Pa et, ko je da je...
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moderator: anex
-
palermo
#7151 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
- DaysleepeR
#7152 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ma može se uvijek filozofirati, šta misliš da se radi na univerzitetu.palermo wrote: ↑24/01/2024 11:52Ni hlade ni vruce glave to se ne moze argumentovati. Jedino ako hoces da lazes sebe i druge.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2024 11:21U nekoj diskusiji hladne glave može se argumentovati da je BiH imala opciju da uradi kao Crna Gora i Makedonija, tj. da svoju nezavisnost traži nakon okončanja ratnih dejstava.
Filozofira se o tim temama. Neko i knjigu napiše.
-
palermo
#7153 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
To se slazem. Moze se filozofirati, ili sto bi se narodski reklo pametovati.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2024 11:53Ma može se uvijek filozofirati, šta misliš da se radi na univerzitetu.palermo wrote: ↑24/01/2024 11:52Ni hlade ni vruce glave to se ne moze argumentovati. Jedino ako hoces da lazes sebe i druge.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2024 11:21
U nekoj diskusiji hladne glave može se argumentovati da je BiH imala opciju da uradi kao Crna Gora i Makedonija, tj. da svoju nezavisnost traži nakon okončanja ratnih dejstava.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7154 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
- DaysleepeR
#7155 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
To znači diskusija hladne glave.palermo wrote: ↑24/01/2024 11:56To se slazem. Moze se filozofirati, ili sto bi se narodski reklo pametovati.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2024 11:53Ma može se uvijek filozofirati, šta misliš da se radi na univerzitetu.
Razmatranje hipotetičkih opcija sa vremenskom distancom.
- dr_Evil
#7156 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ne pricamo, postoji autocenzura i cenzura, valjda demokratija. Ko ce reci na kafi ili na fakultetu ovo sta ja tebi pisem na forumu. A nama je diskusija potrebnija nego ikad, sta je bilo i kako naprijed - ako cemo da prezivimo.
A sto se tice ovog drugog, mi smo se predali bez borbe, a stanje smo naslijedili od vas iza rata, naucili ste nas da je to normalno. Ma samo zaposli u Opstinu, SDK, MUPu nema veze sto se nema diploma, kupit ce se kasnije u Banja Luci. Daj zeni nek radi na razvodima, nek spaja ljude hajde boga ti sta ima veze sto je zavrsila frizersku.
Sto mi je rekla Djulsa jednom kad je upitah sto covjeku dade diplomu nikad se nije pojavio, kaze sve su to nasi borci. A borac u elektroprivredi civija bez diplome bio 15 godina.
Ja sam odustao od borbe, sad samo serem da mi dan prodje. Kao i svi na ovom forumu.
-
palermo
#7157 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Samo par recenice. Razgovor je precijenjena stvar. Osnovna namjena razgovora je da se zabavimo, a kroz razgovor se stvari ne rjesavaju. Opcenito. Tako da prica o neophodnosti diskusiji je iluzorna. Naprimjer, ja i ti nemamo sya diskutovati o ovome, jer su nam pocetne premise, a ocito i sistem vrijednosti razlicite. Kad kazem diskutovati, mislim ozbiljno diskutovati, mozemo diskutovati sa ciljem da se zabavimo ili ako mozda hoces da izrazis svoj stav...ali da ce razgovor necemu pomoci....jok...dr_Evil wrote: ↑24/01/2024 11:59Ne pricamo, postoji autocenzura i cenzura, valjda demokratija. Ko ce reci na kafi ili na fakultetu ovo sta ja tebi pisem na forumu. A nama je diskusija potrebnija nego ikad, sta je bilo i kako naprijed - ako cemo da prezivimo.
A sto se tice ovog drugog, mi smo se predali bez borbe, a stanje smo naslijedili od vas iza rata, naucili ste nas da je to normalno. Ma samo zaposli u Opstinu, SDK, MUPu nema veze sto se nema diploma, kupit ce se kasnije u Banja Luci. Daj zeni nek radi na razvodima, nek spaja ljude hajde boga ti sta ima veze sto je zavrsila frizersku.
Sto mi je rekla Djulsa jednom kad je upitah sto covjeku dade diplomu nikad se nije pojavio, kaze sve su to nasi borci. A borac u elektroprivredi civija bez diplome bio 15 godina.
Ja sam odustao od borbe, sad samo serem da mi dan prodje. Kao i svi na ovom forumu.
- dr_Evil
#7158 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ja i ti smo bitni samo svojim bliznjima, pa je nas razgovor ako se ne tice nasih 4 zida samo zabava.palermo wrote: ↑24/01/2024 12:07
Samo par recenice. Razgovor je precijenjena stvar. Osnovna namjena razgovora je da se zabavimo, a kroz razgovor se stvari ne rjesavaju. Opcenito. Tako da prica o neophodnosti diskusiji je iluzorna. Naprimjer, ja i ti nemamo sya diskutovati o ovome, jer su nam pocetne premise, a ocito i sistem vrijednosti razlicite. Kad kazem diskutovati, mislim ozbiljno diskutovati, mozemo diskutovati sa ciljem da se zabavimo ili ako mozda hoces da izrazis svoj stav...ali da ce razgovor necemu pomoci....jok...
