Ja fakat ne znam jesi ti prirodno takav ili treniras.
Kupit cu ti novi kalendar.
Procitaj historiju svog svetog avdije koliko je fuzija, partnerstava, preuzimanja i svacega necega prosao.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ja fakat ne znam jesi ti prirodno takav ili treniras.
Jer su 60-ih poceli ubijati pare i postali too big to fail, podrska drzave ako zagusti ko i vauvau, 70-e i 90-e ih nisu puno okrznule.canvra888 wrote: ↑21/01/2024 23:26Aha, a što se to Toyota u taj vakat ne osloni na koga?Evolution_IV wrote: ↑21/01/2024 23:20otkud?? posljedica balon ekonomije koja je pukla u Japanu krajem 90tih, da mazda ne bi propala tada, dio dionica je prodan fordu i da se olaksa razvoj auta i time smanje troskovi svima : ford, mazda, volvo i svi prezivjese i osamostalise se i tebi je to lose![]()
Evolution_IV wrote: ↑21/01/2024 23:27zato sto je gigant i proda najvise auta na svijetucanvra888 wrote: ↑21/01/2024 23:26Aha, a što se to Toyota u taj vakat ne osloni na koga?Evolution_IV wrote: ↑21/01/2024 23:20
otkud?? posljedica balon ekonomije koja je pukla u Japanu krajem 90tih, da mazda ne bi propala tada, dio dionica je prodan fordu i da se olaksa razvoj auta i time smanje troskovi svima : ford, mazda, volvo i svi prezivjese i osamostalise se i tebi je to lose![]()
![]()
Aferim nadošli. Dakle ako za nekoga imate razloga da se busate u prsa oko in-house proizvodnje, to je Toyota, a ne Mazda koja je morala bail out tražit partnerstvima s drugim kompanijama.EFD22 wrote: ↑21/01/2024 23:28Zato što je Toyota veća firma od cjelokupnog VW AG oduvijekcanvra888 wrote: ↑21/01/2024 23:26Aha, a što se to Toyota u taj vakat ne osloni na koga?Evolution_IV wrote: ↑21/01/2024 23:20
otkud?? posljedica balon ekonomije koja je pukla u Japanu krajem 90tih, da mazda ne bi propala tada, dio dionica je prodan fordu i da se olaksa razvoj auta i time smanje troskovi svima : ford, mazda, volvo i svi prezivjese i osamostalise se i tebi je to lose![]()
I ti baš lupaš gluposti jebote
Mene iskreno zaboli za Audija, da sutra propadne, ni iz džepa ni u džepkravamuzara wrote: ↑21/01/2024 23:31Ja fakat ne znam jesi ti prirodno takav ili treniras.
Kupit cu ti novi kalendar.
Procitaj historiju svog svetog avdije koliko je fuzija, partnerstava, preuzimanja i svacega necega prosao.
Je l' sa francuskim motorimakravamuzara wrote: ↑21/01/2024 23:54 Vise Mazda radi in-house nego deset puta veca Toyota, gdje ti zivis.
Pa eto kad pitas, jeste, Proace, Proace City i Proace Verso imaju 1.5 BlueHDI i 1.2 Puretech, najgori dizel i najgori benzin na trzistu.canvra888 wrote: ↑21/01/2024 23:55Je l' sa francuskim motorimakravamuzara wrote: ↑21/01/2024 23:54 Vise Mazda radi in-house nego deset puta veca Toyota, gdje ti zivis.![]()
Ah pa to skoro kao da napokon zaključujemo da su skoro svi nekad bili u partnerstvu s nekimkravamuzara wrote: ↑21/01/2024 23:59Pa eto kad pitas, jeste, Proace, Proace City i Proace Verso imaju 1.5 BlueHDI i 1.2 Puretech, najgori dizel i najgori benzin na trzistu.canvra888 wrote: ↑21/01/2024 23:55Je l' sa francuskim motorimakravamuzara wrote: ↑21/01/2024 23:54 Vise Mazda radi in-house nego deset puta veca Toyota, gdje ti zivis.![]()
1.6 HDI je barem bio dobar![]()
Zar ne radi vise nego Stellantis, vise nego Toyota, vise nego benvej ?canvra888 wrote: ↑22/01/2024 00:21Ah pa to skoro kao da napokon zaključujemo da su skoro svi nekad bili u partnerstvu s nekimkravamuzara wrote: ↑21/01/2024 23:59Pa eto kad pitas, jeste, Proace, Proace City i Proace Verso imaju 1.5 BlueHDI i 1.2 Puretech, najgori dizel i najgori benzin na trzistu.
