iPhone - All about
Moderator: Benq
- nivla
#31526 Re: iPhone - All about
da symbian nije propao, jos bih sigurno gurao mobitel sa istim, imao je mogucnosti za koje danas trebas root ili jailbreak raditi
iphone koristim samo zbog navike i sto je prelaz sa starog na novi mobitel beton uradjen, tu je vrlo blizu bio i huawei, sa 7 presao na se 2020 bez problema, vjerovatno ce sad upgrade na nesto iz 16.generacije krajem godine
prelaz sa starog na novi samsung je uzrokovao da moras ici u banku jer nije klonirao postavke aplikacije i tokene koje aplikacija ima, zaista mi se nije trazila third party aplikacija da to uradim u silnom smecu koje izlista play store
meni ne treba da mi mobitel pokupi listu aplikacija pri promjeni pa ih instalira sa play store, vec mi treba da mi klonira sa starog telefona setup aplikacije, ne zelim ponovo da se prijavljujem i slicno
sto se xiaomi tice, meni je to marka za nezahtjevne korisnike, najvise cudnih bugova u raji ima kod korisnika xiaomi, u po frke ne radi mikrofon u pozivu, radi u viberu, i slicna sranja, ili kolega kupio telefon sve normalno radi i mobitel se random ugasi pa ga moras na fabricke da bi se dozvao, i tako do sljedeceg istog dogadjaja
iphone koristim samo zbog navike i sto je prelaz sa starog na novi mobitel beton uradjen, tu je vrlo blizu bio i huawei, sa 7 presao na se 2020 bez problema, vjerovatno ce sad upgrade na nesto iz 16.generacije krajem godine
prelaz sa starog na novi samsung je uzrokovao da moras ici u banku jer nije klonirao postavke aplikacije i tokene koje aplikacija ima, zaista mi se nije trazila third party aplikacija da to uradim u silnom smecu koje izlista play store
meni ne treba da mi mobitel pokupi listu aplikacija pri promjeni pa ih instalira sa play store, vec mi treba da mi klonira sa starog telefona setup aplikacije, ne zelim ponovo da se prijavljujem i slicno
sto se xiaomi tice, meni je to marka za nezahtjevne korisnike, najvise cudnih bugova u raji ima kod korisnika xiaomi, u po frke ne radi mikrofon u pozivu, radi u viberu, i slicna sranja, ili kolega kupio telefon sve normalno radi i mobitel se random ugasi pa ga moras na fabricke da bi se dozvao, i tako do sljedeceg istog dogadjaja
-
adsubzero
#31527 Re: iPhone - All about
Ne bi ti ovo svakako mogla uraditi ni jedna 3rd party aplikacija (zbog nemogucnosti pristupa tim potrebnim fajlovima). Tako da je za te aplikacije poput bankovnih pod moranje ponovna aktivacija. Srecom barem vise nije potrebno za m-ba ici licno u banku.nivla wrote: ↑18/01/2024 12:16 da symbian nije propao, jos bih sigurno gurao mobitel sa istim, imao je mogucnosti za koje danas trebas root ili jailbreak raditi
- nivla
#31528 Re: iPhone - All about
huawei je to uredno klonirao, i sve radi
sto se tice iosa fakat vrti bez problema migracije za bilo sta, rijetko se desi da ne moze
sto se tice iosa fakat vrti bez problema migracije za bilo sta, rijetko se desi da ne moze
- Qler
#31529 Re: iPhone - All about
Ma ima iOS odlicnih stvari, fakat, ali mi je bas bezveze ovo branjenje stvari koje objektivno nisu u redu. Ali jebaji ga... Opet se vracamo sve je subjektivno kad sebi kupujes.
-
DonieBrasco
#31530 Re: iPhone - All about
Nisam upucen koje konkretno stvari ispastaju radi ovoga, koji tip aplikacija ?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#31531 Re: iPhone - All about
F* google sve prati, ne mozes ga zaobici, jos cita i misli
Naravno, Apple je puno bolji po tom pitanju
*tako nalazim literaturu na oceanofPDF ili Anna's Archive, pogotovo novine il magazine, sve besplatno
-
zposao
- kokuz_sa
-
zposao
- kokuz_sa
-
zposao
#31536 Re: iPhone - All about
- nivla
#31537 Re: iPhone - All about
trazis da ti daju imei i provjeris
-
probook
#31538 Re: iPhone - All about
Tako je. Ja ne razumijem zasto nemaju T9? Doduse navikao sam se da koristim search tj uradim swipe odozgo prema dole i favorite listu. Nzm kakva je to atomska fizika ubaciti T9? Pa neka koristi ko hoce.
