Jemen

Post Reply
sumirprimus

#4551 Re: Jemen

Post by sumirprimus »

i ovo historija, jeste to svi ucili majke vam historiju u skolama, a ne istoriju? :-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4552 Re: Jemen

Post by Bobi »

Truba wrote: 12/01/2024 13:16
Bobi wrote: 12/01/2024 12:32
Truba wrote: 12/01/2024 12:28 problemi kršćana
mapa

Image

jemen jedan od 10 od 200 najgorih teritorija za kršćane
U UAE krščanima kao u Njemačkoj :D.
ja samo čitam vesti koje niko ne voli čitat

većina muslimanskih zemalja ili zemalja gdje su muslimani većina nisu baš demokratske niti vole ljudska prava i većina ljudi iz nje želi pobeći na mrski zapad
stalno mi na facebooku iskakalo pomozite djeci jemena glad ovo ono rat sudijci napali uz iznajmljene vojnike ovo ono

to su sve despotske istočne prčije koje ovise o pomoći zapada bilo u hrani bilo u stručnjacima ili strojevima
nemaju nikakve patente ne nude svijetu ništa sem sirovina i migranata

niko im nije kriv kao što nama niko u bih nije kriv
Jesi upratio natalitet u Jemenu zadnjih 20 godina :D. SA se drzi suzdrzano a prvi ce najbt :D.
GandalfSivi

#4553 Re: Jemen

Post by GandalfSivi »

Znaci, jemenske pudlice laju sedmicama, lafo kurce se, fino im receno opet i opet da ne traze belaja, i onda kada dobiju po pičci, pravednici sa forumu pricaju o “zloj imperiji”.

Cirkus
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4554 Re: Jemen

Post by Bobi »

GandalfSivi wrote: 12/01/2024 13:29 Znaci, jemenske pudlice laju sedmicama, lafo kurce se, fino im receno opet i opet da ne traze belaja, i onda kada dobiju po pičci, pravednici sa forumu pricaju o “zloj imperiji”.

Cirkus
Ma tako ti je to, kao mna forumu, kazes mu ne laj, ne vrijedjaj, ne radi ovo-ono--pa kad dobiju ban salju poruke ugrozena im ljudska prava,nema demokratije,slobode govora... :D...za ne povjerovat :D.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4555 Re: Jemen

Post by Truba »

Bobi wrote: 12/01/2024 13:29 Jesi upratio natalitet u Jemenu zadnjih 20 godina :D. SA se drzi suzdrzano a prvi ce najbt :D.
jesam 34 milijuna ako se ne varam
dokaz da su saudijci popušili

nedje sam pročitao da je neradjanje ideal zapada a monogamija istoka

:mrgreen:

na kraju imamo sve naopako
samo štancaj koda nema sutra
dr_Evil

#4556 Re: Jemen

Post by dr_Evil »

GandalfSivi wrote: 12/01/2024 13:29 Znaci, jemenske pudlice laju sedmicama, lafo kurce se, fino im receno opet i opet da ne traze belaja, i onda kada dobiju po pičci, pravednici sa forumu pricaju o “zloj imperiji”.

Cirkus
Danas Jemen, nekad mi:
https://sh.wikipedia.org/wiki/Teuta
Moenx

#4557 Re: Jemen

Post by Moenx »

Kako to da Jemen i njegovi zvanicnici prijete
Da li je to politicki podjeljena zemlja
Da li imaju podrucja sa stravicnim stradanjima od gladi najmilijih najmanjih
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4558 Re: Jemen

Post by arman1 »

Malo mi na neku stvar (neću ovdje spominjati koju) idu ove mantre "sveznalica". Svi plaho pametni, a niko da nazove stvari pravim imenom. Uglavnom gomila predrasuda.
- Teza 1. Arapi su zaostali; Trenutno većina tzv arapskih zemalja je debeloj gabuli. Istorijski gledano nekad su po mnogo čemu bili vodeći. Fizika, Matematika, Astronomija, Medicina, Farmacija modernog svijeta ne bi bile to što jesu da nije bilo velikih učenjaka iz arapskog svijeta. Splet istorijskih činjenica doveo ih je položaj sličan ropskom (kolonijalni). Tzv. napredni svijet je sve učinio da što dublje propadnu kako bi ostavio svoj ciljeve. Kad potoneš prvo moraš isplivati da bi poletio. Oni koji ih guraju na dno su i dalje jaki, a pomažu im korimpirani krugovi među njima. Ljudi kao i svi drugi.

