Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#16376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

Sonron wrote: 22/01/2024 12:26 Hahahahahah, da vidim ko će me natjerati da glasam i neka pucaju kazne, u DE neka pošalju na adresu ako žele i ako saznaju. Jednom sam izašao na izbore 2014 i dao glas DF i Željku Komšiću i kontao da ispunim svoju građansku dužnost u očekivanju da će se nešto poboljšati u mom mladom životu tada, al u kurcu. Kad bude neka alternativa koja će raditi na poboljšanju i sa jasnim planom i programom života/standarda/provodom zakona itd... mogu glasati i rado ću izaći.
onda neka i nema baznije ako mislis da nepostivanjem zakona doprinosis istoj. Najjaci ste mi vi sto bi kao neka prava, a ne izvrsavaju obaveze. Jos ste mi gori vi koji mislte da ce se davanjem glasa, bez daljih pracenja nesto postici.

Ono dao sam ti glas, hajde ti mi sada napravi drzavu. Ja u kurcu.
Ozimician

#16377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 22/01/2024 12:28
Ozimician wrote: 22/01/2024 12:20 Pazi, kako planiras nekoga iz dijaspore primorati na glasanje? Znas i sam kako ide proces registracije, moras ukucati adresu, skenirati dokumente i iz BiH i iz te zemlje (kao potvrda adrese). Eh kako ces nekome poslati glasacki materijal ako ti on ne dostavi adresu ?

Sto se glasanja postom tice, najvise je Srbija i Hrvatska i Njemacka, te 3 zemlje su vodece. Njemacka samo zato jer tu zivi najnovija dijaspora koja jos uvijek prati politiku i to je to. Ratna i poratna dijaspora glasa mizerno (Skandinavija i USA).

Takodjer, kad uzmes broj glasova postom, procenat dijaspore koji posalje svoj glas za izbore je mizeran, malom broju BiH znaci nesto u konkretnom smislu.

Takodjer, bitnost dijaspore za BiH je u svakom mogucem smislu precjenjena (i politicki i ekonomski).
pa ako gospoda nece da glasuju neka prestanu da nama ovdje da popuju o dnevnopolitičkoj situaciji i da glasamo za provjerene desnicarske opcije :lol:
Pa vjeruj da ti koji ne glasaju i ne popuju ovdje, 90% dijaspore ne zanima uopste politicka situacija u BIH i nisu u toku.

Pa jbt u BiH imas najmanje 50% ljudi koje ne zanima ni politika ni izbori, eh sad kad takav neko ode iz BiH - sigurno ce ga poceti zanimati. :D

A svako moze da glasa za koga zeli, pa i za te tvoje desnicare koji dobiju dosta glasova iz dijaspore. :D
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#16378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Ozimician wrote: 22/01/2024 12:20 Pazi, kako planiras nekoga iz dijaspore primorati na glasanje? Znas i sam kako ide proces registracije, moras ukucati adresu, skenirati dokumente i iz BiH i iz te zemlje (kao potvrda adrese). Eh kako ces nekome poslati glasacki materijal ako ti on ne dostavi adresu ?

Sto se glasanja postom tice, najvise je Srbija i Hrvatska i Njemacka, te 3 zemlje su vodece. Njemacka samo zato jer tu zivi najnovija dijaspora koja jos uvijek prati politiku i to je to. Ratna i poratna dijaspora glasa mizerno (Skandinavija i USA).

Takodjer, kad uzmes broj glasova postom, procenat dijaspore koji posalje svoj glas za izbore je mizeran, malom broju BiH znaci nesto u konkretnom smislu.

Takodjer, bitnost dijaspore za BiH je u svakom mogucem smislu precjenjena (i politicki i ekonomski).
Ako bude obavezno glasanje, on ne dodje, dobije kaznu, koja ce mu doci na adresu prebivalista e.g. nece moci obnoviti licne dokumente dok ne plati, recimo da je kazna 1000KMcica, 500 Eurica nije nikome malo (to naravno vazi za osobe koje imaju prijavljeno prebivaliste u BiH) :)

To i jest zalosno, ima jako puno dijaspore i u Austriji, msm da je 90k bio podatak, koji su ono, opusteni, kao da se radi o tudjoj drzavi a ne maticnoj domovini.

