Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
semirsar wrote: ↑21/01/2024 15:43
nesto mi prahnulo, a bolje da nije, otic' anamotamo... zapadno
na istok necu ni probati otic'
@Telemach scedoh pripitat', kad ce oto 'vamo do naske... al' skontah...
DA hoce izjednaciti ponudu koju vec imaju u sestrinskim firmama, pa tek onda da razmisljamo o ovome.
A izjednjacavanjem ponude bi nas korisnike u BiH stavili u ravnopravan polozaj sa ostalim korisnicima u sestrinskim firmama, gdje bi onda doslo do onog njihovog da brinu o korisnicima i korisnici su im na prvom mjestu.
semirsar wrote: ↑21/01/2024 15:43
nesto mi prahnulo, a bolje da nije, otic' anamotamo... zapadno
na istok necu ni probati otic'
@Telemach scedoh pripitat', kad ce oto 'vamo do naske... al' skontah...
DA hoce izjednaciti ponudu koju vec imaju u sestrinskim firmama, pa tek onda da razmisljamo o ovome.
A izjednjacavanjem ponude bi nas korisnike u BiH stavili u ravnopravan polozaj sa ostalim korisnicima u sestrinskim firmama, gdje bi onda doslo do onog njihovog da brinu o korisnicima i korisnici su im na prvom mjestu.
Telemach se u BIH ponaša kao da je Zimbabve u pitanju. Od vrhunskog operatera na svim poljima, dosli su do bezličnog prosjeka. Da drugi konkurenti samo malo agresivnije prošire doatupnost svoje ponude uništili bi ih, a nekada se oni postavljali pravila igre.
Kako me nisu ubjedili za produzenje ugovora, iz vise pokusaja,.nesto cudno mi se desava sa internetom.
Imam osjecaj da su ga dobro usporili,..tj.da ne radi kako treba vec heftu. I ostali ukucani se llzale,..kako je sve sporije, jedva se otvaraju stranice..
konektovan wrote: ↑21/01/2024 23:07
Kako me nisu ubjedili za produzenje ugovora, iz vise pokusaja,.nesto cudno mi se desava sa internetom.
Imam osjecaj da su ga dobro usporili,..tj.da ne radi kako treba vec heftu. I ostali ukucani se llzale,..kako je sve sporije, jedva se otvaraju stranice..
Istekao ugovor krajem novembra, žena se protivila produženju, i ja pristao. Cijeli decembar šteka internet
Ja plaćam u njihovoj poslovnici u BBI i vidim/čujem kad im raja dođe sa pritužbama ili oko povećanja ili hoće da odjave...odmah ćehru promijene.
Mi nemamo trenutno drugu opciju osim njih ili preko BHTelecom (kod njih opet nećemo).....ti bar imaš Logosoft.
Meni su prije deset dana zamjenili kablove, kuca-bandera a prije toga su mjenjali kablove na banderama. Jako fini uljudni serviseri, sve pohvale za momke, pocastio ih kahvom i slatkim. Zamjenuli mi i kabl iz spojnice do eon box-a i modema. Kazu da je to telemahova besplatna akcija.
Uglavnom kroz pricu, svasta dozivljavaju na terenu. Od pljuvanja do pretnjama puškom. Reko sto ne prijavljujete policiji i ne teretite za ugrozavanje sigurnosti rada i opasnost po zivot. Slegnuse ramenima, kazu valja zivjeti.
Jebga ima svakakvih insana pa se na serviserima, salterima, telefonskim uslugama, izivljavaju i izbacuju svoje frustracije. Ako niste zadovoljni, direkt u glOvu, kod direktora i menadjera. Ljudi rade svoj posao ovi ispod tj radnici, nije uredu na njima se istresati. Isti sam taki i ja, uhvatime srklet i terseluk pa ožeži po nejači.
Ima divnih ljudi i nema potrebe na njima prosipati žuč. Čuj s puškom im prijetili, ono baš dno dna.
