Pa kako su je podijelili egipat i jordan ni palestinahilmija frlj wrote: ↑16/01/2024 19:36Fulio si cijeli fudbal, RSK nikad nije trebala biti država.sumirprimus wrote: ↑16/01/2024 19:34Sta ih veze, casna pionirska , jesu li se hrvati drzali z4 kad su ih marticevi srbi odbili?hilmija frlj wrote: ↑16/01/2024 19:32
Ako su ikad bili iskreni, zašto se Cionisti ne drže granica koje su im date?
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sumirprimus
#48351 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- General War
#48352 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
..sjedi, zapali,uzmi meze, sacu jaBenjo34 wrote: ↑16/01/2024 19:36Cekam da mi linkas izvore za sve svoje tvrdnje.General War wrote: ↑16/01/2024 19:35Da su Jevreji bili problem zapadu i evropi, oni bi sutali na hitlerovo konacno resenje, isto sto i palestinci sute.Benjo34 wrote: ↑16/01/2024 19:23
Jevreji su bili problem Zapadu I Europi, među arapima su do naseljavanja cionista zivili mirno, dokazi da nisu? jer kako su tu opstali i trazili utociste? Zato su rijesavali Jevjrejsko pitanje tako sto im nisu dali svoju nego tuđu zemlju. Ti zaboravljas ko su I sta bili Englezi tu.
Ja ne iskrivljujem historiju. Nego vi, zato vam se prica odnosi na supljiranje bez cinjenica. Samo izvori. Hajd nemoj rec da si preuzeo smjenu a da nisi izvore pripremio.
Jarane, jevreji su istorijski odozdo otisli gore, a ne obratno.
Opet izmisljas "tudju zemlju"...nije ba palestinska zemlja
Nisam ja zaboravio sta su englezi tu, kao sto nisam ni otomane zaboravio prije njih...a ti da.
Jasta nego prepravljas.
...Kakav ti i izvori, najjednostavnije cinjenice ignorises.
-
Benjo34
#48353 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sve neke cinjenice a niko nista da linka nekim naucnim radom.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#48354 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znači priznaješ da Palestina nikad nije trebala postojatisumirprimus wrote: ↑16/01/2024 19:37Pa kako su je podijelili egipat i jordan ni palestinahilmija frlj wrote: ↑16/01/2024 19:36Fulio si cijeli fudbal, RSK nikad nije trebala biti država.sumirprimus wrote: ↑16/01/2024 19:34
Sta ih veze, casna pionirska , jesu li se hrvati drzali z4 kad su ih marticevi srbi odbili?![]()
- General War
#48355 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
hilmija frlj wrote: ↑16/01/2024 19:39Znači priznaješ da Palestina nikad nije trebala postojati![]()
Tako je, Izrael im stalno branio...a bi oni tita mi
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#48356 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Odgovori na prethodno pitanje.General War wrote: ↑16/01/2024 19:42![]()
Tako je, Izrael im stalno branio...a bi oni tita mi![]()
-
sumirprimus
#48357 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
U drugim vijestima
Breaking: Germany has agreed in principle to supply Israel with tank ammunition - Der Spiegel
spiegel.de/politik/deutsc…

Bojkotovat njemacku?
Breaking: Germany has agreed in principle to supply Israel with tank ammunition - Der Spiegel

Bojkotovat njemacku?
-
Benjo34
#48358 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da sumiram moju raspravu sa Pro Izraelcima na ovoj temi I vise se necu oglašavati.
Nije im problem Hamas, nego Palestinci kao narod. Izvrcu historijske cinjenice koje su im potkrepljene Izraelskim izvorima koji I sami govore o suživotu Arapa muslimana I Jevreja na tom prostoru.
Nemaju dokaze da pokazu da je bilo drugacije ali to I dalje tvrde. Ne mogu objasniti kako su Jevreji opstali u muslimanskim zemljama. Ne mogu objasniti otkud da su spas trazili kod Osmanlija na krscanska protjerivanja. Znaju da su Jevreji dosli iz Spanije u Bosnu ali ne znaju zasto ( jer su se kod Osmanlija osjecali sigurno).
Opravdanja pokusavaju naci u historiji ali u onim momentima koji njima odgovaraju, iako su I tu tanki sa znanjem pa se ukopaju. Nikad necete dobit od njih smislen odgovor, tako da sa njima mozes raspravljat na osnovu cinjenica sa kredibilnim izvorima.
Ne znaju razliku između jevreja I cionista. Ne znaju da nisu svi jevreji cionisti, bas naprotiv, dobar dio nije. Ne znaju sta je zapravo cionizam I sta je cionisticko naseljavanje prostora Palestine I kako je do toga doslo. Ne znaju otkud Britanci dole. Ne znaju da su sa prostora Jerusalema nestali za vrijeme Krstaša I da je Saladin pozivao ih da nasele Jerusalem. Znaju da kazu sljedece : Prvi hram, Isus, David, Mojsije, Kraljevina Izralita.
Cak I da idete tom logikom uvrnutom pa da kazete ok, ko je najduze tu zivio, njegova je zemlja. Opet ce te doci do toga da nema logike da pripada njima jer mnogi drugi narodi su vladali njom, duze od njih I imali svoje države.
Izvinjavam se svima koji su dosli ovdje procitati nesto vezano za Palestinu danas. Imao sam jedan svojevrsni test, zelio sam da utvrdim koliko zapravo znaju ovi koji brane Izrael ovdje, I u posljednjih 7 dana nisam dobio niti jedan jedini odgovor koji je smislen, potkrijepljen izvorima. Oni koji du najglasniji, najmanje znaju. Tako da, nemojte se nervirat dzaba.