Ne mislim da je precijenjena, ali da je inaktivna, zaspala, troma - tu se slazem.
Ozimician

#16379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

W0rM wrote: 22/01/2024 12:34

Ako bude obavezno glasanje, on ne dodje, dobije kaznu, koja ce mu doci na adresu prebivalista e.g. nece moci obnoviti licne dokumente dok ne plati, recimo da je kazna 1000KMcica, 500 Eurica nije nikome malo (to naravno vazi za osobe koje imaju prijavljeno prebivaliste u BiH) :)

To i jest zalosno, ima jako puno dijaspore i u Austriji, msm da je 90k bio podatak, koji su ono, opusteni, kao da se radi o tudjoj drzavi a ne maticnoj domovini.

Ne mislim da je precijenjena, ali da je inaktivna, zaspala, troma - tu se slazem.
Austrijska dijaspora i jeste najgora, i ovo uzivo sto sam upoznao i na forumu, ja ne znam sta je ono. :-) :-) :-)
Koji primitivizam tu vlada, ili su teski left-autosovinisti (citaj: komunjare) ili desni krscansko-islamski radikali, nema izmedju.

Precjenjena je - jer se cesto navodi da oni uticu na rezultate izbora i jos se odvaze neki pa kazu da bi BiH propala da nema dijaspore. :-)
dr_Evil

#16380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 22/01/2024 12:37

Austrijska dijaspora i jeste najgora, i ovo uzivo sto sam upoznao i na forumu, ja ne znam sta je ono. :-) :-) :-)
Koji primitivizam tu vlada, ili su teski left-autosovinisti (citaj: komunjare) ili desni krscansko-islamski radikali, nema izmedju.

Precjenjena je - jer se cesto navodi da oni uticu na rezultate izbora i jos se odvaze neki pa kazu da bi BiH propala da nema dijaspore. :-)
Bolan mi komunjare najponosniji faktor BiH :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#16381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

Ozimician wrote: 22/01/2024 12:37 [
Austrijska dijaspora i jeste najgora, i ovo uzivo sto sam upoznao i na forumu, ja ne znam sta je ono.
Koji primitivizam tu vlada
Moze ti se, sve ti je dopusteno
dr_Evil

#16382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Sonron wrote: 22/01/2024 12:26 Hahahahahah, da vidim ko će me natjerati da glasam i neka pucaju kazne, u DE neka pošalju na adresu ako žele i ako saznaju. Jednom sam izašao na izbore 2014 i dao glas DF i Željku Komšiću i kontao da ispunim svoju građansku dužnost u očekivanju da će se nešto poboljšati u mom mladom životu tada, al u kurcu. Kad bude neka alternativa koja će raditi na poboljšanju i sa jasnim planom i programom života/standarda/provodom zakona itd... mogu glasati i rado ću izaći.
Mnogo lagano, pise ti se kazna na adresu u BiH, ako je nemas onda svakako nisi duzan glasati. Na izlazu ili ulazu u BiH policija moze vidjeti da li imas neplacenih kazni, ako nemas prebivaliste mislim da te posmatra kao stranog drzavljanina i duzan si platiti na mjestu :D mislim bar.
BHCluster

#16383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

sajber87 wrote: 22/01/2024 11:13
BHCluster wrote: 22/01/2024 11:02
sajber87 wrote: 22/01/2024 10:54

Jedino sto je dobro u potezu blokade sda i satelita je to sto se napokon ogolilo da sve ove godine nisu snsd i hdz jedini koji bi da razbiju bosnu nego da tu postoji i izdajnicka ekipa koja se lazno kune u istu a sve sto zeli je isto kao snsd i hdz, a to je status quo, jer zamislimo hipoteticki da nema ovih tema da imamo savrsen sistem o cemu bi sda df i podanici pricali. O ekonomiji o korupciji o sprjecavanju kradja na izborima o nezavisnom sudstvu itd ahaaa :lol:
Jadino o cemu kleptonacionalisti mogu pricati i bacati suplju je ne daj bosnu leeendoo ne daj islam leeendoo
Ti ili si glup ili ne znas procitati napisano!

