Demokratska fronta Željko Komšić

Škobo Habu

#61751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

BHCluster wrote: 24/01/2024 11:09 Kako Trojkini botovi brzo popuse hdZ/uZp propagandu, pateticno.
Čudi me da ti i slični, u svojoj nenadmašnoj ljubavi spram Komše, niste mu pripisali i zasluge za dovođenje Von Der Leyen i Rutte-a u Predsjedništvo BiH.

Možda ih Komšić na skijanju upoznao, pa pozvao u Sarajevo? :lol:
BHCluster

#61752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote: 24/01/2024 12:47
BHCluster wrote: 24/01/2024 11:09 Kako Trojkini botovi brzo popuse hdZ/uZp propagandu, pateticno.
Čudi me da ti i slični, u svojoj nenadmašnoj ljubavi spram Komše, niste mu pripisali i zasluge za dovođenje Von Der Leyen i Rutte-a u Predsjedništvo BiH.

Možda ih Komšić na skijanju upoznao, pa pozvao u Sarajevo? :lol:
Ti kao forumska pojava bi se trebao pljunuti u lice svakog jutra samo radi svoga botovanja po forumu, pogotovo kad se uzme u obzir tvoje pisanje prije izbora i sve ono sto su ti politicki miljenici obecavali pa iznevjerili. I kao tokvog Komsic nije nista gori politicar od Trojkini naprotiv jos kad se uzme u obzir politicka eliti NiP-a. Nikakva ljuba prema Komsicu, licno mislim da je mogao i morao bolje.
Škobo Habu

#61753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

BHCluster wrote: 24/01/2024 12:59

Ti kao forumska pojava bi se trebao pljunuti u lice svakog jutra samo radi svoga botovanja po forumu, pogotovo kad se uzme u obzir tvoje pisanje prije izbora i sve ono sto su ti politicki miljenici obecavali pa iznevjerili. I kao tokvog Komsic nije nista gori politicar od Trojkini naprotiv jos kad se uzme u obzir politicka eliti NiP-a. Nikakva ljuba prema Komsicu, licno mislim da je mogao i morao bolje.
Moje mišljenje na temu Komšića je konzistentno nepromjenjeno već više od jednog desetljeća.

Opet ponavljam, Trojka je na diplomatskom planu uradila više za godinu dana nego li Komšić za sve svoje mandate.
On po pitanju agitovanja, lobiranja i diplomatske ofanzive samo je uljebljavao sebi bliske ljude.

I prič'o priče za malu djecu poput tebe.
BHCluster

#61754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote: 24/01/2024 13:17
BHCluster wrote: 24/01/2024 12:59

Moje mišljenje na temu Komšića je konzistentno nepromjenjeno već više od jednog desetljeća.

Opet ponavljam, Trojka je na diplomatskom planu uradila više za godinu dana nego li Komšić za sve svoje mandate.
On po pitanju agitovanja, lobiranja i diplomatske ofanzive samo je uljebljavao sebi bliske ljude.

I prič'o priče za malu djecu poput tebe.
A Bosna i Hercegovina u najdubljoj politickoj krizi od potpisivanja DMS, osim ako ti mislis da VP, Amerikanci...
Škobo Habu

#61755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

BHCluster wrote: 24/01/2024 14:14

A Bosna i Hercegovina u najdubljoj politickoj krizi od potpisivanja DMS, osim ako ti mislis da VP, Amerikanci...
Je, da su Bakir&Željko u tandemu na vlasti - do sad bi NATO bio na Drini. :roll:

Ne može biti dublja kriza od gubitka tužbe za agresiju od strane Srbije. Ta kriza se nikad nije prevazišla.
BHCluster

#61756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote: 24/01/2024 14:32
BHCluster wrote: 24/01/2024 14:14

Je, da su Bakir&Željko u tandemu na vlasti - do sad bi NATO bio na Drini. :roll:

Ne može biti dublja kriza od gubitka tužbe za agresiju od strane Srbije. Ta kriza se nikad nije prevazišla.
Bakir je proslost a DF ste ugasili na proslim ili pretproslim izborima ne mogu se sjetiti tacno pa ne znam o kojem Zeljki pises. To za tuzbu se slazem, medjutim ne vidim da je neko drugi uradio bilo kakvu studiju o pokretanju nove tuzbe kad uzmemo u obzir presudu Stanisicu i Simatovicu?
Predrag Kojović : Neću dati podršku Čavari koji je u Busovači dočekao ratnog zločinca

Nermin Nikšić: Sa ljudima koji se nalaze na crnoj listi naravno da nismo spremni surađivati

Predrag Kojović: Ako opozicija pobijedi, 14 prioriteta će biti usvojeno u prva tri mjeseca nove većine. Ako ne bude, ja lično ću preuzeti odgovornost.

