FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moderator: anex
- nivla
#6951 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
za sinoc ne znam ali je jasno napisala nekoliko dana prije da je isto 1.mart i 9 januar, a nije i ne moze biti isto
takodjer je napisala da su svi odabrali da ubijaju ove druge iako je to prije svega odabrala srpska strana jos 91. godine kad su poceli sa istocnom bosnom, april i maj 92. naivni bosnjaci koji nisu vjerovali sta im srbi spremaju bukvalno su se probudili i morali poceti da se brane(oni koji su imali srece da ih komsije vec ne zarobe i odvedu na masovne egzekucije), sto se sarajeva tice imas onih 48 iz kasindolske s muslimanskim imenima i prezimenima koje su njihove komsije 14.maja 1992. godine zarobile i odvele da bi im se nasao trag mnogo godina poslije i utvrdilo da su svi vrlo brzo nakon tog dana pobijeni u “slobodnoj” srpskoj teritoriji, oni iz susjednih ulica su se malo bolje spremili i sprijecili cetnicku gamad da predju onaj potocic zvani dobrinja, zato danas u kasindolskoj nisam siguran da zivi iko s nemuslimanskim imenom i prezimenom jer su ovi srbi koji su to obavili unajmili treca lica da im preprodaju imovinu
sto se tice uvazene pseudonaucnice sabine silajdzic opet bih ponovio da se danas ne moze zvati naucnikom neko ko je otvoreno antivakser
takodjer je napisala da su svi odabrali da ubijaju ove druge iako je to prije svega odabrala srpska strana jos 91. godine kad su poceli sa istocnom bosnom, april i maj 92. naivni bosnjaci koji nisu vjerovali sta im srbi spremaju bukvalno su se probudili i morali poceti da se brane(oni koji su imali srece da ih komsije vec ne zarobe i odvedu na masovne egzekucije), sto se sarajeva tice imas onih 48 iz kasindolske s muslimanskim imenima i prezimenima koje su njihove komsije 14.maja 1992. godine zarobile i odvele da bi im se nasao trag mnogo godina poslije i utvrdilo da su svi vrlo brzo nakon tog dana pobijeni u “slobodnoj” srpskoj teritoriji, oni iz susjednih ulica su se malo bolje spremili i sprijecili cetnicku gamad da predju onaj potocic zvani dobrinja, zato danas u kasindolskoj nisam siguran da zivi iko s nemuslimanskim imenom i prezimenom jer su ovi srbi koji su to obavili unajmili treca lica da im preprodaju imovinu
sto se tice uvazene pseudonaucnice sabine silajdzic opet bih ponovio da se danas ne moze zvati naucnikom neko ko je otvoreno antivakser
- BarbaDue
-
saimidin
#6953 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Kad je svoje mišljenje proglasila činjenicama, u prvih par minuta nisam dalje ni gledao osim na preskak par klipova, ali ono ako je normalno, ja sam bar stiven hoking, baš mi je bilo žao jer je puštena u eter onako pukla ko kokica, umjesto na liječenje, jer naravno da svako od nas može šenuti i treba dobiti odgovarajuću pomoć
Pročitao sam negdje njeno izlaganje i fula je totalna, jer polazi od pretpostavke da su četnici htjeli entitet u
a ne veliku sr bez većine stanovnika zapadno od drine, te je trebalo da se postigne dogovor o uređenju
koji bi uvažio stavove sva tri naroda, i da li će prozori biti od marmelade ili čokolade
Ps
Ono znam da su uhljebi odvojeni od realnosti, ali i da su fakultetski uhljebi onoliko otišli pak nisam znao
Pročitao sam negdje njeno izlaganje i fula je totalna, jer polazi od pretpostavke da su četnici htjeli entitet u
Ps
Ono znam da su uhljebi odvojeni od realnosti, ali i da su fakultetski uhljebi onoliko otišli pak nisam znao
-
HelaS
#6954 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Meni se čini da je njeno mišljenje o ta dva datuma, o tim "jednostranim odlukama" pogrešno protumačena. Mislim da je htjela reći da su i jedan i drugi datum promovirani protiv volje druge strane, da su oba datuma nastala nepoštivanjem drugog, i da je to nepoštivanje drugog i danas takvo.
