sencobih wrote: ↑25/01/2024 13:22
laserShow wrote: ↑25/01/2024 10:21
sencobih wrote: ↑25/01/2024 09:08
Meni na moja tv ful s popust na kupljeni uređaj iznosi uz ugovor na 24 mjeseca je 250KM
koji je to uredjaj pa da vidimo stvarni popust.
Recimo, playstation je bio oko 1600KM (ako s ne varam), s popustom 1300KM. Kao usteda 300KM, dok je stvarna cijena u radnjama ala ekupi santa bila 1000-1100KM
Znam da ima na pijaci za te pare , znam da postoje kreditne kartice, znam da postoje mikro kreditne organizacije, znam da postoji keš, ali svako ima svoje razloge ,nisu svi dobri sa kešom, zamisli da ima ljudi koji su na minimalcu, a ipak bi željeli djetetu kupiti mobitel a da ne daju citavu platu odjednom. Znam slučajeva da ljudi kupe , neko im ukrade, razbiju. Šta će nego kupiti drugi na 24 rate , žalosno ali život je takav
Pa kazem,dobro je imati kao opciju ali u BHTu davanje na rate po ultra visokim cijenama ti racunaju kao benefit

I plus vezivanje na 1-2 godine.
Tu ne da nema benefita,nego smo donji debelo.
Ja znam da je kod nas tesko,besparica,porodice sa djecom,itd itd ...i sam sam poslije rata bio u situaciji da se uzima na rate,kuburilo se,borilo...sve ja to postujem i super je da ima opcija.
Ali nemoj da nas sve BHT gleda kao socijalne slucajeve i da nam za nase pare peodaje muda pod bubrege.
Evo ja cu najvjerovatnije ugasiti i pretplatu i preci kod konkurencije,potpisati ugovor i za 12,5 KM imati puno vise nego sada imam za 25 KM.
Kada istekne ,opet cu gledati sta je najpovoljnije i ko daje fino za novac,pa ako bude bht,opet cu preci tim i sve tako.
Ja ovca nisam nikada bio.