Edin Forto: Naša stranka nikada neće koalirati s organizacijom čiji su čelni ljudi na američkoj ‘crnoj listi

Sabina Ćudić: Naša stranka je rekla da neće ići sa SDA i u onu vlast u kojoj je nemoguće napraviti promjenu, a mislim da je to sa HDZ-om i SNSD-om. Naša stranka neće formirati vlast na državnom nivou ako je čine i HDZ i SNSD. Sa SNSD-om Naša stranka nikako neće formirati vlast i ukoliko se HDZ ne može odvojiti od te stranke i ukoliko je to njihovo opredjeljenje mi nećemo u tome učestvovati. Dakle, HDZ ćemo izbjeći tamo gdje je i ako je moguće, ali Naša stranka neće učestvovati u formiranju vlasti sa SNSD-om, ne zbog kaprica već zbog toga što bismo postavili ljude na ministarske pozicije koji imaju odgovornost i cilj ne misle da bi to mogli postići sa SNSD-om na vlasti.

Damir Arnaut: Nećemo sa SDA i SNSD-om nikad! Ja vam kažem, ja sam četiri godine proveo govoreći kako razbiti taj tronožac na način da se izbiju dvije noge. Ako dvije noge ostanu, HDZ i SNSD, ta vlast neće ništa napraviti ko god da uđe s njima.
:oops:
saabsa

#61757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by saabsa »

Škobo Habu wrote: 24/01/2024 08:48 Ne znam koliko puta do sada treba ponoviti da je Komšić jedan obični parazit i ublehaš.

Realno gledajući, bez obzira na sve manjkavosti Konakovićeva NiP-a, isti je na diplomatskom planu uradio više za godinu dana - po pitanju angažmana i lobiranja, nego li što je Bakirov politički instrument u Predsjedništvu BiH, za sve ove godine.
Pa sad i nije neki problem uraditi više od nekog ko je uradio NIŠTA.
MarlboroGold

#61758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarlboroGold »

Ja Željka ne podnosim od kad je napustio SDP. Nije zbog stranke... SDP je karina teška još od smrti Durakovića.

Željko je kasnije pokazao pravo lice. Obični ublehaš, demagog i populista koji kad ga prenese priča o ratu i ostalo na šta se narod uvijek ložio.

Nema sumnje da jeste veliki patriota i to mu se ne može osporiti, ali da je ublehaš i parazit to je činjenica.

Sam je prouzrokovao ovakvo divljanje HDZ-a svojom inercijom iz mandata u mandat. Da je bar nakon drugog mandata imenovao nekog adekvatnog zamjenika bilo bi mnogo bolje, ali jok mora on sebe gurati godinama.
sumirprimus

#61759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

Željko nije i moj predsjednik, nikad nece ni biti. Od nameta nema selameta :bih:
Officer Crabtree

#61760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Officer Crabtree »

A zato je Neka legimitmi premijer :thumbup:
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#61761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by W0rM »

MarlboroGold wrote: 24/01/2024 15:49 Ja Željka ne podnosim od kad je napustio SDP. Nije zbog stranke... SDP je karina teška još od smrti Durakovića.

Željko je kasnije pokazao pravo lice. Obični ublehaš, demagog i populista koji kad ga prenese priča o ratu i ostalo na šta se narod uvijek ložio.

Nema sumnje da jeste veliki patriota i to mu se ne može osporiti, ali da je ublehaš i parazit to je činjenica.

Sam je prouzrokovao ovakvo divljanje HDZ-a svojom inercijom iz mandata u mandat. Da je bar nakon drugog mandata imenovao nekog adekvatnog zamjenika bilo bi mnogo bolje, ali jok mora on sebe gurati godinama.
Zelis da kazes da bez njega HDZ ne bi podivljao?
drug_profi

#61762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Opet ista priča.
Pogledati rezultate HDZ na izborima 2006, 2010, pa naovamo.
Vidi se tendencija broja glasova koja najednom iz sunovrata ide strelovito uvis.
I to sa manjim brojem hrvata nego tada.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#61763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by W0rM »

I opet kazem, da nema ZK, ta polarizacija bi se svakako desila, kao sto se desilo u manjem BH enitetu.
Jordan1961

#61764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Jordan1961 »

MarlboroGold wrote: 24/01/2024 15:49 Ja Željka ne podnosim od kad je napustio SDP. Nije zbog stranke... SDP je karina teška još od smrti Durakovića.

Licnost kao licnost nije najbitnija stvar ovdje. To je samo personifikacija. Moze biti bilo ko drugi.
Kljucna stvar je temeljna definicija. Sta je BiH? Drzava kako kaze Ustav BiH ili drzavna zajednica tri entiteta/naroda kako mantraju SNS(H)D(Z).
Da li su clanovi Predsjednistva BiH predstavnici pojedinih konstituentnih naroda po mantri dvojca bez kormilara ili ih biraju svi gradjani BiH iz reda konstituentnih naroda tako da svi zajedno i svaki ponaosob predstavljaju sve gradjanje, narode i ostale u BiH (kako pise u Ustavu BiH i kako je presudio US BiH)?
Ovdje se nakakvim izmenama zakona na mala vrata mijenja ustavni ustroj drzave.
jazzer

#61765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jazzer »

MarlboroGold wrote: 24/01/2024 15:49 ...Da je bar nakon drugog mandata imenovao nekog adekvatnog zamjenika bilo bi mnogo bolje, ali jok mora on sebe gurati godinama.
Pa on jedino zna parazitirati na državnoj sisi, sta mislim da bi drugo mogao raditi? Biti sekretari MZ Hrasno? I to los sekretar?

