Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#46026 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A zbog cega ostavljas 5m prostora pri tako maloj brzini kretanja?
-
Dzontra_Volta
#46027 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Trubi ti, zato što će ti se u tih 5 metara svako malo neko uvaliti ispred, pa onda usporavaš dodatno saobraćaj u toj traci (tj. usporavaš sebe i tog iza tebe).
-
HelaS
#46028 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije nekultura, frajer ti trubi što si stao na 5 m od vozila ispred sebe, previše si mu se približio, plaši se da ga ne udariš, slučajnonagibSA wrote: ↑13/01/2024 20:33 Danas naka guzva bila od Stupa prrma Ilidzi. Ono mic po mic (prva brzina samo) frajer mi trubi 2x iza ako ne krenem odmah, ako sam ostavio 5m prostora ispred, vidim zena nesto mase, pokazuje. Ne kontam sta im znaci to, ne znam sta uzima narod u ovom gradu. Vidim prodje me, nesto gleda i stade ispred mene, nastavi voziti. Mozda sam glup, ali ne kontam sta je dobio. Sve i da se uvali neko sa strane, svejedno sve trake su zakrcene.![]()
Nisam iz Sarajeva, ne vozim cesto ovde, mozda ja ne kontam neka pravila.
Mada bih prije rekao frustriranost, nervoza, nekultura...iz zivota van ulice se prenosi i ovde.
-
noviclan
- Laplace
#46030 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta je ovo? Deset dana nikoga ne nerviraju vozači?
Da li će neko našim vozačima objasniti da je trenutno na našim geografskim širinama zima, temperature su već neko vrijeme u minusu a cesta već danima nije suha? Ono, sa iole dobrim gumama može se voziti po ograničenju, ali da se vozi 30+ preko - to je već previše. O (ne)držanju odstojanja da ne pričamo. Doduše, ja sam počinjao voziti kad su zimi putevi većinom bili pod snijegom, poledice česte pa sam naučio da se zimi drži višestruko veće odstojanje nego ljeti i da se vozi opreznije, sa manje korištenja kočnice i više kočenja motorom.
Ovi današnji vozači su ili previše prepadnuti (pa ne smiju brže od 20 km/h) ili previše samouvjereni (šta zima? nema zime za Eskime).
Da li će neko našim vozačima objasniti da je trenutno na našim geografskim širinama zima, temperature su već neko vrijeme u minusu a cesta već danima nije suha? Ono, sa iole dobrim gumama može se voziti po ograničenju, ali da se vozi 30+ preko - to je već previše. O (ne)držanju odstojanja da ne pričamo. Doduše, ja sam počinjao voziti kad su zimi putevi većinom bili pod snijegom, poledice česte pa sam naučio da se zimi drži višestruko veće odstojanje nego ljeti i da se vozi opreznije, sa manje korištenja kočnice i više kočenja motorom.
Ovi današnji vozači su ili previše prepadnuti (pa ne smiju brže od 20 km/h) ili previše samouvjereni (šta zima? nema zime za Eskime).
- Laplace
#46031 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad za neki od naših puteva napišu "put smrti", ja zamišljam sljedeći prizor:
https://www.instagram.com/reel/Cz5qxXPh ... IwNjQ2YQ==
P.S. Za one bez Instagrama:
https://www.instagram.com/reel/Cz5qxXPh ... IwNjQ2YQ==
P.S. Za one bez Instagrama:
-
zdruzdjo
#46032 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas od 12 sati pa na dalje hoooooror na cesti.Laplace wrote: ↑26/01/2024 13:25 Šta je ovo? Deset dana nikoga ne nerviraju vozači?
Sto je bilo idiota, bili su na cesti. A mene peh uvijek tim petkom zakaci da moram negdje od 12 pa na dalje.
za cetri sata vozanja sam bio umoran kao da sam kopao kanale. ne znas sta je gore. ti koji nesto gasaju i trpaju se u makazice ili ti izlijecu na metar od tebe ili ovi koji guslaju 22,3 km/h srednjom ili lijevom trakom i svaki cas nesto prikoce pa nastave.