Pozdrav @konektovan,
Vaši internet parametri na adresi su uredni, te na Vašoj lokaciji se ne bilježe grupni prekidi ili radovi na mreži. Vaš WiFi kanal je opterećen od strane 3 mreže iz okoline, te je potrebno da promijenite WiFi kanal uz sljedeće upute. Potrebno je da pristupite adresi 192.168.0.1, polja username i password ostaviti prazna i kliknuti na login, a zatim u gornjem lijevom uglu odabrati opciju "Wireless", a potom "Radio Settings" i izabrati kanal 9, te kliknuti na "Save Settings". Također smo pružili podršku kroz sistem, s obzirom da je modem bio u online stanju više od 9 dana. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Pozdrav @konektovan,
Vaši internet parametri na adresi su uredni, te na Vašoj lokaciji se ne bilježe grupni prekidi ili radovi na mreži. Vaš WiFi kanal je opterećen od strane 3 mreže iz okoline, te je potrebno da promijenite WiFi kanal uz sljedeće upute. Potrebno je da pristupite adresi 192.168.0.1, polja username i password ostaviti prazna i kliknuti na login, a zatim u gornjem lijevom uglu odabrati opciju "Wireless", a potom "Radio Settings" i izabrati kanal 9, te kliknuti na "Save Settings". Također smo pružili podršku kroz sistem, s obzirom da je modem bio u online stanju više od 9 dana. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Mozete li nam pojasniti, cisto informativno, sta znaci da je wifi kanal opterecen od strane 3 mreze iz okoline?
r_faruk wrote: ↑22/01/2024 09:26
Mozete li nam pojasniti, cisto informativno, sta znaci da je wifi kanal opterecen od strane 3 mreze iz okoline?
Pozdrav @r_faruk,
Naravno. WiFi mreže koje rade na frekvenciji od 2.4 GHz se emituju na WiFi kanalima od 1 do 13. Ukoliko određena WiFi mreža emituje signal na istom kanalu kao i Vaša WiFi mreža, te se ta mreža nalazi u neposrednoj blizini, dolazi do kolizije po pitanju signala i zagušenja rada internet usluge putem WiFi mreže. Potrebno je da se Vaša WiFi mreža emituje na kanalu koji je potpuno slobodan, i na kojem se ne emituju druge WiFi mreže iz Vašeg neposrednog okruženja. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Pozdrav @konektovan,
Evo ja nista nisam uradio od navedenog,...a jutros wifi sto se mene tice perfektan. Otvaram forum, fcb, instagram,..slike, klipove..bez problema.
konektovan wrote: ↑22/01/2024 09:55
Evo ja nista nisam uradio od navedenog,...a jutros wifi sto se mene tice perfektan. Otvaram forum, fcb, instagram,..slike, klipove..bez problema.
Pozdrav @konektovan,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Zamolit ćemo Vas da ipak izvršite navedena podešavanja u skladu sa uputama koje smo Vam dostavili kako ne bi došlo do problema u radu internet konekcije putem WiFi mreže, s obzirom da 3 WiFi mreže iz Vaše neposredne okoline trenutno ometaju rad Vaše WiFi mreže. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
@Telemach
Molio bih Vas kontakt telefon od odgovorne osobe za Tuzlanski kanton, konkretnije Lukavac.
Majka je penzioner i ima problema sa fixnim telefonom i bila je danas da prijavi i dobila novi tel ali opet ne funkcionira.
Ugovor traje mislim do kraja februara 2024 i ako se nastavi ovakvo neodgovorno ponasanje da prekinemo ugovor sa danom isteka ugovora.
Mr.Sojic wrote: ↑22/01/2024 16:39
@Telemach
Molio bih Vas kontakt telefon od odgovorne osobe za Tuzlanski kanton, konkretnije Lukavac.
Majka je penzioner i ima problema sa fixnim telefonom i bila je danas da prijavi i dobila novi tel ali opet ne funkcionira.
Ugovor traje mislim do kraja februara 2024 i ako se nastavi ovakvo neodgovorno ponasanje da prekinemo ugovor sa danom isteka ugovora.
Hvala!