Pa on je bio i 4 godine u PS BiH, gdje je bio aktivan onoliko koliko sam bio i ja. Kandidovao se da može kod 4 godine uzimati predobru platu a ne raditi nista. Taj voli vlast malo vise od Halida Genjca, samo malo vise ali ipak vise.

I ti misliš da je trebao predloziti nekoga drugog umjesto debe. DF i postoji da bi on živio na plecima ljudi iz realnog sektora.
Jordan1961

#61766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Jordan1961 »

jazzer wrote: 24/01/2024 19:18
MarlboroGold wrote: 24/01/2024 15:49 ...Da je bar nakon drugog mandata imenovao nekog adekvatnog zamjenika bilo bi mnogo bolje, ali jok mora on sebe gurati godinama.
Pa on jedino zna parazitirati na državnoj sisi, sta mislim da bi drugo mogao raditi? Biti sekretari MZ Hrasno? I to los sekretar?

Pa on je bio i 4 godine u PS BiH, gdje je bio aktivan onoliko koliko sam bio i ja. Kandidovao se da može kod 4 godine uzimati predobru platu a ne raditi nista. Taj voli vlast malo vise od Halida Genjca, samo malo vise ali ipak vise.

I ti misliš da je trebao predloziti nekoga drugog umjesto debe. DF i postoji da bi on živio na plecima ljudi iz realnog sektora.
Bil' ovaj bio bolji?
https://www.nacional.hr/coviceva-igra-p ... -radnjama/
pemanapemani

#61767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

U Bosni i Hercegovini žive samo dva Hrvata - Čović i Komšić, odnosno, 1.5 Hrvat, jer je Čović Hrvat od 2013.

Tako da član Predsjedništva može biti samo jedan od njih dvojice i niko drugi.

Ako kritikuješ Komšića za nerad, jasno je kao dan da si simpatizer Čovića i uzp HDZ.

Druga opcija ne postoji.
Point.

#61768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Druga opcija je?
pemanapemani

#61769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Point. wrote: 25/01/2024 10:11 Druga opcija je?
Pa nema druge opcije, samo Komšić ili Čović, to su jedina dva Hrvata u BiH.

Svi ostali koji se predstavljaju kao Hrvati nisu legitimni i legalni ni za jednog od ova dva prava Hrvata.
kakabanja213

#61770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakabanja213 »

sumirprimus wrote: 24/01/2024 15:53 Željko nije i moj predsjednik, nikad nece ni biti. Od nameta nema selameta :bih:
Ima li ikakve sanse da se zna za koga si ti glasao na proslim izborima za clana predsjednistva iz FBiH ( nije bitno iz reda Hrvata ili iz reda Bosnjaka)?
MarlboroGold

#61771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarlboroGold »

pemanapemani wrote: 25/01/2024 10:14

Svi ostali koji se predstavljaju kao Hrvati nisu legitimni i legalni ni za jednog od ova dva prava Hrvata.
Kod Komšića nije tako, ali njegov problem je što nikad nije dovoljno radio na tome da ima veću podršku Hrvata, a podršku Bošnjaka i ostalih je uvijek uzimao zdravo za gotovo. On je samom sebi na kraju napravio veliki problem, Čović je to iskoristio, a Plenković i ekipa su izlobirali svugdje gdje su mogli. Zato sad imaš situaciju da je pitanje dana kad će švabo nametnuti izborni zakon.
sumirprimus

#61772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

kakabanja213 wrote: 25/01/2024 10:19
sumirprimus wrote: 24/01/2024 15:53 Željko nije i moj predsjednik, nikad nece ni biti. Od nameta nema selameta :bih:
Ima li ikakve sanse da se zna za koga si ti glasao na proslim izborima za clana predsjednistva iz FBiH ( nije bitno iz reda Hrvata ili iz reda Bosnjaka)?
Sta mislis? Iskreno
Point.

#61773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Komšić nikad nije potencirao ko je pravi Hrvat a ko krivi, to je Draganova specijalnost.

Sdp? NS?
kakabanja213

#61774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakabanja213 »

sumirprimus wrote: 25/01/2024 12:47
kakabanja213 wrote: 25/01/2024 10:19
Sta mislis? Iskreno
Ne znam zivota mi. Iz ovog posta iznad mislim da si glasao za Covica, mada mi nije jasno sta Covic moze ponuditi nekom ko kaze da je iz Tuzle.

Oooo evo skontah da Cova uopste nije bio kandidat nego Kristo. Tako da iskreno mislim i nadam se da si glasao za Kristo.
Last edited by kakabanja213 on 25/01/2024 13:30, edited 1 time in total.
palermo

#61775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

A Borjana ? Pikaju li se i zene ? Mogao bih ja dobaciti i 5-6 ako se pikaju i zene.
Post Reply