Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

vaučer

#46876 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Kilaža je 90% prehrana - ostalo vježba. Uvedi neke sitne izmjene i polako mjenjaj rutinu. Bez mjenjanja navika ti je sve uzaludno.
Riddle

#46877 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Prestani jesti hljeb ili bilo šta sa tijestom (odnosno prestani to jesti svaki dan, može se malo varati) pa ćeš vidjeti kako kile spadaju. Iznenadio bi se koliko veću i raznovrsniju ishranu imaš kad izbaciš hljeb.
Cracked

#46878 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Cracked »

Tito_i_Partija wrote: 12/01/2024 16:28 Image

Ogromno iznenađenje je Lethal Company. Igru je napravio sam jedan čovjek, igra je još uvijek u Early Accessu, a već je postala nevjerovatan hit sa odličnim ocjenama. Po nekim procjenama je prodano oko 5 miliona kopija.

Svaka mu čast. Čovjek sam napravi igru sa boljim gameplayom nego Bethesda sa Starfieldom. :roll:
pokazalo se da je to fake. Imas oficijelni steam charts i ni nalik nije ovome
https://store.steampowered.com/sale/BestOf2023?tab=1
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46879 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Riddle wrote: 13/01/2024 17:24 Prestani jesti hljeb ili bilo šta sa tijestom (odnosno prestani to jesti svaki dan, može se malo varati) pa ćeš vidjeti kako kile spadaju. Iznenadio bi se koliko veću i raznovrsniju ishranu imaš kad izbaciš hljeb.
bolje me ubij.
Averus

#46880 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Chmoljo wrote: 13/01/2024 17:58
Riddle wrote: 13/01/2024 17:24 Prestani jesti hljeb ili bilo šta sa tijestom (odnosno prestani to jesti svaki dan, može se malo varati) pa ćeš vidjeti kako kile spadaju. Iznenadio bi se koliko veću i raznovrsniju ishranu imaš kad izbaciš hljeb.
bolje me ubij.
Neces nista postici naglim promjenama. To ces skinuti par kila u kratkom vremenu, a onda ce ti dopizditi i vratices ih, pa jos i dodati koju.

Ja variram izmedju 85 i 89kg sa svojih 187cm, a jedem uglavnom junk food. Ishrana mi je pizza, piletina, pomfrit, masni sir, majoneza itd. I to puo jedem, nekad i po dvije-tri porcije.
Povrce nikako, voce veoma rijetko.
Skidanje kila, ako nemas medicinski problem, se jedino moze postici smanjenjem unosa kalorija. Treniram tri puta sedmicno, ali i bez treninga nikad nisam bio debeo, niti sam imao viska kila.

Zato nemoj prestati jesti hljeb, nego malo smanji.
Nemoj prestati slatko, nego malo smanji.
I tako sa svim tim "nezdravim" namirnicama. Fino sebi u glavi kazes eh uz ovaj obrok cu pojesti manje hljeba, jer imam krompir. I pojedes dvije snite umjesto 5. Za mjesec dana ces vidjeti rezultate, a ne patis se da ti ostanu oci na nekoj hrani koju volis.
Ako jos mozes ubaciti vjezbu - super. Ako ne, dovoljno je 30min lagane setnje i uz male izmjene u ishrani ces za pola godine biti top. Mi muski puno lakse regulisemo kilazu jer nam je drugaciji metabolizam, a i nemamo menstruaciju i hormonalne promjene kao kod zena.

Nismo mi sportisti, da imamo striktne dijete i six-pack. Nemamo ni vremena za toliko odricanja. Samo prilagodis i radis male promjene duzi period.
Riddle

#46881 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

bolje me ubij.
Pokušavam ti reći šta je meni pomoglo.

