Ono, treneri su, odrade utakmicu i to je to, end of business. E to je zbog cega ce mi faliti Klopp, jer jednostavno bio je puno vise od menadzera, trenera. Ocinska figura, lider, alfa.
- zomri
#75334 Re: Liverpool FC
Ljudi ba, nemoguće je Kloppa *zamijeniti*. Postoji samo jedan takav, ali sa druge strane može se napraviti nova priča sa nekim drugim. Očekivati da bude sve isto, samo njega nema, je utopija.
- AmiĐa_Idriz
#75335 Re: Liverpool FC
Naravno, ne bilo primljeno i znam da će bolesno zvučati, ali meni od juče ko da je umro nekoBHF_Manijak wrote: ↑27/01/2024 17:03 od bilo kakve karizme, zato mi je zao Kloppa. Nije bio samo trener trener, vec neko koga si mogao pratiti i na pressicama, neko ko je znao desavanja i mimo aut-linije napraviti, jednostavno prevelika je licnost bio.
Ali, što bi rekao Mike rekao Jimmyu:
Život ide dalje. Xabi ima karizmu, karizmu džentlmena. Kako rekoh, legenda, zna klub, potkovan nasljednicima, najbolji je fit i kroz fudbal kakav gaji (o tome drugom prilikom), tako da #Xabi2024
De Zerbi se najviše spominje kao drugo ime, i razumljivo mi je i to kao ideja, ali mi nešto oko tog lika smeta, ne znam tačno šta. A nekako mi je više fit za neku Guardiola ekipu.
- AmiĐa_Idriz
#75336 Re: Liverpool FC
AmiĐa_Idriz wrote: ↑27/01/2024 16:54 Ono čega moramo biti svjesni jeste to da mi ni sličnog, a kamoli boljeg, nećemo dovesti. U biti je sve kocka.
- BHF_Manijak
#75337 Re: Liverpool FC
To sam sinoc jos rekao i zaista je takav osjecaj kad sam prvi Fabriziov tweet procitao. Znas ono kad se skamenis, hladan znoj te oblije kad procitas/cujes neku jako losu, ruznu informaciju.AmiĐa_Idriz wrote: ↑27/01/2024 17:07Naravno, ne bilo primljeno i znam da će bolesno zvučati, ali meni od juče ko da je umro nekoBHF_Manijak wrote: ↑27/01/2024 17:03 od bilo kakve karizme, zato mi je zao Kloppa. Nije bio samo trener trener, vec neko koga si mogao pratiti i na pressicama, neko ko je znao desavanja i mimo aut-linije napraviti, jednostavno prevelika je licnost bio.
Isto vazi i za Guardiolu.![]()
E identicno je bilo. Citam, refreshujem, trazim dalje linkove, u soku i nevjerici. Tacno kao kad ti jave da je neko umro.
Uzasan osjecaj.
- AmiĐa_Idriz
#75338 Re: Liverpool FC
Ono što je sada isto tako ništa manje bitna tema jeste sportski direktor. Jorg odlazi sa ovim mjesecom, kreće potraga dalje. FSG voli unaprijeđenja i hijerarhiju, baš me čudi da iza Warda nije ostao neko iz Edwardsove škole. A možda se i vrati Edwards sada kada Klopp ode, ko zna...
Bilo kako bilo, puno je posla pred klubom, ali sam maksimalno opušten. Ako išta znaju, znaju operativne poslove iznutra. Gledam jutros pressicu od jučer, Hogan baš izgleda opušten. Izhendlaće on to, samo da ne izvuče nekog klauna poput Mislintanta.
Bilo kako bilo, puno je posla pred klubom, ali sam maksimalno opušten. Ako išta znaju, znaju operativne poslove iznutra. Gledam jutros pressicu od jučer, Hogan baš izgleda opušten. Izhendlaće on to, samo da ne izvuče nekog klauna poput Mislintanta.
- AmiĐa_Idriz
#75339 Re: Liverpool FC
Ja o vuku...
Richard Hughes, currently the Technical Director at Bournemouth, is a potential candidate to replace Jörg Schmadtke as Liverpool’s sporting director next season.
[@DiMarzio]
- zomri
#75340 Re: Liverpool FC
ideja kod tog američkog korporativnog menadzmenta da se ima samo prva zamjena. rijetko kada ide drill down approach da imaš više, pa kad ti ta zamjena brzo ode onda si screwed.AmiĐa_Idriz wrote: ↑27/01/2024 17:13 Ono što je sada isto tako ništa manje bitna tema jeste sportski direktor. Jorg odlazi sa ovim mjesecom, kreće potraga dalje. FSG voli unaprijeđenja i hijerarhiju, baš me čudi da iza Warda nije ostao neko iz Edwardsove škole. A možda se i vrati Edwards sada kada Klopp ode, ko zna...
