Posto izgleda ti znas sta Covic i Dodik znaju mozes nam reci sta znaju o prepiskama u vezi odlaska u Dubaji nekih politicara iz Federacije?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
plavi_E
#17801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
plavi_E
-
Jordan1961
#17803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa od pocetka je dvojac bez kormilara govorio da ce Srbi i Hrvati upravljati BiH i izabrati one Bosnjake koji ponude vise. Evo sada svjedocimo. Cim je malo ozbiljnije zapelo, vade se kosturi iz ormara. Oni kojim je upuceno znaju o cemu se radi i da li je blef u pitanju.
Dvojac bez kormilara moze oboriti vlast i formirati novu (citaj SDA, ako ponude vise od Trojke). Ko ce znati, mozda bi im onda jos lakse islo.
Vidjecemo.
-
sajber87
#17804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prije ce biti da ti znas vise o tome, ja ono sto znam je od sda botova sda portala i sda medija i da vaskovic pise o tome. Evo reci ti jer si sigurno "dobro" potkovan informacijama
-
plavi_E
#17805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa javi to bolan Amerikancima da se onako ne sramote sa onim izjavama oko stvari koje ne postoje.
-
plavi_E
#17806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja znam samo ono sto je Konakovic sam rekao kod Senada. On je sam rekao da Dodik misli na njega.sajber87 wrote: ↑24/01/2024 22:07Prije ce biti da ti znas vise o tome, ja ono sto znam je od sda botova sda portala i sda medija i da vaskovic pise o tome. Evo reci ti jer si sigurno "dobro" potkovan informacijama![]()
-
sajber87
#17807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa oni bi to i uradili kao svaki put nakon izbora da im marfi nije rekao no no jer vrijeme raspleta dolazi, a zasto je marfiju(god bless america) bilo vazno da bude trojka snsd hdz a ne sda df snsd hdz moraces pitati cika marfija(god bless america)Jordan1961 wrote: ↑24/01/2024 22:07Pa od pocetka je dvojac bez kormilara govorio da ce Srbi i Hrvati upravljati BiH i izabrati one Bosnjake koji ponude vise. Evo sada svjedocimo. Cim je malo ozbiljnije zapelo, vade se kosturi iz ormara. Oni kojim je upuceno znaju o cemu se radi i da li je blef u pitanju.
Dvojac bez kormilara moze oboriti vlast i formirati novu (citaj SDA, ako ponude vise od Trojke). Ko ce znati, mozda bi im onda jos lakse islo.
Vidjecemo.
-
A_A_AKCIJA
#17808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jesi li svjestan šta radiš ?HDZ ima svoj imperativ i svoje viđenje rješenja cjelokupne situacije koje se najviše tiče pitanja izbora člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, rješenja koja su u Neumu provejavala. Ako gledamo parcijalno, teško možemo razmišljati o bilo kakvim rješenjima. Mi smo stava da se mora krenuti sa izmjenom Ustava, jer u sklopu izmjena Izbornog zakona za nas je imperativno pitanje rješenje presuda međunarodnih sudova, otklanjanje najveće diskriminacije na prostoru Evrope i svijeta vjerovatno, da građani BiH ne mogu biti kandidati za člana Predsjedništva svoje zemlje, a onda bi trebalo u narednim danima ili sedmicama pozvati i opoziciju na nivou države da o tome porazgovaramo, da vidimo da li su moguće te izmjene Ustava, a onda se vratiti na neka konkretna rješenja po pitanju i članova Predsjedništva, zaključio je Konaković.
Dođeš sa retardiranim pitanjem i nabaciš mi volej da poentiram sa pravim i kvalitetnim odgovorom koji tvoj pokušaj napravi još glupljim i smješnijim.
Samo nastavi, neće mi dodijati
-
sajber87
#17809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A dodik rekao da ne misli na konakovica bar tako rece kod senada. Znaci sada vjerujes konakovicu ili dodiku ili mozda vaskovicu kome sad vjerujesplavi_E wrote: ↑24/01/2024 22:10Ja znam samo ono sto je Konakovic sam rekao kod Senada. On je sam rekao da Dodik misli na njega.
-
A_A_AKCIJA
#17810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znam da se diraš na spomen Mileta i da je jedina nada, ali da ste ga već počeli zvati šefom, je i za mene iznenađenje
-
plavi_E
#17811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
@sajber87
Konakovic je rekao da je Dodik rekao da ne misli na njega ali da on zna da on misli na njega. Od kud Konakovic zna da Dodik misli na njega iako Dodik tvrdi suprotno?
