FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moderator: anex
- rida1976
#6551 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
A kasnije priznali i Zvizda i Softa. Joj cuska, sve prespavao
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6552 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Nisu svima knjige mjerodavne za politiku ko srbima na drini cuprija.
Nas je problem sto mislimo da smo bitniji nego sto jesmo i sto ne mozemo skontati da smo bitni onoliko koliko svijetu mozemo dati.
Nismo vrijedni samo sto disemo.To je surova realnost.
- dr_Evil
#6553 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ali mi nemamo sta da damo jebi ga. Gledaj nisu knjige svima mjerodavne, ali sve velike drzave imaju svoje skole diplomatije i mentorstva, to su stari odnosi i malo sta se mjenja preko noci, zahtijeva dugorocan rad i lobiranje. Oni nas sve juzno i istocno od Hrvatske posmatraju kao africka plemena, a Hrvate posmatraju kao korisno granicarsko pleme. I to je tako od Karlovackog mira kada su se poceli aktivnije baviti sa nama. Mozes se ti popeti na glavu i njima postavljati karte od kolege Benjaminskog da su njihovi kraljevi potomci naseg zadnjeg kralja.
- Chmoljo
#6554 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
pa o tome govorim, treba raditi.dr_Evil wrote: ↑12/01/2024 09:37
Ali mi nemamo sta da damo jebi ga. Gledaj nisu knjige svima mjerodavne, ali sve velike drzave imaju svoje skole diplomatije i mentorstva, to su stari odnosi i malo sta se mjenja preko noci, zahtijeva dugorocan rad i lobiranje. Oni nas sve juzno i istocno od Hrvatske posmatraju kao africka plemena, a Hrvate posmatraju kao korisno granicarsko pleme. I to je tako od Karlovackog mira kada su se poceli aktivnije baviti sa nama. Mozes se ti popeti na glavu i njima postavljati karte od kolege Benjaminskog da su njihovi kraljevi potomci naseg zadnjeg kralja.
imaš situaciju da je kad je počelo sranje u Ukrajini, Boris Johnson ničim izazvan vukao paralele sa našim ratom:
ja nama najviše zamjeram što se napravljena žrtva nije bolje kapitalizovala, da imamo funkcionalniju državu. što nismo poslali zvijeri u diplomatiju, što je diplomatska ofanziva prestala sa Dejtonom.Britanski premijer Johnson: Granatiranje Harkova podsjeća na srpske napade na Sarajevo
realno Amerima smo zabili nož u leđa sa Aprilskim paketom. sad će naravno doći veliki forumski pravednici i nabrajati šta su oni sve mogli uraditi da nas zlo ne zadesi. i jesu. ali kad si ih već doveo da budu aktivni na tvojoj strani ne možeš ih vraćati na njihove grijehe prema nama.
ti odnosi se posmatraju kao da su države dvije individue, pa se zamjera, ronda, negoduje, izvlače uvrede, umjesto da se bude pragmatičan i radi sa ciljem.
pogledaj Kosovare, Kurti je nedavno plesao po žici, čak i nakon svih proameričkih poteza koje su napravili. al, opet je na kraju istjerao svoje... registracije kosova se priznaju.
- Capajebo
#6555 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ne bih rekao da je baš knjiga, nego, kako reče kolega, ud. Samo sto nije posebno bitna dužina i širina pomenutog uda, nego ima li ili nema kapice.
- dr_Evil
#6556 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 09:55pa o tome govorim, treba raditi.dr_Evil wrote: ↑12/01/2024 09:37
imaš situaciju da je kad je počelo sranje u Ukrajini, Boris Johnson ničim izazvan vukao paralele sa našim ratom:
ja nama najviše zamjeram što se napravljena žrtva nije bolje kapitalizovala, da imamo funkcionalniju državu. što nismo poslali zvijeri u diplomatiju, što je diplomatska ofanziva prestala sa Dejtonom.Britanski premijer Johnson: Granatiranje Harkova podsjeća na srpske napade na Sarajevo
realno Amerima smo zabili nož u leđa sa Aprilskim paketom. sad će naravno doći veliki forumski pravednici i nabrajati šta su oni sve mogli uraditi da nas zlo ne zadesi. i jesu. ali kad si ih već doveo da budu aktivni na tvojoj strani ne možeš ih vraćati na njihove grijehe prema nama.
ti odnosi se posmatraju kao da su države dvije individue, pa se zamjera, ronda, negoduje, izvlače uvrede, umjesto da se bude pragmatičan i radi sa ciljem.
pogledaj Kosovare, Kurti je nedavno plesao po žici, čak i nakon svih proameričkih poteza koje su napravili. al, opet je na kraju istjerao svoje... registracije kosova se priznaju.
