Pa udri malo po ragibima i sličnima koji Hamas ovdje predstavljaju kao Palestinski pokret otpora, a ustvari su banda zlikovaca koja gura Palestince u nestanak u Gazi. Ovako ispada da Hamas niti ne primjećuješ i svu paljbu osipaš po IDFu.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Avetinho
#48401 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- apsidejzi
#48402 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa mene ne bi iznenadilo da su cionisti znali za napad i da su jednostavno pustili. Mada, malo je tesko povjerovati da je ovo organizovano bilo sa izraelske strane jer previse je stvari u igri. Mozda je mali krug ljudi znao, ali definitivno nije moglo biti organizovano na drzavnom nivou. Jer... nisu samo jevreji nastradali. Bilo je tu i 30 amerikanaca, bilo je tu njemaca medju zrtvama. Bilo je i kanadjana. AMerikanci su poprilicno osjetljivi na svoje gradjane. To je dio njihovog nacionalnog ponosa da su uvijek spremni poslati marince kako bi spasili americke zivote. Nema te cionisticke grupe koja bi se smjela otvoreno okomiti na amerikance. Oni su naucili djelovati iz pozadine. Koriste americke resurse ali i paze sta rade. A da je neko znao za napade... to je gotovo pa sigurno. Par izraelskih novinara je napravilo istrazivanje (cini mi se prosli mjesec) gdje su gledali trgovinu dionicama na izraelskoj berzi u danima prije napada. Ispostavilo se da je dosta dionica "shortano" tj investitori se "klade" protiv dionice. Milijarde su se digle 7/10. Slican scenario je bio oko 9/11 u SAD-u.dr_Evil wrote: ↑17/01/2024 13:32 @apsidejzi , sve se slazemo osim onoga oko Hamasa, ja sam i dalje misljenja da je to dio isplaniranog cionistickog programa "ciscenja" Gaze.
Ali da se potrefilo Rusiji ko kec na desetku, to svakako, nije moglo biti bolje.
Posmatrajuci tako, ni Izrael nije mogao odabrati bolji trenutak jer je u atmosferi potpune rusofobije vrlo lako prebaciti krivicu. A Rusija sada glumi nevinasce da skupi poene medju Arapima. Win-Win situacija, samo Palestinci ginu.
No kao sto ti kazes, ovim hamasovim napadom su se okoristili i Rusija i Iran i Izrael. Kina, EU, Afrika i Azija zbunjeno gledaju. Amerika i par drzava su izgubili nekoliko desetina svojih sugradjana. Jedini koji su stvarno najebali su palestinci i ironicno - hamas. Ubijeno im je par lidera, razrusena im je infrastruktura koju su imali i sjeverni dio gaze je okupiran sa velikim upitnikom da li ce ga ikada vratiti.
-
sumirprimus
#48403 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne postojanje?
Naravno da postoji jedno je zvanicna vojna formacija, respektabilna vojna sila u svijetu priznata, a drugo je oznacena teroristicka organizacija. Svidjalo se to vama na ovoj temi ili ne to je fakat.
-
Benjo34
#48404 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ns postoji sustiski razlika. IDF je nastao 1948 tako sto su teroristicke skupine Lehi, Haganah, koje su od strane britanaca bile zabranjene I oznacene kao teroristicke spojene I nazvane Istael Defence Forces. Tako da korijen im je isti, teroristicke organizacije zabranjene na zapadu, proglasavanjem samostalnosti postaju legalni. Ako te zanima spisak teroristickih akcija, slobodno se javi. Bombaske napade na prostoru bliskog istoka su oni patentirali.sumirprimus wrote: ↑17/01/2024 15:51Ne postojanje?
Naravno da postoji jedno je zvanicna vojna formacija, respektabilna vojna sila u svijetu priznata, a drugo je oznacena teroristicka organizacija. Svidjalo se to vama na ovoj temi ili ne to je fakat.
-
Benjo34
#48405 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja sam se o Hamasu napisao prvih dana ovog sranja, ako zelis mogu naci svoj post I da to quote. Ovo je davno preslo sa Hamasa na obračun sa narodom, nenaoruzanim I djecom.
