Pa imunitet imaju baš zbog toga da se spriječe tužbe za klevetu i da ministri, predsjednici i zastupnici imaju slobodu govora bez straha da će ih svaka budala tužitiHaris.ba wrote: ↑25/01/2024 23:31Ide se u skolu za te stvari.
Ministar se moze pozvati na imunitet da je ono za sto je tuzen obavio u sklopu obavljanja svoje duznosti.
Znaci, imunitet ministra ne sprecava pokretanje postupka za klevetu.
Ministar se mora pozvati na imunitet (zamisli tuze te za klevetu i ti se pozoves na imunitet), ali ne mora. Do njega je, nije to automatski.
I sudija odlucuje da li si zasticen imunitetom - ima li to veze sa poslom ministra za sta si tuzen.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- JohnnyS
#18201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
sajber87
#18202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja nisam , trojka jeste zbog ustavnog sistema dejtonskog kojeg toliko brane sda snsd hdz df jer zele status quo ali da ti kazem nece im poci za rukom gotovo je, sljedeci opsti izbori bice po novom ustavu i izbornom zakonu uostalom ovo sam pisao ima vec skoro dvije godine i to u vise navrata jer ljude treba podsjecatiJordan1961 wrote: ↑25/01/2024 23:30Samo malo. Pa zar niste u koaliciji s njim. Kako mozete biti u koaliciji sa kleptonacionalistickim strankama? Demantovali iko od Trojke ovo sto je veceras govorio na TV? Naravno da ne. Jer su HDZ podrepasi.
Last edited by sajber87 on 25/01/2024 23:47, edited 2 times in total.
-
upitan
#18203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dragan najavio jer su vjerovatno iz "Trojke" puno tog potpisali i obecali.
Imate dvije opcije na stolu.
Volio bi da gazdu demantuju.
Dino se nadao da ce ga Zeljko i Bakir spasiti iz blata u kojem se nasao jer mora nekog razocarati.
Vidi se da je ljut,jer su ga dvojica odbili.
Da su politicari i EU za EU,mi bi davno bili u EU.
*Btw,izborni zakon je fokusiran na poziciju Clan-a Predsjednistva BiH.
A "sutra" je to Gradonacelnik,Opcinsko vijece,Skupstina itd.
Imate dvije opcije na stolu.
Volio bi da gazdu demantuju.
Dino se nadao da ce ga Zeljko i Bakir spasiti iz blata u kojem se nasao jer mora nekog razocarati.
Vidi se da je ljut,jer su ga dvojica odbili.
Da su politicari i EU za EU,mi bi davno bili u EU.
*Btw,izborni zakon je fokusiran na poziciju Clan-a Predsjednistva BiH.
A "sutra" je to Gradonacelnik,Opcinsko vijece,Skupstina itd.
Last edited by upitan on 25/01/2024 23:45, edited 2 times in total.
- 512MB
#18204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I šta će po tom pitanju mjenjat?
Kolko čitam po dogovoru samo bi se Čoviću ispunile želje, u "rs" ostaje sve po starom.
Jesu Bošnjaci u "rs" trojci toliko nevažni?
Kolko čitam po dogovoru samo bi se Čoviću ispunile želje, u "rs" ostaje sve po starom.
Jesu Bošnjaci u "rs" trojci toliko nevažni?
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#18205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
gdje se moze pogledati danasnja sjednica doma fbih? Na stranici link ne radi jebo ih otac nesposobni.
-
Jordan1961
#18206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Smore moj pa ti ni sam ne znas smisao onoga o cemu pises. Jos nekome popujes oko pravopisa. Vidi ti recenice. Ni sintakse ni semantike. Ni tacke ni velikog slova.sajber87 wrote: ↑25/01/2024 23:38Ja nisam , trojka jestw zbog usravnog sistema dejtonskog kojeg toliko brane sda snsd hdz df jer zele status quo ali da ti kazem nece im povi za rukom gotovo je, sljedeci opsti izbori bice po novom ustavu i izbornom zakonu uostalom ovo sam pisao ima vec skoro dvije godine i to u vise navrata jer ljude treba podsjecatiJordan1961 wrote: ↑25/01/2024 23:30Samo malo. Pa zar niste u koaliciji s njim. Kako mozete biti u koaliciji sa kleptonacionalistickim strankama? Demantovali iko od Trojke ovo sto je veceras govorio na TV? Naravno da ne. Jer su HDZ podrepasi.
Sta je znacenje "usravnog sistema"?
a) ustavnog sistema?
b) usranog sistema?
