Nece da se razvlaci da se ne bi uocile evidentne malverzacije od suda, a ona u javnom izlaganju svog slucaja to moze iznijeti. Pun mi je q majmuna sa yebenim parama.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 09:52oboje su poznati i uticajni.Ateista wrote: ↑26/01/2024 09:47Da, zanimljivo je kako Severina dobija toliko podrske samo zato sto je majka i sto je zena, niko ne ulazi u razloge zasto je tako. Svi padaju iskljucivo na njenu pricu i plakanje, slusaju samo jednu stranu i na osnovu toga donose zakljucak i misljenje, ali najvise zbog balkanskog stava da dijete uvijek treba biti kod majke, pod svaku cijenu i kakva god da je.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 09:17 Nisam nikad čuo za ovoliiu medijsku podršku nekom ocu, bio poznat ili ne, kojem se uskraćuje kontakt sa djetetom, ili sud preinači prijašnju odluku o tome ko je od ropditelja zakponski staratelj.
jer valjda je majka bitnija,a otac je manje bitan, jer ovo je balkan
poznajem desetine očeva koji ne znaju gdje su im djeca, jer su bivše supruge napustile državu. kad se nekom to spomene, pa sa mamom je,djetetu nije loše sa mamom. kad mama ode živjeti van države sa djetetom, i ne poštuje sudsku presudu oko kontajata djetata i oca, pa ima viber.i tako ti slični komentari.
Licno nemam neko misljenje, nisam upoznat sa situacijom pa ne mogu ni reci kome dijete treba pripasti. Svasta je moguce, od toga da otac kao uticajan i bogat biznismen koristi sve da se njoj sveti, moguce cak i da sud svjesno ili nesvjesno stalno ima u glavi film po kojem je severina poznata pa da i to utice na odluku iako ne bi smjelo, ali ne treba zaboraviti i da je ona poznata i uticajna i da moze biti i obrnuto,da se mozda ona njemu sveti, zanemaruje dijete i slicno. Svasta je moguce, ali javnost bez kritickog osvrta staje na njenu stranu jer je zensko. Jadno dijete najvise ispasta u svemu tome, cimaju ga vamo tamo...
dijete u svemu ispašta.
ne zanimaju me detalji,ali upade u oko informacija da otac djeteta dade izjavu da se ne želi razvlačiti po medijima o svemu tome, za razliku od majke.
Popularne stvari koje ne kontam
- vjeshalica
#35851 Re: Popularne stvari koje ne kontam
-
kakavdanakneiskustvu
#35852 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mozda i zbog toga, a mozda i zbog toga da poštedi dijetevjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:30Nece da se razvlaci da se ne bi uocile evidentne malverzacije od suda, a ona u javnom izlaganju svog slucaja to moze iznijeti. Pun mi je q majmuna sa yebenim parama.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 09:52oboje su poznati i uticajni.Ateista wrote: ↑26/01/2024 09:47
Da, zanimljivo je kako Severina dobija toliko podrske samo zato sto je majka i sto je zena, niko ne ulazi u razloge zasto je tako. Svi padaju iskljucivo na njenu pricu i plakanje, slusaju samo jednu stranu i na osnovu toga donose zakljucak i misljenje, ali najvise zbog balkanskog stava da dijete uvijek treba biti kod majke, pod svaku cijenu i kakva god da je.
Licno nemam neko misljenje, nisam upoznat sa situacijom pa ne mogu ni reci kome dijete treba pripasti. Svasta je moguce, od toga da otac kao uticajan i bogat biznismen koristi sve da se njoj sveti, moguce cak i da sud svjesno ili nesvjesno stalno ima u glavi film po kojem je severina poznata pa da i to utice na odluku iako ne bi smjelo, ali ne treba zaboraviti i da je ona poznata i uticajna i da moze biti i obrnuto,da se mozda ona njemu sveti, zanemaruje dijete i slicno. Svasta je moguce, ali javnost bez kritickog osvrta staje na njenu stranu jer je zensko. Jadno dijete najvise ispasta u svemu tome, cimaju ga vamo tamo...
dijete u svemu ispašta.
ne zanimaju me detalji,ali upade u oko informacija da otac djeteta dade izjavu da se ne želi razvlačiti po medijima o svemu tome, za razliku od majke.
- vjeshalica
#35853 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dijete svakako prolazi traumu slajfanja mozga od strane roditelja. Dijete se ne odgaja od autoriteta na ovaj nacin.