-
swanfilter
#48406 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije ni arapsko maslo za Ramazana, al te njihove frakcije su imale bolesnih djela u to vrijeme.Benjo34 wrote: ↑17/01/2024 16:00Ns postoji sustiski razlika. IDF je nastao 1948 tako sto su teroristicke skupine Lehi, Haganah, koje su od strane britanaca bile zabranjene I oznacene kao teroristicke spojene I nazvane Istael Defence Forces. Tako da korijen im je isti, teroristicke organizacije zabranjene na zapadu, proglasavanjem samostalnosti postaju legalni. Ako te zanima spisak teroristickih akcija, slobodno se javi. Bombaske napade na prostoru bliskog istoka su oni patentirali.sumirprimus wrote: ↑17/01/2024 15:51Ne postojanje?
-
sumirprimus
#48407 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Benjo34
#48408 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Daleko od toga da je arapsko maslo za Ramazana, bilo je svega u tom periodu, poenta je da je IDF postao objedinjavanjem terorista kao sto su Hamas, ISIL u vojnu formaciju tad tek proglasene drzave Izrael.swanfilter wrote: ↑17/01/2024 17:15Nije ni arapsko maslo za Ramazana, al te njihove frakcije su imale bolesnih djela u to vrijeme.Benjo34 wrote: ↑17/01/2024 16:00Ns postoji sustiski razlika. IDF je nastao 1948 tako sto su teroristicke skupine Lehi, Haganah, koje su od strane britanaca bile zabranjene I oznacene kao teroristicke spojene I nazvane Istael Defence Forces. Tako da korijen im je isti, teroristicke organizacije zabranjene na zapadu, proglasavanjem samostalnosti postaju legalni. Ako te zanima spisak teroristickih akcija, slobodno se javi. Bombaske napade na prostoru bliskog istoka su oni patentirali.sumirprimus wrote: ↑17/01/2024 15:51
Ne postojanje?
- Grean
#48409 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vezano za Irsku. Mada ja ne bih rekao da su jedini, tu je i Spanija, posebno Katalonija.

A sto je Njemacka na uvijek na pogresnoj strani, zna se, jednom govna uvijek govna.Ireland’s criticism of Israel has made it an outlier in the EU. What lies behind it?
The brief answer is Ireland’s experience of colonialism, sectarian violence and peace. Yet that short answer hides complexities. Ireland’s solidarity with Palestinian people is not a “like for like” reflex (although it is sometimes expressed simply as such, particularly in Northern Ireland), nor merely a kind of political sentimentalism. It is articulated through government policy, protest and activism, and a historically informed sense of empathy for those whose lives are curtailed by occupation and violence. Successive Irish governments’ support for the peace process is also a reflection of the understanding that peace can be forged even in acute contexts of sectarian violence.
In 1980, Ireland was the first member of the European Union to endorse the establishment of a Palestinian state. Irish politicians had significant meetings with Yasser Arafat in 1999 and 2003. In 2010, Ireland ordered the expulsion of an Israeli diplomat from Dublin when it was revealed forged Irish passports had been used by suspects in the assassination of the Hamas official Mahmoud al-Mabhouh. This was the same year an Irish ship attempting to transport humanitarian aid to Gaza during the blockade was halted by Israeli security forces. In 2017, the Palestinian flag was flown over Dublin City Hall to mark 50 years of Israeli occupation of the West Bank.
-
isx
-
Benjo34
#48411 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I onda neko ovo ignorise, traži izgovore i smatra ovo potrebnim. Fuj.
- alijagoro
#48412 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To izlapila ona vijest o 40 zaklanih beba,pa nesto novo da se kotrlja po vijestima.
- ELECTRIC CLOUDS
- skupljac_zeljeza
#48415 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Alžir je prolazio slično kao Palestina. Kombinacija francuskog nasilja i epidemija bolesti dovela je do toga da se populacija autohtonog alžirskog stanovništvo tokom perioda između 1830. i 1872. godine smanjila skoro za trećinu. Historičar Ben Kiernan je o francuskom osvajanju Alžira napisao sljedeće: "Do 1875. završeno je francusko osvajanje Alžira. Od početka okupacije 1830, tokom rata stradalo je oko 825.000 autohtonih Alžiraca." Izborili su se za slobodu.