Sve apsolutno tacno zboris, nemam sta dodati, osim da su Kosovari ud od ovce - sto se tice odnosa prema bilo kome osim sebi.. Kolike smo mi simpatije imali prema njihovoj stvari, oni nikad nisu uzvratili prema nama, a prema Palestini zdusno navijaju za Izrael. Ali to je misljenje, nema nista sa tim kako su izborili za svoju stvar.
Slicno je bilo i kroz historiju, kada je krenula borba za autonomiju Bosne, Zmaj im je rekao da idemo zajedno u napad, ali oni kao uvijek samo o sebi, i tako krenuse na Turke pa izginuse, pa onda i mi za njima. Ud od ovce narod
- Chmoljo
#6557 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
realno, dobili su nezavisnost preko naših leđa. ne bi Srbija bila bombardovana da prije toga nisu bili do grla u krvi u BiH. na njima se prelila čaša.dr_Evil wrote: ↑12/01/2024 10:09
Sve apsolutno tacno zboris, nemam sta dodati, osim da su Kosovari ud od ovce - sto se tice odnosa prema bilo kome osim sebi.. Kolike smo mi simpatije imali prema njihovoj stvari, oni nikad nisu uzvratili prema nama, a prema Palestini zdusno navijaju za Izrael. Ali to je misljenje, nema nista sa tim kako su izborili za svoju stvar.
Slicno je bilo i kroz historiju, kada je krenula borba za autonomiju Bosne, Zmaj im je rekao da idemo zajedno u napad, ali oni kao uvijek samo o sebi, i tako krenuse na Turke pa izginuse, pa onda i mi za njima. Ud od ovce narod![]()
nažalost mi smo je dotad svsrdno punili našom patnjom.
šupci, nego šta.
-
sumirprimus
#6558 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
I tu grijesis, naravno razumljivo zbog predrasuda prema hrvatima, ali zapad odavno hrvate dozivlajva kao dio evropske unije. za jnih su evropljani u punom smislu, od clanstva u eu i nato, preko sengena i eura. do nekretnina u hrvatskoj. ljudi zapadnjaci u hrvatsakoj posebno na moru kupuju masovno nekretnine, i dolaze, sto ne rade u bosni i srbiji za primjer.dr_Evil wrote: ↑12/01/2024 09:37Ali mi nemamo sta da damo jebi ga. Gledaj nisu knjige svima mjerodavne, ali sve velike drzave imaju svoje skole diplomatije i mentorstva, to su stari odnosi i malo sta se mjenja preko noci, zahtijeva dugorocan rad i lobiranje. Oni nas sve juzno i istocno od Hrvatske posmatraju kao africka plemena, a Hrvate posmatraju kao korisno granicarsko pleme. I to je tako od Karlovackog mira kada su se poceli aktivnije baviti sa nama. Mozes se ti popeti na glavu i njima postavljati karte od kolege Benjaminskog da su njihovi kraljevi potomci naseg zadnjeg kralja.
-
sumirprimus
#6559 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
koje zvijeri i koju diplimatiju chmoljo, nit imamo zvijeri nit imamo dipomatije.
- dr_Evil
#6560 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Hrvatska, odnosno dijelovi danasnje Hrvatske su uvijek bili pod zapadom, jos od kada je Teodosije povukao liniju, iliri koji su ostali sa te strane su dobili funkciju granicara, i to je ostalo tako do danasnjeg dana. Sto bi rekla kolinda radimo push back. Za prosjecnog covjeka Hrvatska je samo jedna turisticka destinacija bez ikakvog znanja o njima, a mit o Plenkovicu sa jakim utjecajem u EU je samo to, mit koji je HDZ stvorio.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 10:48
I tu grijesis, naravno razumljivo zbog predrasuda prema hrvatima, ali zapad odavno hrvate dozivlajva kao dio evropske unije. za jnih su evropljani u punom smislu, od clanstva u eu i nato, preko sengena i eura. do nekretnina u hrvatskoj. ljudi zapadnjaci u hrvatsakoj posebno na moru kupuju masovno nekretnine, i dolaze, sto ne rade u bosni i srbiji za primjer.
