Narod i Pravda (Konakovic)

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#30851 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 26/01/2024 12:37 Imaju ruke, neka izmjene zakon kako im je hdz nacrtao i otvore pregovore.
Hehehe kako se otkrijes :mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#30852 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

:lol:
Haris.ba

#30853 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 26/01/2024 16:57
Haris.ba wrote: 26/01/2024 12:37 Imaju ruke, neka izmjene zakon kako im je hdz nacrtao i otvore pregovore.
Mislis da ja nesto sakriveno? Ja sam veoma transparentan. A, pored toga mislim i da pisem kako jest, uz malo i slobodnije upotrebe jezika.

To sto se nekome istina ne svidja...

Nego, ko je napisao izmjene izbornog zakona?
anelsol

#30854 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by anelsol »

A_A_AKCIJA wrote: 26/01/2024 16:06
anelsol wrote: 26/01/2024 13:35
Haris.ba wrote: 26/01/2024 12:37 Dino ne popusta Komsu. Ne kontam. Kako je DF odbio pregovore oko izmjene ustava izgleda ga licno pogodilo sto nece na sastanak sa njim.

Imaju ruke, neka izmjene zakon kako im je hdz nacrtao i otvore pregovore.
Ovo medijsko napadanje Komšića je tako bezvezno, nepotrebno i kontraproduktivno. Ne kontam šta se planira ovim postići.
Čekaj, jel to trebalo prešutiti ovaj skandal ako se desio?

Komšić je sam sebe stavio u situaciju za napadanje. Od svega što je tvrdio da radi, spao je samo na zaštitinika SDA. Sve ostalo je nestalo i ispalo kroz prozor usput.

Od građanske opcije, postao je pandan SNSD-u.

Poslije 15 godina, nakon aprilskog sporazuma, nadigla se MZ, sa ciljem da mijenjamo Ustav i implementiramo presude ESLJP.
I šta Komšić uradi, kaže mi nećemo. Zašto?

Pa samo jer ako se otvore pregovori, ako se promijeni Ustav, implementiraju presude, Trojka će pokupiti poene i lovorike i nema više povreatka SDA nikada.

I sada Komšić, koji bi trebalo da jedva dočeka ovu situaciju, da kaže, konačno mijenjamo Ustav, on blokira za Bakirov ćeif. Ide po svijetu i ubjeđuje diplomate, nemojte im ništa davati guzovače, neka sve ispune od 14 prioriteta, pa nas onda pustite.

Ko to radi? Kakav šupak moraš biti, kakva štetočina da to radiš svojoj državi?
Blaćenje javno u medijima, bez čvrstih dokaza da je Komšić lobirao kod EU zvaničnika da se ne otvore pregovori sa EU je kontraproduktivno i ne priliči ministru vanjskih poslova da javno blati člana predsjednika države, netom nakon diplomatskig skandala koji je napravila delegacija Hrvatske u nedavnoj posjeti, kojom prilikom je na očigled svih nas javno osramotila sve građane ove države.

Simultani napad Plenkovića a zatim Konakovića na Komšića stavlja znak jednakosti između te dvije osobe, a iskreno mi u Hercegovini ne posmatramo Plenkovića kao neku prijateljski raspoliženu figuru prema BiH.

U takvom momentu napad na Komšića je više nego kintraproduktivan za NiP, a vi gledajte to kako hoćete.

Komšić, kakav god da je, je član Predsjedništva BiH, pa ako ga ne uvažavaš kao osobu moraš imati u vidu činjenicu da su ga građani izabrali, i treba imati minimum poštovanja prema toj instituciji.

Optuživanje na bazi "rekla-kazala" je bezveze, i bolje se ne blamirati u javnosti. Komšić je to javno demantovao odmah nakon nastupa Konakovića, i onda šta pomisliš ko tu laže?

Oko tih pregovora, iskreno da ti kažem nisam ni najmanji optimista, ne zbog Komšića, jer će on sigurno prije ili kasnije ući u tu priču, iako Konaković ovakvim potezima daje sve od sebe da tako ne bude, nego zbog Dodika. Čovjek koji godinama prijeti otcepljenjem, pravi tenzije, prijeti, pljuje, odjednom kooperativan za izmjene Ustava. Ovo je samo još jedan njegov taktčki potez da dobije šta mu treba, a kasnije će nastaviti po starom. Živi bili pa vidjeli.