-
moimoi
#35854 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa eto, meni bliska osoba, na tom istom zapadu, je isto tako dobila samo vikende. Majka svabica, on nas.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:22nije istina.u tim državama u porodičnim zakonima postoje odredbe da ako roditelji to žele,sudovi mogu donijeti presude da nakon razvoda braka djeca podjednako vremena provode kod oba roditelja.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:16 @kakavdanakneiskustvu
U svim zemljama zapada majci pripada dijete osim ako majka nije bolesna i nesposobna da brine o djetetu. To naravno moras dokazati… tj Balkan nema nista s tim.
A mislim da Severina ni upola nije mocna kao doticni i da upravo zato istupa javno. Meni nije jasno zasto se dijete nista ne pita? Mali nije vise beba pa da se njegova zelja zanemaruje.
treba dijete javno istupiti u medijima valjda??
ja ne vidim da otac se i o čemu oglašava, ne razapinje dijete po medijima
stručne osobe kažu da je najbolji interes djeteta biti podjednako vremena kod opba roditelja, ako su roditelji valjali djetetu dok su bili u braku, onda nema baš logike da se očevima kontakt sa djetetom svede na svaki drugi vikend,kakva je sudaka praksa u regionu
I nisam mislila da dijete treba javno istupiti nego da se djetetova zelja uzme kao presudna.
I naravno da on nece istupati javno, zasto bi?? Ima vjerovatno vojsku advokata iza sebe. A ona koristi svo raspolozivo oruzje. I ja bih. Majka se bori za svoje dijete. Ne da napakosti njemu, nego jer ga je rodila.
- vjeshalica
#35855 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A koji su ocevi motivi? Sto ga je napravio ili neke nerazumne prirode?
-
kakavdanakneiskustvu
#35856 Re: Popularne stvari koje ne kontam
slazem se. mi ne znamo sta se djetetu govori kad je sam sa roditeljima.vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:33 Dijete svakako prolazi traumu slajfanja mozga od strane roditelja. Dijete se ne odgaja od autoriteta na ovaj nacin.
- vjeshalica
#35857 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa, ako imas probleme sa probavom vrtis vijest al dok sjedis na WC solji, bolje iscera nego caj od sene.muha_sa wrote: ↑26/01/2024 10:00 Ovo je strašno-bilivit ne merem--užas![]()
https://avaz.ba/showbiz/jet-set/881499/ ... dje-meline
- muha_sa
#35858 Re: Popularne stvari koje ne kontam
vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:35Pa, ako imas probleme sa probavom vrtis vijest al dok sjedis na WC solji, bolje iscera nego caj od sene.muha_sa wrote: ↑26/01/2024 10:00 Ovo je strašno-bilivit ne merem--užas![]()
https://avaz.ba/showbiz/jet-set/881499/ ... dje-meline
-
moimoi
#35859 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kakav covjek zeli odvojiti dijete od majke?vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:34 A koji su ocevi motivi? Sto ga je napravio ili neke nerazumne prirode?
- vjeshalica
#35860 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mi mozemo o Severini misliti sta god hocemo, i lose i dobro. Ali joj se ne moze uskratiti dijete jer drugi roditelj ima osvetnicki pohod u relaciji sa njom iz milion motiva. Ocito je da korumpirano pravosudje plasira poganu praksu i stvara pravnu nesigurnost.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:34slazem se. mi ne znamo sta se djetetu govori kad je sam sa roditeljima.vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:33 Dijete svakako prolazi traumu slajfanja mozga od strane roditelja. Dijete se ne odgaja od autoriteta na ovaj nacin.
-
kakavdanakneiskustvu
#35861 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pročitati sa razumijevanjem ono što sam napisao.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:33Pa eto, meni bliska osoba, na tom istom zapadu, je isto tako dobila samo vikende. Majka svabica, on nas.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:22nije istina.u tim državama u porodičnim zakonima postoje odredbe da ako roditelji to žele,sudovi mogu donijeti presude da nakon razvoda braka djeca podjednako vremena provode kod oba roditelja.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:16 @kakavdanakneiskustvu
U svim zemljama zapada majci pripada dijete osim ako majka nije bolesna i nesposobna da brine o djetetu. To naravno moras dokazati… tj Balkan nema nista s tim.