Oni ne posmatraju Poljake kao sebi ravnopravne, a Hrvatsku pogotovo. Danasnja Hrvatska ima predivnu obalu, more, i solidnu hranu, cijene jos uvijek prihvatljive za zapad. Ne moras imati neko misljenje o drzavi da bi ulozio u nekretninu, dovoljno je da te stiti NATO. Da nije situacije izmedu BiH i Hrvatske takva kakva jest i sam bih kupio(na kredit naravno) stancic u Istri.
-
sumirprimus
#6561 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
i sve je to ok, a sada mi reci gdje stranci nijemci amerikanci francuzi u bosni, srbiji, kupuju nekretnine kao u hrvatskojdr_Evil wrote: ↑12/01/2024 10:59Hrvatska, odnosno dijelovi danasnje Hrvatske su uvijek bili pod zapadom, jos od kada je Teodosije povukao liniju, iliri koji su ostali sa te strane su dobili funkciju granicara, i to je ostalo tako do danasnjeg dana. Sto bi rekla kolinda radimo push back. Za prosjecnog covjeka Hrvatska je samo jedna turisticka destinacija bez ikakvog znanja o njima, a mit o Plenkovicu sa jakim utjecajem u EU je samo to, mit koji je HDZ stvorio.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 10:48
I tu grijesis, naravno razumljivo zbog predrasuda prema hrvatima, ali zapad odavno hrvate dozivlajva kao dio evropske unije. za jnih su evropljani u punom smislu, od clanstva u eu i nato, preko sengena i eura. do nekretnina u hrvatskoj. ljudi zapadnjaci u hrvatsakoj posebno na moru kupuju masovno nekretnine, i dolaze, sto ne rade u bosni i srbiji za primjer.
Oni ne posmatraju Poljake kao sebi ravnopravne, a Hrvatsku pogotovo. Danasnja Hrvatska ima predivnu obalu, more, i solidnu hranu, cijene jos uvijek prihvatljive za zapad. Ne moras imati neko misljenje o drzavi da bi ulozio u nekretninu, dovoljno je da te stiti NATO. Da nije situacije izmedu BiH i Hrvatske takva kakva jest i sam bih kupio(na kredit naravno) stancic u Istri.
- dr_Evil
#6562 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
U onome dijellu posta gdje ti odgovorih da hrvatska ima predivnu obalu i da je cuva NATO. Molim da citas pazljivije.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 11:01
i sve je to ok, a sada mi reci gdje stranci nijemci amerikanci francuzi u bosni, srbiji, kupuju nekretnine kao u hrvatskoj
-
sumirprimus
#6563 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
ne cuva je, nego je hrv dio nato saveza velika razlika, mi mislimo da nas cuvaju nato i elulex. uocavas li razliku?dr_Evil wrote: ↑12/01/2024 11:06U onome dijellu posta gdje ti odgovorih da hrvatska ima predivnu obalu i da je cuva NATO. Molim da citas pazljivije.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 11:01
i sve je to ok, a sada mi reci gdje stranci nijemci amerikanci francuzi u bosni, srbiji, kupuju nekretnine kao u hrvatskoj
dakle dio eu prostora i fizicki i na papiru. kao i nato saveza. tj ono sto mi prizeljkujemo decenijama ali nista ne radimo po tom pitanju.
- Chmoljo
#6564 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moze se iskolovati. Nas narod je vrlo inteligentan, ali ne razmislja o onome sutra i ne razmislja nikad o vecem dobru.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 10:48 koje zvijeri i koju diplimatiju chmoljo, nit imamo zvijeri nit imamo dipomatije.
Pamet nije problem. Problem je volja.