A to da je DF i Komšić pandan SNSD-u neću trošiti riječi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30855 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 26/01/2024 16:58
_BataZiv_0809 wrote: 26/01/2024 16:57
Mislis da ja nesto sakriveno? Ja sam veoma transparentan. A, pored toga mislim i da pisem kako jest.

To sto se nekome istina ne svidja...

Ko je napisao izmjene izbornog zakona?
Mislim.
A nisam sreo covjeka koji ne misli da je istina ono sto on govori :mrgreen:
izvrsni direktor

#30856 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Haris.ba wrote: 26/01/2024 16:58 Nego, ko je napisao izmjene izbornog zakona?
Pa ja sam realno mislio da su svi politicki subjekti pisali svoje prijedloge izmjena izbornog zakona.
Ali evo saznadosmo da sdfa nemaju nista spremno, i da bi tek trebali sjest da o tome razmisle, tako da im je tri dana premalo i treba im vise vremena.
Jbg, patriJote
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#30857 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 26/01/2024 17:01
Pa ja sam realno mislio da su svi politicki subjektu pisali svoje prijedloge izmjena izbornog zakona. Ali evo saznadosmo da sdfa nemaju nista spremno, i da bu tek trebali sjest da o tome razmisle, tako da im je tri dana premalo i treba im vise vremena.
Jbg, patriJote
Tako su oni pripremali i reviziju presude za genocid.
A_A_AKCIJA

#30858 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Haris.ba wrote: 26/01/2024 16:52 Komsic ne moze nista blokirati. Jer, izmjene izbornog zakona koje se traze mogu bez njega.

Ponavljam, ne znam odakle sada ova prica oko Komsica. Sta je cilj Dine. Jos nemam stav.
Dva su procesa u toku.

Jedan koji spominje Kojović i to je 100% tako.
Do marta ide par zakona i tehničke izmjene koje će se izglasati ili nametnuti. I to ti je rekao skoro svako iz Trojke prije i poslije Laktaša.

Drugi proces je implementacija presuda ESLJP. To traži MZ i to je i naš interes. On nema veze sa otvaranjem pregovora, ali ima sa EU.

Da se implementira mora se mijenjati Ustav i IZ.
Time se i zatvaraju usta HDZ-u jer više neće biti priče na tu temu.
SDA i DF mute vodu namjernim miješanjem dvije teme i podvalom da se kao nešto dogovorilo u Laktašima, pa sad oni neće.

Sve je logično dok ne počneš vjerovati SDA verziji, koja nema nikakve logike.
Haris.ba

#30859 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

izvrsni direktor wrote: 26/01/2024 17:01
Pa ja sam realno mislio da su svi politicki subjekti pisali svoje prijedloge izmjena izbornog zakona.
Ali evo saznadosmo da sdfa nemaju nista spremno, i da bi tek trebali sjest da o tome razmisle, tako da im je tri dana premalo i treba im vise vremena.
Jbg, patriJote
Sdfa ovo i ne zanima da ucestvuju sada. Znaju da je politicki bolje da puste Trojku da izglasaju. Svakako su vlast.

Posto je svakako bezveze pisati jer to vidimo prema upravo postojecim izmjenama izbornog zakona koje su blokirane jer se ne svidjaju Hdz.
_BataZiv_0809 wrote: 26/01/2024 17:00 Mislim.
A nisam sreo covjeka koji ne misli da je istina ono sto on govori
De ti nadji sta konkretno da nije istina. Pa onda....
A_A_AKCIJA wrote: 26/01/2024 17:03

Drugi proces je implementacija presuda ESLJP. To traži MZ i to je i naš interes. On nema veze sa otvaranjem pregovora, ali ima sa EU.

SDA i DF mute vodu namjernim miješanjem dvije teme i podvalom da se kao nešto dogovorilo u Laktašima, pa sad oni neće.

Ja pretpostavljam da se Sdfa presjediti te promjene ustava, osim ako ne dobiju sta zele. Vjerovatno ce DF pokusati da vidi i sta ce biti sa procesom Kovacevic, da bi i to trazili da se implementira.

