samo je jedan Mehdi, naš Ramo a.s.melac wrote: ↑10/12/2023 15:03I sada je putin imam Mehdi?ragib wrote: ↑10/12/2023 12:29Ja mislim da su mi do sada brisal najmanje 5 postova zbog toga sto pisem stvari koje nisu vezane za temu. Zato sam I obrisao a jednom cu svakako otvoriti temu koja govori o pojavi Mehdija I o predajama koje se spominju po tom pitanju, kao I svoje misljenje. Myslimani svakako trebaju pratiti dobro geopolitiku kako bi znali porediti stanje na dunjaluku I ono sto je Poslanik as najavio kroz svoje govore, jer je Poslanik as spomenuo mnoge stvari kako ce se odvijati. Najavio je poslanik as mnoge stvari...geoxx wrote: ↑10/12/2023 11:04 Meni je jako zao sto je ragib editovao zadnji post na prosloj stranici. Ono je trebalo sacuvati za forumski hall of fame.
Mislio sam ga kolegici psihologu uvaliti kao materijal za magistarski. Bez zajebancije, fenomen. Prvo sam mislio da je dobar trol, pa nisam htio citirati, ali kad vidim da je editovao, znam da je ozbiljan i da ga je bar malo sramota.
Sto je dobar znak za pocetak.
I to treba sljediti jer je obaveza muslimana da I sutra sljede Imama Mehdija a ne neke bjelosvjetske organizacije, muslimani su sad slabi I nemocni jer je tako I Poslanik as najavio, nastupit ce I nova era. O tome cu nekad napisati detaljnije svoje misljenje I na adekvatnoj temi.
Ili je to Xi?
RUSIJA
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15001 Re: RUSIJA
-
sumirprimus
#15002 Re: RUSIJA
ovo u mehdija samo šije vjeruju kako sm ja skontao, nikad isam cuo od lokalnih suni muslimana za mehdija?
-
sumirprimus
#15003 Re: RUSIJA
Maskva juce...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15004 Re: RUSIJA
barem čist zrak
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15005 Re: RUSIJA
zar nije bio RadeljašJoseMujica wrote: ↑12/01/2024 10:16samo je jedan Mehdi, naš Ramo a.s.melac wrote: ↑10/12/2023 15:03I sada je putin imam Mehdi?ragib wrote: ↑10/12/2023 12:29
Ja mislim da su mi do sada brisal najmanje 5 postova zbog toga sto pisem stvari koje nisu vezane za temu. Zato sam I obrisao a jednom cu svakako otvoriti temu koja govori o pojavi Mehdija I o predajama koje se spominju po tom pitanju, kao I svoje misljenje. Myslimani svakako trebaju pratiti dobro geopolitiku kako bi znali porediti stanje na dunjaluku I ono sto je Poslanik as najavio kroz svoje govore, jer je Poslanik as spomenuo mnoge stvari kako ce se odvijati. Najavio je poslanik as mnoge stvari...
I to treba sljediti jer je obaveza muslimana da I sutra sljede Imama Mehdija a ne neke bjelosvjetske organizacije, muslimani su sad slabi I nemocni jer je tako I Poslanik as najavio, nastupit ce I nova era. O tome cu nekad napisati detaljnije svoje misljenje I na adekvatnoj temi.
Ili je to Xi?![]()
i ti vala mijenjaš priču svake godine
- jednonogi_Jack
#15007 Re: RUSIJA
AVTOVAZ je započeo probnu proizvodnju pojednostavljene Lade Grante, izvještava javni Avtograd News . Paket ne uključuje klimu, servo, radio, niz dijelova unutrašnjosti, grijanje retrovizora i sjedala, kao ni dijelove zvučne izolacije. Prema javnosti, jedina preostala oprema su prednji električni prozori i grijani stražnji prozor. Krajem prošle godine objavljeno je o izdanju serije "Grant" s minimalnom konfiguracijom, koja je, osim navedenih opcija, također izgubila zračni jastuk.

-
swanfilter
#15008 Re: RUSIJA
Ne znam sto se muce. Staru Ladu malo apdjetati i eto ti Grante ...