-
ragib
#6955 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Kako vrijeme ide meni dijeluje najrealnija varianta BRICS, sto bi u mnogome stabiliziralo odnose izmedju bosnjaka I srba a drzava ostala jedinstvena. Obzirom da nekako u BRICSU trenutno imamo muslimanske drzave koje broje zajedno stotine miliona muslimana[saydija,iran, egipat uae] I sa druge strane imamo Rusiju. Mislim da bi BIH I tim svijetskim silama bila zanimljiva jer bi bila u srcu evrope I na nekin nacin taj jaz izmedju bosnjaka I srba bi splasnuo, mozda bi trebali samo traziti ukidanje entiteta.HelaS wrote: ↑20/01/2024 20:26Meni se čini da je njeno mišljenje o ta dva datuma, o tim "jednostranim odlukama" pogrešno protumačena. Mislim da je htjela reći da su i jedan i drugi datum promovirani protiv volje druge strane, da su oba datuma nastala nepoštivanjem drugog, i da je to nepoštivanje drugog i danas takvo.
- n+1
#6956 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Šest godina kasnije, profa još uvijek pao s Marsa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6957 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ne okreci nas Rusima dina ti.
- Ozimician
#6958 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Sto svakako nije tacno uopste.HelaS wrote: ↑20/01/2024 20:26Meni se čini da je njeno mišljenje o ta dva datuma, o tim "jednostranim odlukama" pogrešno protumačena. Mislim da je htjela reći da su i jedan i drugi datum promovirani protiv volje druge strane, da su oba datuma nastala nepoštivanjem drugog, i da je to nepoštivanje drugog i danas takvo.
- vee-jay
#6959 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Imas pametnu zenu.
iskreno - nisam razumio komparaciju sa nacistima i njemcima.
inace, nakon WW2: amerikanci - zajedno sa ostacima nacista - su napravili ovu danasnju njemacku.
drugacije nebi ni bilo moguce, jer su svi bili nacisti.
zato su amerikanci i bili misljenja da ce i kod srba biti slicno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
sikstinajn
#6961 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
patriokrati....rak rana bosne i hercegovine.
decenijama vrte svoju podmuklu demagogiju.
puna podrška Sabini toj inteligentnoj i hrabroj osobi.
decenijama vrte svoju podmuklu demagogiju.
puna podrška Sabini toj inteligentnoj i hrabroj osobi.
- vee-jay
#6962 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Cinjenica je da Srbi nisu htjeli iz YU.
A BiH je "i srpska i hrvatska i muslimanska".
Na tu kartu frustracije Dodik i dan danas drzi svoje glasacko tijelo.
- Edin H.
#6963 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Sve što je rekla je tačno, premda je to malo koga interesovalo tada, a još manje danas, jer svi imaju svoju “istinu”.HelaS wrote: ↑20/01/2024 20:26Meni se čini da je njeno mišljenje o ta dva datuma, o tim "jednostranim odlukama" pogrešno protumačena. Mislim da je htjela reći da su i jedan i drugi datum promovirani protiv volje druge strane, da su oba datuma nastala nepoštivanjem drugog, i da je to nepoštivanje drugog i danas takvo.
Premda je zaboravila spomenuti da su tada i Srbi imali “svoj referendum” koji je prošao sa nekih 110%
Problem je što mora poraditi na kulturi dijaloga i izbjegavati da reaguje na svaku riječ sagovornika koja joj se ne dopada i koncentriše se na ključne poruke.
