Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
axe22 wrote: ↑13/01/2024 09:28
Pitanje
Sta uzeti od Xiaomi Redmi Note 12 serije? pro? 12s?
Ili nesto drugo u tom cijenovnom rasponu.
Ne znam cemu ce ti sluzit tel al za opcu upotrebu, pro je sasvim solidan. Sretno
Ma nista posebno, nekad poslovno se otvori koji dokument, e mail i neka baterija mozda izgurati citav dan (bude dosta poziva i koristenja interneta) i da je dual sim.
Ne zelim davati neke velike pare (ostarilo se za to), trenutno furam huawei p20 koji sam uzeo kad je tek izasao i ne bi ga ni mjenjao da nije puknuo display (vec 4 mjeseca) ali je tek sad poceo praviti problema. Zamjena se ne isplati jer je vec i baterija dosta oslabila.
zippoo87 wrote: ↑13/01/2024 10:18
Pro ili pro+ ili Xiaomi T seriju...koja je serija iznad Note serije.
Ako budzet dozvoljava,naravno
Ma do 500 KM gotovina i ne idem dalje.
(mogao bi preko telecoma uzeti na rate ali mi se ne veze ugovorom).
Naletio sam 350km pro verzija polovnu i kontam uzeti.
(garanciju ima jos preko godinu dana, e sad samo treba vidjeti da nema kakvo ostecenje)
axe22 wrote: ↑13/01/2024 09:28
Pitanje
Sta uzeti od Xiaomi Redmi Note 12 serije? pro? 12s?
Ili nesto drugo u tom cijenovnom rasponu.
Ne znam cemu ce ti sluzit tel al za opcu upotrebu, pro je sasvim solidan. Sretno
Ma nista posebno, nekad poslovno se otvori koji dokument, e mail i neka baterija mozda izgurati citav dan (bude dosta poziva i koristenja interneta) i da je dual sim.
Ne zelim davati neke velike pare (ostarilo se za to), trenutno furam huawei p20 koji sam uzeo kad je tek izasao i ne bi ga ni mjenjao da nije puknuo display (vec 4 mjeseca) ali je tek sad poceo praviti problema. Zamjena se ne isplati jer je vec i baterija dosta oslabila.
zippoo87 wrote: ↑13/01/2024 10:18
Pro ili pro+ ili Xiaomi T seriju...koja je serija iznad Note serije.
Ako budzet dozvoljava,naravno
Ma do 500 KM gotovina i ne idem dalje.
(mogao bi preko telecoma uzeti na rate ali mi se ne veze ugovorom).
Naletio sam 350km pro verzija polovnu i kontam uzeti.
(garanciju ima jos preko godinu dana, e sad samo treba vidjeti da nema kakvo ostecenje)
Koliko ja znam, preko BH Telecoma se može uzeti i bez vezivanja obaveznim trajanjem ugovora, na rate.
Na 24 rate sa vezivanjem ugovora na 24 mjeseca na Extra S paketu 606,20 KM, rata 21,59 KM, PDV uz prvu ratu 88,08 KM.
Bez ugovora na 24 rate 676,20 KM, rata 24,08 KM, PDV uz prvu ratu 98,25 KM.
Da,4g verzija realno ne vrijedi ni 500 KM,jer je bas zastario chipset ...uzimaju u BHTu lopatom.
Pogledaj ti taj sto si nasao u garanciji,to je dobra cijena ako je telefon 100% ispravan...realno to i jesu najbolje kupovine,uzmes polovan,ocuvan a da je ostalo jos dugo garancije .
Dobijes isti a ustedis 30-40 %
Ako budes uzimao, uzmi Pro ali 5G. Moze se nac za 500 km, tacnije 490 km ako ti boja nije vazna (plava i zelena, svijetlo). 8gb rama 128 memorija. 5 G verzija. 3Mdoo se prodavac zove. Nije reklama, nego i sama trazim telefon pa sam gledala upravo ovaj.
mc-twin wrote: ↑13/01/2024 22:17
Nemas nikakve potrebe gledati nize serije od 13T PRO. Nasla si ono sto trazis i sto ti odgovara tj. dobar mobitel.
Ja se bio nafurao na 13T i zbavio ga,novog nekoristenog...sve top ali plastika ona mene odbila,nisam ga zadrzao...prodao ga.
Zadnje 3-4 godine su mi svi telefoni bili metal ili aluminijumski ram i staklo nazad i iako koristim maskicu,kada izvadim telefon da ocistim i uzmem u ruke,dobijem taj osjecaj kvalitete i premiuma.
Dosao mi 13T...izvadim iz kutije,plasticni ram...isto neki jeftikaner ono Redmi 10 ili redmi 12 ...prodje me hype u sekundi i ohladim se i prodam.
Ostalo sto se hardwarea tice i brzine,top telefon.
Moj 11T izgleda tri puta vise premium nego 13T,samo zbog te ebene plastike...ebala ih plastika da ih ebala.