Davno sam ovo pričao, ali ću i ponoviti. Ja sam za vrijeme pandemije skočio na 120 kg. Ne vidi se to puno koliko je to slučaj sa nižom osobom, ali se ipak vidi. Lice se promijeni, zaobliš se, stomak se pojavi, odjeća ne izgleda kao prije, izgubiš dah brzo... To se meni nikad prije u životu nije desilo. Jednom otišao da se ošišam i jedva sjedoh u onu stolicu, vidim preljevam iz nje. :lol:

I onda sam znatno smanjio hljeb. Umjesto kriške hljeba, pojedem više salate, jabuku ili malo više od nekog glavnog jela. To u kombinaciji s tim da sam se počeo daleko više kretati nakon one izolacije je učinilo da spadnem na 100. Prije nekoliko mjeseci sam čak bio na 98, ali opet sam se vratio na neku standardnu težinu od 102 do 105. 5kg meni varira tako brzo iz nekog razloga. Opet je odjeća OK, oštre crte lica, prsa sa ravnim stomakom se oslikaju na majici kao i prije i generalno je puno ugodnije kretati se.

Još jedna vrlo bitna stvar, zaboravi na jelo poslije možda 8 sati na veče, zavisi šta ti odgovara, a pogotovo kasno u noć. To je smrt.
n+1

#46882 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Sve on zna to što mu pričate. :D
Riddle

#46883 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Onda da ga počnemo podjebavati da mu neki inat proradi? :mrgreen:

Halo debeli, vadi tu kiflu iz usta.
Chmoljo

#46884 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

:D

Da. 8 godina kosarke i 3 rukometa je ostavilo neke posljedice. Nisam neko ko nikada nije usao u teretanu ili nije osjetio velike fizicke napore.

Brak ulijeni covjeka, a djeca ti izbiju visak vremena da se posvetis sebi.

Hvala svakako na licnim iskustvima, al neke stvari moraju biti okidac. Fkt je ova slika djelovala na mene vise nego cinjenica da mi je dijafragma u nosu dok oblacim carape.

Ako covjek nema celicne volje dzaba sve. Al svakako cu pokusati.
Riddle

#46885 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Brate, kako se s klincima može dobro vježbati, samo ti treba malo mašte. Meni sestrić sjedio na leđima dok sam radio sklekove. :lol:
n+1

#46886 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Dižeš ih na benchu. :D
Snake Eyes

#46887 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Snake Eyes »

Prestani jesti.
Riddle

#46888 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

n+1 wrote: 13/01/2024 19:29 Dižeš ih na benchu. :D
To njima bilo zanimljivo, pa se onda oni počnu takmičiti ko može više sklekova napraviti. Onda hrvanje s njima, bacam ih po krevetu, a oni onako prepuni energije, kao osice napadaju, crkoše od smijeha i nikad im nije dosta. Seka me je uvijek pitala, kako su kod tebe tako mirni, spavaju? Ah šta ću, mora da je to moja umirujuća ličnost. 8-)
typeOnegative

#46889 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

U vezi ovoga , iz mog iskustva se pokazalo da nema potrebe za odricanjem od bilo čega , stvar je samo u tajmingu , količini i malo samodiscipline .
Visok sam 193 cm , trenutno imam 97 kg i to mi je ajmo reć taman , ali nije uvijek bilo tako :lol:
Prije desetak godina prestao pušiti i maltene preko noći završim na 130 kg, jbga čokoladice , junk food i sl i nakon toga više godina kuburio s kilažom iako nisam jeo previše kao nakon sto sam ostavio cigare ,uspio nekako doći na 120 i dalje ni makac ....najveći problem je bio sto nisam jeo po cijeli dan , prvi obrok oko 6 navečer , pa opet tamo oko 1 2 ujutru jer sam bio noćna ptica , pa malo slatkiši i eto ga sranje začas :-)

Da ne duljim , kile sam riješio tako što sam se malo aktivirao , sticajem okolnosti `dobio ` psa , svaki dan sa njim šetnja par km i nakon koji mjesec sletio sa 120 na 95 ....nisam gladovao niti bio željan bilo čega , samo uveo doručak i malo samodiscipline i to je bilo sasvim dovoljno ,jbg u mom slučaju uz malo tjelesne aktivnsoti samo je trebalo naučiti pojesti red dva cokolade ili jedan kolač i stati, a ne odmah čitavu čok ili pola kutije kolača , navečer pogotovo :lol: ... te navike najviše goje .
nepass1

#46890 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Averus wrote: 13/01/2024 18:15
bolje me ubij.
Neces nista postici naglim promjenama. To ces skinuti par kila u kratkom vremenu, a onda ce ti dopizditi i vratices ih, pa jos i dodati koju.