Uzivajte I da ovo ludilo prestane sto prije.
Nije im problem Hamas, nego Palestinci kao narod. Izvrcu historijske cinjenice koje su im potkrepljene Izraelskim izvorima koji I sami govore o suživotu Arapa muslimana I Jevreja na tom prostoru.
Nemaju dokaze da pokazu da je bilo drugacije ali to I dalje tvrde. Ne mogu objasniti kako su Jevreji opstali u muslimanskim zemljama. Ne mogu objasniti otkud da su spas trazili kod Osmanlija na krscanska protjerivanja. Znaju da su Jevreji dosli iz Spanije u Bosnu ali ne znaju zasto ( jer su se kod Osmanlija osjecali sigurno).
Opravdanja pokusavaju naci u historiji ali u onim momentima koji njima odgovaraju, iako su I tu tanki sa znanjem pa se ukopaju. Nikad necete dobit od njih smislen odgovor, tako da sa njima mozes raspravljat na osnovu cinjenica sa kredibilnim izvorima.
Ne znaju razliku između jevreja I cionista. Ne znaju da nisu svi jevreji cionisti, bas naprotiv, dobar dio nije. Ne znaju sta je zapravo cionizam I sta je cionisticko naseljavanje prostora Palestine I kako je do toga doslo. Ne znaju otkud Britanci dole. Ne znaju da su sa prostora Jerusalema nestali za vrijeme Krstaša I da je Saladin pozivao ih da nasele Jerusalem. Znaju da kazu sljedece : Prvi hram, Isus, David, Mojsije, Kraljevina Izralita.
Cak I da idete tom logikom uvrnutom pa da kazete ok, ko je najduze tu zivio, njegova je zemlja. Opet ce te doci do toga da nema logike da pripada njima jer mnogi drugi narodi su vladali njom, duze od njih I imali svoje države.
Izvinjavam se svima koji su dosli ovdje procitati nesto vezano za Palestinu danas. Imao sam jedan svojevrsni test, zelio sam da utvrdim koliko zapravo znaju ovi koji brane Izrael ovdje, I u posljednjih 7 dana nisam dobio niti jedan jedini odgovor koji je smislen, potkrijepljen izvorima. Oni koji du najglasniji, najmanje znaju. Tako da, nemojte se nervirat dzaba.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#48360 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Veze irana i hamasa
-
ragib
#48361 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
MasAllah nisam znao da je iran ovako spreman pomoci.
- General War
#48362 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moleri i vodoinstalateri skupljaju peticijusumirprimus wrote: ↑16/01/2024 19:56 U drugim vijestima
Bojkotovat njemacku?
-
MUNAFIK
#48363 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Druze znaju oni sve to ali nije im zadatak da pisu istinu nego da sire smutnju, lazi i da trolaju.Benjo34 wrote: ↑16/01/2024 20:05 Da sumiram moju raspravu sa Pro Izraelcima na ovoj temi I vise se necu oglašavati.
Neko to radi radi novca, neko radi islamofobije sto je na kraju svejedno jer su lazovi i sitne duse koje se uzbudjuju ubijanjem djece.
Nevjerovatne su ove 'akrobacije' koje koriste da opravdaju genocid koji cionisti vrše dok u isto vrijeme ih svi ti zlocini cine sretnim.
-
sajber87
#48364 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- canvra888
#48365 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pogledajte od kakvih X naloga naši uzorni objektivci crpe informacije i na osnovu njih prosipaju svoj kvazi objektivizam.
I šta sad, naciju koja nema ogromnih inovacija automatski treba izbrisati s lica zemlje? Znači većinu nacija na zemaljskoj kugli? Šta je poenta ovakvog posta?
A i kako ćeš imati inovacija, kad ti generacije odrastaju u teroru od tako dobronamjernih susjeda.
-
Bazinga1234
#48366 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Slovenia will support ICJ case against Israel
It has been reported that Tanja Fajon, the Minister of Foreign and European Affairs of Slovenia, has stated the Slovenian government's support for the South African case against Israel.
- anelsol
#48367 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Što bi se reklo kod nas - žena bez dlake na jeziku
- Charuga
- Globalni moderator
-
ragib
#48369 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pratio sam izjave ljudi iz hamasa I njihovog glasnogovornika, oni su jako bliski hezbollahu I hutima koji su povezani za iranom. Borci iz Palestine isli su u Iran na obuku.
Drago mi je da suniti I siti u politickom segment dobro saradjuju. Ako hamas kaze da imaju dobru saradnju I da im pomazu ko moze onda da ovdje tvrdi suprotno ja vise vjerujem borcima na Allahovom putu koji sebi prvo klanjaju dzenazu pa idu u borbu nego nekome drugome. Podrska otporu, podrska svim koji su iskreno stali u odbranu palestinskog naroda, podrska I kataru koji su sa Al jazirom napravili pun pogodak do oslobodjenja Palestine.
Evo sta kaze Ubejde ko su im saveznici
Glasnogovornik vojnog krila Hamasa, brigada al-Qassam, Abu Obeida je najavio intenziviranje vojnih operacija Hamasa ali i saveznika iz Libana, Iraka i Jemena, protiv Izraela.
I Erdogan je neki dan pohvalio Hute.
-
Sociolog
#48370 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Negdje sam pročitao da ce se i Alzir ukljucit
- dr_Evil
- dr_Evil
#48373 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovi napadi Irana nocas su bili ocajni, pali su mi u ocima kao wanna be sila. Razumijem da su pucali na domace izdajnike, ali mogli su to uraditi recimo u Izraelu ili Njemackoj. Najlakse se na napacenim zemljama ko sto su Sirija ili Irak, koje vise i ne postoje de facto, izivljavati.