Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- no_sekirli
#17351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A tko ste vi @palermo ?
Imate li vi neki svoj prijedlog ili da ostavimo sve kako jeste dok se boje ne rastope?
Imate li vi neki svoj prijedlog ili da ostavimo sve kako jeste dok se boje ne rastope?
- SmokingMan
#17352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jesmo, dobili smo NGO.e
Strane političare treće kategorije, i Marfija, koji se ovjde više ponaša kao turista sa fotoparatom.
Strane političare treće kategorije, i Marfija, koji se ovjde više ponaša kao turista sa fotoparatom.
-
palermo
#17353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja sam palermo, stari forumas, inace iz Mostara. Drago mi je.no_sekirli wrote: ↑23/01/2024 20:20 A tko ste vi @palermo ?
Da, imam prijedlog, ostavimo sve dok se boje ne rastope, odnosno sve dotle dok prijedlozi koji dolaze ne budu isli u korist drzave i njenog izvornog multietnickog, demokratskog karaktera.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kako danas surealno izgleda ovo guzenje Bakira od strane Komsica
-
RtrnOfSalisbury
#17355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jel osla delegooocija
makar him mi ne placamo prevoz i putne troskove, kogaj. treba citat izmedzu redova, i protumaciti posluke tj. poruke. pregovora ce biti cim otpocnu a ota eu da je nest, nebi britanci izasli, jedino da su htjeli napravit mjesto za bejundha. ako nas misle puscat u eu nek pozure, treba dozivjet dan kad mile laktaski izadje pred parlamenat i odrzi besjedu a onda dragon covic odrzi besjedu o legitimnosti i trecem.
neg, kace nova delegooocija u sarajvo
neg, kace nova delegooocija u sarajvo
- no_sekirli
#17356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Napisao si da su prijedlozi gori za vas. Valjda si mislio na mnozinu, a ja sam te pitao tko ste to vi kojima ce biti gore? Da sam te mislio persirati, napisao bih veliko vpalermo wrote: ↑23/01/2024 20:28Ja sam palermo, stari forumas, inace iz Mostara. Drago mi je.no_sekirli wrote: ↑23/01/2024 20:20 A tko ste vi @palermo ?
Da, imam prijedlog, ostavimo sve dok se boje ne rastope, odnosno sve dotle dok prijedlozi koji dolaze ne budu isli u korist drzave i njenog izvornog multietnickog, demokratskog karaktera.
Ako ste vecina vi, kojima odgovara ova rahat patnja, ja nemam nista drugo reci, nego da se postuje odluka vecine. I ja cu je prvi postovati, kao sto je i sada postujem.
Samo mi nisi rekao sta su drzava, gradjani, narodi u BiH profitirali od ove rahat patnje koju vi zagovarate?
Dopustam mogucnost da ste vi dio establismenta na drzavnoj sisi pa imate odredjeni sicar, osobno ili grupno pa ste za rahat patnju, i to je sasvim legalno.
- dale cooper
#17357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
1. Izvorni multietnički i demokratski karakter države je potisnut samim potpisivanjem DMS-a.palermo wrote: ↑23/01/2024 20:28Ja sam palermo, stari forumas, inace iz Mostara. Drago mi je.no_sekirli wrote: ↑23/01/2024 20:20 A tko ste vi @palermo ?
2. Imali smo rastapanje boja četiri godine tehničkog mandata Novalića bez nekih konkretnih prijedlog u korist države.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#17358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Lepi je nas najelokventniji politicar koji je sve svjetske face imao u telefonu, ali nazalost kad je dobio priliku, sve cega se dotakao unistio je.dale cooper wrote: ↑23/01/2024 20:00Teško je razlučiti, jer je riječ o dvojici kraljeva šuplje priče.Iako, Lepi je ovdje bio poprilično iskren i direktan o načinu kao bi ova zemlja
trebala da funkcioniše po DMS-u na način kako ga je on potpisao i razumio.
Ovaj video govori koliko je on iznad Komsica i Izetbegovica u intelektualnom, retorickom i politickom smislu.
