To sto je otvoren,ne znaci da nije nov i da je prevara.Ali da bi bila sigurna ,treba imati dokaz,tj.rqcun ili garanciju kada je kupljen i ako vidis da je r2cimo kupljen 13.5 a objavljen 14.,15,...20.5 onda nije tesko vidjeti da je fakat nov a kada se nadjes ili dodje ti paket,otvoris i vidis je li nov ili ima tragove koriatenja ili nema Ako ima,samo ne preuzmes paket i to je to.sedma_7 wrote: ↑16/01/2024 12:00ma ne znam, nekako mu je prica suhveli... Preprodaje i nove i polovne telefone tako da, zaobit cu. Upravo to. Lik izvadio iz kutije i kao ima neka naljepnica na njima pozada, ali to je mogao skinut od bilo kuda. A inace preprodaje polovnjake i poneki nov fon.Laplace wrote: ↑16/01/2024 11:15Loš izgovor. Mogao je staviti fotografije sa interneta i original fotografije kutije. Ono, nije da je neka razlika ako je uređaj nov. Nema tu potrebe dokazivati da nema oštećenja.sedma_7 wrote: ↑16/01/2024 03:08 ja nasla fon dobar, odgovara mi i cijena i specifikacije, ali folija otvorena, i veli otvorio telefon samo da slika, mislim aj vjeruj da ti nece uvalit polovnjaka. trazim iskljucivo nov telefon, cak me ni oni od "mjesec" dana koristenja ne interesiraju, iako je to u principu navlakusa u 80 slucajeva.
Ispade da je najbolje uzimat od provjerenih prodavaca/radnji, ovako radi ustede od 10-20 km nagrapas. Cak ni recenzije nisu mjerilo. Ako je predobro da bi zvucalo istinito, onda je neka laz i muljanje. Sjo kako sam nepovjerljiva osobica.
Iako ima i prevara i uvaljivanja i svega preko olxa i online narudzbi,vi neki previse dramite oko toga.
Pa ja svaki dan skoro imam neke narudzbe preko neta ili saljem pakete drugima...nikqkvih tu problema ni drama nema a ako i bude nesto sitno,to racunam u rizik poslovanja.Ako vidim da je nesto doslo kako nije oglaseno ili naznaceno,samo vratim paket.
Isto tako i kada ja saljem,kupcu uvijek kazem da otvori,pregleda,vidi je li kako je oglaseno i qko nije,neka ne preuzima i neka vrati.