- n+1
#6964 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Da, s tim da bih dodao da nam ne može pomoći ni domaća pamet koja bi najvoljela da je uvozna, pa se onda tako i ponaša. Svaka sličnost sa stvarnim političkim subjektima je namjerna._BataZiv_0809 wrote: ↑20/01/2024 20:42To je dokaz da nam ne moze pomoci uvozna pamet odrodjena od ove stvarnosti bez prave politicke snage. Sekundu je blazi slucaj kad politika postavi strucnjaka, privrednika ili bankara na izvrsnu funkciju.
-
kakavdanakneiskustvu
- amidzazeher
- dječak sa šibicama
#6967 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ako su Srbi preglasani 1. marta, onda jeste jednostrana odluka.
Sta se uopce ocekivalo nakon toga, da ce Srbi sa JNA iza ledja, reci ok mi se povlacimo.
Prije svega glup potez, vjerovatno na nagovor izvana.
Sta se uopce ocekivalo nakon toga, da ce Srbi sa JNA iza ledja, reci ok mi se povlacimo.
-
toska
#6968 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Nisu ni Bošnjaci htjeli iz Jugoslavije.
Opcija januara te 92. nije bila Jugoslavija (raspala se 91. Slo, Hr, Mk) ili nezavisnost već zajednica samo sa Srbijom i CG
i/ili Velikom Srbijom sa Krajinama.
- Edin H.
#6969 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Kod Srba je tada bila na vlasti zločinačka klika, sa kojima je skoro pa nemoguće bilo pregovarati, jer su se osjećali jakim s obzirom da su na svojoj strani imali oružje JNA. Ali nije tada bilo velike želje sa kompromisom ni sa Bošnjačke strane kada Alija nije htio razmotriti Adilov dogovor sa Miloševićem, jer je vjerovatno smatrao da će u konačni i pridobiti Hrvate na svoju stranu, a Milošević pravio dogovor sa Tuđmanom. Šaja u Parlamentu govori: “Pliva patka, pliva guska….”, a Radovan prijeti istrebljenjem jednog naroda.
Da je bilo želje mogla se napraviti BiH BiH sa labavim granicama prema Hrvatskoj i Srbiji kao npr. Irska i Sjeverna Irska, tako da ni Srbi, ni Hrvati ne mogu tvrditi ili se osjećati da su odvojeni od “matice” i još se moglo trgovinski profitirati na sukobu Srba i Hrvata. Ovako je BiH samo postala koleteralna šteta njihovog sukoba, preko koje su se rastaljivali sa u konačnici stravičnim posljedicama.
- BarbaDue
#6970 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ne mislim kao ti, doslovno je tako rekla. Čak je nekoliko puta ponovila.HelaS wrote: ↑20/01/2024 20:26Meni se čini da je njeno mišljenje o ta dva datuma, o tim "jednostranim odlukama" pogrešno protumačena. Mislim da je htjela reći da su i jedan i drugi datum promovirani protiv volje druge strane, da su oba datuma nastala nepoštivanjem drugog, i da je to nepoštivanje drugog i danas takvo.
Btw, ja sa njom nakon onakvih tvrdnji ne bi htio nastaviti dijalog, ako se ono ikako može nazvati dijlogom!
- dječak sa šibicama
#6971 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moglo se to puno mudrije odigrati, a ne Srbima trljati nos kad su jaci deset puta vizavi naoruzanja.
Nego Alija vjerovao da ce Sesta flota uploviti i cuvati mu dupe, ili je vjerovao da ce dedo Sisic sa solunarom poraziti JNA tenkove.
Zena totalno u pravu, iako je lujka ocigledno.
Nego Alija vjerovao da ce Sesta flota uploviti i cuvati mu dupe, ili je vjerovao da ce dedo Sisic sa solunarom poraziti JNA tenkove.