-
sajber87
#18207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne pretjerano ali bitnija i to bitnija izmedju ostalog za homogenizaciju hrvata oko hdz a, niko vise nije uradio za snagu hdz a od zeljke komsica zato se komsic i bori za status quo jer kad se ovaj ustav promjeni a hoce na tezi nacin na zalost pokazace se da nam je komsic u saradnji sa hdz sda snsd uzeo 20 godina zivota koje nam niko vise ne moze vratiti. Sebi su doduse valjali finansijski nemojte sumnjati, mi gradjani smo donji ali uostalom vrijeme ispred nas ce vam sve reci koliko smo prevareni od onoga ko se lazno zaklinjao u bosnukakabanja213 wrote: ↑25/01/2024 23:35A pozicija clana predsjenistva BiH je jako bitna.
-
kakabanja213
#18208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ministar se moze pozvati na imunitet a ne mora. Uostalom sto bi se pozivao na imunitet ako ima potvrde da je budala koja ga tuzi to izjavila.JohnnyS wrote: ↑25/01/2024 23:38Pa imunitet imaju baš zbog toga da se spriječe tužbe za klevetu i da ministri, predsjednici i zastupnici imaju slobodu govora bez straha da će ih svaka budala tužitiHaris.ba wrote: ↑25/01/2024 23:31Ide se u skolu za te stvari.
Ministar se moze pozvati na imunitet da je ono za sto je tuzen obavio u sklopu obavljanja svoje duznosti.
Ministar se mora pozvati na imunitet (zamisli tuze te za klevetu i ti se pozoves na imunitet), ali ne mora. Do njega je, nije to automatski.
I sudija odlucuje da li si zasticen imunitetom - ima li to veze sa poslom ministra za sta si tuzen.
- GandalfSivi
#18209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sta treba? Jucer se dezurnom trolu natenane objasni kako prica nebuloze, danas se novi javi sa istom pricom…relativno84 wrote: ↑25/01/2024 23:30Uh sto te krenulo.
![]()
![]()
![]()
-
sajber87
#18210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Umjesto t otkucao r i to je vauuuuuuu jbt te danJordan1961 wrote: ↑25/01/2024 23:43Smore moj pa ti ni sam ne znas smisao onoga o cemu pises. Jos nekome popujes oko pravopisa. Vidi ti recenice. Ni sintakse ni semantike. Ni tacke ni velikog slova.sajber87 wrote: ↑25/01/2024 23:38Ja nisam , trojka jestw zbog usravnog sistema dejtonskog kojeg toliko brane sda snsd hdz df jer zele status quo ali da ti kazem nece im povi za rukom gotovo je, sljedeci opsti izbori bice po novom ustavu i izbornom zakonu uostalom ovo sam pisao ima vec skoro dvije godine i to u vise navrata jer ljude treba podsjecatiJordan1961 wrote: ↑25/01/2024 23:30
Samo malo. Pa zar niste u koaliciji s njim. Kako mozete biti u koaliciji sa kleptonacionalistickim strankama? Demantovali iko od Trojke ovo sto je veceras govorio na TV? Naravno da ne. Jer su HDZ podrepasi.
a) ustavnog sistema?
b) usranog sistema?
Ps
Ispravio, mozes li sada preci na sustinu posta
- Haris.ba
#18211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne. Ni to ti nije tacno. Vec da se cuva dignitet funkcije.JohnnyS wrote: ↑25/01/2024 23:38Pa imunitet imaju baš zbog toga da se spriječe tužbe za klevetu i da ministri, predsjednici i zastupnici imaju slobodu govora bez straha da će ih svaka budala tužitiHaris.ba wrote: ↑25/01/2024 23:31Ide se u skolu za te stvari.
A, to znaci da kad radis drzavni posao da se ne bojis pritiska tuzbi.
To, ne znaci da mozes bas pricati sta hoces.
Evo, Komsic mislim da ima i siru zastitu imuniteta po funkciji. Tuk na utuk. Sad Komsic izadje i kaze da je Dino obecao treci entitet. I kaze, nece mene svaka budala tuziti?