Ja variram izmedju 85 i 89kg sa svojih 187cm, a jedem uglavnom junk food. Ishrana mi je pizza, piletina, pomfrit, masni sir, majoneza itd. I to puo jedem, nekad i po dvije-tri porcije.
Povrce nikako, voce veoma rijetko.
Skidanje kila, ako nemas medicinski problem, se jedino moze postici smanjenjem unosa kalorija. Treniram tri puta sedmicno, ali i bez treninga nikad nisam bio debeo, niti sam imao viska kila.

Zato nemoj prestati jesti hljeb, nego malo smanji.
Nemoj prestati slatko, nego malo smanji.
I tako sa svim tim "nezdravim" namirnicama. Fino sebi u glavi kazes eh uz ovaj obrok cu pojesti manje hljeba, jer imam krompir. I pojedes dvije snite umjesto 5. Za mjesec dana ces vidjeti rezultate, a ne patis se da ti ostanu oci na nekoj hrani koju volis.
Ako jos mozes ubaciti vjezbu - super. Ako ne, dovoljno je 30min lagane setnje i uz male izmjene u ishrani ces za pola godine biti top. Mi muski puno lakse regulisemo kilazu jer nam je drugaciji metabolizam, a i nemamo menstruaciju i hormonalne promjene kao kod zena.

Nismo mi sportisti, da imamo striktne dijete i six-pack. Nemamo ni vremena za toliko odricanja. Samo prilagodis i radis male promjene duzi period.
Ma to je do metabolizma, i ja se hranim kao ti, jos nikakve granice nemam. Ono ako mi je cejf idu dvije pizze. Zdrava hrana su fileti na maslacu :D i opet evo zadnje vaganje 78kg, 190cm visok. Jedino nisam slatkoljubac mada sa druge strane kikiriki cips smoki grisini nemam granice.
n+1

#46891 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Dobro, ali ti redovno trčiš, pa je samim tim najmanje do metabolizma. Ne lažite narod. :D
nepass1

#46892 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

n+1 wrote: 13/01/2024 20:15 Dobro, ali ti redovno trčiš, pa je samim tim najmanje do metabolizma. Ne lažite narod. :D
Trcim ali i prije trcanja je bilo oko 85kg. A najmanje je bilo 66kg :D
Averus

#46893 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

nepass1 wrote: 13/01/2024 20:10 Ma to je do metabolizma, i ja se hranim kao ti, jos nikakve granice nemam. Ono ako mi je cejf idu dvije pizze. Zdrava hrana su fileti na maslacu :D i opet evo zadnje vaganje 78kg, 190cm visok. Jedino nisam slatkoljubac mada sa druge strane kikiriki cips smoki grisini nemam granice.
Joj ja imam periode kad havljam slatko, a onda po dva-tri mjeseca ne dotaknem, ali zato pometem sve što ima kikirikija, badema, smokija, grisinija itd., pa onda naiđe period ni jedno ni drugo, pa opet ispočetka :lol:
Ovu glavnu hranu, što neko reče, odavno sam počeo furati da manjak hljeba kompenziram jedenjem više mesa (jer ručak bez mesa mi je jednom u možda 10-15 dana jbg). Ionako mi je meso glavna ishrana, mada sam i tu izbirljiv.
Nisam neki hljeboljubac svakako, a puno se bolje osjećam kad pojedem koji pileći filet viška, nego kad pojedem viška šnitu hljeba
Chmoljo

#46894 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

n+1 wrote: 13/01/2024 20:15 Dobro, ali ti redovno trčiš, pa je samim tim najmanje do metabolizma. Ne lažite narod. :D
Al fakat. Na drugoj temi preso trcanjem ko merc 190.
Dope_Man