P.S. Dva puta ti trebalo da nista napises.
Takav rijecnik kod kuce mozes koristiti, savjetujem ti da procitas post ponovo iako sumnjam da zelis da ga shvatis, naprosto takvi kao ti odbijaju svaku pomisao na to.
Ti ako ne vidis problem da se strana za koju sad opet vidimo da se sa figama u dzepovima kune u bosnu a jedino u sta se kunu je vlast ponasa isto kao oni koji bi bosnu razbijali onda nista uzivaj u snsd sda df hdz igrama koje traju godinama ali kraj im se blizi jer da nije tako ne bi ovoliko lazne tender patri(J)ote kmecale
Image
Point.

#16384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Login77777 wrote: 22/01/2024 10:18 Ali zamisli gledas Face Cudic-Dunovic i nemas ni jedne kritike na racun desnicarskog deefovog populizma Milana Dunovica. I sve to dok kao strani drzavljanin uzivas sve prednosti sistema u Svedskoj. :lol:
Švicarac, Sabina Silajdžić, ne Čudić. Uopšte ne pratiš časove a komentarišeš brže bolje da dobiješ povratni smajli od trojke trajvana.
Ozimician

#16385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

dr_Evil wrote: 22/01/2024 12:40

Bolan mi komunjare najponosniji faktor BiH :D
Hahahaha. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ma znas na sto sam mislio.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#16386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

W0rM wrote: 22/01/2024 12:34

Osvrnut cu se samo na ovaj zeleni dio. Dijaspora itekako utice na izbore to dokazuje S i H dijaspora, pogledaj koliko su bitni BH Hrvati tokom izbora u Hrvatskoj, a tako je i vice versa u Bosni, te samo se sjeti kolona autobusa ljudi sto dodju iz Srbije da glasaju u Srebrenica da nacelnik ne bi bio Bosnjacki.
BiH ne bi propala bez dijaspore, ali situacija bi bila za nivo teza, vecini ljudi u dijaspori je 50 eura, dolara ili franaka, jedno vece za izlazak, a ljudima te iste pare u Bosni znaci placen neki ili vise racuna za rezije.
Arachnoidea

#16387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Arachnoidea »

Ako se ovaj HDZ prijedlog izbora usvoji najveci pobjednik na narednim opstim izborima ce ponovo biti Komsic. Covjek samo postoji ne radi apsolutno nista i dobija glasove na "gradjansku drzavu" i spasavanje Bosne od Covica.
Jos bolje ce proci s kampanjom nema vise gradjanske oteli nam dusmani.
House

#16388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by House »

znači gonič robova gura treću izbornu jedinicu.
DonieBrasco

#16389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Ako ne prođe upravo ce Šmit to da nametne, tako je vjerovatno i planirano svo vrijeme a ove tehnicke stvari su samo paravan za to od kojih nista nece biti.
sajber87

#16390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Arachnoidea wrote: 22/01/2024 13:52 Ako se ovaj HDZ prijedlog izbora usvoji najveci pobjednik na narednim opstim izborima ce ponovo biti Komsic. Covjek samo postoji ne radi apsolutno nista i dobija glasove na "gradjansku drzavu" i spasavanje Bosne od Covica.
Oni da znaju da ce to tako biti ne bi vristali i kmecali ovoliko, njima jedino odgovara da se ne promjeni nista i da ostane status quo podijeljene drzave da se zauzmu rovovi da se "kolju" medjusobno a da vidi cuda vladaju zajedno a na vlast sa covicem i dodikom nisu gadljivi sto su pokazale sve ove godine. Njima je ko bubrezima u loju a raja ogrezla u mrznji besperspektivnosti bjezanju od njih takvih. Sda i df ovoliko kmece jer osjete da je gotovo sa tim.
Ozimician

#16391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

sajber87 wrote: 22/01/2024 13:58
Arachnoidea wrote: 22/01/2024 13:52 Ako se ovaj HDZ prijedlog izbora usvoji najveci pobjednik na narednim opstim izborima ce ponovo biti Komsic. Covjek samo postoji ne radi apsolutno nista i dobija glasove na "gradjansku drzavu" i spasavanje Bosne od Covica.
Oni da znaju da ce to tako biti ne bi vristali i kmecali ovoliko, njima jedino odgovara da se ne promjeni nista i da ostane status quo podijeljene drzave da se zauzmu rovovi da se "kolju" medjusobno a da vidi cuda vladaju zajedno a na vlast sa covicem i dodikom nisu gadljivi sto su pokazale sve ove godine. Njima je ko bubrezima u loju a raja ogrezla u mrznji besperspektivnosti bjezanju od njih takvih. Sda i df ovoliko kmece jer osjete da je gotovo sa tim.
Joj sajbere; ovo ti je zadnja sansa da sacuvas bilo kakav kredibilitet. Ja se iskreno nadam da hoces. :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#16392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sime_cipol »