Konakovic je rekao da je Dodik rekao da ne misli na njega ali da on zna da on misli na njega. Od kud Konakovic zna da Dodik misli na njega iako Dodik tvrdi suprotno?
-
plavi_E
#17812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
a onda bi trebalo u narednim danima ili sedmicama pozvati i opoziciju na nivou države da o tome porazgovaramo, da vidimo da li su moguće te izmjene Ustava, a onda se vratiti na neka konkretna rješenja po pitanju i članova Predsjedništva, zaključio je Konaković.
Znaci li ovo ako ne budu moguce promjene Ustava da ce se onda vratiti konkretnim rijesenjima za clanove presjednistva? Kojim konretnim rijesenjima?
Znaci li ovo ako ne budu moguce promjene Ustava da ce se onda vratiti konkretnim rijesenjima za clanove presjednistva? Kojim konretnim rijesenjima?
-
sajber87
#17813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A da pitas konakovica, ja mogu da pretpostavim samo, vjerovatno sto ga botovi i sda portali provlace kroz pricu konstantno, ne vidim sta moze drugo da bude
- GandalfSivi
#17814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Haaajdeee da ti ooobjaaasniiiim, aaaliiii pooolaaaakoooo.
Pa ti onda opet u najboljem manitu trolova izvrni to.
Znaci, neki dan u Laktasima se nadju predstavnici vlasti. I svako nabaci svoje prijedloge kao pocetnu tacku pregovora. Mislim, toliko su stvari na pocetku da HDZ cak i nema prijedlog zakona za izbor predsjednistva, nego trazi od HNS-a da ga dostavi u roku od dva dana poslije Laktasa. I sve to uz opasku da se moze mijenjati IZ bez mjenjanja ustava. Ameri na sve to imaju dva komentara, prvi da nije moguce mjenjati IZ bez izmjene ustava i drugi da u POTENCIJALNI dogovor treba ubaciti i tehnicke izmjene zakona, koje omogucuju pravednije provodjenje izbora. Da ti pomognem, evo ti i tweet, pa da ponovimo bukvalno DRUGU rijec istoga, gdje kaze PROPOSALS a ne AGREEMENTS.
Shvatas li sada ili ces i dalje trolati?
-
sajber87
#17815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Trolace, zato i piseGandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 22:21Haaajdeee da ti ooobjaaasniiiim, aaaliiii pooolaaaakoooo.plavi_E wrote: ↑24/01/2024 21:51Pa objasni ti zbog cega Amerikanci kritikuju ne postojeci dogovor?GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 21:49Kakav si ti trol, rijetko vidjeno ba klix forumu do sada…SpoilerShow
Pa ti onda opet u najboljem manitu trolova izvrni to.
Znaci, neki dan u Laktasima se nadju predstavnici vlasti. I svako nabaci svoje prijedloge kao pocetnu tacku pregovora. Mislim, toliko su stvari na pocetku da HDZ cak i nema prijedlog zakona za izbor predsjednistva, nego trazi od HNS-a da ga dostavi u roku od dva dana poslije Laktasa. I sve to uz opasku da se moze mijenjati IZ bez mjenjanja ustava. Ameri na sve to imaju dva komentara, prvi da nije moguce mjenjati IZ bez izmjene ustava i drugi da u POTENCIJALNI dogovor treba ubaciti i tehnicke izmjene zakona, koje omogucuju pravednije provodjenje izbora. Da ti pomognem, evo ti i tweet, pa da ponovimo bukvalno DRUGU rijec istoga, gdje kaze PROPOSALS a ne AGREEMENTS.
Shvatas li sada ili ces i dalje trolati?
- GandalfSivi
#17816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Treba sendvic zaraditi, ali kao sto davno rekih, ne crtam ja zbog njega, nego zbog onih koji citaju i koji bi se mozda i upecali na njegovo trolanje…
-
plavi_E
#17817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
@GandalfSivi
Znaci HDZ je otisao na sastanak bez ikakve ideje kako da dobiju "legitimnog" clana presjednistva? Tek morali smisljati? O temi o koja im je na prvom mjestu u zadnjih 15 godina.
A Ameri nisu kritikovali dogovor nego "potencijalni" dogovor.
Znaci HDZ je otisao na sastanak bez ikakve ideje kako da dobiju "legitimnog" clana presjednistva? Tek morali smisljati? O temi o koja im je na prvom mjestu u zadnjih 15 godina.
A Ameri nisu kritikovali dogovor nego "potencijalni" dogovor.