Njih dvojica izledaju kao otuzni pajaci kraj njega. Komsic vristi na njega, zove ga Bobanom i Tudjmanom samo jer mu je ovaj istinu sasuo u brk.
Ali voli nas narod preglumljivanje i patetisanje.
Njih dvojica penziju docekase prehljebljeni u politickim funkcijama.
On nestade.
Pogledaj ovaj video sto sam ja postao. To je iz 2010. Guzi Komso Bakira sve u 16
- dale cooper
#17359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma znam...gledao sam ovo sve uživo kad se dešavalo._BataZiv_0809 wrote: ↑23/01/2024 20:41Lepi je nas najelokventniji politicar koji je sve svjetske face imao u telefonu, ali nazalost kad je dobio priliku, sve cega se dotakao unistio je.dale cooper wrote: ↑23/01/2024 20:00Teško je razlučiti, jer je riječ o dvojici kraljeva šuplje priče.Iako, Lepi je ovdje bio poprilično iskren i direktan o načinu kao bi ova zemlja
trebala da funkcioniše po DMS-u na način kako ga je on potpisao i razumio.
Ovaj video govori koliko je on iznad Komsica i Izetbegovica u intelektualnom, retorickom i politickom smislu.
Njih dvojica izledaju kao otuzni pajaci kraj njega. Komsic vristi na njega, zove ga Bobanom i Tudjmanom samo jer mu je ovaj istinu sasuo u brk.
Ali voli nas narod preglumljivanje i patetisanje.
Njih dvojica penziju docekase prehljebljeni u politickim funkcijama.
On nestade.
Pogledaj ovaj video sto sam ja postao. To je iz 2010. Guzi Komso Bakira sve u 16![]()
- dječak sa šibicama
#17360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jedino sto EU ne komanduje Smitu, ima tu jedan mnogo mocniji igrac od EU koji je danas samo posmatrao sta se dogadja.
Osnovni problem EU je stotinu baba kilava djeca odnosno nejedinstven stav, vizavi cinjenice da uniju cini vise drzava.
Osnovni problem EU je stotinu baba kilava djeca odnosno nejedinstven stav, vizavi cinjenice da uniju cini vise drzava.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#17361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
@dale cooper
Ma gledao sam i ja.
Ponedjeljak 60 minuta redovan sam bio.
Navijao sam za Komsica svim srcem
How little did we know
Ma gledao sam i ja.
Ponedjeljak 60 minuta redovan sam bio.
Navijao sam za Komsica svim srcem
How little did we know
-
swanfilter
#17362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne mogu vjerovati da si Smit priusti izbor Komsica nazvati prevarom.
Sramota.
Sramota.
- Janjicar
#17363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Deklaracija o lojalnolsti…
Ma daaaj…
Ma daaaj…
-
dudlov
#17364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
nisam upratio. ima li kakav link? baš me zanima.swanfilter wrote: ↑23/01/2024 20:45 Ne mogu vjerovati da si Smit priusti izbor Komsica nazvati prevarom.
Sramota.
-
palermo
#17365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa mi smo oni koji ovu drzavu dozivljavaju svojom jedinom domovinom, vecinom su to Bosnjaci ali ima tu i jedan dio Srba i Hrvata ( nazalost,.ne veliki).no_sekirli wrote: ↑23/01/2024 20:36Napisao si da su prijedlozi gori za vas. Valjda si mislio na mnozinu, a ja sam te pitao tko ste to vi kojima ce biti gore? Da sam te mislio persirati, napisao bih veliko vpalermo wrote: ↑23/01/2024 20:28Ja sam palermo, stari forumas, inace iz Mostara. Drago mi je.no_sekirli wrote: ↑23/01/2024 20:20 A tko ste vi @palermo ?
Da, imam prijedlog, ostavimo sve dok se boje ne rastope, odnosno sve dotle dok prijedlozi koji dolaze ne budu isli u korist drzave i njenog izvornog multietnickog, demokratskog karaktera.![]()
Ako ste vecina vi, kojima odgovara ova rahat patnja, ja nemam nista drugo reci, nego da se postuje odluka vecine. I ja cu je prvi postovati, kao sto je i sada postujem.