Ovo treba biti razgovor akademske zajednice s ciljem stvaranja bosnjackog manifesta. A on mora odgovoriti na pitanje zasto smo bili Kurban, i kako dalje da ocuvamo nas narod i domovinu. Ali prvo mora da stane cenzura.
Sistem vrijednosti, sad zvucis ko sumir koji mi rece da je Hrvatska od Austrije naslijedila civilizacijske vrijednosti. Hajde dobro.
-
palermo
#7159 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Pa vidis da imamo razlicite polazne.pozicije, ja.mislim da nismo bili kurban, nego naprotiv da smo.bili cudo otpora. I o cemu onda da se.diskutuje.dr_Evil wrote: ↑24/01/2024 12:12Ja i ti smo bitni samo svojim bliznjima, pa je nas razgovor ako se ne tice nasih 4 zida samo zabava.palermo wrote: ↑24/01/2024 12:07
Samo par recenice. Razgovor je precijenjena stvar. Osnovna namjena razgovora je da se zabavimo, a kroz razgovor se stvari ne rjesavaju. Opcenito. Tako da prica o neophodnosti diskusiji je iluzorna. Naprimjer, ja i ti nemamo sya diskutovati o ovome, jer su nam pocetne premise, a ocito i sistem vrijednosti razlicite. Kad kazem diskutovati, mislim ozbiljno diskutovati, mozemo diskutovati sa ciljem da se zabavimo ili ako mozda hoces da izrazis svoj stav...ali da ce razgovor necemu pomoci....jok...
Ovo treba biti razgovor akademske zajednice s ciljem stvaranja bosnjackog manifesta. A on mora odgovoriti na pitanje zasto smo bili Kurban, i kako dalje da ocuvamo nas narod i domovinu. Ali prvo mora da stane cenzura.
Sistem vrijednosti, sad zvucis ko sumir koji mi rece da je Hrvatska od Austrije naslijedila civilizacijske vrijednosti. Hajde dobro.
Akademska zajednica moze da.diskutuje, za to primaju pare, ali nema od toga koristi.
Sudeci po ovom forumu, tesko da ima cenzure. U zivotu....pa sta znam, ja recimo ne bih sa tobom u kafani sjedio i diskutovao o ovome. Ne sto se bojim ili ne smijem, nego bi bio previse izritiran. A ti to mozes zvati cenzurom, ja bih rekao samo izrazavanjem suprotnog stava na dugaciji nacin.
- dr_Evil
#7160 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Lokalno cudo otpora, da, slazem se ja s tobom, ali zato smo vise od pola drzave stavili pod Kurban. Dobro.. necem vise.palermo wrote: ↑24/01/2024 12:18 Pa vidis da imamo razlicite polazne.pozicije, ja.mislim da nismo bili kurban, nego naprotiv da smo.bili cudo otpora. I o cemu onda da se.diskutuje.
Akademska zajednica moze da.diskutuje, za to primaju pare, ali nema od toga koristi.
Sudeci po ovom forumu, tesko da ima cenzure. U zivotu....pa sta znam, ja recimo ne bih sa tobom u kafani sjedio i diskutovao o ovome. Ne sto se bojim ili ne smijem, nego bi bio previse izritiran. A ti to mozes zvati cenzurom, ja bih rekao samo izrazavanjem suprotnog stava na dugaciji nacin.
Ali vidis, ti si dosao do toga da akademska zajednica moze prdit qrcu, jer i ti znas da na kraju se pita profesor fizickog, a i da akademska zajednica danas je produkt stranke, a ne pravih i potrebnih kvalifikacija.
Cenzura, za ovo se letilo i leti sa posla, canceled.
-
palermo
#7161 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Nazalost, ovo za cenzuru je yacno, letilo se sa posla, ali zbog tog sto bi rekao nesto protiv Salema, Dragana i jos par njih....al nisam mislio da pricamo o tome...dr_Evil wrote: ↑24/01/2024 12:22Lokalno cudo otpora, da, slazem se ja s tobom, ali zato smo vise od pola drzave stavili pod Kurban. Dobro.. necem vise.palermo wrote: ↑24/01/2024 12:18 Pa vidis da imamo razlicite polazne.pozicije, ja.mislim da nismo bili kurban, nego naprotiv da smo.bili cudo otpora. I o cemu onda da se.diskutuje.
Ali vidis, ti si dosao do toga da akademska zajednica moze prdit qrcu, jer i ti znas da na kraju se pita profesor fizickog, a i da akademska zajednica danas je produkt stranke, a ne pravih i potrebnih kvalifikacija.