- Teza 2. Jevreji/židovi (pogrdno Ćifuti) su napredni, školovani s osječajem za biznis, posebno za finansije i mrze sve koji nisu njihove vjere. Hrpa gluposti i predrasuda. Ljudi kao i svi drugi ima ih od elite do zadnjih propalica. Većina ih gleda kroz prizmu starih filmova gdje su cicije, smutljivci i slično ili kao cioniste - (nacisti s jevrejskom ikonografijom). Ove koje znam niti su nešto bogati, niti su u finansijama, nemaju ni veze s holivudom, a ne vole ni bibija i njegovu ekipu. Možda zato ih niko kao ni mene ništa ne pita niti zarezuje. ;)

- Teza 3. USA i EU predstavljaju moderni dio i napredni civilizacije. Mantrak.Tehnološki i ekonomski, ali sve manje civilizacijski. Posebno u zadnjih 7 - 10 godina se sve polako urušava, a uljuljkani u uspjeh zaboravljaju da ništa nije vječito. Ako ne žele da sve ode u 3pm morat će dosta toga radikalno mijenjati. Bastion EU ekonomije (DE) ima veći spisak problema nego mi (kod nas jedana stavka: sve). Demokratija je postala vic, a sloboda izražavanja samo ako nije u suprotnosti s mainstream medijima i državnom politikom. Sve više na snazi dobivaju desničarski pokreti i ultravjerske skupine. Ljudska prava se sve više ugrožavaju, dok neki novi momenti izbijaju:
- djeci ne upisuju spol, nego se ona sama izjašnjavaju,a ženama ukidaju pravo na abortus.
- Zvono crkve se mora utišati ali kad su lgbt okupljanja po nekoliko dana nečuješ misli od muzike (ako se požališ na sudu si),
- Ne smiješ udariti kera na ulici ali neko smije ubijati tuđu djecu pod opravdanjem pravo na odbranu (otetog) i ako se pobuniš zna se šta ti je.

Kad se ukri brane to je ok, a isto prav se ukida palestincima. Kad izabereš vlast nije legalna ako nekom ne odgovara. Vozimo ekološka vozila, a gušimo se u smogu. NEŠTO NE ŠTIMA.
sumirprimus

#4559 Re: Jemen

Post by sumirprimus »

""
kazu ta ce briti nije im vjerovat, treba se okrenut i saosjecat sa hutima...
Prpa.ba

#4560 Re: Jemen

Post by Prpa.ba »

Cirkus
Samo ti nedostaje da ubacis "help baznija", mutacija u tramvaja kompletirana.
Moenx

#4561 Re: Jemen

Post by Moenx »

arman1 wrote: 12/01/2024 14:01 Malo mi na neku stvar (neću ovdje spominjati koju) idu ove mantre "sveznalica". Svi plaho pametni, a niko da nazove stvari pravim imenom. Uglavnom gomila predrasuda.
- Teza 1. Arapi su zaostali; Trenutno većina tzv arapskih zemalja je debeloj gabuli. Istorijski gledano nekad su po mnogo čemu bili vodeći. Fizika, Matematika, Astronomija, Medicina, Farmacija modernog svijeta ne bi bile to što jesu da nije bilo velikih učenjaka iz arapskog svijeta. Splet istorijskih činjenica doveo ih je položaj sličan ropskom (kolonijalni). Tzv. napredni svijet je sve učinio da što dublje propadnu kako bi ostavio svoj ciljeve. Kad potoneš prvo moraš isplivati da bi poletio. Oni koji ih guraju na dno su i dalje jaki, a pomažu im korimpirani krugovi među njima. Ljudi kao i svi drugi.

- Teza 2. Jevreji/židovi (pogrdno Ćifuti) su napredni, školovani s osječajem za biznis, posebno za finansije i mrze sve koji nisu njihove vjere. Hrpa gluposti i predrasuda. Ljudi kao i svi drugi ima ih od elite do zadnjih propalica. Većina ih gleda kroz prizmu starih filmova gdje su cicije, smutljivci i slično ili kao cioniste - (nacisti s jevrejskom ikonografijom). Ove koje znam niti su nešto bogati, niti su u finansijama, nemaju ni veze s holivudom, a ne vole ni bibija i njegovu ekipu. Možda zato ih niko kao ni mene ništa ne pita niti zarezuje. ;)

