Ovo mi je smijesno. Pa ko Ukrajini salje oruzje? Jel to sve od amerike dobijaju?Čitalac wrote: ↑17/01/2024 20:37 Kuleba upozorava kolege da EU nema čime da se odbrani.
Zbog stanja obrambene industrije, Europska unija se neće moći obraniti ako je Rusija napadne, izjavio je ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba u Davosu.
"Ovo je nešto što ljudi ne žele čuti, ali je istina: ako sutra Putin napadne Europsku uniju, onda se EU neće moći braniti, past će. Stanje obrambene industrije EU...nije dovoljno dobro da se EU zaštiti", rekao je ukrajinski ministar vanjskih poslova.
Kuleba je istaknuo da bi EU trebala ojačati svoju obrambenu industriju "što prije" jer "problem s kojim se Europa suočava neće prestati ni nakon pobjede Ukrajine". Ministar je objasnio da europski saveznici moraju djelovati zajedno jer izolirani pokušaji pojedinačnih zemalja neće riješiti problem.
Oni i tumbaju Rusiju jer im EU salje i pare i oruzje.
Vidim konstantno se potencira da ce Rusija napasti EU ili NATO ako Ukrajina izgubi. Moze li meni neko napisati na cemu se ovo bazira?
Jel ovo EU vrsi pritisak na svoje clanice da i dalje salju pomoc Ukrajini pa prijete ovim nekim scenarijima?
Drzava koja se pati da zauzme jednu drzavu evo vec 2 godine ce sad odjednom napasti savez 30 ili koliko ima drzava u NATO-u.
Meni ovo djeluje toliko smjesno.