FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kakavdanakneiskustvu

#7026 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

muha_sa wrote: 21/01/2024 09:11 @problemnatravunu

Ja sam volio 29. novembar kad padne u srijedu pa sastavimo do ponedeljka :lol:
kako do ponedjeljka,29. i 30. 11, ok,petak 1.12.?
muha_sa

#7027 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by muha_sa »

kakavdanakneiskustvu wrote: 21/01/2024 10:33

Gdje si vidio da poslije srijede i četvrtka ideš u petak na poso a subotom se ne radi :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#7028 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

muha_sa wrote: 21/01/2024 10:35
kakavdanakneiskustvu wrote: 21/01/2024 10:33

Gdje si vidio da poslije srijede i četvrtka ideš u petak na poso a subotom se ne radi :lol: :lol:
i to što kažeš
vee-jay

#7029 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by vee-jay »

muha_sa wrote: 21/01/2024 07:52
nekome wrote: 20/01/2024 23:26
muha_sa wrote: 20/01/2024 21:43 Tu pricu mogu pricat djecurliji al mi koji smo živjeli u doba balkanskog kasapina -krepanog Slobe--znamo kako je bilo i kojim je tokom sve išlo :-)
pa kazite, inace ce vako ovi alternativci svoj prostor naci
Sažvakana tema vec bezbroj puta :-)

Da ne duljim :-) dovoljno ovo pogledat i kome ne bude jasno nikad i nece :-)

sve su teme o proslosti prozvakane hiljadu puta ... samo sto ih neki politicari uvijek stavljaju u fokus da bi SEBE stavili u fokus kao sto je to Dunovic uradio.

covjek ne zna nista, ne moze nista, pa eto da se on - kao Srbin - stavi u odbranu BiH i prikupi sebi i stranci par bodova - i onako usput, na hinjski nacin kreiranja zavjera sa strane napadne Trojku kao "organizatore izdaje".
Snake Eyes

#7030 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Snake Eyes »

suspect_zero wrote: 21/01/2024 10:28 Konakoviću ako ti je ova u stranci još uvijek onda, jebi se.

:bih:
Ona i Konakovic dijele stavove, gotovo pa sigurno.
skupljac_zeljeza

#7031 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by skupljac_zeljeza »

vee-jay wrote: 21/01/2024 10:41 ... samo sto ih neki politicari uvijek stavljaju u fokus da bi SEBE stavili u fokus kao sto je to Dunovic uradio.
Dobar potez Dunovića jer ova žena laže dvije stvari pa ih je publici u Bosni, ali i preko Drine i Save treba objasniti. Tvrdi da je upitna državnost Bosne i Hercegovine jer Srbi 'kao konstitutivni narod' nisu izašli na referendum i da je ok što Dunović nema prava kao Srbin u Federaciji da se kandiduje za Predsjedništvo. Ne može se staviti znak jednakosti ni po čemu između 1. marta i 9. januara kako bi ona haman željela da se promijeni u udžbenicima radi historijskog pomirenja ili novog Bratstva i Jedinstva.
Briselskom deklaracijom o Jugoslaviji od 17. decembra 1991, na temelju preporuka međunarodne Arbitražne komisije, kojom je predsjedavao Robert Badinter, konstatirana je disolucija SFRJ i tadašnje republike pozvane su da se do 23. decembra izjasne o nezavisnosti. Republike su dobile obećanja da će do 15. januara 1992. biti i međunarodno priznate. Tri dana prije isteka spomenutog roka, tj. 20. decembra, koalicija Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice podnijela je traženi zahtjev, a sutra je Skupština srpskog naroda donijela odluku o osnivanju Srpske republike Bosne i Hercegovine.