Bilo kako bilo, puno je posla pred klubom, ali sam maksimalno opušten. Ako išta znaju, znaju operativne poslove iznutra. Gledam jutros pressicu od jučer, Gordon baš izgleda opušten. Izhendlaće on to, samo da ne izvuče nekog klauna poput Mislintanta.
a drugi bold vezan je za prvi: u biznisu nema emocija, hladne glave se donose sve odluke. nama je ovo život, njima pravljenje para. jebiga, ali tako je.
- drug_profi
#75341 Re: Liverpool FC
De Zerbi se pominje kao kandidat za klupu Uniteda.
I mislim da mu je tamo mjesto.
Antipatican mi lik 100%.
I mislim da mu je tamo mjesto.
Antipatican mi lik 100%.
- drug_profi
#75342 Re: Liverpool FC
Leverkusen izjava:
“At the end of the day, we are not going to force someone to stay if he doesn’t want to stay."
“At the end of the day, we are not going to force someone to stay if he doesn’t want to stay."
- ismar2215
#75343 Re: Liverpool FC
Ma sve se slažem @AmiĐa_Idriz
Xabi je i za mene jedini kojeg vidim kao mogucnost. De Zerbi mi je strasno antipatičan. Ne volim prepotentne likove nikako, a on je primjer toga. Radije bih i Gerrarda istrpio sezonu, nego talijana. Ok, Xabi nema puno iskustva, ali sigurno ima najveći plafon od svih menadzera koje mozemo dovesti, realno mozda i najtalentovaniji menadzer trenutno. Sasvim dobra preporuka mu je ovaj overachiving s Bayerom.
Bio bih miran i sa opcijom da Lijnders preuzme ekipu ako bi pristao. To jeste rizik jer menadzerski posao nosi jos milion poslica koje Pepijn nije radio, al ucio je od najboljeg.
Meni bi treca opcija bio Emery na neki kratkorocni period od 2-3 sezone.
Negdje procitah da ce prvo postaviti sportskog direktora, pa onda menadzera. Svakako necemo znati prije kraja sezone.
Xabi je i za mene jedini kojeg vidim kao mogucnost. De Zerbi mi je strasno antipatičan. Ne volim prepotentne likove nikako, a on je primjer toga. Radije bih i Gerrarda istrpio sezonu, nego talijana. Ok, Xabi nema puno iskustva, ali sigurno ima najveći plafon od svih menadzera koje mozemo dovesti, realno mozda i najtalentovaniji menadzer trenutno. Sasvim dobra preporuka mu je ovaj overachiving s Bayerom.
Bio bih miran i sa opcijom da Lijnders preuzme ekipu ako bi pristao. To jeste rizik jer menadzerski posao nosi jos milion poslica koje Pepijn nije radio, al ucio je od najboljeg.
Meni bi treca opcija bio Emery na neki kratkorocni period od 2-3 sezone.
Negdje procitah da ce prvo postaviti sportskog direktora, pa onda menadzera. Svakako necemo znati prije kraja sezone.
-
convict
#75344 Re: Liverpool FC
U portugalskim medijima se piše da je Ruben Amorim iz Sportinga jedan od potencijalnih kandidata za Kloppovog nasljednika. Malo vjerovatno, ali neka ostane zabilježeno
- BHF_Manijak
#75345 Re: Liverpool FC
Mislim da nije zanemariv momenat i kako ce se odvijati sezona u Bundesligi. Ako na neki debilan nacin Bayer prokocka titulu, pitanje ce i psihe biti kod Xabija.
Malo je steta da nemaju poraza dosad, a samo su na +2 od Bayerna.
Malo je steta da nemaju poraza dosad, a samo su na +2 od Bayerna.
- BHF_Manijak
#75346 Re: Liverpool FC
E ovo ce top biti nekad za pogledati... Ali i vrlo emotivno.
- ismar2215
#75347 Re: Liverpool FC
Jaooo...
Kako ce sutra Anfield da gori
- Point.
#75348 Re: Liverpool FC
No hard feelings, ali čitajući zadnjih par stranica osjećaj je ko da je Klopp umro nedaj Bože
- AmiĐa_Idriz