- dr_Evil
#6565 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
BiH nikad nece biti dio EU, a NATOa moze postati samo i jedino u slucaju da se NATO osjeca ugrozen od Rusije i da mu treba ovaj prostor za odbranu. Mi imamo 3 problema i jedan zajednicki. PRvi je da srbi nece u nato, prizeljkuju prisjedinjenje, Hrvati nece u NATO, cekaju da Srbi zakuhaju pa da se i oni prisjedine, Bosnjaci tj. minder masta jos uvijek o panislamizmu. Zajednicki problem je kriminal, ako se krene u EU I NATO neko mora na sud. S druge strane mi smo sa pogresne strane Teodosijeve linije, odnosno ilirsko plemen nasuprot onog ilirskog na danasnjoj Hrvatskoj.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 11:07
ne cuva je, nego je hrv dio nato saveza velika razlika, mi mislimo da nas cuvaju nato i elulex. uocavas li razliku?
dakle dio eu prostora i fizicki i na papiru. kao i nato saveza. tj ono sto mi prizeljkujemo decenijama ali nista ne radimo po tom pitanju.
NATO cuva Hrvatsku, Hrvatska nema cime pridonijeti NATOu osim svojim geografskim polozajem i obalom. A BiH ne cuva niko, to je samo igra po potrebi.
Hrvatska je dio eu prostora, i za BiH je ko za njih Austrija - tu price nema.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6566 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Fino objasnjenodr_Evil wrote: ↑12/01/2024 10:59Hrvatska, odnosno dijelovi danasnje Hrvatske su uvijek bili pod zapadom, jos od kada je Teodosije povukao liniju, iliri koji su ostali sa te strane su dobili funkciju granicara, i to je ostalo tako do danasnjeg dana. Sto bi rekla kolinda radimo push back. Za prosjecnog covjeka Hrvatska je samo jedna turisticka destinacija bez ikakvog znanja o njima, a mit o Plenkovicu sa jakim utjecajem u EU je samo to, mit koji je HDZ stvorio.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 10:48
-
sumirprimus
#6567 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
OK ko ce iskolovati i kako ce se dijeliti mjesta? Politickim putem, po dobijenim procentima na izborima, kao i dosad? Znamo da od te ljubavi nema nista, ispolitizirali smo sve i bez rs.a i hdz vec dovoljno da je unaprijed osudjeno na propast.Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 11:12Moze se iskolovati. Nas narod je vrlo inteligentan, ali ne razmislja o onome sutra i ne razmislja nikad o vecem dobru.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 10:48 koje zvijeri i koju diplimatiju chmoljo, nit imamo zvijeri nit imamo dipomatije.
- Chmoljo
#6568 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
jesmo, nego ne volim priču kao da smo glupani koji ne znaju pješke u krivinu ući.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 12:01OK ko ce iskolovati i kako ce se dijeliti mjesta? Politickim putem, po dobijenim procentima na izborima, kao i dosad? Znamo da od te ljubavi nema nista, ispolitizirali smo sve i bez rs.a i hdz vec dovoljno da je unaprijed osudjeno na propast.Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 11:12Moze se iskolovati. Nas narod je vrlo inteligentan, ali ne razmislja o onome sutra i ne razmislja nikad o vecem dobru.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 10:48 koje zvijeri i koju diplimatiju chmoljo, nit imamo zvijeri nit imamo dipomatije.
naš narod je inteligentan, al pod uslovom da uleti u organizovan sistem. ako ga on mora organizovati, jebo si ježa u leđa.
