BiBi911 wrote: ↑19/01/2024 11:07
Sve sto je napisano istina. Cim u losem(istinitom) kontekstu spomenes erdogovana odmah nas oznacite kao rasisistu.
Pogledaj Liste kriminalaca u gradu 60% stranci
Svaki dan policija hvata nake klanove
Koliko je tih koji koriste hartz4 a da su turci(imigranti)
Koliko iz tvoje okoline znas turaka da rade
Iskreno ja licno nemam nista lijepo da kazem o Erdoganu, ali ovim tekstom sam i ja koji uvijek govorim uglavnom lose o Erdoganu
(vidjeti pod tema: Turska) stavljen u isti kos kao i oni sto ga podrzavaju (koji su svakako teska manjina medju strancima ukupno) i to jeste rasizam.
Ovdje vidim da i neki nasi to ne kontaju i misle da njih nisu stavili u isti kos s "fanovima Erdogana" jer oni ne podrzavaju Erdogana... ali nije iznenadjujuce, ne kontaju ni puno jednostavnije stvari od ove.
Za ostalo sto si napisao ces morati naci ozbiljne izvore da potkrijepis tvrdnje; za kriminal 60% moze biti istina samo u max. nekoliko gradova, ali i o tome smo raspravljali vec kad se pricalo o Svedskoj i njihovom problemu sa kriminalom.
Sto se korisnika Bürgergelda tice, Njemci su daleko najveca skupina koja ga koristi, sljedeci su Ukrajinci, pa tek onda Turci ili Sirijci (ne znam napamet ko je na 3./4. mjestu). Ono sto sam vec naveo, u vijestima se potenciraju naslovi "evo koje strane nacionalnosti primaju najvise Bürgergelda" - dakle ubaci se "strane" nacionalnosti, izbjegne se napisati da su Njemci najveca grupa koja prima Bürgergeld (sto je naravno i logicno obzirom na brojnost).
@tuitamo je upravu. Svrstavati sve non-EU strance, pa cak i sve Turke kao "Erdoganove fanove" jeste rasizam i tacka.
Ugovor o dvojnom drzavljanstvu nije krivica svaba vec tih drugih zemalja koje nece da se dogovore. Mozda grijesim al jesu li ikada Bosanske vlasti poslale Upit za zahtjevom o dvojnom drzavljanstvu.
Ovdje vec pokazujes elementarno neznanje (u pokusaju da branis tu politiku).
Takodjer tvoji postovi su rasisticki, ovo sto si naskrabao u odbrani te potilike pas s maslom pojeo ne bi.
Zbog takvog odnosa onda nije ni cudo sto Turci u Njemackoj postaju "Erdoganovi fanovi" - jer uz takav odnos sta im drugo preostaje ?