25. januara 1992. Skupština SR BiH donijela je odluku o raspisivanju referenduma o nezavisnosti, koju su podržali SDA i HDZ BiH. SDS-a u svemu tome nije bilo jer su Srbi u međuvremenu proveli u djelo odluku o ustroju Srpske republike Bosne i Hercegovine, koja je proglašena 9. januara 1992. Održavanje referenduma najavljeno je za 29. februar i 1. mart 1992.
Piaty

#7032 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Piaty »

problemnatravunu wrote: 21/01/2024 09:03
Piaty wrote: 21/01/2024 09:00 Više volim 1. Mart nego Bajram i Novu Godinu zajedno :bih:
Ja bogme volim svaki praznik i blagdan , pogotovo one koji padaju na radni dan , pa se ne radi ... :D
.
.
.
A glede one histerične ludače , citiraću ovo
mayab wrote: 20/01/2024 23:21 :thumbup:
100k wrote: 20/01/2024 21:30 Jeli se ovdje stvarno uporedjuje praznik vezan za nezavisnost drzave izglasanu sa 67% posto stanovnistva i dan kada je grupa separatista odlucila da pokrene sukob koji je obiljezen genocidom? Sta me briga kakvo osjecanje izaziva 1 Mart kod cetnika? Zasto se prica uopste o tome. De ukinite 4 maj u Francuskoj zato sto vrijedja nijemce u Alzasu? Kad bi smjeli da se jave uopste.
Da imalo ljudskosti imaju u rupe bi se posakrivali tog januara da se ne bi niko prisjecao zlocina sto su napravili.
:thumbup:
Edit:

Brišem komentar vezan za ovu gospoju jer tek kasnije pogledah ovaj njen duel na FACE-u.

Jesus Christ :shock: :shock: :shock:
nota1969

#7033 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by nota1969 »

Piaty wrote: 21/01/2024 09:00 Više volim 1. Mart nego Bajram i Novu Godinu zajedno :bih:
haha :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7034 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Truba »

Dzaba 67% gradjana za
Kad 87% jednog naroda koji je bio naoruzan je protiv

Dzaba

Ne znam vala i u crnoj gori je bio potreban neki veci rezultat od 51%
I medjunarodna zajrdnica je trebala drugacuje meditirat

Ps. I htvati i bosnjaci su separatisti od juge za srbe

Smesan izraz
problemnatravunu

#7035 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by problemnatravunu »

KAŽE JOJ DUNOVIĆ: "Pokušajte se kontrolisati! "
A ONA ĆE : "NE ŽELIM!" :lol: :lol:

:facepalm:
saabsa

#7036 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by saabsa »

nota1969 wrote: 20/01/2024 15:42
saabsa wrote: 20/01/2024 13:51
nota1969 wrote: 20/01/2024 13:10
haj sve
al ovo obavezno glasanje je novi nivo debilizma
Zašto?
Zato što će svako morati dati glas a ne samo kupljene rukice da su obavezne na izborima ?
Zato što neće moći glasati davno upokojeni,zato što neće biti pametnjakovića "svi su isti" "ne znači moj glas ništa"?
Ovo o obavbeznom glasanju je jedna od najboljih stvari koje bi se mogle dogoditi, toliko dobra da ne vjerujem da će uopšte i proći ali ipak nada zadnja umire.
ako ne kontaš ne vrijedi ti objašnjavat
jbg
Nema se tu šta kontati, u cijelom svijetu je poznato da manja izlaznost pogoduje desnici što samim tim kaže da obaveza glasanja samo pomaže da se korov što prije makne, a to što ti nemaš objašnjenje za svoje gluposti pa ih eskiviraš je već neka druga priča.
Seyfo

#7037 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Seyfo »

Apsolutno je korak naprijed obavezno glasanje !
To će " na silu" doprinijeti ka stepenici gore u razvoju društva. Znači narod je sam od sebe primitivan, zaostao i odbija napredak ali ako ga natjeraju pa da plaća kazne ako ne glasa, za par godina postat će standard da svako preko 18 godina mora da glasa ili nek plaća. Desnica i kupljeni glasovi samim time gube na značaju, tako da je očekivati da se te stranke bore protiv toga.
Škobo Habu

#7038 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Škobo Habu »

Truba wrote: 21/01/2024 19:54 Dzaba 67% gradjana za

Dzaba

Smesan izraz
Ko je pitao referendumom za ukidanje AP Vojvodina i AP Kosovo?

Nije disolucija Jugoslavije započeta sa slovenačkim separatizmom, već udarom srbijanske političke elite na unutrašnju ustavnu ravnotežu onoga što se nekada zvalo SFRJ.