-
Dead Man Walking
#48416 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
zposao
#48417 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kao i dosad, nastavlja se pijetet prohamasovuh humanista kojima je sloga "ne trebaš biti musliman trebas biti samo čovjek". Pa sve to fino zvuči dok ne naiđemo na bilo koju Jevrejsku žrtvu kao ovog ničim izazvanim dekapitiranog momka. Pa se pletu teorije zavjera kako je Oct7 isplanirao Izrael, kako niko nije silovan, niko nije otet, sami se ubili, a i ako jesu ionako su krivi.
Eto dotle seže humanizam ekipe "ne trebaš biti musliman trebaš biti samo čovjek".
Čim malo više zagrebeš ispod površine vidiš da u temeljima te propagande leži čista mržnja i zavist prema Jevrejima. Pa se bacaju genetska istraživanja kako današnji Jecreji nemaju ništa sa Jevrejima od prije par hiljada godina koji su nastanjivali bliski istok. Pa se raspreda naširoko kako je jevrejima super bilo pod islamom ali ih nešto baš i nema po arapskom poluostrvu (a bilo ih je mašala), a i super bi im bilo valjda i danas da oni pokvarenjaci ne žele (sram ih bilo) na parčetu zemlje manjem od Bosne napraviti sebi nacionalnu državu. Te problem je ovoliki Izrael, te onoliki, te hajmo se vratiti u ovu godinu, te hajmo opet vratiti onaj sporazum i tako se dođe do argumenta "šta bi ti da neko dođe u tvoju kuću" - u prevodu - Jevreji su u muslimanskoj kući , oni iako domicilno stanovništvo, nemaju pravo na svoju državu tu.
Pa se pjevaju one genocidne pjesme "from the river to the sea palestine will be free..." Što zaziva ni manje ni više anihilaciju Jevreja. I ne treba daleko ići u razgovor sa simpatizerima Hamasa da se dođe do trenutka kada se spozna da njima nikakva država Izrael ni u kakvim granicima i nikakvog oblika nije prihvatljiva. Tu se završava sva priča.
Sve je ostalo šarena laža koja maskira suštinu. Suština je da se dole narodi mrze nepatvorenom iskonskom mržnjom, a ja ako moram birati ko je započeo prvi i ko mrzi temeljitije onda bi upro prstom u Palestince jer im očito nikakav oblik Jevrejske države ni suživota sa Jevrejima nije prihvatljiv dočim smatraju sve "svojom kućom" a Jevreje uljezima koje moraju pobacati u more.
Meni žao samo jadnog nedužnog naroda koji gine na obe strane, a vi se nastavite zabavljati i naslađivati tuđom boli. Not my cup of tea.
Eto dotle seže humanizam ekipe "ne trebaš biti musliman trebaš biti samo čovjek".
Čim malo više zagrebeš ispod površine vidiš da u temeljima te propagande leži čista mržnja i zavist prema Jevrejima. Pa se bacaju genetska istraživanja kako današnji Jecreji nemaju ništa sa Jevrejima od prije par hiljada godina koji su nastanjivali bliski istok. Pa se raspreda naširoko kako je jevrejima super bilo pod islamom ali ih nešto baš i nema po arapskom poluostrvu (a bilo ih je mašala), a i super bi im bilo valjda i danas da oni pokvarenjaci ne žele (sram ih bilo) na parčetu zemlje manjem od Bosne napraviti sebi nacionalnu državu. Te problem je ovoliki Izrael, te onoliki, te hajmo se vratiti u ovu godinu, te hajmo opet vratiti onaj sporazum i tako se dođe do argumenta "šta bi ti da neko dođe u tvoju kuću" - u prevodu - Jevreji su u muslimanskoj kući , oni iako domicilno stanovništvo, nemaju pravo na svoju državu tu.
Pa se pjevaju one genocidne pjesme "from the river to the sea palestine will be free..." Što zaziva ni manje ni više anihilaciju Jevreja. I ne treba daleko ići u razgovor sa simpatizerima Hamasa da se dođe do trenutka kada se spozna da njima nikakva država Izrael ni u kakvim granicima i nikakvog oblika nije prihvatljiva. Tu se završava sva priča.