-
sumirprimus
#6569 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ja mislim da ti grijesis i da ce BiH postati diO EU,u dogledno vrijeme, osim ako ne pristanemo na podjelu. Hrv je clanica NATO, hrv jarane ima vojsku, kvjerovatno i najjacu u regiji ex yu. Hrx ima mogucnostda kupi borbene zrakoplove 4te generacije, mi ne mozemo ni dron kupit. Rzlika je ogromna, i da nije situacija ko sto jeste u mostaru i ti bi ovo isto tvrdio, ovako te razumijem, iz subjektivnih razliga ne mozes im prekabluit niti priznat.dr_Evil wrote: ↑12/01/2024 11:15BiH nikad nece biti dio EU, a NATOa moze postati samo i jedino u slucaju da se NATO osjeca ugrozen od Rusije i da mu treba ovaj prostor za odbranu. Mi imamo 3 problema i jedan zajednicki. PRvi je da srbi nece u nato, prizeljkuju prisjedinjenje, Hrvati nece u NATO, cekaju da Srbi zakuhaju pa da se i oni prisjedine, Bosnjaci tj. minder masta jos uvijek o panislamizmu. Zajednicki problem je kriminal, ako se krene u EU I NATO neko mora na sud. S druge strane mi smo sa pogresne strane Teodosijeve linije, odnosno ilirsko plemen nasuprot onog ilirskog na danasnjoj Hrvatskoj.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 11:07
ne cuva je, nego je hrv dio nato saveza velika razlika, mi mislimo da nas cuvaju nato i elulex. uocavas li razliku?
NATO cuva Hrvatsku, Hrvatska nema cime pridonijeti NATOu osim svojim geografskim polozajem i obalom. A BiH ne cuva niko, to je samo igra po potrebi.
Hrvatska je dio eu prostora, i za BiH je ko za njih Austrija - tu price nema.
Posteno.
-
palermo
#6570 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moram reci, zaista jeste......nije los zemo, samo da ga je osloboditi mitova iz proslosti_BataZiv_0809 wrote: ↑12/01/2024 11:16Fino objasnjenodr_Evil wrote: ↑12/01/2024 10:59Hrvatska, odnosno dijelovi danasnje Hrvatske su uvijek bili pod zapadom, jos od kada je Teodosije povukao liniju, iliri koji su ostali sa te strane su dobili funkciju granicara, i to je ostalo tako do danasnjeg dana. Sto bi rekla kolinda radimo push back. Za prosjecnog covjeka Hrvatska je samo jedna turisticka destinacija bez ikakvog znanja o njima, a mit o Plenkovicu sa jakim utjecajem u EU je samo to, mit koji je HDZ stvorio.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 10:48
-
sumirprimus
#6571 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Naravno da nismo, niko i nep rica o tome, ali nije bas ni da smo za mense, sto se vidi po svemu oko nas i po sistemu u kojem dozvolimo da zivimo.Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 12:02jesmo, nego ne volim priču kao da smo glupani koji ne znaju pješke u krivinu ući.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 12:01OK ko ce iskolovati i kako ce se dijeliti mjesta? Politickim putem, po dobijenim procentima na izborima, kao i dosad? Znamo da od te ljubavi nema nista, ispolitizirali smo sve i bez rs.a i hdz vec dovoljno da je unaprijed osudjeno na propast.
naš narod je inteligentan, al pod uslovom da uleti u organizovan sistem. ako ga on mora organizovati, jebo si ježa u leđa.
- dr_Evil
#6572 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ja sam im priznao da je Hrvatska za BiH, ko Austrija za Hrvatsku. U razmjerima NATO saveza oni su nebitni, vojska avioni brodovi to je sitnica i igracka u odnosu na ono sta NATO przi na dnevnoj fazi u Ukrajini, i nije neka pohvala pricati o vojskama u regiji posto su sve nepostojece za te razmjere, ako cemo opet da se puskaramo ko 90-ih onda su faktor.. Jednostavno geografski polozaj i historijska podjela, nama nikad ne bi progledali kroz prste za etnicko ciscenje kakvo je uradjeno u Hrvatskoj.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 12:04
Ja mislim da ti grijesis i da ce BiH postati diO EU,u dogledno vrijeme, osim ako ne pristanemo na podjelu. Hrv je clanica NATO, hrv jarane ima vojsku, kvjerovatno i najjacu u regiji ex yu. Hrx ima mogucnostda kupi borbene zrakoplove 4te generacije, mi ne mozemo ni dron kupit. Rzlika je ogromna, i da nije situacija ko sto jeste u mostaru i ti bi ovo isto tvrdio, ovako te razumijem, iz subjektivnih razliga ne mozes im prekabluit niti priznat.
Posteno.
Sve ostalo je samo tvoja virtuelno stvorena potreba za velicanjem Matice. Ja im zelim da budu ko Svicarska, sve dok ne cackaju u nasu domovinu.