-
Seyfo
#15009 Re: RUSIJA
Je li neko vidio, njemački medij objavio,kurir prenio,: Putin dobija rat do juna,onda ide sukob sa NATO-om. U tom slučaju ode sve tri lijepe 
- jednonogi_Jack
-
zilog
#15011 Re: RUSIJA
Rusifilska mantra, kako je "Ukrajina koljevka/srce Rusije" (zvuci poznato
), pa evo pogledajte:
-
sumirprimus
#15012 Re: RUSIJA
"">
treci rim multipolarni svijet vjekovni savez pravoslavnog istoka i islama bla bla truć
treci rim multipolarni svijet vjekovni savez pravoslavnog istoka i islama bla bla truć
-
sumirprimus
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15014 Re: RUSIJA
Tigar od papira, uvjek bio i bit ce. Uspjeli su da porobe i etnicki ociste sibir i kavkaz, koji nikada nisu bili ruski vec pod kontrilom tadasnjih plemena i nacija. Sto se americi spocitava sto su uradili indijancima to su rusi uradili sibircima i kavkazistancima. Amerika je kroz neki period se samokriticki okrenula za etnicka ciscenja indijanaca i robovlasnistvo afrikanaca tj crnaca, bar ima samokritike u nekim politickim, kulturnim, literalnim djelima. Rusi i rusija to NIKAD nisu uradili niti priznali.
Bio sam kritikovao Regana i imao drugacije misljenje prema samoj rusiji i dosao do zakljucka da je tacno sto su govorili da je to imperija ZLA. Rusima se mora stati u kraj i zaustaviti njihovu velikorusku i ekspanzionisticku politiku.
Recimo ljudi koji svrsavaju na pomen rusija a nisu rusi, oni su za "legitimne ruse" gradljani drugog reda, malorusi i to sada otvoreno pokazuju.
To je imperija koja je dozivjela svoj vrhunac sa SSSR-om i dalje je neminovan pad. Da li ce to trajati postepeno u etapama, godinama pa i decenijama ili ce se urusiti jako brzo, zavisi od mnogo faktora. Prvi je kremaljski kepec koji nije krio da je mini imperator i po mom misljenju on je posljednji.
Dal ce se cekati njegova smrt ili ce poceti revolucijom, to ne znam al je neminovan raspad rusije.
Bio sam kritikovao Regana i imao drugacije misljenje prema samoj rusiji i dosao do zakljucka da je tacno sto su govorili da je to imperija ZLA. Rusima se mora stati u kraj i zaustaviti njihovu velikorusku i ekspanzionisticku politiku.
Recimo ljudi koji svrsavaju na pomen rusija a nisu rusi, oni su za "legitimne ruse" gradljani drugog reda, malorusi i to sada otvoreno pokazuju.
To je imperija koja je dozivjela svoj vrhunac sa SSSR-om i dalje je neminovan pad. Da li ce to trajati postepeno u etapama, godinama pa i decenijama ili ce se urusiti jako brzo, zavisi od mnogo faktora. Prvi je kremaljski kepec koji nije krio da je mini imperator i po mom misljenju on je posljednji.
Dal ce se cekati njegova smrt ili ce poceti revolucijom, to ne znam al je neminovan raspad rusije.
-
sumirprimus
#15015 Re: RUSIJA
Ovi drugi vide svoju sansu u toj ruskoj verziji "multipolarnog svijeta".
- pici
#15016 Re: RUSIJA
Najvise su ih zedni kinezi. Kad je kinezima bilo najteze, ovi su im zarili noz u ledja i oteli kinesku teritoriju, protjerali kineze, ko nije htjeo da ode, ubijen je ili je poslan u sibir da umre od gladi i hladnoce. Poljacima su isto zarili noz u ledja, fincima oteli teritoriju, japancima isto, mongolija je vazal, itd itd. Ni sa jednim susjedom nemaju izgladjene odnose. Jel do susjeda...
Kina zadaje udarac ruskom gospodarstvu
KINESKE državne banke pooštravaju ograničenja financiranja ruskih klijenata jer se boje da će biti podvrgnute sekundarnim sankcijama SAD-a, piše Bloomberg. Najmanje dvije banke su posljednjih tjedana naredile reviziju svojih planova za Rusiju i planiraju prekinuti veze s klijentima koji su na američkom popisu sankcija. Banke će također prestati pružati financijske usluge ruskom vojnom sektoru, tvrde izvori za Bloomberg.
Ovaj potez dolazi nakon što je ministarstvo financija SAD-a prošlog mjeseca objavilo da će nametnuti sekundarne sankcije inozemnim financijskim tvrtkama i bankama koje pomažu Moskvi.
Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov opisao je ovo pitanje kao vrlo osjetljivu stvar za uključene tvrtke, ali ne i za rusku vladu.
"Ovo je vrlo, vrlo osjetljivo pitanje i malo je vjerojatno da će se itko odlučiti o tome razgovarati - to ne biste trebali očekivati", rekao je Peskov. "Nastavljamo razvijati odnose s Kinom. Ona je naš vrlo važan strateški partner", dodao je.
Kina je ujedno i najveći uvoznik fosilnih goriva iz Rusije, nakon što je više nego udvostručila svoje isporuke ugljena od 2020.