Zena totalno u pravu, iako je lujka ocigledno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6972 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moramo se ti i ja aktiviratn+1 wrote: ↑20/01/2024 21:03Da, s tim da bih dodao da nam ne može pomoći ni domaća pamet koja bi najvoljela da je uvozna, pa se onda tako i ponaša. Svaka sličnost sa stvarnim političkim subjektima je namjerna._BataZiv_0809 wrote: ↑20/01/2024 20:42To je dokaz da nam ne moze pomoci uvozna pamet odrodjena od ove stvarnosti bez prave politicke snage. Sekundu je blazi slucaj kad politika postavi strucnjaka, privrednika ili bankara na izvrsnu funkciju.
-
100k
#6973 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Jeli se ovdje stvarno uporedjuje praznik vezan za nezavisnost drzave izglasanu sa 67% posto stanovnistva i dan kada je grupa separatista odlucila da pokrene sukob koji je obiljezen genocidom? Sta me briga kakvo osjecanje izaziva 1 Mart kod cetnika? Zasto se prica uopste o tome. De ukinite 4 maj u Francuskoj zato sto vrijedja nijemce u Alzasu? Kad bi smjeli da se jave uopste.
Da imalo ljudskosti imaju u rupe bi se posakrivali tog januara da se ne bi niko prisjecao zlocina sto su napravili.
Da imalo ljudskosti imaju u rupe bi se posakrivali tog januara da se ne bi niko prisjecao zlocina sto su napravili.
-
HelaS
#6974 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
9. januara je bila nelegalna odluka vođa srpskog naroda u BiH. Deklaracija o proglašenju Republike srpskog naroda, bila je to parapolitička aktivnost usmjerena na ustavno uređenje BiH, na njen prestanak, i nijedan policajac nije ustao da odbrani državu RBiH.Edin H. wrote: ↑20/01/2024 21:02Sve što je rekla je tačno, premda je to malo koga interesovalo tada, a još manje danas, jer svi imaju svoju “istinu”.HelaS wrote: ↑20/01/2024 20:26Meni se čini da je njeno mišljenje o ta dva datuma, o tim "jednostranim odlukama" pogrešno protumačena. Mislim da je htjela reći da su i jedan i drugi datum promovirani protiv volje druge strane, da su oba datuma nastala nepoštivanjem drugog, i da je to nepoštivanje drugog i danas takvo.
Premda je zaboravila spomenuti da su tada i Srbi imali “svoj referendum” koji je prošao sa nekih 110%ili tako nešto.
Problem je što mora poraditi na kulturi dijaloga i izbjegavati da reaguje na svaku riječ sagovornika koja joj se ne dopada i koncentriše se na ključne poruke.
1. marta, referendomom odluka 60-tak % BiH stanovništva, bila je apsolutno legalna, i legitimna odluka, i takva je ispoštovana od UN.
1. Mart može biti Dan državnosti BiH. Ali... počinje rat u BiH, za svoje inetrese i ciljeve, ratuju dvije paravojne i dvije parapolitičke organizacije protiv legalne vlasti i ustavnog uređenja priznate države, i te dvije parapolitičke organizacije postižu svoj cilj - Međunarodna javnost, UN, kroz Ugovor u Daytonu, priznaje parapolitičke organizacije i njihove paravojske, daje im legitimitet, i kroz legalne pravne norme, 14.12.1995. godine nastaje nova država. Ona dobija svoj Ustav, svoje unutrašnje političko uređenje i počinje da postoji. Eh sad, ako legalna i legitimna strana u BiH ne priznaje 9. januar, što svakako i ne treba da bude priznat datum, zašto traži od te strane, i zašto i sama priznaje 1. mart kao datum osnivanja države, kad te 1-martovske države više nema, nema je od 14.12.1995. godine. Nije li reaolno, i logično, da državni praznik, dan kada je stvorena država BiH, bude 14.12.?
Last edited by HelaS on 20/01/2024 21:36, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#6975 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Upravo tako. Jedan narod je preglasan.dječak sa šibicama wrote: ↑20/01/2024 21:17 Ako su Srbi preglasani 1. marta, onda jeste jednostrana odluka.