Cenzura, za ovo se letilo i leti sa posla, canceled.
A sto se tice akademske zajednice, nije ona drukcija od ostatka drustva....nema diskusije izmedju ljudi koji imaju razlicite polaznw osnove....postoji samo svadja. Neproduktivna. Bili akademici ili postari.
-
toska
#7162 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Otkud Makedonija?DaysleepeR wrote: ↑24/01/2024 11:21
U nekoj diskusiji hladne glave može se argumentovati da je BiH imala opciju da uradi kao Crna Gora i Makedonija, tj. da svoju nezavisnost traži nakon okončanja ratnih dejstava.
Prepoznavši situaciju u Jugoslaviji, prvi višestranački makedonski parlament usvojio je Deklaraciju o nezavisnosti 25. januara 1991. Uslijedila je odluka o raspisivanju referenduma 8. septembra 1991. godine.
Istina da je referendumsko pitanje bilo malo triki:
Jeste li za nezavisnu Makedoniju s pravom ulaska u buduću uniju suverenih država Jugoslavije?
sasvim suvišan dodatak, naravno da svaka suverena država može ulaziti u uniju s kim god želi.
Obraćanje Kiro Gligorova to večer 8. septembra 91.:
Građani Makedonije, dozvolite mi večeras da čestitam vama i svim građanima Makedonije na slobodnoj, suverenoj i neovisnoj Makedoniji.
Zbog problema oko imena prijem u UN je kasnio do aprila 93.
Zar postoji taj pravac u filozofiji ili historiji? ono šbb kbb?palermo wrote: ↑24/01/2024 11:56To se slazem. Moze se filozofirati, ili sto bi se narodski reklo pametovati.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2024 11:53
Ma može se uvijek filozofirati, šta misliš da se radi na univerzitetu.
- DaysleepeR
#7163 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moguće da radi rata u Sarajevu nisam upratio referendum, pa sam samo upamtio prijem u UN.toska wrote: ↑24/01/2024 15:29Otkud Makedonija?DaysleepeR wrote: ↑24/01/2024 11:21
Prepoznavši situaciju u Jugoslaviji, prvi višestranački makedonski parlament usvojio je Deklaraciju o nezavisnosti 25. januara 1991. Uslijedila je odluka o raspisivanju referenduma 8. septembra 1991. godine.
Istina da je referendumsko pitanje bilo malo triki:
Jeste li za nezavisnu Makedoniju s pravom ulaska u buduću uniju suverenih država Jugoslavije?
sasvim suvišan dodatak, naravno da svaka suverena država može ulaziti u uniju s kim god želi.
Obraćanje Kiro Gligorova to večer 8. septembra 91.:
Građani Makedonije, dozvolite mi večeras da čestitam vama i svim građanima Makedonije na slobodnoj, suverenoj i neovisnoj Makedoniji.
Zbog problema oko imena prijem u UN je kasnio do aprila 93.
Zar postoji taj pravac u filozofiji ili historiji? ono šbb kbb?palermo wrote: ↑24/01/2024 11:56To se slazem. Moze se filozofirati, ili sto bi se narodski reklo pametovati.DaysleepeR wrote: ↑24/01/2024 11:53
Ma može se uvijek filozofirati, šta misliš da se radi na univerzitetu.
-
nekome
#7164 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Toooo, fahro, hoce li opet u prec'jedniš'vo
- dulekrele
#7165 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Politicki mrtvac gost. E svasta.
- n+1
#7166 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Najbolje bi bilo da je svaki vikend Konaković. Svi drugi su svakako politički mrtvaci, SDA, ili četnici. 
- hepekcina
#7167 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Fahro je najveća HDZova podguzna muha
- dulekrele
- Porodice Foht
#7169 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Sta ce Utemeljitelj ikome? Valja spasavati Havaz pa opet ulazi u politiku? #povracamise
- problemnatravunu
#7170 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Gledam sinoć Fahra , i baš kontam , ako se stranka i on ponovno "dignu" , hoće li onda makar biti odlučan sa kime je ,
ono prije mi nije bilo jasno, i mislim da je zato i otišao "ukurac" ,
kao malo je sa ezdea , a malo sa opozicijom , te tamo te vamo, ma ne može to tako brate , zato su i nestali ...
ono prije mi nije bilo jasno, i mislim da je zato i otišao "ukurac" ,
kao malo je sa ezdea , a malo sa opozicijom , te tamo te vamo, ma ne može to tako brate , zato su i nestali ...
-
noviclan
#7171 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ko li je veceraa goat, fadil novalic 
- problemnatravunu
#7172 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
ih kad bi taj htio doći......
- jazzer
#7173 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Fadil ce na Hayat, ima ona emisija kada pricaju sa zatvorenicima iz Zenice. Da nam ispriča svoju zivotnu pricu i otkud on u zatvoru 
-
axe22
- jazzer