Povlačenje banaka mogao bi biti bolan udarac za Rusiju i za Kremlj, pogotovo jer bi navodni strah Pekinga od zapadnih sankcija signalizirao da čak i čelnici koji su ostali bliski Moskvi zaziru od financijske cijene podrške Moskvi.
- pici
#15017 Re: RUSIJA
Vidi, nada je jedno a surova stvarnost je drugo. Kad te proguta imperija, nema tu liberalizma, demokratije, socijale, merhameta. Oni sto zacrtaju to ce i obistiniti. Ako kazu ruski svet, nema ti nikakvog drugog sveta do ruskog.sumirprimus wrote: ↑17/01/2024 10:45 Ovi drugi vide svoju sansu u toj ruskoj verziji "multipolarnog svijeta".
Sto li srbske dobrovoljce zovu ciganima, to iz milja. Isto tako i turki misle o bosnjacima kao arabi o palestincima. Sila nije bogu mila.
-
sumirprimus
#15018 Re: RUSIJA
Jasno je to, ali protivnicima antiglobalizma, unipolarizma, americke i cionisticke hegemonije i aparthejda, antivakcinasima i flateartherima sigurno nijepici wrote: ↑17/01/2024 10:52Vidi, nada je jedno a surova stvarnost je drugo. Kad te proguta imperija, nema tu liberalizma, demokratije, socijale, merhameta. Oni sto zacrtaju to ce i obistiniti. Ako kazu ruski svet, nema ti nikakvog drugog sveta do ruskog.sumirprimus wrote: ↑17/01/2024 10:45 Ovi drugi vide svoju sansu u toj ruskoj verziji "multipolarnog svijeta".
- pici
#15019 Re: RUSIJA
A uvjek je bilo glupana i budala. Napisano romana o njima koliko hoces a i istorija ih takve pamti.sumirprimus wrote: ↑17/01/2024 10:54Jasno je to, ali protivnicima antiglobalizma, unipolarizma, americke i cionisticke hegemonije i aparthejda, antivakcinasima i flateartherima sigurno nijepici wrote: ↑17/01/2024 10:52Vidi, nada je jedno a surova stvarnost je drugo. Kad te proguta imperija, nema tu liberalizma, demokratije, socijale, merhameta. Oni sto zacrtaju to ce i obistiniti. Ako kazu ruski svet, nema ti nikakvog drugog sveta do ruskog.sumirprimus wrote: ↑17/01/2024 10:45 Ovi drugi vide svoju sansu u toj ruskoj verziji "multipolarnog svijeta".![]()
-
sumirprimus
#15020 Re: RUSIJA
a sta mislis o onima koji smatraju da je zapravo zapad u stvari taj cetvrti rajh a ne rusija, na kom su oni fonu onda?
jer realno godinama se na ovom forumu bar provlaci taj termin treci rim, multipolarni svijet i slicno od strane proputinovih forumasa.
jer realno godinama se na ovom forumu bar provlaci taj termin treci rim, multipolarni svijet i slicno od strane proputinovih forumasa.
- tramvajtrojka
#15021 Re: RUSIJA
meni je najjaci bio cheli to neke analize kako rusi vise ne mogu biti turistisumirprimus wrote: ↑17/01/2024 11:01 a sta mislis o onima koji smatraju da je zapravo zapad u stvari taj cetvrti rajh a ne rusija, na kom su oni fonu onda?
-
sumirprimus
#15022 Re: RUSIJA
da cheli je furao tu pricu godinama.tramvajtrojka wrote: ↑17/01/2024 11:16meni je najjaci bio cheli to neke analize kako rusi vise ne mogu biti turistisumirprimus wrote: ↑17/01/2024 11:01 a sta mislis o onima koji smatraju da je zapravo zapad u stvari taj cetvrti rajh a ne rusija, na kom su oni fonu onda?
jer realno godinama se na ovom forumu bar provlaci taj termin treci rim, multipolarni svijet i slicno od strane proputinovih forumasa.![]()
, nego braniti svoj nacin zivota, neka duhovnost itd itd.
ludilo od izjava kad ih se gleda u svjetlu dešavanja nakon 24.2.2022
ali nije jedini...
- drndalo
#15023 Re: RUSIJA
Dobija kurac da masira zube... 700-ti dan 3-dnevne SVO...?
I atomske da potegne, kako su ih odrzavali i koliko su krali, ili ih nemaju, ili bi njima samima eksplodirale...
-
sumirprimus
#15024 Re: RUSIJA
al kurir prenio, i tu je prici bio kraj kraj kraj 
-
sumirprimus
#15025 Re: RUSIJA
">
na prvom klipu je snimka eksplozije u fabrici..
na prvom klipu je snimka eksplozije u fabrici..