Vrhunac mi je bio golf 1 zeleni. Lik je vozio ispred mene nekih dva kilometra. i nikako da ga obidjem. Na svaki kamencic na cesti je covjek prikocio, naglo zasverao, presao u drugu traku pa se vratio. na kraju kad sam ga obisao bacim pogled. ocekivao sam nekog dedu od stoljece starosti. lik cca 40-ak godina normalno zavaljen i lagano cruza.
Udjem u kucu. Kaze zena mogli smo do.... reko nigdje nismo i nigdje necemo. ako ti se ide negdje vozi sama.
- Ateista
#46033 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Juce nesto trebao do doma zdravlja na otoci, i prvi put parkiram tu iza. Kad sam izlazio mora se u rikverc, neki lik iza mene polako izlazi, pa to je nevjerovatno koliko mu je trebalo, svaki cas nesto se vraca malo naprijed pa opet polako, a ima prostora sasvim dovoljno da se bez ikakvog posebnog nanevrisanja izadje. Za neke jednostavno nije voznja i dzaba...
- Laplace
#46034 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve ono što vozač mora da izbjegava po poledici. Mnogi vozači smatraju da je spora vožnja sigurna vožnja, pri čemu rade akcije opasnije nego prekoračenja od nekih 20%. Taj sa golfom je školski primjer.zdruzdjo wrote: ↑26/01/2024 23:19Danas od 12 sati pa na dalje hoooooror na cesti.Laplace wrote: ↑26/01/2024 13:25 Šta je ovo? Deset dana nikoga ne nerviraju vozači?
Sto je bilo idiota, bili su na cesti. A mene peh uvijek tim petkom zakaci da moram negdje od 12 pa na dalje.
za cetri sata vozanja sam bio umoran kao da sam kopao kanale. ne znas sta je gore. ti koji nesto gasaju i trpaju se u makazice ili ti izlijecu na metar od tebe ili ovi koji guslaju 22,3 km/h srednjom ili lijevom trakom i svaki cas nesto prikoce pa nastave.
Vrhunac mi je bio golf 1 zeleni. Lik je vozio ispred mene nekih dva kilometra. i nikako da ga obidjem. Na svaki kamencic na cesti je covjek prikocio, naglo zasverao, presao u drugu traku pa se vratio. na kraju kad sam ga obisao bacim pogled. ocekivao sam nekog dedu od stoljece starosti. lik cca 40-ak godina normalno zavaljen i lagano cruza.
Udjem u kucu. Kaze zena mogli smo do.... reko nigdje nismo i nigdje necemo. ako ti se ide negdje vozi sama.
-
Naslovnica
#46035 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A zamisli kada bi svi u tim situacijama (kolona, prva brzina, kreni-stani...) ostavljali po 5 metara prostora ispred, koliko bi se kolona razvukla i na šta bi to ličilo?!nagibSA wrote: ↑13/01/2024 20:33 Danas naka guzva bila od Stupa prrma Ilidzi. Ono mic po mic (prva brzina samo) frajer mi trubi 2x iza ako ne krenem odmah, ako sam ostavio 5m prostora ispred, vidim zena nesto mase, pokazuje. Ne kontam sta im znaci to, ne znam sta uzima narod u ovom gradu. Vidim prodje me, nesto gleda i stade ispred mene, nastavi voziti. Mozda sam glup, ali ne kontam sta je dobio. Sve i da se uvali neko sa strane, svejedno sve trake su zakrcene.![]()
Nisam iz Sarajeva, ne vozim cesto ovde, mozda ja ne kontam neka pravila.
Mada bih prije rekao frustriranost, nervoza, nekultura...iz zivota van ulice se prenosi i ovde.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#46036 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nek popushi kurac sto svira
, ja isto idem kolko mogu prvom bez gasa kad je guzva, sta se imam lijepit i nesto kao ubrzavat i u metar presaltat u 2gu, stalno kvacilo stiskat ko majmun, nervira me ta voznja branik uz branik govnjiva 
-
artur morgan
#46037 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kolona i slične situacije su pokazatlj nekulture i papanluka kod nekih vozača. Sviranje, mahanje rukama, grimase, čudno gledanje, gasanje nakon prolaska iz kolone i takve ljutite radnje su uvijek karakteristike ljudi koji nemaju osnovnu kulturu za volanom.