Nelogicno mi je onda sto je Dino uopce zvao Sda i Df. Ima onaj intervju Covica gdje kaze upravo da Trojka je pokusala da ide na izmjene ustava radi izbornog zakona jos jednom, da ne idu samo na izmjene zakona. Znaci, radi se upravo o implementaciji dogovora iz Bakinaca, samo je trojka jedina htjela to preko izmjena ustava.
Last edited by Haris.ba on 26/01/2024 17:13, edited 1 time in total.
hepekcina

#30860 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hepekcina »

A_A_AKCIJA wrote: 26/01/2024 16:56
hepekcina wrote: 26/01/2024 16:30 bolje reći da nećemo nego pravit još gore sranje od ovoga kakvo imamo. Već nam je sistem pun opcija za blokade i sad treba dati istim tim likovima još ustupaka da mogu sve blokirat kad im se ćefne.

Ne kontam uopšte što raspravljate o Komšiću...kakav god da je lik bolji je od bilo kojeg Draganovog pijuna
Super, samo nam još dokažeš šta je to gore i šta će to biti gore. Haj, stavku po stavku, uz dokaz da se baš to radi.

Samo šuplja sa ciljem spašavanja SDA.
Diže se prašina da ne ispliva istina.

A istina je da prvi put poslije 15 godina imamo podršku MZ da promijenimo Ustav i implementiramo presude ESLJP, a da to Komšić blokira.

Ko imalo razumije BiH politiku zna da je ovo u rangu Daytona, ali jok, hajmo sve sjebati da se vrati SDA.

To je činjenica i ne može je ništa poništiti.

Dok prosipa šuplju o građanskoj, radi sve da ostane ovo sranje koje trenutno imamo.

E zato je tema Komšić.
Jer čuva ono malo muda Bakiru, umjesto da gura pozitivne stvari za državu.

Ponavz, nabrojite mi sastanke Komšića za godinu dana i teme razgovora. Gdje su pozivi za ulazak u EU, NATO?

Konaković ih je imao 150 za godinu dana.
Haj makar deset puta manje Komšićevih nabrojite i jedan koji poziva za otvaranje pregovora sa EU.

Eto vam izazova, okanite se šuplje i praznih floskula.

Gdje su djela koja guraju državu naprijed?
jebo i sda i bakira ..boli me neka stvar za njih i ne pričamo o njima :-)

pričamo o tome šta Dino laže i šta radi.

Izmjene Izbornog zakona, barem ne na ovakav način, ne traži Evropska komisija već Dragan Čović.

I ne mogu d avjerujem da smo dotle došli da nam je ministar vanjskih poslova lutak zagrebačkog trbuhozbozca :roll:

vi ste se u slijepilu borbe protiv Bakira i SDA okrenuli protiv sopstvene države i spremni ste sve dat Draganu i Miletu samo da bi ostali u foteljama :shock:

Ima života i nakon Trojke i nakon Seke i nakon Bakira i nakon Željka.

Svi će i oni otići, pa i mi pomrijeti, a država Bosna i Hercegovina ostaje, a kakva to trenutno zavisi od grupe polupismenih idiota.
izvrsni direktor

#30861 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

hepekcina wrote: 26/01/2024 17:07
A_A_AKCIJA wrote: 26/01/2024 16:56
hepekcina wrote: 26/01/2024 16:30 bolje reći da nećemo nego pravit još gore sranje od ovoga kakvo imamo. Već nam je sistem pun opcija za blokade i sad treba dati istim tim likovima još ustupaka da mogu sve blokirat kad im se ćefne.

Ne kontam uopšte što raspravljate o Komšiću...kakav god da je lik bolji je od bilo kojeg Draganovog pijuna
Super, samo nam još dokažeš šta je to gore i šta će to biti gore. Haj, stavku po stavku, uz dokaz da se baš to radi.

Samo šuplja sa ciljem spašavanja SDA.
Diže se prašina da ne ispliva istina.

A istina je da prvi put poslije 15 godina imamo podršku MZ da promijenimo Ustav i implementiramo presude ESLJP, a da to Komšić blokira.

Ko imalo razumije BiH politiku zna da je ovo u rangu Daytona, ali jok, hajmo sve sjebati da se vrati SDA.