N.N. wrote: 22/01/2024 11:15 Treba uvesto obavezno glasanje. Bar jedan mandat :mrgreen:
Cisto da se prociste umrli, raseljeni i konacno da vidimo u kakvom smo demografskom qurcu.
Misljenja sam da i sada na izbore izadje cc 70% stanovnika drzave.
Samo sto smo 'naspiskovani' pa to pada na otprilike 45-50% izlaznosti.
Koliko ce dijaspore dobiti cestitku kad dodju na ljetovanje :D
sajber87

#16393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Ozimician wrote: 22/01/2024 13:59
Joj sajbere; ovo ti je zadnja sansa da sacuvas bilo kakav kredibilitet. Ja se iskreno nadam da hoces. :D
Nije valjda da i ti mislis da ce sve ostati kao sto je bilo :mrgreen:
Ozimician

#16394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

sajber87 wrote: 22/01/2024 14:01

Ne mislim, ja mislim da ce biti gore nego sto je bilo.

Nadam se da cu ja pogrijesiti.
sajber87

#16395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

sime_cipol wrote: 22/01/2024 14:01
N.N. wrote: 22/01/2024 11:15 Treba uvesto obavezno glasanje. Bar jedan mandat :mrgreen:
Cisto da se prociste umrli, raseljeni i konacno da vidimo u kakvom smo demografskom qurcu.
Misljenja sam da i sada na izbore izadje cc 70% stanovnika drzave.
Samo sto smo 'naspiskovani' pa to pada na otprilike 45-50% izlaznosti.
Koliko ce dijaspore dobiti cestitku kad dodju na ljetovanje :D
Mozda prvu sljedeci put bice prvi u redu za glasanje :mrgreen: veoma vazno bi bilo da dijaspora iz bosanskog entiteta rs shvati izbore ozbiljnije nego do sada
sajber87

#16396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Ozimician wrote: 22/01/2024 14:02
sajber87 wrote: 22/01/2024 14:01

Ne mislim, ja mislim da ce biti gore nego sto je bilo.

Nadam se da cu ja pogrijesiti.
Pazi lako moguce ali fali ti samo dopuna u vidu narodne najmracnije je pred svitanje itd :mrgreen: . Istorija je pokazala da se nakon sranja dodje do rjesenja, na zalost to je tako kad se pameti nema
axe22

#16397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

Jesu TROJKASI vec poceli braniti Covicev prijedlog?
Valja pripremit teren prije nego se usvoji.

(nisi 100% ako to ne kaze Covic, isto kao sto nisi Bosnjo ili Srbin ako to ne kaze Bake i Doda)
Last edited by axe22 on 22/01/2024 14:11, edited 1 time in total.
Arachnoidea

#16398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Arachnoidea »

Naravno da kmece jer je to idealna prilika da profitiras na "izdaji". Ko je mogao ocekivati da ce DF, nakon sto su 100 puta spasili SDA tako sto su usli s njima u koaliciju, srusili onda vladu KS da opet pomognu SDA, ponovo biti relevantan faktor na BH politickoj sceni. Nakon svega toga odrade kampanju na isti princip, ne dam Čoviću u predsjedništvo i milion potpisa za građansku državu i eto ga ni krivi ni dužni fantastičan izborni rezultat.
Da nije bilo uticaja vanjskog faktora ovdje bi opet vlast činila SDA-DF osovina.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#16399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sime_cipol »

Mogao bi se Covic i sa ovim prijedlogom preracunati, pa da ne bude opet Bosnjaci izabrali :D
Adi-g

#16400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Adi-g »

Nisam u toku ali ako ovo hoće Ćovke da se izglasa onda bi mu trebala podrška ruku SDA i DF sa bošnjačke strane???
Locked