Pa nije to do BH Telecoma nego do Applea. To se i meni događa na Eronetu.
The carrier may charge you the standard SMS fee if you are not on an Apple-supported carrier.
A Apple priznaje samo Blicnet i m:tel kao operatere iz BiH.

Moderator: Benq
Pa nije to do BH Telecoma nego do Applea. To se i meni događa na Eronetu.

Nikad mi nije naplatilo taj sms ka Apple serveru osim kad radim restore telefona i kada traži aktivaciju iMssg i FT.starboy018 wrote: ↑11/01/2024 20:11Pa nije to do BH Telecoma nego do Applea. To se i meni događa na Eronetu.
The carrier may charge you the standard SMS fee if you are not on an Apple-supported carrier.
A Apple priznaje samo Blicnet i m:tel kao operatere iz BiH.
![]()
Citam i kontam poznato mi ovo nesto, kad:TAFKAP wrote: ↑11/01/2024 23:05 Researchers Uncover the ‘Most Sophisticated’ iPhone Exploit Ever
Kaspersky's team was tired of being hacked, then they uncovered backdoors in the hardware of Apple products.
https://gizmodo.com/researchers-uncover ... 1851128182
![]()
Apple has since patched these four vulnerabilities.
Sve to stoji ali evo i na ovoj temi,svako malo dodje neki padobranac ili deckic koji je cuo da je iOS neprobojan i 100% siguran i onda se raspravlja tako na dvije stranice a nema pojma ni sta pise ni o cemu pise.gentoo wrote: ↑13/01/2024 22:08Citam i kontam poznato mi ovo nesto, kad:TAFKAP wrote: ↑11/01/2024 23:05 Researchers Uncover the ‘Most Sophisticated’ iPhone Exploit Ever
Kaspersky's team was tired of being hacked, then they uncovered backdoors in the hardware of Apple products.
![]()
Ovo je staro cca 6 mj. i patchirano je expresno koliko se sjecam. Dakle tekst je u nedostatku klikova iz nekog razloga opet objavljen sad.
Nije problem imati bug, problem ga je ne fixati na vrijeme. Apple nije cvjecka ali je itekako kilometrima daleko u odnosu na ostale (mislim na mobilne OS's) kad je sigurnost u pitanju. Pa i na "desktopu" ako uzmemo npr porediti Safari vs. Others
Uzmi u obzir da se sad tu pisalo o sigurnosnim propustima koji su uopste otkriveni. Suludo je pomisliti da i ovog momenta ne postoji neki sigurnosni propust za koji nisi cuo i kojeg neko iskoristava. A bas tako kako kazes samo zato sto je Apple zatvoren sistem pa ga teze obiti, ne znaci da je nemoguce (kao sto neki misle i pricaju kao da su Apple-ovi advokati)zippoo87 wrote: ↑13/01/2024 22:13Sve to stoji ali evo i na ovoj temi,svako malo dodje neki padobranac ili deckic koji je cuo da je iOS neprobojan i 100% siguran i onda se raspravlja tako na dvije stranice a nema pojma ni sta pise ni o cemu pise.gentoo wrote: ↑13/01/2024 22:08Citam i kontam poznato mi ovo nesto, kad:TAFKAP wrote: ↑11/01/2024 23:05 Researchers Uncover the ‘Most Sophisticated’ iPhone Exploit Ever
![]()
Ovo je staro cca 6 mj. i patchirano je expresno koliko se sjecam. Dakle tekst je u nedostatku klikova iz nekog razloga opet objavljen sad.
Nije problem imati bug, problem ga je ne fixati na vrijeme. Apple nije cvjecka ali je itekako kilometrima daleko u odnosu na ostale (mislim na mobilne OS's) kad je sigurnost u pitanju. Pa i na "desktopu" ako uzmemo npr porediti Safari vs. Others
Naravno da je Apple ozbiljna firma i da oni sve bugove ekspresno zakrpe ali to ne znaci da su neprobojni i 100% sigurni,kako neki zive u toj zabludi.
Ne razumijemo se Marinko...gentoo wrote: ↑13/01/2024 22:08Citam i kontam poznato mi ovo nesto, kad:TAFKAP wrote: ↑11/01/2024 23:05 Researchers Uncover the ‘Most Sophisticated’ iPhone Exploit Ever
![]()
Uzmi xiaomi. Najbolji omjer cijene/kvalitetaDigla_da_kreci wrote: ↑15/01/2024 22:40 Kod mene skok sa ajfon 8 na 15 pro i totalna meh reakcija. Ovaj dynamic island je nevidjena glupost, kao muhu na ekranu da imas, bode u oci i smeta kad nesto gledas, potpuno je glupo napravljen jer su ga natoprcili na sredinu. Ljepse bi bilo da je cijela traka pruzena od coska do coska, tako ne bi smetalo. I kao da gledam za koju godinu ce ga maknuti i imat cemo cisti ekran a povlacenjem prsta odozgo ka dolje funkciju dinamic islanda i to ce biti njihov revolucionarni izum.Jbte pogorsaju neku stvar i onda na sljedecem predstavljanju poprave i to im je mirkl i spectacular. Baterija se grije cim nesto jace pokrenes, od apdejta do streamanja. Tezak je sa onim kameretinama i ne mogu dugo ni pricati na telefon jer mi ga tesko drzati na uhu. Nimalo nisam impresionirana, cak naprotiv, dodje mi da se vratim na stariji model ili razmotrim androidase...
![]()
samo se restartuje springboard i to je toSaka wrote: ↑16/01/2024 06:01 Don’t try this at home.![]()
https://x.com/techykaptan/status/1746893948780691887
13ka je meni ostao u lijepom sjecanju, to je BestBuy opcija najbolja po meniDigla_da_kreci wrote: ↑15/01/2024 22:40 Kod mene skok sa ajfon 8 na 15 pro i totalna meh reakcija. Ovaj dynamic island je nevidjena glupost, kao muhu na ekranu da imas, bode u oci i smeta kad nesto gledas, potpuno je glupo napravljen jer su ga natoprcili na sredinu. Ljepse bi bilo da je cijela traka pruzena od coska do coska, tako ne bi smetalo. I kao da gledam za koju godinu ce ga maknuti i imat cemo cisti ekran a povlacenjem prsta odozgo ka dolje funkciju dinamic islanda i to ce biti njihov revolucionarni izum.Jbte pogorsaju neku stvar i onda na sljedecem predstavljanju poprave i to im je mirkl i spectacular. Baterija se grije cim nesto jace pokrenes, od apdejta do streamanja. Tezak je sa onim kameretinama i ne mogu dugo ni pricati na telefon jer mi ga tesko drzati na uhu. Nimalo nisam impresionirana, cak naprotiv, dodje mi da se vratim na stariji model ili razmotrim androidase...
![]()
Vratila sam ga, uzet cu drugi.
Pametniji izbor kako god se ovi sprdali