To je činjenica i ne može je ništa poništiti.

Dok prosipa šuplju o građanskoj, radi sve da ostane ovo sranje koje trenutno imamo.

E zato je tema Komšić.
Jer čuva ono malo muda Bakiru, umjesto da gura pozitivne stvari za državu.

Ponavz, nabrojite mi sastanke Komšića za godinu dana i teme razgovora. Gdje su pozivi za ulazak u EU, NATO?

Konaković ih je imao 150 za godinu dana.
Haj makar deset puta manje Komšićevih nabrojite i jedan koji poziva za otvaranje pregovora sa EU.

Eto vam izazova, okanite se šuplje i praznih floskula.

Gdje su djela koja guraju državu naprijed?
jebo i sda i bakira ..boli me neka stvar za njih i ne pričamo o njima :-)

pričamo o tome šta Dino laže i šta radi.

Izmjene Izbornog zakona, barem ne na ovakav način, ne traži Evropska komisija već Dragan Čović.

I ne mogu d avjerujem da smo dotle došli da nam je ministar vanjskih poslova lutak zagrebačkog trbuhozbozca :roll:

vi ste se u slijepilu borbe protiv Bakira i SDA okrenuli protiv sopstvene države i spremni ste sve dat Draganu i Miletu samo da bi ostali u foteljama :shock:

Ima života i nakon Trojke i nakon Seke i nakon Bakira i nakon Željka.

Svi će i oni otići, pa i mi pomrijeti, a država Bosna i Hercegovina ostaje, a kakva to trenutno zavisi od grupe polupismenih idiota.
A_A_AKCIJA

#30862 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Haris.ba wrote: 26/01/2024 17:06 Nelogicno mi je onda sto je Dino uopce zvao Sda i Df. Ima onaj intervju Covica gdje kaze upravo da Trojka je pokusala da ide na izmjene ustava radi izbornog zakona jos jednom, da ne idu samo na izmjene zakona. Znaci, radi se upravo o implementaciji dogovora iz Bakinaca, samo je trojka jedina htjela to preko izmjena ustava.
Ja u klin, ti u ploču.

Prihvatio se SDA verzije i pokušavaš ugurati slona u konzervu Argete.

A sve je beskonačno jednostavnije.

MZ i Trojka guraju ISTU ideju. Ponavljam, ne vjeruj meni, pročitaj izjave prije i poslije sastanka.
Sve isto, iste ideje, objašnjenja...
Prije i poslije se samo sa te dvije strane moglo čuti o tehničkim izmjenama IZ, da ih ne nametne Šmit.

Ti vjeruješ lažnjacima Mileta i Čovića koji su pokušali podvaliti muda pod bubrege. Bujrum, ja ti ne mogu pomoći ako njima više vjeruješ nego ambasadama i Trojci, i njihovim jasnim pisanim stavovima.

Nema dogovora nikakvog, osim u glavama SNSD, HDZ i SDA.
A i tu postoji jer samo njima odgovara skandal koji izlazi iz toga.

Jer je jedina šansa za zadržavanjem postojećeg stanja.
A_A_AKCIJA

#30863 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

izvrsni direktor wrote: 26/01/2024 17:11
Tačno kako sam i mislio.

Kada treba staviti dokaze, ide šuplja, pijesak u oči, Senade
drug_profi

#30864 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ako nekom nije jasno, svako ispadanje iz voza za EU i NATO je KONAČNO I DEFINITIVNO ZAIVIJEK.

Ako treba govna jesti da se u vozu ostane, dajte da ih pojedemo.
relativno84

#30865 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by relativno84 »

Vise zabe nisu dovoljne, otvorili se apetiti.
:oops: :D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#30866 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 26/01/2024 18:24 Ako nekom nije jasno, svako ispadanje iz voza za EU i NATO je KONAČNO I DEFINITIVNO ZAIVIJEK.

Bilo bi dobro zasad držati se uputa SAD zvaničnika.

Da nastavim sa tvojom metaforom: Mora će se jesti govna, ali i vi previše serete sa HDZ-zahtjevima.
Hakiz

#30867 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

drug_profi wrote: 26/01/2024 18:24 Ako nekom nije jasno, svako ispadanje iz voza za EU i NATO je KONAČNO I DEFINITIVNO ZAIVIJEK.