-
sajber87
#18212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa ja o tome govorim sve vrijeme, pisao sam 200 puta, da ne moze gdje su srbi manjina pravo veta a gdje su vecina toga da nema, to ce se morati mjenjati. Da, tog vlajkija su izabrali srbi vecinski, ali hdz u se hebe za hrvate manjeg entiteta tako da nisu zatezali, e bosnjake je briga za svaki pedalj domovine, kako bi se osjecali da nam srbi izglasaju umjesto camila durakovica naprimjer ono zlo od dzevada galijasevica, da li bi sda i df rekli to je nas predstavnik legalan izabran po zakonu, moj ne bi bio nikad da je 1000 puta legalanJordan1961 wrote: ↑25/01/2024 23:28Ti sa pamcenjem covjecije ribice bi morao znati da ne treba nikakv dzevad pored Denisa. Sjecas li se Vlajkija? Sto njega ne spomenu? Ko u PC sjedi u klubovima Hrvata i Bosnjaka u Vijecu naroda PC? Kako to da ti ne padne napamet da se izmjeni kad si vec tako principijelan, rodila ga majka pametna?sajber87 wrote: ↑25/01/2024 23:24Zamisli ovu situaciju, dzevad galijasevic se kandiduje na izborima u rs u i srbi mu daju recimo toliko glasova da ima vise od camila durakovica i postane potpredsjednik i pocne trovati kako i sada truje , da li bi on bio predstavnik bosnjaka i kako bi se bosnjaci osjecali kad bi poceo da pljuje po armiji relativizuje genocid masovne zlocine velica sanu politiku. Ja to zlo nikad ne bi smatrao svojim predstavnikom nikad, ako sdaovci i dfovci bi svaka im cast, ja stomak za to ne bi imaoOsmi Socrates wrote: ↑25/01/2024 23:18 Istu stvar da Bošnjaci ne trebaju birati Hrvata u Predsjedništvu su govorili i Bakir i Silajdžić.
Jedina je razlika da je Konaković to govorio i kad nije bio na vlasti.
I Reis Kavazović je govorio istu stvar.
Svi govore, ali se ništa nije radilo. Jer valja rahat patnja zbog budaletine u Predsjedništvu.
Last edited by sajber87 on 25/01/2024 23:58, edited 1 time in total.
- vee-jay
#18213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa nije Komsic prvi put rekao da BiH ne zasluzuje otvaranje pregovora sa EU
Trenutno je to i cinjenica - dakle BiH trenutno ne zasluzuje otvaranje pregovora sa EU
Meni je to manje zanimljivo, a puno vise ovaj diplomatski rat koji se vodi na razini EPP(EU) vs USA.
EU je trenutno EPP i ona ipak brine za svoje (krscanske) clanove.
Pitanje je da li bi taj pomak ka EU onda ustvari bio pirova pobjeda za drzavu.
EU je kurva.
I USA je, ali - barem kako meni izgleda - su joj interesi vise okrenuti prema nekoj koliko-toliko normalnoj BiH.
EU je kurva (ponavljam namjerno) - i jedini razlog zasto se bavi zapadnim Balkanom je rat u Ukrajini.
Ako ne krenemo ka EU, onda ce se jacati Americko-Rusko-Turski interesi koji imaju najmanji zajednicki sadrzioc: stvarati nesigurnost u Evropi kada im zatreba.
Ovako kako izgleda, ovo je i klimanje Trojke.
NiP je na strani EU, NS na strani USA, a SDP samo da je na vlasti.
Tesko vrijeme za matore.
Trenutno je to i cinjenica - dakle BiH trenutno ne zasluzuje otvaranje pregovora sa EU
Meni je to manje zanimljivo, a puno vise ovaj diplomatski rat koji se vodi na razini EPP(EU) vs USA.
EU je kurva.
I USA je, ali - barem kako meni izgleda - su joj interesi vise okrenuti prema nekoj koliko-toliko normalnoj BiH.
EU je kurva (ponavljam namjerno) - i jedini razlog zasto se bavi zapadnim Balkanom je rat u Ukrajini.
Ako ne krenemo ka EU, onda ce se jacati Americko-Rusko-Turski interesi koji imaju najmanji zajednicki sadrzioc: stvarati nesigurnost u Evropi kada im zatreba.
NiP je na strani EU, NS na strani USA, a SDP samo da je na vlasti.
Tesko vrijeme za matore.