Svi su morali Srbe pitati za nešto, dok Srbi nisu trebali nikoga. :lol:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#7039 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by laserShow »

hoce li senci da se javi sta bi nakon devetog dzanuara? Onako je srcano pitao sta ce biti, kao da je smak svijeta i sada nista? Huskacki ceka rat.
Haris.ba

#7040 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Haris.ba »

Seyfo wrote: 22/01/2024 09:56 Apsolutno je korak naprijed obavezno glasanje !
To će " na silu" doprinijeti ka stepenici gore u razvoju društva. Znači narod je sam od sebe primitivan, zaostao i odbija napredak ali ako ga natjeraju pa da plaća kazne ako ne glasa, za par godina postat će standard da svako preko 18 godina mora da glasa ili nek plaća. Desnica i kupljeni glasovi samim time gube na značaju, tako da je očekivati da se te stranke bore protiv toga.
Kada dodju rezultati nakon izbora sa obaveznim glasanje bice vracaj se na staro.

U Bosni je drustvo vecinski konzervativno. Sa obaveznim izborima nedesne stranke ce biti vjecna opozicija, jos narocito sa vecim izbornim pragom.
dr_Evil

#7041 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 22/01/2024 10:20
Kada dodju rezultati nakon izbora sa obaveznim glasanje bice vracaj se na staro.

U Bosni je drustvo vecinski konzervativno. Sa obaveznim izborima nedesne stranke ce biti vjecna opozicija, jos narocito sa vecim izbornim pragom.
Ne mislim da ce, ali ako je to demokratska volja "pucanstva" onda sta je tu je. Demokratija je uvijek bila vladavina glupe vecine, nad inteligentnom manjinom. Samo smo iskali eto nam ga.
skupljac_zeljeza

#7042 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Ako me natjera na taj način od mene će imati uvijek nevažeći listić jer to nije demokratija. Ko će imati koristi po novom zakonu od nevažećih listića ni to me ne zanima, neka misle oni koji će taj zakon izglasati. Da su sutra izbori ja ne bih izašao jer ne znam ko zaslužuje taj moj glas od ovih koji su trenutno u ponudi da nam vladaju, voze se helikopterima, plaćamo im šofere, pomoćnike, zamjenike, savjetnike, sekretarice....a za kakav urađeni posao?
Haris.ba

#7043 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 22/01/2024 10:24 Ne mislim da ce, ali ako je to demokratska volja "pucanstva" onda sta je tu je. Demokratija je uvijek bila vladavina glupe vecine, nad inteligentnom manjinom. Samo smo iskali eto nam ga.
Ne vidim na cemu zasnivas to misljenje. Brojke su neumoljive. Pogledaj zadnje izbore, procente. Jos ako se podigne izborni prag za kantone, to ce znatno otezati mogucnost nastanka nove opozicije.

I, ne radi se samo o izbornom pragu. Idu i zatvorene liste, nema vise preferencija. Mandat pripada stranci.
dr_Evil

#7044 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 22/01/2024 10:31
dr_Evil wrote: 22/01/2024 10:24 Ne mislim da ce, ali ako je to demokratska volja "pucanstva" onda sta je tu je. Demokratija je uvijek bila vladavina glupe vecine, nad inteligentnom manjinom. Samo smo iskali eto nam ga.
Ne vidim na cemu zasnivas to misljenje. Brojke su neumoljive. Pogledaj zadnje izbore, procente. Jos ako se podigne izborni prag za kantone, to ce znatno otezati mogucnost nastanka nove opozicije.

I, ne radi se samo o izbornom pragu. Idu i zatvorene liste, nema vise preferencija. Mandat pripada stranci.
Jedini relevantni izbori su oni 1991-e gdje je bio veliki odziv, ali istovremeno i najveca kradja jer su komunisti bili pustili sve konce nacionalistima.

Gledaj, ne sporim ja da je veliki broj u BiH konzervativan, a pogotovo ne sporim da je veliki dio nasih sugradjana pod laznim vojnim i civilnim penzijama te da zbog tog u slucaju da moraju izaci da tada moraju glasati i za SDA. Lazne penzije, nezavrsena legalizacija nekretnina, dobijen posao, posao na cekanju, ne zamjera se doktoru, ucitelju, lEkapru, apotekaru you name it.