Pozdrav @Mr.Sojic,
Poslovnice ne posjeduju telefonske brojeve, te kolege sa korisnicima razgovaraju lično. Da li je fiksni telefonski uređaj spojen telefonskim kablom sa modemom u port TEL1 na modemu sa jedne strane, a sa bazom telefona s druge strane, i da li je baza telefona uključena u strujno napajanje? Ukoliko je odgovor na upit potvrdan, našu tehničku podršku možete pozvati na besplatan broj telefona 0800 31111 ili nam dostaviti korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale, i izvršile detaljne provjere rada usluge fiksne telefonije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Mr.Sojic wrote: ↑22/01/2024 16:39
@Telemach
Hvala!
Pozdrav @Mr.Sojic,
Poslovnice ne posjeduju telefonske brojeve, te kolege sa korisnicima razgovaraju lično. Da li je fiksni telefonski uređaj spojen telefonskim kablom sa modemom u port TEL1 na modemu sa jedne strane, a sa bazom telefona s druge strane, i da li je baza telefona uključena u strujno napajanje? Ukoliko je odgovor na upit potvrdan, našu tehničku podršku možete pozvati na besplatan broj telefona 0800 31111 ili nam dostaviti korisničke podatke i kontakt broj telefona u inbox kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale, i izvršile detaljne provjere rada usluge fiksne telefonije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Hvala na brzom odgovoru
Na ova pitanja ne mogu nazalost odgovoriti jer ja ne zivim u BiH, a majka to nazalost ne zna.
Majci je receno gdje je dobila taj zamjenski telefon da oni samo prvi puta spoje, a u slucaju kvara mora ona dalje "ganjati".
Jedina opcija je da neko od uposlenih ode na lice mjesta i pogleda.
Hvala jos jednom.
Mr.Sojic wrote: ↑22/01/2024 17:05
Hvala na brzom odgovoru
Na ova pitanja ne mogu nazalost odgovoriti jer ja ne zivim u BiH, a majka to nazalost ne zna.
Majci je receno gdje je dobila taj zamjenski telefon da oni samo prvi puta spoje, a u slucaju kvara mora ona dalje "ganjati".
Jedina opcija je da neko od uposlenih ode na lice mjesta i pogleda.
Hvala jos jednom.
Pozdrav @Mr.Sojic,
Nema na čemu. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite korisničke podatke i kontakt broj telefona Vaše majke, kako bismo kreirali nalog za dolazak tehničke ekipe na adresu rado provjere. Čekamo na Vaše povratne informacije.
rodjeni_95 wrote: ↑22/01/2024 20:18
@Telemach Koliko vidim da u paketu EDL koji koristim nema Sci-Fi kanala, a preko EON aplikacije ga je moguće gledati.
Pozdrav @rodjeni_95,
Kanal Sci-Fi je dio Osnovnog digitalnog programskog paketa. Osnovni i PINK paket kanala ste dobili promotivno na period od 12 mjeseci uz obnovu Ugovora dana 14.12.2023. godine. Ukoliko želite kolege iz sektora za brigu o korisnicima možemo zamoliti da Vas pozovu i deaktiviraju dodatne promotivne pakete kanala. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Telemach wrote: ↑22/01/2024 20:22
Pozdrav @rodjeni_95,
Kanal Sci-Fi je dio Osnovnog digitalnog programskog paketa. Osnovni i PINK paket kanala ste dobili promotivno na period od 12 mjeseci uz obnovu Ugovora dana 14.12.2023. godine. Ukoliko želite kolege iz sektora za brigu o korisnicima možemo zamoliti da Vas pozovu i deaktiviraju dodatne promotivne pakete kanala. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Nisam znao da je ugovor obnovljen budući da je otac potpisnik istog. Sve ok onda, neka stoji kako jeste
rodjeni_95 wrote: ↑22/01/2024 20:34
Nisam znao da je ugovor obnovljen budući da je otac potpisnik istog. Sve ok onda, neka stoji kako jeste
Pozdrav @rodjeni_95,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.