- Teza 3. USA i EU predstavljaju moderni dio i napredni civilizacije. Mantrak.Tehnološki i ekonomski, ali sve manje civilizacijski. Posebno u zadnjih 7 - 10 godina se sve polako urušava, a uljuljkani u uspjeh zaboravljaju da ništa nije vječito. Ako ne žele da sve ode u 3pm morat će dosta toga radikalno mijenjati. Bastion EU ekonomije (DE) ima veći spisak problema nego mi (kod nas jedana stavka: sve). Demokratija je postala vic, a sloboda izražavanja samo ako nije u suprotnosti s mainstream medijima i državnom politikom. Sve više na snazi dobivaju desničarski pokreti i ultravjerske skupine. Ljudska prava se sve više ugrožavaju, dok neki novi momenti izbijaju:
- djeci ne upisuju spol, nego se ona sama izjašnjavaju,a ženama ukidaju pravo na abortus.
- Zvono crkve se mora utišati ali kad su lgbt okupljanja po nekoliko dana nečuješ misli od muzike (ako se požališ na sudu si),
- Ne smiješ udariti kera na ulici ali neko smije ubijati tuđu djecu pod opravdanjem pravo na odbranu (otetog) i ako se pobuniš zna se šta ti je.

Kad se ukri brane to je ok, a isto prav se ukida palestincima. Kad izabereš vlast nije legalna ako nekom ne odgovara. Vozimo ekološka vozila, a gušimo se u smogu. NEŠTO NE ŠTIMA.
Interesantna promisljanja.
No recimo da govoris o mainstreamu. Dakle opste javno mnjenje bi trebalo kako gornji tekst aludira uciniti nesto.
Upravo zivimo kao nikad dosad u invalidnom drustvenom poretku to jest drustva i drustvena masa su sve slabija i nemocnija a vlast imaju i moc prjne svega vlade i korporacije koje posheduju drono organizirane i nabildane oruzane jedinice[citaj securiti udruzenja i firme kao i vojske].Upravo tu lezi izvor bestidnosti medijskog besprizoorja sto nam se servirA
Upraskozorju buducih """obecavajucih"""" tehnologija sve smo kad kazem mi mislim na nesto sto se zvalo nekoc proleterijat ili pak pristojni ljudi kazem sve smo nemocniji ili tako izgledamo i zato nas zajebavaju
Mislim na besprizorno prostiranje tepiha ispod nas gdje nam se smiju u nasoj nemoci
Pa ipak svjetska populacija se trza i ona se isto u brk smije novouspostavljenim konstrukcijama moci tvrdeci im tako da ce zavrsiri kao i predjas ji vinovnici moci citaj Hitler i ostala tamna skvadra
ragib

#4562 Re: Jemen

Post by ragib »

dr_Evil wrote: 12/01/2024 13:26
ragib wrote: 12/01/2024 11:15
Isli su ljudi pa isao je I predsjdnik SdPa Nijaz Durakovic u rat protiv izraela. Znas li ti da je bratstvo po vjeri najace bratstvo kod muslimana prakticara? Nije bratstvo po pasosu, ni po boji koze? Znas li ti da muslimani cekaju dolazak imama Mehdija I da ce njemu dati prisegu na vjernost I radit ce po njegovom nalogu a ne napogu svjetskih olosa? Kako ti nije onda jasno zasto imam simpatije prema pokretima koji zele osloboditi Kuds od cionista? OK ne radi se to ko ce pobjediti ovdje se radi o ideologiji koja ce uvijek ziviti I teziti oslabadjanju Kudsa, nismo mi prodane duse pa da navijamo za pobjednike nego za istinu pa makar I gubili. Ali pobjeda ce doci, nije ni istanbul odmah pao trebalo je vremena.
Covjece citaj historiju pravilno, Nijaz je bio komunista, ljevicar, i volio je rakiju vise nego ijednu dzamiju. On je isao u Palestinu iz svojih ljevicarskih i slobodarskih stavova, Juga i KPJ su disali za Palestinu, Tito je podrzavao sve slobodarske pokrete svijeta.

Anegdota kad je Gadafi, takodjer jedan koji je predvodio slobodarski svijet u svoj vakat dolazio u Mostar da pije kafu, kaze Miso Maric u svom stilu:
Džema je bio mudar.Šta ti je državništvo.Dolazi Muharem(šef protokola),u vilu i kaže da je pukovnik Gadafi izrazio želju da ide da klanja.

