canvra888 wrote: ↑24/01/2024 19:01Pa logično, s obzirom kakve poluge i na kakvim pozicijama su jevreji u SAD-u, zar ikog to iznenađuje?General War wrote: ↑24/01/2024 18:24canvra888 wrote: ↑24/01/2024 15:12 Pa vidiš li ti uopće pozadinu iza tog videa, "conservative friends of Israel"![]()
Pa naravno da će takva spika biti. Sam sebe matiraš.
I da, svijest o Palestini u SAD-u nije nikad u historiji veća bila, što svjedoči i, između ostalog, opadanje rejtinga Bidenu, zbog njegove podrške Netanyahu.![]()
Jest veca, ali ni blizu kao za Izrael...stanje na terenu sve pokazuje.
I još pored takve činjenice, trend podrške Palestini je u porastu. Što se može vidjeti po protestima, što po naelektrisanošću mladih po pitanju podržavanje Izraela od strane vlade.
Znači po ovoj tvojoj logici je i Holokaust opravdan jer su ga onomad opravdavale progresivne države kao što su Njemačka, Italija i sl.?General War wrote: ↑24/01/2024 18:26nema sta, vasa logika je u sridu, samo sto vas niko ne razumije u svijetu, osim ovih "progresivnih pokreta i par jos progresivnijih drzava"![]()
![]()
Čim ti uzimaš kvantitet i brojnost nekoga na nekoj strani, jasno je koliko je sati. To što licemjerni zapad nije na strani Palestine, ne govori apsolutno ništa o činjeničnom stanju.
-Ja sam bio uvjerejnja da "ankete" nesto pokazuju..ali eto saznadoh od tebe da i protesti nesto dokazuju.
Totalno glupo poredjenje...osim da Jevreji nisu napali Njemacku (italija nema nikakve veze sa holokaustom) pobili njemce i plus okupirali Rajnsku oblast, za taj dio Istorije ne znam ali ocito ti bi mogao reci nesto vise
Jedino Licemjerno je po milioniti put ponavljati jednu te istu mantru, ignorisuci opstepoznate cinjenice.