Realnost na terenu je da su oni nebitni, kao sto rekoh bitan je njihov polozaj za uspostavu NATO tj americkih Baza prema istoku i jugoistoku.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 12:24
Jarane da li su oni bitni ili nebitni, to je tvoj subjektivni stav i osjecaj , a ne realnost na terenu oni su clanica.To mijena igru naveliko, i ne samo u odbrambenom sektoru, gdje samim ucescem dobijas pristup koji ostali nemaju,od obavjestajnih podataka, obuke, do nabavke opreme i standarda obuke. ni investitori ne dolaze gdj nije sigurno, a nato garantuje i aigurnost.Article 5. The key section of the treaty is Article 5. Its commitment clause defines the casus foederis. It commits each member state to consider an armed attack against one member state, in the areas defined by Article 6, to be an armed attack against them all.
Sto se tice snage pricamo o nasoj regiji u nasojregiji je i bio rat, pa mo krvavu muku muclili sa vrs koja je konstantno patila od manjka ljudstva i plus samo imali zonu zabrane letova.
Opet kazem kontam ja zastosi subjetkivan i nedas erci,ali to ne znaci da si u pravu.
Kao clanica saveza itakak su bitni, za nas i recimo srbiju prebitni, hajd stisni pa napadni, ili eto probaj u eu izdejstovvat nesto kontra njih. Not.
btw sto se tice vojne moci svakako su svi u usporedbi sa amerima ko kikiriki. ali je opet bitnije biti dio "sustava" nego ko mi izvisit. dakle bitno je.
Kao sto sam kazes, nato garantuje sigurnost, to jest NATO cuva Hrvatsku sto sam naveo vise puta, hvala sto potvrdjujes sada.
Regija je nebitna jer regija ne postoji, ovo su sve sateliti neciji, tisucljetni san o nezavisnosti je postao samo novi poligon za donesenje zemlje madjarskom banu da je poljubi kao madjarsko tlo, jebi ga zaboravio sam kako se zvase madjar sa H nesto