—Odvedite ga u Karađozevu džamiju,jer je lijepa i blizu.Izlazi Muharem,ljeto je.Vruće je.Vraća ga Džema.“Nemoj braca da on uđe u praznu džamiju.“Muharem odgovara da se ovi naši ne pretrgoše klanjajući.Naredba je glasila da se dva autobusa pošalju u Podveležje,da se natrpaju mumini(tako je zvao ove iz Podveležja),oni svi znaju klanjati.Prije nego ih istrpaju pred džamijom,neka odu oprati noge,da sve bude kako treba-prisjeća se Mišo.
Image

Ti si mislim neki cudan trol na ovom forumu, ne znam kojeg spektra jos uvijek
Bosnjaci su do posljednjeg haha branili I odbranili mesdzidul aksu

https://www.dialogos.ba/bosnjaci-su-do- ... aksa-1948/
ragib

#4563 Re: Jemen

Post by ragib »

dr_Evil wrote: 12/01/2024 13:26
ragib wrote: 12/01/2024 11:15
Isli su ljudi pa isao je I predsjdnik SdPa Nijaz Durakovic u rat protiv izraela. Znas li ti da je bratstvo po vjeri najace bratstvo kod muslimana prakticara? Nije bratstvo po pasosu, ni po boji koze? Znas li ti da muslimani cekaju dolazak imama Mehdija I da ce njemu dati prisegu na vjernost I radit ce po njegovom nalogu a ne napogu svjetskih olosa? Kako ti nije onda jasno zasto imam simpatije prema pokretima koji zele osloboditi Kuds od cionista? OK ne radi se to ko ce pobjediti ovdje se radi o ideologiji koja ce uvijek ziviti I teziti oslabadjanju Kudsa, nismo mi prodane duse pa da navijamo za pobjednike nego za istinu pa makar I gubili. Ali pobjeda ce doci, nije ni istanbul odmah pao trebalo je vremena.
Covjece citaj historiju pravilno, Nijaz je bio komunista, ljevicar, i volio je rakiju vise nego ijednu dzamiju. On je isao u Palestinu iz svojih ljevicarskih i slobodarskih stavova, Juga i KPJ su disali za Palestinu, Tito je podrzavao sve slobodarske pokrete svijeta.

Anegdota kad je Gadafi, takodjer jedan koji je predvodio slobodarski svijet u svoj vakat dolazio u Mostar da pije kafu, kaze Miso Maric u svom stilu:
Džema je bio mudar.Šta ti je državništvo.Dolazi Muharem(šef protokola),u vilu i kaže da je pukovnik Gadafi izrazio želju da ide da klanja.

—Odvedite ga u Karađozevu džamiju,jer je lijepa i blizu.Izlazi Muharem,ljeto je.Vruće je.Vraća ga Džema.“Nemoj braca da on uđe u praznu džamiju.“Muharem odgovara da se ovi naši ne pretrgoše klanjajući.Naredba je glasila da se dva autobusa pošalju u Podveležje,da se natrpaju mumini(tako je zvao ove iz Podveležja),oni svi znaju klanjati.Prije nego ih istrpaju pred džamijom,neka odu oprati noge,da sve bude kako treba-prisjeća se Mišo.
Image

Ti si mislim neki cudan trol na ovom forumu, ne znam kojeg spektra jos uvijek
Ne znaci ako je volio rakiju da nije bio dobar musliman I ispravnih rezona. Koliko je danas sljedbenika vehaba koji navijaju vise za izrael nego za palestinu.
JohnnyS

#4564 Re: Jemen

Post by JohnnyS »

Prpa.ba wrote: 12/01/2024 14:12

Cirkus
Bosna i Hercegovina nije nikog provocirala niti ikome prijetila početkom devedesetih, a u krajnjem slučaju nije nikog ni napadala. Potpuno promašena usporedba.

Bolje bi bilo Hute usporediti sa Srbima koji su napali Kosovo i kad su dobili po pički onda je "65 zemalja sveta napalo nevinu Srbiju"
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#4565 Re: Jemen

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 12/01/2024 12:14
sehohari wrote: 12/01/2024 12:05
Jeli tebi jasno da je to bilo prije 10 vijekova, istom logikom su slaveni još veći "kolonizatori".
O Rimljanima da ne pričam
ok pika se sam zadnjih koliko 30 godina? ok.
nego smijsno zvuci kada pricate o kolonizaicji izraela, u kontekstu regije i okruzenja.
Da, valjda postoji nešto poput civilizacijskog napredka.
dr_Evil

#4566 Re: Jemen

Post by dr_Evil »

ragib wrote: 12/01/2024 14:27
Bosnjaci su do posljednjeg haha branili I odbranili mesdzidul aksu

https://www.dialogos.ba/bosnjaci-su-do- ... aksa-1948/
Kolega forumas, ne moze Nijaz Durakovic i ovaj link da stoje zajedno, halali.

