Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kod mene se “immediate” se može promijeniti samo na “off” i “scheduled”.
Koja verzija iOS-a je kod tebe?
Hvala tebi što se trudiš..
Zvat ću banku sutra da vidim u čemu je problem..
Haris033 wrote: ↑15/01/2024 23:33
Kod mene se “immediate” se može promijeniti samo na “off” i “scheduled”.
Koja verzija iOS-a je kod tebe?
Hvala tebi što se trudiš..
Zvat ću banku sutra da vidim u čemu je problem..
Meni nisu dolazile notifikacije nikako iako sam imao sve podešeno.. cimali se malo pozivima malo mailovima i sad radi a nisam nista dirao poslije. Pa sad…
ug_lee wrote: ↑16/01/2024 18:12
Meni nisu dolazile notifikacije nikako iako sam imao sve podešeno.. cimali se malo pozivima malo mailovima i sad radi a nisam nista dirao poslije. Pa sad…
Znaci, do njih je?
I kod žene sve naštimano, ali notifikacija nema
NecuVise wrote: ↑10/01/2024 07:20
Ja evo pokušao nešto kupiti preko PayPal, odbilo mi transakciju iz nekog razloga a rezervisalo pare. Sad ja tu ne mogu ništa jer se transakcija ne vidi a logično, još sam kupovao, pa tako sad rezervacije imam preko tog iznosa i mogu samo čekati. Nisu mi te pare sad neophodne, ali da jesu bio bih donji.
Banku tako jednom nazvao da skine rezervaciju, prvo ti kažu sačekajte da se prikaže kao transakcija u sistemu onda pitaju koji je iz is, kad je napravljena transakcija itd. Znači prepušten sam na milost i nemilost banke kada će mi biti skinuta rezervacija.
Totalno čudna Banka. S jedne strane uvode Google Pay među prvima u BiH a s druge strane sa ovim rezeevacijama i knjizenjem su u periodu od prije 20 godina.
Ja sam nedavno prešao sa Raiffeisena na Unicredit.
Prvo što sam primijetio je da je aplikacija puuuno sporija u odnosu na Raiffeisen .
A drugo ovo sa transakcijama koje na Raiffeisenu budu prikazane maltene odmah a ovdje par dana prođe , ne kontam.
Ovo što si napisao za rezervacije je također vrlo obeshrabrujuće i može biti problem ako inače tako rade.
Raspitivao sam se za prelazak na fiksnu kamatnu stopu kod stambenog kredita. Troškovi su 1% od ostatka glavnice i troskovi kod notara ugovora i hipoteke.
A dobije se trenutna fiksna kamatna stopa za stambeni. Da li je neko u skorije vrijeme izvrsio promjenu i koja se moze ocekivati kamatna stopa?
kokuz_sa wrote: ↑20/01/2024 12:44
Imam potvrdu o placanju sa stranice sa koje sam platio
Al je u valuti koja nije nasa
Na mail ne dolaxi potvrda od banke o placanju
Pa ne mora ni biti u našoj valuti ako si platio u stranoj valuti. Carina svakako gleda cijenu u stranoj valuti i preračunava po srednjem kursu na dan kada paket stigne na carinu. Jer taj kurs po kojem ti je banka sad preračunala cijenu carina svakako neće uzimati u obzir.
Kako ide ona kupovina odjednom,pa kasnije dijelim na rate? Kontam neki krevet uzeti,pa jel provučem visu ili mastercard, pa kasnije u aplikaciji izaberem i podijelim ili? Jel ima dosta kamate tako,ovi nemaju obročnu...
Kiki_Musampa wrote: ↑23/01/2024 16:03
Kako ide ona kupovina odjednom,pa kasnije dijelim na rate? Kontam neki krevet uzeti,pa jel provučem visu ili mastercard, pa kasnije u aplikaciji izaberem i podijelim ili? Jel ima dosta kamate tako,ovi nemaju obročnu...
Upravo tako. Platis kreditnom karticom puni iznos, potom u sebi u m-ba aplikaciji podijelis na koliko rata zelis.
Kamata ovisi o periodu otplate, sto je period duzi i kamata je veca. Ako se ne varam ide do nekih 10-12%. Ima na njihovj stranici.
mc-twin wrote: ↑23/01/2024 16:53
Upravo tako. Platis kreditnom karticom puni iznos, potom u sebi u m-ba aplikaciji podijelis na koliko rata zelis.
Kamata ovisi o periodu otplate, sto je period duzi i kamata je veca. Ako se ne varam ide do nekih 10-12%. Ima na njihovj stranici.
Kakva je razlika od shopping kartice gdje nema kamata od ovog djeljenja rata u app
mc-twin wrote: ↑23/01/2024 16:53
Kakva je razlika od shopping kartice gdje nema kamata od ovog djeljenja rata u app
Svaku transakciju (internet, POS, bankomat) mozes podjelit u m-ba aplikaciji. (Iznos ne moze bit manji od 100 KM a veci od 10.000 KM
Kad nema kamata znaci da ta radnja ima ugovor sa unicreditom.