-
Jordan1961
#17818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Lijepo je biti selektivan sa onim sto ti ne pase. Jedino sto virtualni prostor sve pamti.A_A_AKCIJA wrote: ↑24/01/2024 22:11Jesi li svjestan šta radiš ?HDZ ima svoj imperativ i svoje viđenje rješenja cjelokupne situacije koje se najviše tiče pitanja izbora člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, rješenja koja su u Neumu provejavala. Ako gledamo parcijalno, teško možemo razmišljati o bilo kakvim rješenjima. Mi smo stava da se mora krenuti sa izmjenom Ustava, jer u sklopu izmjena Izbornog zakona za nas je imperativno pitanje rješenje presuda međunarodnih sudova, otklanjanje najveće diskriminacije na prostoru Evrope i svijeta vjerovatno, da građani BiH ne mogu biti kandidati za člana Predsjedništva svoje zemlje, a onda bi trebalo u narednim danima ili sedmicama pozvati i opoziciju na nivou države da o tome porazgovaramo, da vidimo da li su moguće te izmjene Ustava, a onda se vratiti na neka konkretna rješenja po pitanju i članova Predsjedništva, zaključio je Konaković.
Dođeš sa retardiranim pitanjem i nabaciš mi volej da poentiram sa pravim i kvalitetnim odgovorom koji tvoj pokušaj napravi još glupljim i smješnijim.
Samo nastavi, neće mi dodijati![]()
Nego sta bi sa "imperativom"? Raspisa se a o tome ni rijeci.
-
Jordan1961
#17819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Haj' se ti odluci sta znaci "ignore" koji si ranije spominjao.A_A_AKCIJA wrote: ↑24/01/2024 22:15Znam da se diraš na spomen Mileta i da je jedina nada, ali da ste ga već počeli zvati šefom, je i za mene iznenađenje![]()
p.s. Jesil' pratio ekipu u Bakince i pade li sta drugo osim sendvica tamo?
- GandalfSivi
#17820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kao sto rekoh, trolalo se i trolat ce se. HDZ nema pojma kako upakivati clana predsjednistva a da nije de facto apartheid, ili ces mozda poreci da je dan poslije Covic dao HNS-u rok da izadju sa cistim prijedlogom. To sto vas na SDA akademiji ne uce engleskom i sta znaci rijec proposal, to nije moj problem…
-
sajber87
#17821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mene jedino sto zaista zalosti je to sto vidim da je nekim ljudima vaznija stranka nego drzava i narod i to nakon genocida i masovnih zlocina sto su pocinjeni nad bosnjacima, za mene je to porazna cinjenica kakvi su to ljudi i da li postoji gram morala i obraza kod njihGandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 22:27 Treba sendvic zaraditi, ali kao sto davno rekih, ne crtam ja zbog njega, nego zbog onih koji citaju i koji bi se mozda i upecali na njegovo trolanje…
Last edited by sajber87 on 24/01/2024 22:34, edited 1 time in total.
- Ozimician
#17822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bgmi neki su zasluzili i pecenje veceras, sendvic je malo. 
-
plavi_E
#17823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znaci 15 godina nisu pojma imali i onda za dva dana skontali. Na sastanku zamolili za dva dana fore da to skonatju. Mozda nisu ni znali da ce na sastanku biti tema "izabir hrvatskog clana presjednistva".GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 22:31 Kao sto rekoh, trolalo se i trolat ce se. HDZ nema pojma kako upakivati clana predsjednistva a da nije de facto apartheid,
-
palermo
#17824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kako nema pojma ? Pa dao je prijedlogGandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 22:31Kao sto rekoh, trolalo se i trolat ce se. HDZ nema pojma kako upakivati clana predsjednistva a da nije de facto apartheid, ili ces mozda poreci da je dan poslije Covic dao HNS-u rok da izadju sa cistim prijedlogom. To sto vas na SDA akademiji ne uce engleskom i sta znaci rijec proposal, to nije moj problem…
- GandalfSivi
#17825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da se vratimo (a ganjat cemo se), je li Americka ambasada kritikovala dogovor ili prijedloge?plavi_E wrote: ↑24/01/2024 22:35Znaci 15 godina nisu pojma imali i onda za dva dana skontali. Na sastanku zamolili za dva dana fore da to skonatju. Mozda nisu ni znali da ce na sastanku biti tema "izabir hrvatskog clana presjednistva".GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 22:31 Kao sto rekoh, trolalo se i trolat ce se. HDZ nema pojma kako upakivati clana predsjednistva a da nije de facto apartheid,![]()