Ali istovremeno imas ogroman broj onih koji ne glasaju jer pod a misle da njihov glas ne znaci nista, b - svi su isti, c- ne razumijju.

To je jedna armija ljudi koja moze dovesti do promjene - uz adekvatan pristup. Istovremeno je naivno racunati na ovakvu omladinu, s te strane moze biti samo gore :D

ne znam, ali ja iako komunista, pod ovakvim svijetom kao sto je sada, definitivno sam za pravi praznik demokratije, a to je svi mrs na glasanje. Onda nema nikog krivit, sam si sebi braca kriv.
Truba

#7045 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Truba »

Škobo Habu wrote: 22/01/2024 10:00
Truba wrote: 21/01/2024 19:54 Dzaba 67% gradjana za

Dzaba

Smesan izraz
Ko je pitao referendumom za ukidanje AP Vojvodina i AP Kosovo?

Nije disolucija Jugoslavije započeta sa slovenačkim separatizmom, već udarom srbijanske političke elite na unutrašnju ustavnu ravnotežu onoga što se nekada zvalo SFRJ.

Svi su morali Srbe pitati za nešto, dok Srbi nisu trebali nikoga. :lol:
ej ne šupljiraj širenjem priče

sutra eventualno ajde da promislimo da se srbi i hrvati razmnože na 67% pa fino sprovedu referendum o priključenju nečemu što se bošnjacima ne sviđa ili nečemu drugom
pa onda razmisli kako je srbima bilo kad im građani (čitaj bosnjaci i hrvati uz obilje mrtvih i nepostojećih ljudi koji su vani) razbijaju krnju Jugu

budimo realni... prema današnjim zakonima BiH bi ostala u zajednici sa srbijom jer nema preglasavanja dakle status kvo
Truba

#7046 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Truba »

skupljac_zeljeza wrote: 22/01/2024 10:27
Ako me natjera na taj način od mene će imati uvijek nevažeći listić jer to nije demokratija. Ko će imati koristi po novom zakonu od nevažećih listića ni to me ne zanima, neka misle oni koji će taj zakon izglasati. Da su sutra izbori ja ne bih izašao jer ne znam ko zaslužuje taj moj glas od ovih koji su trenutno u ponudi da nam vladaju, voze se helikopterima, plaćamo im šofere, pomoćnike, zamjenike, savjetnike, sekretarice....a za kakav urađeni posao?
isti će rezultati bit bilo 30% ili 60% ili 99% izlaznosti
palermo

#7047 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 22/01/2024 10:42
Haris.ba wrote: 22/01/2024 10:31

Jedini relevantni izbori su oni 1991-e gdje je bio veliki odziv, ali istovremeno i najveca kradja jer su komunisti bili pustili sve konce nacionalistima.

Gledaj, ne sporim ja da je veliki broj u BiH konzervativan, a pogotovo ne sporim da je veliki dio nasih sugradjana pod laznim vojnim i civilnim penzijama te da zbog tog u slucaju da moraju izaci da tada moraju glasati i za SDA. Lazne penzije, nezavrsena legalizacija nekretnina, dobijen posao, posao na cekanju, ne zamjera se doktoru, ucitelju, lEkapru, apotekaru you name it.

Ali istovremeno imas ogroman broj onih koji ne glasaju jer pod a misle da njihov glas ne znaci nista, b - svi su isti, c- ne razumijju.

To je jedna armija ljudi koja moze dovesti do promjene - uz adekvatan pristup. Istovremeno je naivno racunati na ovakvu omladinu, s te strane moze biti samo gore :D

ne znam, ali ja iako komunista, pod ovakvim svijetom kao sto je sada, definitivno sam za pravi praznik demokratije, a to je svi mrs na glasanje. Onda nema nikog krivit, sam si sebi braca kriv.
Pa zar istinski praznik demokratije ne bi bio i da imas mogucnost da uopste ne konzumirqs pravo na glasanje ??

By the way, kako ce se sada izvjesyavati o izborima, na izbore je izaslo 98,5 % od ukupnog broja prijavljenih glasaca, a njih 1,5 % je zatadilo prekrsajne prijave :D .