- Haris.ba
-
Jordan1961
#18215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sustinu cega? Nije jedno slovo u pitanju.sajber87 wrote: ↑25/01/2024 23:46Umjesto t otkucao r i to je vauuuuuuu jbt te danJordan1961 wrote: ↑25/01/2024 23:43Smore moj pa ti ni sam ne znas smisao onoga o cemu pises. Jos nekome popujes oko pravopisa. Vidi ti recenice. Ni sintakse ni semantike. Ni tacke ni velikog slova.sajber87 wrote: ↑25/01/2024 23:38
Ja nisam , trojka jestw zbog usravnog sistema dejtonskog kojeg toliko brane sda snsd hdz df jer zele status quo ali da ti kazem nece im povi za rukom gotovo je, sljedeci opsti izbori bice po novom ustavu i izbornom zakonu uostalom ovo sam pisao ima vec skoro dvije godine i to u vise navrata jer ljude treba podsjecati
a) ustavnog sistema?
b) usranog sistema?, ali hvala rekao si time sve
Ps
Ispravio, mozes li sada preci na sustinu posta![]()
-
Jordan1961
#18216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I kako ovaj problem rjesava prijedlog HDZ-a?sajber87 wrote: ↑25/01/2024 23:56Pa ja o tome govorim sve vrijeme, pisao sam 200 puta, da ne moze gdje su srbi manjina pravo veta a gdje su vecina toga da nema, to ce se morati mjenjati. Da, tog vlajkija su izabrali srbi vecinski, ali hdz u se hebe za hrvate manjeg entiteta tako da nisu zatezali, e bosnjake je briga za svaki pedalj domovine, kako bi se osjecali da nam srbi izglasaju umjesto camila durakovica naprimjer ono zlo od dzevada galijasevica, da li bi sda i df rekli to je nas predstavnik legalan izabran po zakonu, moj ne bi bio nikad da je 1000 puta legalanJordan1961 wrote: ↑25/01/2024 23:28Ti sa pamcenjem covjecije ribice bi morao znati da ne treba nikakv dzevad pored Denisa. Sjecas li se Vlajkija? Sto njega ne spomenu? Ko u PC sjedi u klubovima Hrvata i Bosnjaka u Vijecu naroda PC? Kako to da ti ne padne napamet da se izmjeni kad si vec tako principijelan, rodila ga majka pametna?sajber87 wrote: ↑25/01/2024 23:24
Zamisli ovu situaciju, dzevad galijasevic se kandiduje na izborima u rs u i srbi mu daju recimo toliko glasova da ima vise od camila durakovica i postane potpredsjednik i pocne trovati kako i sada truje , da li bi on bio predstavnik bosnjaka i kako bi se bosnjaci osjecali kad bi poceo da pljuje po armiji relativizuje genocid masovne zlocine velica sanu politiku. Ja to zlo nikad ne bi smatrao svojim predstavnikom nikad, ako sdaovci i dfovci bi svaka im cast, ja stomak za to ne bi imao
-
sajber87
#18217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zaboravio sam da napisem, ja ne popujem nikom oko pravopisa izmislio si, govorio sam davno da na forumu pisem kako mi je lakse i brze. Sustina posta je bila da se blizi kraj statusu quo i da snsd sda df hdz mogu samo da kmece jer niko od njih zeli promjeneJordan1961 wrote: ↑26/01/2024 00:09Sustinu cega? Nije jedno slovo u pitanju.sajber87 wrote: ↑25/01/2024 23:46Umjesto t otkucao r i to je vauuuuuuu jbt te danJordan1961 wrote: ↑25/01/2024 23:43
Smore moj pa ti ni sam ne znas smisao onoga o cemu pises. Jos nekome popujes oko pravopisa. Vidi ti recenice. Ni sintakse ni semantike. Ni tacke ni velikog slova.
a) ustavnog sistema?
b) usranog sistema?, ali hvala rekao si time sve
Ps
Ispravio, mozes li sada preci na sustinu posta![]()
-
sajber87
#18218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nijedan prijedlog nista ne rjesava jer je samo prijedlog, i ljudi iz trojke imaju x prijedloga ukidanje entiteta samo drzavni i opstinski nivo, pa df gradjanska drzava pa hiljadu nekih zelja, ali sve su to samo stvari na papiru, vazno je ono sto se potpise i izglasa.Jordan1961 wrote: ↑26/01/2024 00:10I kako ovaj problem rjesava prijedlog HDZ-a?sajber87 wrote: ↑25/01/2024 23:56Pa ja o tome govorim sve vrijeme, pisao sam 200 puta, da ne moze gdje su srbi manjina pravo veta a gdje su vecina toga da nema, to ce se morati mjenjati. Da, tog vlajkija su izabrali srbi vecinski, ali hdz u se hebe za hrvate manjeg entiteta tako da nisu zatezali, e bosnjake je briga za svaki pedalj domovine, kako bi se osjecali da nam srbi izglasaju umjesto camila durakovica naprimjer ono zlo od dzevada galijasevica, da li bi sda i df rekli to je nas predstavnik legalan izabran po zakonu, moj ne bi bio nikad da je 1000 puta legalanJordan1961 wrote: ↑25/01/2024 23:28
Ti sa pamcenjem covjecije ribice bi morao znati da ne treba nikakv dzevad pored Denisa. Sjecas li se Vlajkija? Sto njega ne spomenu? Ko u PC sjedi u klubovima Hrvata i Bosnjaka u Vijecu naroda PC? Kako to da ti ne padne napamet da se izmjeni kad si vec tako principijelan, rodila ga majka pametna?