#46895 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

typeOnegative wrote: 13/01/2024 19:41 ..naučiti pojesti red dva cokolade ili jedan kolač i stati, a ne odmah čitavu čok ili pola kutije kolača , navečer pogotovo :lol: ... te navike najviše goje .
Bjez tamo.. kupio sam cijelu cokoladu, pojescu cijelu cokoladu :D

Bez zeze, ja zbog ovog imam nekih 10-15 vise nego sto zelim. Samo da se mogu iskontrolisati sredio bih to.
Sto je najgore, ja imam disciplinu da ne kupim, pa tako ne mogu ni pojesti.. al zena djavo kupi i ja onda moram :skoljka:
Chmoljo

#46896 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Averus wrote: 13/01/2024 20:36
nepass1 wrote: 13/01/2024 20:10 Ma to je do metabolizma, i ja se hranim kao ti, jos nikakve granice nemam. Ono ako mi je cejf idu dvije pizze. Zdrava hrana su fileti na maslacu :D i opet evo zadnje vaganje 78kg, 190cm visok. Jedino nisam slatkoljubac mada sa druge strane kikiriki cips smoki grisini nemam granice.
Joj ja imam periode kad havljam slatko, a onda po dva-tri mjeseca ne dotaknem, ali zato pometem sve što ima kikirikija, badema, smokija, grisinija itd., pa onda naiđe period ni jedno ni drugo, pa opet ispočetka :lol:
Ovu glavnu hranu, što neko reče, odavno sam počeo furati da manjak hljeba kompenziram jedenjem više mesa (jer ručak bez mesa mi je jednom u možda 10-15 dana jbg). Ionako mi je meso glavna ishrana, mada sam i tu izbirljiv.
Nisam neki hljeboljubac svakako, a puno se bolje osjećam kad pojedem koji pileći filet viška, nego kad pojedem viška šnitu hljeba
E, a meni pekara zamirise bolje nego cevabdzinica. Cak i ove smrdljive, sa laznim crnim brasnom i aditivima.

Uplatio sam fitpass, povescu racuna o kolicinama i def izbaciti nocne obroke.

Nego u drugim vijestima, igram desperadosa i dozivljavam black screen.

Temperatura gpu ne ide oreko 84-85, čuje se da je pod naporom, al nije pregrijana. Traje ovo već par sedmica, i mijenjo sam drivere, blago sam rečeno ispizdio, otvaro sam kućište da bude provjetreno, mijenjo neke postavke u biosu po preporuci al nemam pojma šta je.

Svakako planiram u narednom periodu uzeti jaču napojnu, pa da vidim da evt nije do nje. Sad mi je 520 seasonic bronza.
nepass1

#46897 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Chmoljo wrote: 13/01/2024 20:38
Znas koliko moram pojesti da se dohavizam nakon 15km. Tad jedem filete sa vrhnjem za kuhanje, istopljenim sirom, gauda 48%mm, dva pakovanja indo nudli i sve to sa hljebom, dvije krigle kole i veliki smoki :D
Ali i prije bavljenja trcanjem sam zno imati 66kg. Sad nekako drzim 78-80kg

Hocu reci ne trcim da bih bio mrsav
n+1

#46898 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

nepass1 wrote: 13/01/2024 20:58
Znas koliko moram pojesti da se dohavizam nakon 15km. Tad jedem filete sa vrhnjem za kuhanje, istopljenim sirom, gauda 48%mm, dva pakovanja indo nudli i sve to sa hljebom, dvije krigle kole i veliki smoki :D

To ja zovem normalnim obrokom, a ne trčim.
Averus

#46899 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

n+1 wrote: 13/01/2024 21:00
nepass1 wrote: 13/01/2024 20:58

To ja zovem normalnim obrokom, a ne trčim.
Doslovno isto :lol:
Samo bih dodao još gljive, makarone/pastu ili pomfrit, ili svetroje, umjesto nudli :D
ferratilis

#46900 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Chmoljo, ne slusaj ove dusmane, samo jedi sto ti je srcu milo. I danju, i nocu. :)
Spoiler
Show
Image
Post Reply