Iskreno, meni ovo izgleda kao, haj da nesto predlozimo, pa jedino o cega su se sjetili je ovo. Ono, nit koristi, nit steti. Batem dok ne dodju rezultati izbora.
skupljac_zeljeza

#7048 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Truba wrote: 22/01/2024 10:47

budimo realni... prema današnjim zakonima BiH bi ostala u zajednici sa srbijom jer nema preglasavanja dakle status kvo

I Crna Gora je na kraju izašla iz te 'Jugoslavije', a trebala je samo Bosna ostati sa Srbijom? Sve su federalne jedinice se odvojile pa čak i jedna AP. To je u tom momentu bila preporuka međunarodne Arbitražne komisije, kojom je predsjedavao Robert Badinter. Ako hoćemo opet zajednicu onda najbolje kroz EU umanjiti značaj granica i svi bi morali predati dio suvereniteta Uniji kao što su i zemlje koje su u njoj.
dr_Evil

#7049 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 22/01/2024 11:01

Pa zar istinski praznik demokratije ne bi bio i da imas mogucnost da uopste ne konzumirqs pravo na glasanje ??

By the way, kako ce se sada izvjesyavati o izborima, na izbore je izaslo 98,5 % od ukupnog broja prijavljenih glasaca, a njih 1,5 % je zatadilo prekrsajne prijave :D .

Iskreno, meni ovo izgleda kao, haj da nesto predlozimo, pa jedino o cega su se sjetili je ovo. Ono, nit koristi, nit steti. Batem dok ne dodju rezultati izbora.
Susjed ovo nama je potrebno, najvise iz razloga jer je SDA sa svojim partnerima, koji sada su privremenom krevetu sa Trojkom, hem varaju SDA hem su u trojcu sa trojkom, izgubih nit.

Da, jer je SDA sa svojim partnerima totalno degradirala gradjansku svijest i odgovornost, sto mozes vidjeti na svakom primjeru od ulice, skole, bolnice itd. Ako je potrebna kandzija da se razvija gradjanska svijest, pocevsi od vakcinacije djece pa do izbora, onda neka je. Mi smo se ocito vratili u 50-e godine proslog vijeka.

Nama je potrebno novo obrazovanje stanovnistva. Ruzno zvuci, ali ponovo cemo morati kao nekad pedesetih ucit djecu kako se i zasto peru zubi po skolama.

Ali sve je to qurko od ovce, ako se ne usvoji komplet paket zastite na izborima, a ne kao sa svedskog stola samo da birkamo. Ko god odustane od komplet paketa ima figu u dzepu.
palermo

#7050 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 22/01/2024 11:08
palermo wrote: 22/01/2024 11:01

Susjed ovo nama je potrebno, najvise iz razloga jer je SDA sa svojim partnerima, koji sada su privremenom krevetu sa Trojkom, hem varaju SDA hem su u trojcu sa trojkom, izgubih nit.

Da, jer je SDA sa svojim partnerima totalno degradirala gradjansku svijest i odgovornost, sto mozes vidjeti na svakom primjeru od ulice, skole, bolnice itd. Ako je potrebna kandzija da se razvija gradjanska svijest, pocevsi od vakcinacije djece pa do izbora, onda neka je. Mi smo se ocito vratili u 50-e godine proslog vijeka.

Nama je potrebno novo obrazovanje stanovnistva. Ruzno zvuci, ali ponovo cemo morati kao nekad pedesetih ucit djecu kako se i zasto peru zubi po skolama.

Ali sve je to qurko od ovce, ako se ne usvoji komplet paket zastite na izborima, a ne kao sa svedskog stola samo da birkamo. Ko god odustane od komplet paketa ima figu u dzepu.
Pa dobro, ima neke logike. Samo sto ja mislim da bi ove tzv. lijeve opcije bile najglasnije protiv kandjije.

Osim, ako je u njihovim rukama. A tesko da bi dugo bila.

Nama treba svasta nesto novo, ali tesko da put kojim se trenutno ide ce donijeti nesto novo. Pod novim podrazumjevam bolje novo.
Locked