Nemas nikakve potrebe gledati nize serije od 13T PRO. Nasla si ono sto trazis i sto ti odgovara tj. dobar mobitel.
Ja se bio nafurao na 13T i zbavio ga,novog nekoristenog...sve top ali plastika ona mene odbila,nisam ga zadrzao...prodao ga.
Zadnje 3-4 godine su mi svi telefoni bili metal ili aluminijumski ram i staklo nazad i iako koristim maskicu,kada izvadim telefon da ocistim i uzmem u ruke,dobijem taj osjecaj kvalitete i premiuma.
Dosao mi 13T...izvadim iz kutije,plasticni ram...isto neki jeftikaner ono Redmi 10 ili redmi 12 ...prodje me hype u sekundi i ohladim se i prodam.
Moj 11T izgleda tri puta vise premium nego 13T,samo zbog te ebene plastike...ebala ih plastika da ih ebala.
Meni je ta nazovimo je plastika prednost, pogotovo ako ima neku teksturu, pa samim tim bolji grip. Uz to i bude znatno laksi, al` jeste da izgleda jeftinije, mada nam je svima u maskicama pa to nije toliko bitno.
Meni staklo klizi po rukama. Ne znam ga drzati. Pogotovo kad izvadis iz maske.
Meni je ta nazovimo je plastika prednost, pogotovo ako ima neku teksturu, pa samim tim bolji grip. Uz to i bude znatno laksi, al` jeste da izgleda jeftinije, mada nam je svima u maskicama pa to nije toliko bitno.
Nije plastika pozadi,pozadi je staklo ili imitacija koze,zavisno koju boju odaberes...plasticni je ram...kada uzmes telefon u ruku,nema one cvrstoce i tezine,koju osjetim sada kada uzmem telefon u ruke.Po masivnosti i tezini osjetis da je mrcina a ovaj isto kakav jeftikaner.
Mogu razumjeti ustedu na materijalu u nekim nizim klasama ali kada mi pocne stedjeti na telefonu od 1300 KM,e jbga onda.
Isto mi se ne svidja otisak prsta u displayu...puno mi je prakticniji i bolji ovi bocni sa strane...em su i brzi od optickih citaca.
Ne znam sto se trpa citac u ekran,meni je to od svih trendova,najgluplja moguca stvar...nekako mi nije ni prakticno da na ekranu otkljucavam.Prirodna pozicija je ovo na boku i gdje prst pada,sve ostalo je akrobatika.
Mrzim maskice, mrzim plastični ram, i mrzim plastiku nazad.
Svijet je pošao po zlu kada su čak i premium telefoni postali plastikare, a full aluminium više nije ni moguće naći, nego je metalni ram i staklo najbolja, ali nesavršena opcija.
sedma_7 wrote: ↑13/01/2024 21:31
Ako budes uzimao, uzmi Pro ali 5G. Moze se nac za 500 km, tacnije 490 km ako ti boja nije vazna (plava i zelena, svijetlo). 8gb rama 128 memorija. 5 G verzija. 3Mdoo se prodavac zove. Nije reklama, nego i sama trazim telefon pa sam gledala upravo ovaj.
fortaleza wrote: ↑14/01/2024 13:09
Džaba aluminijski/metalni okvir kad je staklo natrag pa je potreban onaj gumeni kondom.
Najbolji bi bio full body aluminij. Apsurdno je da su telefoni srednje ili niže klase dolazili u potpunosti metalni, a danas više ne.
Ne moze bezicno punjenje kroz metalni build. Da nije tog problema i ja bih najradije da su svi metalni. Nexus 6p mi je i dalje jedan od najljepse izradjenih telefona koje sam imao.
Nije plastika pozadi,pozadi je staklo ili imitacija koze,zavisno koju boju odaberes...plasticni je ram...kada uzmes telefon u ruku,nema one cvrstoce i tezine,koju osjetim sada kada uzmem telefon u ruke.Po masivnosti i tezini osjetis da je mrcina a ovaj isto kakav jeftikaner.
Mogu razumjeti ustedu na materijalu u nekim nizim klasama ali kada mi pocne stedjeti na telefonu od 1300 KM,e jbga onda.
Isto mi se ne svidja otisak prsta u displayu...puno mi je prakticniji i bolji ovi bocni sa strane...em su i brzi od optickih citaca.
Ne znam sto se trpa citac u ekran,meni je to od svih trendova,najgluplja moguca stvar...nekako mi nije ni prakticno da na ekranu otkljucavam.Prirodna pozicija je ovo na boku i gdje prst pada,sve ostalo je akrobatika.
Ja sam govorio generalno. Svakako da je plasticni ram smijesan, pogotovo u visem cjenovnom segmentu. Ja sam samo govorio za pozadinu.
Xiaomi 14 (crni) koji planiram uzeti ima tu imitaciju koze. Nije ni to neka sreca. S vremenom se "osteti", al' je dvadesetak grama laksi.
Za citac otisaka prsta se slazem. Ima tu i do estetike tj. mora li bi bocnu tipku prema tome dizajnirati sto bi imalo utticaja na samu estetiku (izgled).