Sve je ostalo šarena laža koja maskira suštinu. Suština je da se dole narodi mrze nepatvorenom iskonskom mržnjom, a ja ako moram birati ko je započeo prvi i ko mrzi temeljitije onda bi upro prstom u Palestince jer im očito nikakav oblik Jevrejske države ni suživota sa Jevrejima nije prihvatljiv dočim smatraju sve "svojom kućom" a Jevreje uljezima koje moraju pobacati u more.
Meni žao samo jadnog nedužnog naroda koji gine na obe strane, a vi se nastavite zabavljati i naslađivati tuđom boli. Not my cup of tea.
-
isx
#48418 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jao, baš si si dao truda. Čestitam. K’o da ti je sam Bibi mentor.
- alijagoro
- alijagoro
#48420 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vidi se u postu,da ti je bas zao Palestinaca.zposao wrote: ↑17/01/2024 22:11 Kao i dosad, nastavlja se pijetet prohamasovuh humanista kojima je sloga "ne trebaš biti musliman trebas biti samo čovjek". Pa sve to fino zvuči dok ne naiđemo na bilo koju Jevrejsku žrtvu kao ovog ničim izazvanim dekapitiranog momka. Pa se pletu teorije zavjera kako je Oct7 isplanirao Izrael, kako niko nije silovan, niko nije otet, sami se ubili, a i ako jesu ionako su krivi.
-
Benjo34
#48421 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pozivam jos jednom sve Pro Izraelski nastrojene da otvorimo temu na Historija podforumu, da ovdje ne zatrpavamo I da sve sto.se.napise se potkrijepi cinjenicama. Ja sve sto sam.napisao sam uzeo iz Jevrejskih izvora. Znači oni ne kriju odakle su došli, kako su došli. Ne kriju da su od muslimana bili štićeni, sve to oni pišu.
Ne trebam nikome da dokazujem da apsolutno ne podržavam Hamas ali zato podržavam pravo Palestinaca da žive na zemlji sa koje je neki koji su doselili sa drugih kontinenata pokušavaju istrijebit.
Smislite novu priču I dajte da raspravljamo kao ljudi bez tog ne podržavaš izrael = podržavaš hamas.
Danas sam već jednom rekao, ono što je sad Hamas, to su bile terorističke organizacije od kojih je nastao IDF. Tako da dole sve od početka cionističkog naseljavanja je zli vrag koji je izašao is Pandorine kutije koji je odnio destined hiljada života na sve strane.
Kreirao sam temu, pa bujrum
)
Ne trebam nikome da dokazujem da apsolutno ne podržavam Hamas ali zato podržavam pravo Palestinaca da žive na zemlji sa koje je neki koji su doselili sa drugih kontinenata pokušavaju istrijebit.
Smislite novu priču I dajte da raspravljamo kao ljudi bez tog ne podržavaš izrael = podržavaš hamas.
Danas sam već jednom rekao, ono što je sad Hamas, to su bile terorističke organizacije od kojih je nastao IDF. Tako da dole sve od početka cionističkog naseljavanja je zli vrag koji je izašao is Pandorine kutije koji je odnio destined hiljada života na sve strane.
Kreirao sam temu, pa bujrum
- Charuga
- Globalni moderator
#48422 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I mrtvi im smetaju. Sve sto podsjeca da su tu nekada bili neki tamo muslimani treba srusiti i poravnati.
-
Grunt-SA
#48423 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Za jedne teroristi za druge borci za slobodu.Ta silovanja su kojih je bilo na tom festivalu muzike nemaju nikakvog opravdanja.Da te neko ubija i terorise 75 godina drugacije bi razmisljao.Za mnoge ovde sto govore protiv hamsa i zelene beretke su sigurno teroristicka organizacija.zposao wrote: ↑17/01/2024 22:11 Kao i dosad, nastavlja se pijetet prohamasovuh humanista kojima je sloga "ne trebaš biti musliman trebas biti samo čovjek". Pa sve to fino zvuči dok ne naiđemo na bilo koju Jevrejsku žrtvu kao ovog ničim izazvanim dekapitiranog momka. Pa se pletu teorije zavjera kako je Oct7 isplanirao Izrael, kako niko nije silovan, niko nije otet, sami se ubili, a i ako jesu ionako su krivi.
-
Dead Man Walking
- Charuga
- Globalni moderator
#48425 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I centrifuga još vrti.