A mislim da Severina ni upola nije mocna kao doticni i da upravo zato istupa javno. Meni nije jasno zasto se dijete nista ne pita? Mali nije vise beba pa da se njegova zelja zanemaruje.
stručne osobe kažu da je najbolji interes djeteta biti podjednako vremena kod opba roditelja, ako su roditelji valjali djetetu dok su bili u braku, onda nema baš logike da se očevima kontakt sa djetetom svede na svaki drugi vikend,kakva je sudaka praksa u regionu
I nisam mislila da dijete treba javno istupiti nego da se djetetova zelja uzme kao presudna.
I naravno da on nece istupati javno, zasto bi?? Ima vjerovatno vojsku advokata iza sebe. A ona koristi svo raspolozivo oruzje. I ja bih. Majka se bori za svoje dijete. Ne da napakosti njemu, nego jer ga je rodila.
kada roditelji žele,u tim drzavama sudovi mogu donijeti presude o zajedničkom rod. staranju nakon razvoda braka,konkretno, da dijete bude otprilike podjednako vremena kod mame i tate
mi detalje ne znamo. možemo pisati i da ona ima vojskiu advokata,nije da nema para za to.
takođe, možemo pisati i da se otac bori za svoje dijete, ali pošto ne znamo sve detalje, bolje ne je pisati
- vjeshalica
#35862 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zavisi. Ako otac dokaze da majka nanosi neko zlo djetetu i cini mu lose, onda ga ne mozes smatrati losim covjekom. I obratno.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:36Kakav covjek zeli odvojiti dijete od majke?vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:34 A koji su ocevi motivi? Sto ga je napravio ili neke nerazumne prirode?
Ako to cini iz iracionalnih motiva, odnosno iz nekog svog licnog stava prema majci, i hoce da joj se sveti preko djeteta, sta da ti kazem, to je obicni monstrum.
-
moimoi
#35863 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa otac je zelio pa sud nije doniokakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:38pročitati sa razumijevanjem ono što sam napisao.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:33Pa eto, meni bliska osoba, na tom istom zapadu, je isto tako dobila samo vikende. Majka svabica, on nas.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:22
nije istina.u tim državama u porodičnim zakonima postoje odredbe da ako roditelji to žele,sudovi mogu donijeti presude da nakon razvoda braka djeca podjednako vremena provode kod oba roditelja.
kada roditelji žele,u tim drzavama sudovi mogu donijeti presude o zajedničkom rod. staranju nakon razvoda braka,konkretno, da dijete bude otprilike podjednako vremena kod mame i tate
mi detalje ne znamo. možemo pisati i da ona ima vojskiu advokata,nije da nema para za to.
takođe, možemo pisati i da se otac bori za svoje dijete, ali pošto ne znamo sve detalje, bolje ne je pisati
Dakle sud moze a i ne mora.
-
kakavdanakneiskustvu
#35864 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ovdje u ovopm slučaju, koliko sam shvatio, ne odvaja se dijete od majke, nego je donešena presuda da je on zakonski staratelja a ona ga vidja onda kako je određeno presudom,kao u svim slučajevima razvoda braka.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:36Kakav covjek zeli odvojiti dijete od majke?vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:34 A koji su ocevi motivi? Sto ga je napravio ili neke nerazumne prirode?
nevezano za ovo,kakva majka želi djetetu oduzeti oca??
-
moimoi
#35865 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Naravno. To sam i rekla.vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:38Zavisi. Ako otac dokaze da majka nanosi neko zlo djetetu i cini mu lose, onda ga ne mozes smatrati losim covjekom. I obratno.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:36Kakav covjek zeli odvojiti dijete od majke?vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:34 A koji su ocevi motivi? Sto ga je napravio ili neke nerazumne prirode?
Ako to cini iz iracionalnih motiva, odnosno iz nekog svog licnog stava prema majci, i hoce da joj se sveti preko djeteta, sta da ti kazem, to je obicni monstrum.
Dokazi da je nesposobna, da je bolesna pa joj sa pravom oduzmi dijete.
-
kakavdanakneiskustvu
#35866 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne uskraćuje joj se dijete. ako je njoj uskraćeno dijete onda je i meni,uskraćeno svakom ko nije zakonski staratelj nakon razvoda braka. nek bude sretna da je do sad imala to zajedničko rod. staranje nakonj razvoda braka, šta bi očevi dali da to mogu imativjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:36Mi mozemo o Severini misliti sta god hocemo, i lose i dobro. Ali joj se ne moze uskratiti dijete jer drugi roditelj ima osvetnicki pohod u relaciji sa njom iz milion motiva. Ocito je da korumpirano pravosudje plasira poganu praksu i stvara pravnu nesigurnost.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:34slazem se. mi ne znamo sta se djetetu govori kad je sam sa roditeljima.vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:33 Dijete svakako prolazi traumu slajfanja mozga od strane roditelja. Dijete se ne odgaja od autoriteta na ovaj nacin.