Ja ako vidim da neko ne reaguje na vrijeme u koloni da je odsutan, da se presporo kreće, blicnem kratko da krene, nekad reaguju nekad ne, šta ja tu mogu.
Ja ako vidim da neko ne reaguje na vrijeme u koloni da je odsutan, da se presporo kreće, blicnem kratko da krene, nekad reaguju nekad ne, šta ja tu mogu.
-
Naslovnica
#46038 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Niko ne priča o ljepljenju.
5m je previše za kolonu.
To je skoro isto kao kada debili stanu na semaforu za lijevo skretanje, ostave 5m razmaka pa automatski i sasvim bespotrebno naprave čep u traci pored, to se redovno dešava.
5m je previše za kolonu.
To je skoro isto kao kada debili stanu na semaforu za lijevo skretanje, ostave 5m razmaka pa automatski i sasvim bespotrebno naprave čep u traci pored, to se redovno dešava.
-
Naslovnica
#46039 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slažem se.artur morgan wrote: ↑27/01/2024 10:59 Kolona i slične situacije su pokazatlj nekulture i papanluka kod nekih vozača. Sviranje, mahanje rukama, grimase, čudno gledanje, gasanje nakon prolaska iz kolone i takve ljutite radnje su uvijek karakteristike ljudi koji nemaju osnovnu kulturu za volanom.
Isto vrijedi i za saobraćajnu nekulturu, tzv bolikurce koji misle da su sami na cesti i koji se tako i ponašaju, bez imalo osjećaja za prostor, druge vozače, a o saobraćajnoj solidarnosti ne vrijedi ni raspravljati.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#46040 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma sta ce dobit i za 5m, ja ne mogu shvatit voznju branik uz branik da me ubijes sad evoNaslovnica wrote: ↑27/01/2024 11:02 Niko ne priča o ljepljenju.
5m je previše za kolonu.
-
artur morgan
#46041 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja se slazem sa tobomNaslovnica wrote: ↑27/01/2024 11:04Slažem se.artur morgan wrote: ↑27/01/2024 10:59 Kolona i slične situacije su pokazatlj nekulture i papanluka kod nekih vozača. Sviranje, mahanje rukama, grimase, čudno gledanje, gasanje nakon prolaska iz kolone i takve ljutite radnje su uvijek karakteristike ljudi koji nemaju osnovnu kulturu za volanom.
Isto vrijedi i za saobraćajnu nekulturu, tzv bolikurce koji misle da su sami na cesti i koji se tako i ponašaju, bez imalo osjećaja za prostor, druge vozače, a o saobraćajnoj solidarnosti ne vrijedi ni raspravljati.
-
Naslovnica
#46042 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neće dobiti ništa, ali ponavljam...na šta bi to ličilo kada bi u koloni "kreni-stani" svi držali razmak 5m, pogotovu u gradu, između 2 semafora?Evolution_IV wrote: ↑27/01/2024 11:05ma sta ce dobit i za 5m, ja ne mogu shvatit voznju branik uz branik da me ubijes sad evoNaslovnica wrote: ↑27/01/2024 11:02 Niko ne priča o ljepljenju.
5m je previše za kolonu.
To je skoro isto kao kada debili stanu na semaforu za lijevo skretanje, ostave 5m razmaka pa automatski i sasvim bespotrebno naprave čep u traci pored, to se redovno dešava.![]()
Pa kolona umjesto nekoliko stotina metara izađe na kilometar i više? Pa se stvore čepovi. Bez ikakve potrebe.
Zaista nema potrebe za tim, osim ako je ispred kamion sa teretom.
- kabal1337
#46043 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima mana tako kad se previse priblizis, ako te ko zakuca odzada...
-
Naslovnica
#46044 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima.
Ali, opet ponavljam, u ovom slučaju radi se o koloni kreni-stani, prva, od semafora do semafora. I ne radi se o ljepljenju na karambolku nego o držanju nekog normalnog razmaka prilagođenog datim okolnostima.
- kabal1337
#46045 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma 1-2m normala
- drug_profi
#46047 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najviše volim da se prislanjam uz guzove ovim što imaju senzore.... 
-
noviclan
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
- kabal1337
#46050 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
skrse ti auto sa obje strane u najboljem slucaju