Džaba aluminijski/metalni okvir kad je staklo natrag pa je potreban onaj gumeni kondom.
Najbolji bi bio full body aluminij. Apsurdno je da su telefoni srednje ili niže klase dolazili u potpunosti metalni, a danas više ne.
Ne moze bezicno punjenje kroz metalni build. Da nije tog problema i ja bih najradije da su svi metalni. Nexus 6p mi je i dalje jedan od najljepse izradjenih telefona koje sam imao.
Realno, malo ko i koristi bežično punjenje na Androidu. Mislim da bi većina radije full metalno kućište, nego bežično.
Realno, malo ko i koristi bežično punjenje na Androidu. Mislim da bi većina radije full metalno kućište, nego bežično.
Nisu ga bezveze poceli stavljati u svaki flagship a i dosta mid-range telefona. Koristi se itekako
Ljepota, jos pogotovo kad imas 50W, samo spustim na stalak i za nekih 45-50 minuta je pun
Bezicno punjenje jeste malo prakticnije ali nista narocito,jer opet kada koristis telefon i podignes sa punjaca,ne puni.
Nije sada da je neki zamor ustekati/istekati usb kablo u telefon,barem meni a brzina punjenja drasticno veca.
Jucer mi u ruke dosao OnePlus Nord 2 i ima 65W punjac...jbte sto brzo puni...0-100% oko 35 minuta a i telefon je generalno pravi stroj i bombona.Nisam uopste obracao paznju na ovu bombonicu...u ruci je savrsen a brz ko munja.
Kamere odlicne sa OISom...bas telefon skoro bez mane.
Bežično punjenje mi je apsolutno beskorisna stvar, zbog razloga koje si naveo. Ful metalno kućište takođe ne bih volio. To bi mi bilo neugodno držati. Premijum je po mom ukusu kombinacija alu rama i stakla. Ali dok god držim telefon u futroli, apsolutno mi je svejedno od čega je. Stvari prilično dobro čuvam tako da još nisam polomio ni jedan.
Ja volim bruseni aluminijum i onu ekstesku zavrsnu obradu,kada obruse aluminij po icivama,oko kamere i tako te detalje...te telefone i kada uzmes u ruke nakon 7-8 godina,vidis da su bili premium.Aluminij u ruci izgleda jako lijepo i dobra je zastita za telefon ali ocito da zbog cijena aluminijuma i nekih trendova,evo cak ni ram vise nije aluminijumski,nego najjeftinija plastikara...smece zivo...da je bar polikarbonat,pa ne bi se ni bunio,nego neka jeftikanerska plastika...gdje se zacas pojave ogrebotine i ostecenja po ramu.
Kao sto je nekada bio HTC One modeli,pa Huawei P9 i P10 i tako ti modeli...i dan danas kada uzmem taj telefon,on je savrsen u ruci.Mozda tome doprinosi i to sto su tada telefoni bili manji,pa prirodnije lezi u ruci u odnosu na ove danasnje digle.
zippoo87 wrote: ↑14/01/2024 21:20
Bezicno punjenje jeste malo prakticnije ali nista narocito,jer opet kada koristis telefon i podignes sa punjaca,ne puni.
Nije sada da je neki zamor ustekati/istekati usb kablo u telefon,barem meni a brzina punjenja drasticno veca.
Jucer mi u ruke dosao OnePlus Nord 2 i ima 65W punjac...jbte sto brzo puni...0-100% oko 35 minuta a i telefon je generalno pravi stroj i bombona.Nisam uopste obracao paznju na ovu bombonicu...u ruci je savrsen a brz ko munja.
Kamere odlicne sa OISom...bas telefon skoro bez mane.
Cuvas port i ne gnjavis se sa ustekavanjem kablova. A svaki noviji xiaomi, oneplus, oppo i slicni imaju super brzo bezicno punjenje. Pa brze punim bezicno svoj Xiaomi nego zena Samsung S22+ preko zice
Samsung,Apple i "brzo punjenje" su posebna smijurija...ja to ne bi uzeo samo zbog tog sporog punjenja.
Evo OnePlus 0-100 za 35 minuta ,a Samsung ni u S24 seriji nece ubaciti brze od 25W.
Bezicno punjenje ti nije nikakva prednost u odnosu na zicno...stvarno nije neka muka ustekati usb u telefon,ako cemo iskreno
Mislim kod telefona koji imaju brzo punjenje a ne ovih sa 15-25W punjenjem.
Koji su to telefoni? Meni pada na pamet samo iPhone 6 il slično i jedan Pixel ja mislim koji je bio pola metal pola staklo.
Tri razloga su za to, prvo cijena, drugo blokiranje radio signala i treće je bežično punjenje. Možda ima još neki…
Ja imao Moto G5s prije 5 godina,alu okvir i pozadina, kompaktan telefon, neka niža srednja klasa bio ali generalno korektan telefon. Nisam nosio zaštitnu masku, nije bilo potrebe. Sad na xiaomiju moram.