Što je i bilo zbog čega sam se zapravo i uhvatio u ovu cijelu diskusiju, onda kada ti je kolega izjavio da Mazda sve in-house radi...
Radi više, ali više≠sve.kravamuzara wrote: ↑22/01/2024 00:26Zar ne radi vise nego Stellantis, vise nego Toyota, vise nego benvej ?canvra888 wrote: ↑22/01/2024 00:21Ah pa to skoro kao da napokon zaključujemo da su skoro svi nekad bili u partnerstvu s nekimkravamuzara wrote: ↑21/01/2024 23:59
Pa eto kad pitas, jeste, Proace, Proace City i Proace Verso imaju 1.5 BlueHDI i 1.2 Puretech, najgori dizel i najgori benzin na trzistu.
Što je i bilo zbog čega sam se zapravo i uhvatio u ovu cijelu diskusiju, onda kada ti je kolega izjavio da Mazda sve in-house radi...
Deset puta manja![]()
Interesantna je i meni ali ne toliko, mislim sve mi je zanimljivo sto nije standardno i sto iskace iz klisea, zeljno iscekujem recimo R36 gtr ako ga i bude
Mislim da se Mazda zeli pozicionirati u premium dugorocno, ali ni tada nece pucati na Mercedesov nivo. Vise nesto kao Volvo, odnosno ispod njega.artur morgan wrote: ↑22/01/2024 13:56 Mazda nije premium segment, i sama sebe Mazda ne pozicionira u taj segment.
Zbog toga nema smisla Mazdu poredit sa Mercedesom, niti Mercedes sa Mazdom.
O sitnicama, manama ili prednostima se može govoriti kad se uporede auta iz sličnog cjenovnog razreda koja su međusobna konkrencija.
Japanska mašina, kad je vozi balkanac pravi mačo muškarac.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑22/01/2024 14:31Mislim da se Mazda zeli pozicionirati u premium dugorocno, ali ni tada nece pucati na Mercedesov nivo. Vise nesto kao Volvo, odnosno ispod njega.artur morgan wrote: ↑22/01/2024 13:56 Mazda nije premium segment, i sama sebe Mazda ne pozicionira u taj segment.
O sitnicama, manama ili prednostima se može govoriti kad se uporede auta iz sličnog cjenovnog razreda koja su međusobna konkrencija.
Tako mi barem izgleda po ovim novim modelima, interijeru i cjenovnom razredu.
Ali do tada, pomalo je i smijesno kad vidis Kodiaq i Tarraco i Mazdu sa otprilike istim cijenama trenutno. Mislim da je tu razlika toliko ocigledna da ovdje nema vauvau ekipe da ista kazu.
Pa da…Skoda daleko najbolje auto tu.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑22/01/2024 14:31Mislim da se Mazda zeli pozicionirati u premium dugorocno, ali ni tada nece pucati na Mercedesov nivo. Vise nesto kao Volvo, odnosno ispod njega.artur morgan wrote: ↑22/01/2024 13:56 Mazda nije premium segment, i sama sebe Mazda ne pozicionira u taj segment.
Tako mi barem izgleda po ovim novim modelima, interijeru i cjenovnom razredu.
Ali do tada, pomalo je i smijesno kad vidis Kodiaq i Tarraco i Mazdu sa otprilike istim cijenama trenutno. Mislim da je tu razlika toliko ocigledna da ovdje nema vauvau ekipe da ista kazu.