Šta ti je dostojanstvo :thumbup:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#30868 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sime_cipol »

Haris.ba wrote: 26/01/2024 16:52 Komsic ne moze nista blokirati. Jer, izmjene izbornog zakona koje se traze mogu bez njega.

Ponavljam, ne znam odakle sada ova prica oko Komsica. Sta je cilj Dine. Jos nemam stav.
Dva su procesa u toku.

Do marta ide par zakona i tehničke izmjene koje će se izglasati ili nametnuti. I to ti je rekao skoro svako iz Trojke prije i poslije Laktaša.

Zasto ne oba u isto vrijeme vezati. Ako ne bude jedan, nece ni drugi.
Jordan1961

#30869 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

A_A_AKCIJA wrote: 26/01/2024 17:28 MZ i Trojka guraju ISTU ideju. Ponavljam, ne vjeruj meni, pročitaj izjave prije i poslije sastanka.
Reakcija US ambasade nakon HDZ prijedloga IZ i Coviceva tvrdnja (uz gromoglasnu sutnju Trojke - Dino je u medjuvremenu nasao za shodno da neuspjesno pokusa montirati aferu Komsic) da je prijedlog zakona dogovoren na koalicionom nivou su u direktnoj koliziji sa ovim sto tvrdis. I to je ocito iz izjava aktera i US ambasade.
Jordan1961

#30870 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

Dva su procesa u toku.

Kojovic jeste u pravu ali kasni makar 3 dana kao i cijela Trojka. U Bakincima se pricalo o stvarima koje su u interestu SNS(H)D(Z) a ne o onom se trazi EU.
A_A_AKCIJA

#30871 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Jordan1961 wrote: 26/01/2024 19:41
A_A_AKCIJA wrote: 26/01/2024 17:28 MZ i Trojka guraju ISTU ideju. Ponavljam, ne vjeruj meni, pročitaj izjave prije i poslije sastanka.
Reakcija US ambasade nakon HDZ prijedloga IZ i Coviceva tvrdnja (uz gromoglasnu sutnju Trojke - Dino je u medjuvremenu nasao za shodno da neuspjesno pokusa montirati aferu Komsic) da je prijedlog zakona dogovoren na koalicionom nivou su u direktnoj koliziji sa ovim sto tvrdis. I to je ocito iz izjava aktera i US ambasade.
Što bi mi uSarajvu rekli, jes al kad bi se gađali trolejbusima.

Dosadan si sa svojom antiTrojka pričom.

Ambasada je crno na bijelo osudila "prijedloge", a ne dogovor.

Niko očima mimo sastanka nije vidio čak ni taj prijedlog, a vi se prihvatili ko mutavi.

Gromoglasna šutnja Trojke :D , a svi, bukvalno svi se očitovali na tu temu i odbacili glasine. Iz NiPa više puta rekli Konaković, Ademović...
Sve imaš, samo ignorišeš.

Sam znaš zašto. Jer dogovora nije ni bilo.

Na kraju, čekajmo taj snimak, pa da koooonačno se dokaže ta izdaja, podaništvo, podilaženje HDZ-u...

Jarane, imaš sveti gral vas SDAovaca, đe je zapelo, saće ga Čović objaviti. :D
A_A_AKCIJA

#30872 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Jordan1961 wrote: 26/01/2024 19:44 Bakincima se pricalo o stvarima koje su u interestu SNS(H)D(Z) a ne o onom se trazi EU.
A sad se samo pričalo :D

Normalno da se pričalo.

SNSD i HDZ iznosili svoje prijedloge.
To svi normalni i govore cijelo vrijeme.
sime_cipol

#30873 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sime_cipol »

Zasto se prica skrece na Komsica? :D
sime_cipol

#30874 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sime_cipol »

U NATO neces uci nikad. Srbi ne zele i to otvoreno kazu. U EU mozda, ali nas dvojica to necemo docekati.
drug_profi

#30875 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

To ce ici u paketu i nece se Srbija nista pitati, a ovi nasi ce prihvatiti sto im se kaze.
Za 2, 5, 15 godina, nebitno...
Bitno je da budemo u tom vozu.
Post Reply