-
kakavdanakneiskustvu
#35867 Re: Popularne stvari koje ne kontam
vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:38Zavisi. Ako otac dokaze da majka nanosi neko zlo djetetu i cini mu lose, onda ga ne mozes smatrati losim covjekom. I obratno.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:36Kakav covjek zeli odvojiti dijete od majke?vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:34 A koji su ocevi motivi? Sto ga je napravio ili neke nerazumne prirode?
-
kakavdanakneiskustvu
#35868 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ima pravo žalbe,zar ne?moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:40Pa otac je zelio pa sud nije doniokakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:38pročitati sa razumijevanjem ono što sam napisao.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:33
Pa eto, meni bliska osoba, na tom istom zapadu, je isto tako dobila samo vikende. Majka svabica, on nas.
-
kakavdanakneiskustvu
#35869 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne oduzima joj se dijete.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:41Naravno. To sam i rekla.vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:38Zavisi. Ako otac dokaze da majka nanosi neko zlo djetetu i cini mu lose, onda ga ne mozes smatrati losim covjekom. I obratno.
ja sam razveden,bivša supruga je zakonski staratelj,sin i ja trebamo biti zajedno onda kada je to određeno sudskom presudom. je li meni oduzeto dijete??
-
moimoi
#35870 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ima, al nije htio radi djeteta. Nije htio dijete zbunjivati.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:44ima pravo žalbe,zar ne?moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:40Pa otac je zelio pa sud nije doniokakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:38
pročitati sa razumijevanjem ono što sam napisao.
Sto je sasvim normalno. Ostavio je svoj ego po strani.
-
kakavdanakneiskustvu
#35871 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ok,njegova odluka,treba je poštivatimoimoi wrote: ↑26/01/2024 10:47Ima, al nije htio radi djeteta. Nije htio dijete zbunjivati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35872 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bas tako.Velkoski wrote: ↑26/01/2024 09:20Ma klasični moderni virtue signalling. S obzirom na to da starateljstva u 99% slučajeva idu majci baš me zanima što je sud ovdje odlučio ovako. Neki žetok razlog mora biti, a mrsko mi guglati_BataZiv_0809 wrote: ↑26/01/2024 08:32 Ne kontam kako je Severina opet sve zive izmanipulisala da joj drze strazu.
Halo ba jaranice, sud niti daje niti oduzima djecu, sud donosi odluke kada ih roditelji ne mogu donijeti sami.
Sta hoces ba vise?
uglavnom, jadno dijete.
Vidite mene ja sam fin, podrzavam Severinu.
Dijete je tu jedina zrtva.
- vjeshalica
#35873 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zasto se uopce povlacio po sudu odnosno koji je interes imao da zajebe Severinu ako nece da dijete zbunjuje?moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:47Ima, al nije htio radi djeteta. Nije htio dijete zbunjivati.
-
moimoi
#35874 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije ti oduzet… ali nije isto zivjeti sa nekim i provoditi sedmicno par sati ili dan-dva. Toga si svjestan i sam.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑26/01/2024 10:45ne oduzima joj se dijete.moimoi wrote: ↑26/01/2024 10:41Naravno. To sam i rekla.vjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:38
Zavisi. Ako otac dokaze da majka nanosi neko zlo djetetu i cini mu lose, onda ga ne mozes smatrati losim covjekom. I obratno.
ja sam razveden,bivša supruga je zakonski staratelj,sin i ja trebamo biti zajedno onda kada je to određeno sudskom presudom. je li meni oduzeto dijete??
E kod njih je slucaj jos specificniji jer on zivi u Srb a ona u Hr. Dakle posjete bi se svodile na hotelske sobe i setnje po zoo vrtu.
Tvoje dijete se sigurno kod tebe osjeca kao kuci.. i u jednom momentu moze reci da zeli sa tobom da zivi.
-
moimoi
#35875 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ovo se nije odnosilo na severinu nego meni blizak slucajvjeshalica wrote: ↑26/01/2024 10:59Zasto se uopce povlacio po sudu odnosno koji je interes imao da zajebe Severinu ako nece da dijete zbunjuje?![]()