Ja kazem, nije problem bit glup, ali kad je glup i bezobrazan to je sasvim novi level...jos prodavat muda pod bubrege.Chmoljo wrote: ↑27/01/2024 08:54Kada branis neodbranjivo lako je ispasti glup.General War wrote: ↑27/01/2024 08:27 ...ma nista Izrael ne postuje, evo samo slucajo naletio u ICJ da se brani sto ga Juza Afrika koja ima veze sa Palestiom koliko i Madagskar, tuzi za svasta nesto...
Znaci dostize se maximum prenosa, nekoliko stranica dreka sa odlukom suda vezan za bas taj izrael, i onda tvrdnja totalno drugacija![]()
Juzna Afrika kao i svaka druga clanica UNa ima pravo i obavezu sprijeciti genocid. Dakle svaka drzava clanica UNa ima aktivnu legitimaciju, jer da nema, sud bi tako i presudio.
Pojavljivanje pred sudom ne znaci i to da se isti postuje, nego je, u izraelskom slucaju, postojalo uvjerenje da ce u slucaju presude u njihovu korist legitimizirati ubijanje u ocima svijeta. No uvijek postoji izlazna strategija
Nece ovako biti jel de?Nakon što je sud presudio da tajni rat Sjedinjenih Država protiv Nikaragve krši međunarodno pravo (Nikaragva protiv Sjedinjenih Država), Sjedinjene Države povukle su se iz obavezne nadležnosti 1986. godine da prihvate nadležnost suda samo po diskrecijskoj osnovi.[4] Poglavlje XIV Povelje Ujedinjenih naroda ovlašćuje Vijeće sigurnosti UN-a da izvršava presude Suda. Međutim, takva provedba podliježe moći veta pet stalnih članova Vijeća, što su Sjedinjene Države iskoristile u slučaju Nikaragve.
Tako je, Juzna Afrika pokrenula tuzbu I izrael Odgovorio...a mogao je hladno ignorisat kao Rusija...jel tako? Znaci suplja kako Izrael ne jebe zivu silu pada u vodu iz prikazanih stvari cemu i ti svjedocis
Poenta je, "otimanje palestinske zemlje"...takva skupna premisa nigdje nema u pravu koliko ja poznajem, mogu tebi uzet, meni ali nemamo mi nista nase...pa sam rekao eto neka tuze, i eto tebe i tima da nekoga nazivas glupim...ako su tuzili gdje je tuzba? Ako postoji, zasto je odbacena...pa cemo onda razglabat je li ili nije nesto da se covjek nasmije...ovako zakljucak na volej pa kome se primi...
Ne znam tacno sto mi kacis Nikragva vs USA...
Nikaragva je drzava...Palestina nije, Palestinci su napali Izrael a ne obratno (i tuzba JARa vs Izrael koliko sam skonto uzima period od oktobra a ne od prije). Ako je Veto, veto se primjenjivao i primjenjivat ces se mnogo vise nego vezano za Izrael.