Gledaj sad, prica o Palestinskom muftiji, obilasku bosne, mladomuslimanima i nacistima je malo dublja, i ne mozes da biras sta ti se svidja i dopada.

Evo samo mali ekstrakt toga, za tvoju dusu, pa da se kupimo za vikend, ako te bude zanimalo mozemo nastavit s literaturom u pon.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
dr_Evil

#4567 Re: Jemen

Post by dr_Evil »

Image
Image
Image
Image
Last edited by dr_Evil on 12/01/2024 14:49, edited 1 time in total.
sumirprimus

#4568 Re: Jemen

Post by sumirprimus »

sehohari wrote: 12/01/2024 14:30
sehohari wrote: 12/01/2024 12:05
Jeli tebi jasno da je to bilo prije 10 vijekova, istom logikom su slaveni još veći "kolonizatori".
O Rimljanima da ne pričam
nego smijsno zvuci kada pricate o kolonizaicji izraela, u kontekstu regije i okruzenja.
Misliš napretka? Vidim zadnjih decenija napredak je štošta.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#4569 Re: Jemen

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 12/01/2024 14:43
sehohari wrote: 12/01/2024 14:30

Misliš napretka? Vidim zadnjih decenija napredak je štošta.
Da, opšti civilizacijski napredak prema kojem se mjeri šta se smije i šta ne smije.

Postoji razlog zašto se određeno ponašanje naziva "barbarskim".
GandalfSivi

#4570 Re: Jemen

Post by GandalfSivi »

Prpa.ba wrote: 12/01/2024 14:12

Cirkus
Jok ba, treba odrati tastaturu u odbrani prava Huta da pucaju na sve sto se krece u blizini, sve zbog Palestine, jel’te?
dr_Evil

#4571 Re: Jemen

Post by dr_Evil »

GandalfSivi wrote: 12/01/2024 14:53
Jok ba, treba odrati tastaturu u odbrani prava Huta da pucaju na sve sto se krece u blizini, sve zbog Palestine, jel’te?
Ljudi uzeli svoj brod nazad, sta je problem :D

Da i tebi neki blecak ukrade auto, uzeo bi ga nazad kad prodje tvojom ulicom :D

ali to je samo dokaz kako su im namjestili da bi ih mogli gadjat. Kazem ja ili su izrazito glupi ili su necije nedefinisano topovsko meso.
sumirprimus

#4572 Re: Jemen

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 12/01/2024 14:55
GandalfSivi wrote: 12/01/2024 14:53
Ljudi uzeli svoj brod nazad, sta je problem :D

Da i tebi neki blecak ukrade auto, uzeo bi ga nazad kad prodje tvojom ulicom :D

ali to je samo dokaz kako su im namjestili da bi ih mogli gadjat. Kazem ja ili su izrazito glupi ili su necije nedefinisano topovsko meso.
1 od 20ak... ako ako. ameri se tek zahuktali.
dr_Evil

#4573 Re: Jemen

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 12/01/2024 14:56
Da, da, ali kud bas ovaj da prodje vecer prije nego su poceli da rokaju :D

Gledaj, nemoj me pogresno razumit, ovo moze zavrsit samo genocidom nad narodom Jemena to je jasno ko dan.

Realno njihove teritorijalne vode - da je pravde ko sto nije i ne treba je ocekivati.

Image
Last edited by dr_Evil on 12/01/2024 15:02, edited 1 time in total.
sumirprimus

#4574 Re: Jemen

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 12/01/2024 14:59
sumirprimus wrote: 12/01/2024 14:56
Da, da, ali kud bas ovaj da prodje vecer prije nego su poceli da rokaju :D

Gledaj, nemoj me pogresno razumit, ovo moze zavrsit samo genocidom nad narodom Jemena to je jasno ko dan.

Realno njihove teritorijalne vode - da je pravde ko sto nije i ne treba je ocekivati.
pa vjerovatncom kako rokaju i otimaju da ce jednom i neki svoj marnut ... sretno im bilo sad u ispravljanju krive drine i objasnjavanju kaubojima da nisu bas tako mislili, ili tek u vracanju amerima milo za drago hehe
nisu samo huti narod jemena, ako si zaboravio to je sjeverno pleme koje je preuzelo vlast u jemenu.
Haris.ba

#4575 Re: Jemen

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 12/01/2024 14:41
Evo samo mali ekstrakt toga, za tvoju dusu, pa da se kupimo za vikend, ako te bude zanimalo mozemo nastavit s literaturom u pon.

Ovo Dervis Susic?
Post Reply