Samo mi nisi rekao sta su drzava, gradjani, narodi u BiH profitirali od ove rahat patnje koju vi zagovarate?
Dopustam mogucnost da ste vi dio establismenta na drzavnoj sisi pa imate odredjeni sicar, osobno ili grupno pa ste za rahat patnju, i to je sasvim legalno.
Vrlo je jasno da prijedlozi koji danas na stolu idu protiv interesa drzave Bosne i Hercegovine i njenog izvornog multietnickog karaktera ,a posebno protiv Bosnjaka kao politickog naroda. Uostalom, kolega vi ste rekli, nek se.mijenja pa makar i na gore, i ja sam samo ukazao da to na gore vazi za samo jednu grupu...ovu koju spomenuh i kojoj i sam pripadam. Za ostale, dakle one.koji dozivljavaju Bosnu i Hercegovinu na drugaciji naci ( bilo kao vrlo privremeno i prelazno rjesenj, bilo kao sopstvenu koloniju ) prihvatanje pomenutih rjesenja bio bi korak na bolje.
Sta se dobilo rahat patnjom, pa jos uvijek postoji Bosna i Hercegovina, Bosnjaci su jos uvijek politicki narod, zivi se u njoj, mnogi ne zive lose ( neki naravno zive, nazalost) , bilo je i nekih uspjeha, bilo je i neuspjeha.....Naravno, rahat patnja nije najbolja solucija, ali je svakako bolja ( za ove iz prve grrupe) od pristajanja na kapitulanyske uslove koji im se nude. Za ove iz druge grupe predmijevam da rahat patnja im ne ide u prilog ( sto uostalom pokazuju napori.koje ulazu da njihovi prijedlozi budu prihvaceni)
I na kraju, drago mi je sto ste odmah u meni prepoznali dio postojeceg establishmenta duboko uronjenog u postojeci sistem ( znate ono tenderi, budzetska sisa i slicno) jer ko bi, osim naravno tog profila.ljudi, bio protiv ovih prijedloga koji donose promjenu. Makar i na gore.
-
sumirprimus
#17366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sujetan i priglup, opasna kombinacija za vlast zarad licnog interesa , sto on uspjesno godinama demonstrira._BataZiv_0809 wrote: ↑23/01/2024 20:30
Kako danas surealno izgleda ovo guzenje Bakira od strane Komsica![]()
-
swanfilter
#17367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Htio sam ti kopirati tekst odgovora Smita na pitanje o IZ, i sada taj navod nije u odg. Uopste nema rijeci prevara. Tri puta sam citao ...dudlov wrote: ↑23/01/2024 20:53nisam upratio. ima li kakav link? baš me zanima.swanfilter wrote: ↑23/01/2024 20:45 Ne mogu vjerovati da si Smit priusti izbor Komsica nazvati prevarom.
Sramota.
-
sumirprimus
#17368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne bi se ni ja sastao sa komsicem, kakvi izabrani predstavnici takva i drzava, takva i sramota.
- no_sekirli
#17369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
@palermo
Odgovorno tvrdim da ova rahat patnja odgovara samo pripadnicima establismenta, ratnim profiterima, neobiznismenima, kriminalcima i slicnima. I takvi su protiv bilo kakvih promjena, odnosno jesu za promjene, ali da bi njima, tj.vama bilo bolje.
Nisi odgovorio u cemu je BiH napredovala u ovom stanju latentnih sranja? Ekonomija, sport, industrija, obrazovanje, tehnologija, cestogradnja, muzika, film?
Ako je ovo sta imamo sada, to sto ti kao deklarirani Bosnjak-podrzavas, i ako je ova drzava dobra za Bosnjake, onda svaka cast majstore. Ja smatram da nije.
Ja smatram da se treba mijenjati, pa taman ispalo i gore, makar cemo svi znati da je prije bilo bolje, i da i to novo treba mijenjati.