Isto tako me cesto nervira lose rijeseno sa baratanjem fajlovima. Skinem neku npr sliku preko browsera nema je u galeriji. Vratim sr u browser, pa moram na downloads, pa otvoriti je tu, pasave tu photos - kao da ranije nije snimljena, a negdje je skinuta.
Isto tako history poziva - lose rijeseno. Zar nije bolje da imam pregled svih poziva kad kliknem na nekoga, a ne da ovako prikazuje samo za taj dan? I sta da radim ako bi nekad trebao naci? Listati mjesec dana dan po dan da vidim?
Eto to su stvari koje mi padaju na pamet
-
adsubzero
#31539 Re: iPhone - All about
Pogresno koristis telefon, sto bi rekli kultovci.probook wrote: ↑18/01/2024 19:36Tako je. Ja ne razumijem zasto nemaju T9? Doduse navikao sam se da koristim search tj uradim swipe odozgo prema dole i favorite listu. Nzm kakva je to atomska fizika ubaciti T9? Pa neka koristi ko hoce.
Isto tako me cesto nervira lose rijeseno sa baratanjem fajlovima. Skinem neku npr sliku preko browsera nema je u galeriji. Vratim sr u browser, pa moram na downloads, pa otvoriti je tu, pasave tu photos - kao da ranije nije snimljena, a negdje je skinuta.
Isto tako history poziva - lose rijeseno. Zar nije bolje da imam pregled svih poziva kad kliknem na nekoga, a ne da ovako prikazuje samo za taj dan? I sta da radim ako bi nekad trebao naci? Listati mjesec dana dan po dan da vidim?
Eto to su stvari koje mi padaju na pamet
Odnosno: cuj u 2024. godini hoces historiju poziva
- Qler
#31540 Re: iPhone - All about
Fino odeš na bhtelecom stranicu i vidiš koga si zvao 
-
Sid the sloth
#31541 Re: iPhone - All about
Ko jos u 2024 koristi pozive 
-
zippoo87
#31542 Re: iPhone - All about
Pa geste se valjda podrazumjevaju sada...ja geste koristim zadnje 3-4 godine sigurno i nema sanse da bi mogao na tipke,kada je veliki ekran...jer tu imas praznog hoda sa prstima kilometre dnevno...ono ides gore u vrh ekrana da nesto pipnes pa onda na dno ekrana da pritisnes back...nema logikexPaco1337 wrote: ↑18/01/2024 09:17 Ja radim kao UX dizajner i to swipe desno lijevo se dosta pocelo praktikovani generalno u aplikacijama. Mislim da je to dobra stvar kao neka sekundarna opcija, ali definitno ne kao primarna da nemas drugi nacin da odes nazad i sl. Ali stvar je opet i navike, ja npr na Instagramu koristim gestures vise nego back buttone, dok sam imao Android maknuo sam onaj dole bar sa buttonima i koristio samo gestures
Na android telefonima,back je sve do pola visine ekrana i ne trebas ici na dno uopste.Geste su zakon ,mada je realnost da dosta raje nema pojma da to uopste postoji...ja cesto pokazem nekome,oni me blijedo gledaju...cak nisu nikada ni culi rijec geste
Ja kazem probaj pa ako ti se ne svidi,koristi na tipke.A da ne pricam da burn in nastane na svim telefonima sa OLED-om starijim od 2 godine,dole gdje su virtuelne tipke.
- xPaco1337
#31543 Re: iPhone - All about
Jel se ima gdje uzeti Airtag bez da platim 100 maraka za njega, ovi naši nisu normalni 
-
starboy018
-
Saka
-
Sid the sloth
#31546 Re: iPhone - All about
Jedino ovo sto neko spomenu - iz USA preko Kupiglobal. Ustedit ces 30KM i cekati mjesec dana.
EDIT: provjeri kod ovih mozda ima na stanju, izadje kao iz USA da narucujes https://olx.ba/artikal/56945330
- pepeljara
#31548 Re: iPhone - All about
Raja jel ip kupljen u usa bez sima , moze ovaj nas esim sa bhtelekoma.
Gledam na support apple samo nase dezave nema ok tugooo
Gledam na support apple samo nase dezave nema ok tugooo
-
isx
#31549 Re: iPhone - All about
Rodbina amerikanci ljetos uredno koristili bht esimove.
-
Spasitelj
#31550 Re: iPhone - All about
Može komotno no sikiriki!!