Ponovicu ovdje se bez nekog sranja nista rijesiti nece, a sacekajmo kako ce se rijesiti pitanje drzavne imovine prosle godine sam pisao ono ce po meni biti neki okidac
-
Jordan1961
#18219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa HDZ zeli promjene a po tvrdnji Cirila ni NIP ni SDP ni NS nemaju nista protiv. Jesu li to te promjene koje najavljujes?sajber87 wrote: ↑26/01/2024 00:13Zaboravio sam da napisem, ja ne popujem nikom oko pravopisa izmislio si, govorio sam davno da na forumu pisem kako mi je lakse i brze. Sustina posta je bila da se blizi kraj statusu quo i da snsd sda df hdz mogu samo da kmece jer niko od njih zeli promjene
-
sajber87
#18220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Treba li opet da se vracamo na post gdje sam dokazao da je cirilo kao i zeljko bakir mile obicni lazovi, ali vrijeme ce te demantovati kao u svemu jer nista od toga nece biti usvojeno a kad se to desi a desice se ne znam sta ces onda pricati. Balon koji ce brzo da ispuse jer je zasnovan na lazi halabuci i spinu.Jordan1961 wrote: ↑26/01/2024 00:21Pa HDZ zeli promjene a po tvrdnji Cirila ni NIP ni SDP ni NS nemaju nista protiv. Jesu li to te promjene koje najavljujes?
-
Trile_
#18221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kifla nije na strani EU, taj je na strani gdje moze vise ukrast.vee-jay wrote: ↑25/01/2024 23:58 Pa nije Komsic prvi put rekao da BiH ne zasluzuje otvaranje pregovora sa EU
EU je kurva.
NiP je na strani EU, NS na strani USA, a SDP samo da je na vlasti.![]()
Tesko vrijeme za matore.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
- Ozimician
#18223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.faktor.ba/vijest/sudska-odl ... ca-/222962
Da li je ova vijest za politicke ili ekonomske teme. Vise od 8 godina.
Eh ovim se treba baviti na evropskom putu, formiranje trgovackih/privrednih sudova koji bi imali zadatak da ovakve sporove rjesavaju u roku od max. pola godine.
Da li je ova vijest za politicke ili ekonomske teme. Vise od 8 godina.
Eh ovim se treba baviti na evropskom putu, formiranje trgovackih/privrednih sudova koji bi imali zadatak da ovakve sporove rjesavaju u roku od max. pola godine.
- Login77777
#18224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pitaj Avdu @Str0nza pa ces znati.relativno84 wrote: ↑25/01/2024 23:10Sta se desi, prosvijetli mekoliko vidim i moderacija radi isto, tako da jos jednom pucas u prazno.
- dr_Evil
#18225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Plinska interkonekcija Rekao je kako je južna plinska interkonekcija strateški projekt Bosne i Hercegovine, ali i Hrvata u BiH. "Problem je da kad smo kazali da to idemo napraviti pripremili smo i zakon o južnoj plinskoj interkonekciji i jedan dio zakona je tko će to voditi. Ne možete plin i gas miješati u Bosni i Hercegovini.
To su strateški resursi i ne budimo naivni, Je li realno da jedna tvrtka u kojoj nema niti jednog uposlenog Hrvata i da netko kaže da će to oni raditi za deset godina", rekao je. Ponovio je primjere dvaju elektroprivreda, dvaju telekoma, pošta. "Predlažem da vlasništvo firme Južna interkonekcije bude vlada Federacije BiH", rekao je i ponovio kako je to strateški projekt Hrvata u BiH.
Rekao je kako treba naći izlaz iz ovoga svega te dodao kako "nije mudro prkositi nekome tko ima moć" i dodao kako nema izbora jer bi odustajanje od strateških projekata bilo eutanaziranje naroda. "Energija", rekao je, "Pa nema strateškijeg interesa".
Eh eto, i sta cemo sad!