A to sto ti osjecas ovu drzavu kao svoju i jedinu, nemoj misliti da i onaj koji ne misli kao ti, da je isto tako ne osjeca svojom i jedinom. Ako si Bosnjak, ovo nije tvoja babovina koja ti je prepisana, kao sto nije ni nekog Hrvata ili Srbina. Tvoje ili moje je samo ono sto u ZK izvatku pise da je tvoje ili moje. Ni pedlja vise ni manje.
Kompromis se mora naci, i nesto se mora mijenjati, dogovorom ili nametanjem. Barem mi se cini da postoji takva vecina na politickoj sceni. A i u svijetu.
Ako je vecina za rahat patnju, neka ostane tako, mada, nece mi biti drago.
Odgovorno tvrdim da ova rahat patnja odgovara samo pripadnicima establismenta, ratnim profiterima, neobiznismenima, kriminalcima i slicnima. I takvi su protiv bilo kakvih promjena, odnosno jesu za promjene, ali da bi njima, tj.vama bilo bolje.
Nisi odgovorio u cemu je BiH napredovala u ovom stanju latentnih sranja? Ekonomija, sport, industrija, obrazovanje, tehnologija, cestogradnja, muzika, film?
Ako je ovo sta imamo sada, to sto ti kao deklarirani Bosnjak-podrzavas, i ako je ova drzava dobra za Bosnjake, onda svaka cast majstore. Ja smatram da nije.
Ja smatram da se treba mijenjati, pa taman ispalo i gore, makar cemo svi znati da je prije bilo bolje, i da i to novo treba mijenjati.
A to sto ti osjecas ovu drzavu kao svoju i jedinu, nemoj misliti da i onaj koji ne misli kao ti, da je isto tako ne osjeca svojom i jedinom. Ako si Bosnjak, ovo nije tvoja babovina koja ti je prepisana, kao sto nije ni nekog Hrvata ili Srbina. Tvoje ili moje je samo ono sto u ZK izvatku pise da je tvoje ili moje. Ni pedlja vise ni manje.
Kompromis se mora naci, i nesto se mora mijenjati, dogovorom ili nametanjem. Barem mi se cini da postoji takva vecina na politickoj sceni. A i u svijetu.
-
swanfilter
-
DonieBrasco
#17371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/turs ... /240123188
I da USA, EU ne mogu izaci na kraj sa jednim Dodikom, Covicem, ... BiH koja nema drugog puta nego EU i NATO ?

I da USA, EU ne mogu izaci na kraj sa jednim Dodikom, Covicem, ... BiH koja nema drugog puta nego EU i NATO ?
- no_sekirli
#17372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prosirio Putko NATO savezDonieBrasco wrote: ↑23/01/2024 21:38 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/turs ... /240123188
![]()
- Ozimician
#17373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja baDonieBrasco wrote: ↑23/01/2024 21:38 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/turs ... /240123188
![]()
-
palermo
#17374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kompromis vec postoji. Koji bi ti dodatni kompromis.no_sekirli wrote: ↑23/01/2024 21:20 @palermo
Drzava Bosna i Hercegovina, ovakva ili onakva je jedoni garant opstankq Bosnjaka.....ona moze biti bolja....manje bolja, gora, ali bez nje ne postoje Bosnjaci. Drzave koja ima elemenye i poluge drzave a nije samo prazna ljustura
U cemu je napredovala, pa zivimo, primamo platu, vozimo auta, idemo u inostranstco, dobili smo Oskara, dolaze ljudi iz inostrqnsyva da nas posjecuju....moze se otici i u inosyrqnstvo raditi ako ti se ovdje ne svidja, i to je ova drzava omogucila...
Negi, ne volim biti nepristojan, al ako sam ja dio , kako si me okarakterisao, establishmenta, kojoj ti grupaciji po svom misljenju pripadas.....necu nagadjati.
-
Jordan1961
#17375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne mozes se ti sastati sa cistacicom u Predsjednistvu a o portiru da ni ne govorimo.sumirprimus wrote: ↑23/01/2024 21:18 Ne bi se ni ja sastao sa komsicem, kakvi izabrani predstavnici takva i drzava, takva i sramota.
Jesi si umislio. Tiiiiito dragi.