- Chmoljo
#6573 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
sve je to dosta posljedica historijskih prilika, kada se nije imalo sreće sa pametnim glavama koje su trebale voditi narod, koje su trebale narodu usaditi svijest o značaju institucije.
sve se svodilo na lično. tek od devedesetih naši ljudi više cijene institucije koje čine državu, mada se veliki broj još uvijek vodi za vođom. ali i to jenjava, i do neba treba biti Sebiji zahvalan za to, a Bakiru što je slijepo sluša.
sve se svodilo na lično. tek od devedesetih naši ljudi više cijene institucije koje čine državu, mada se veliki broj još uvijek vodi za vođom. ali i to jenjava, i do neba treba biti Sebiji zahvalan za to, a Bakiru što je slijepo sluša.
-
sumirprimus
#6574 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Jarane da li su oni bitni ili nebitni, to je tvoj subjektivni stav i osjecaj , a ne realnost na terenu oni su clanica.dr_Evil wrote: ↑12/01/2024 12:20Ja sam im priznao da je Hrvatska za BiH, ko Austrija za Hrvatsku. U razmjerima NATO saveza oni su nebitni, vojska avioni brodovi to je sitnica i igracka u odnosu na ono sta NATO przi na dnevnoj fazi u Ukrajini, i nije neka pohvala pricati o vojskama u regiji posto su sve nepostojece za te razmjere, ako cemo opet da se puskaramo ko 90-ih onda su faktor.. Jednostavno geografski polozaj i historijska podjela, nama nikad ne bi progledali kroz prste za etnicko ciscenje kakvo je uradjeno u Hrvatskoj.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 12:04
Ja mislim da ti grijesis i da ce BiH postati diO EU,u dogledno vrijeme, osim ako ne pristanemo na podjelu. Hrv je clanica NATO, hrv jarane ima vojsku, kvjerovatno i najjacu u regiji ex yu. Hrx ima mogucnostda kupi borbene zrakoplove 4te generacije, mi ne mozemo ni dron kupit. Rzlika je ogromna, i da nije situacija ko sto jeste u mostaru i ti bi ovo isto tvrdio, ovako te razumijem, iz subjektivnih razliga ne mozes im prekabluit niti priznat.
Posteno.
Sve ostalo je samo tvoja virtuelno stvorena potreba za velicanjem Matice. Ja im zelim da budu ko Svicarska, sve dok ne cackaju u nasu domovinu.
To mijena igru naveliko, i ne samo u odbrambenom sektoru, gdje samim ucescem dobijas pristup koji ostali nemaju,od obavjestajnih podataka, obuke, do nabavke opreme i standarda obuke. ni investitori ne dolaze gdj nije sigurno, a nato garantuje i aigurnost.Article 5. The key section of the treaty is Article 5. Its commitment clause defines the casus foederis. It commits each member state to consider an armed attack against one member state, in the areas defined by Article 6, to be an armed attack against them all.
Sto se tice snage pricamo o nasoj regiji u nasojregiji je i bio rat, pa mo krvavu muku muclili sa vrs koja je konstantno patila od manjka ljudstva i plus samo imali zonu zabrane letova.
Opet kazem kontam ja zastosi subjetkivan i nedas erci,ali to ne znaci da si u pravu.
Kao clanica saveza itakak su bitni, za nas i recimo srbiju prebitni, hajd stisni pa napadni, ili eto probaj u eu izdejstovvat nesto kontra njih. Not.
btw sto se tice vojne moci svakako su svi u usporedbi sa amerima ko kikiriki. ali je opet bitnije biti dio "sustava" nego ko mi izvisit. dakle bitno je.
-
sumirprimus
#6575 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
ne moze tebi usadit znacaj insitucije neko ko se od pocetka bori za svoja vjerska prava i unutar svoje etnije a to su bosnjacki prvaci od pcetka radili, samo ovo bosnjacki dovoljno govori koliko je bitno bilo radit na institucijama i drzavi.Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 12:21 sve je to dosta posljedica historijskih prilika, kada se nije imalo sreće sa pametnim glavama koje su trebale voditi narod, koje su trebale narodu usaditi svijest o značaju institucije.